Valimistevaheliste arvamusküsitluste tulemused aastatel 2019–2023

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Siinsetes loeteludes on kokkuvõetud arvamusküsitluste tulemused 2019. ja 2023. aastate Riigikogu valimiste vahelisel ajal.

Erakondlikud eelistused[muuda | muuda lähteteksti]

Diagramm näitab arvamusküsitluste igakuist keskmist tulemust. Kuu keskmise toetuse arvutamisel on 3 erineva küsitlusfirma (Norstat, Kantar Emor, Turu-uuringute AS) küsitlustele antud võrdne kaal. Kuu keskmine = (Norstati küsitlus(t)e keskmine + Kantar Emori keskmine + Turu-uuringute keskmine) / 3.

Opinion polling for 2023 Estonian elections.png

Arv tabelis näitab, mitu protsenti erakondliku eelistusega vastajatest valiks just seda parteid. Suurima toetusega partei tulemus on esitatud värvilisel taustal. Valimiskünnist (vähemalt 5%) ületavate parteide tulemus on paksus kirjas. Küsitlusfirmadest Turu-uuringute AS küsitleb inimesi nii veebis kui näost näkku intervjuudes (kuni 2019. a augustini ainult näost näkku),[1] Kantar Emor nii veebis kui telefoni teel (kuni 2021. aasta lõpuni ainult veebis),[2][3] Norstat peamiselt telefoni teel, osaliselt ka veebis.[4]

Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE Eesti 200 Rohelised ERE EVA TULE Muud Valitsus[5] Valim
2.–8. august 2022 Norstat 35,5 14,5 19,1 7,6 11,0 9,9 1,1 54,1 ≥1000
25. juuli – 1. august 2022 Norstat 35,5 16,6 21,8 9,0 8,5 6,7 1,7 53,0 ≥1000
19.–25. juuli 2022 Norstat 32,8 16,3 21,0 8,1 9,2 10,4 1,7 50,1 ≥1000
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 30 15 18 11 9 13 3 1 50 1501
18. juuli 2022 Kaja Kallase teine valitsus (Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioon) kinnitati ametisse[6]
12.–18. juuli 2022 Norstat 33,9 18,0 16,8 10,7 8,8 8,3 1,7 33,9 ≥1000
5.–11. juuli 2022 Norstat 32,4 16,9 18,5 9,8 8,1 11,5 1,8 32,4 ≥1000
27. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 32,5 17,9 21,1 8,0 7,6 10,5 1,6 32,5 ≥1000
14.–20. juuni 2022 Norstat 34,1 16,0 22,6 7,6 5,8 9,9 2,1 34,1 ≥1000
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 32 15 18 9 8 15 3 0 32 1537
7.–13. juuni 2022 Norstat 35,0 16,6 21,3 8,4 6,5 9,1 1,8 35,0 ≥1000
juuni 2022 Turu-uuringud 31 17 18 10 7 12 1 31/48[7] 600–700
1.–6. juuni 2022 Norstat 33,5 20,5 20,8 6,8 5,8 10,4 2,0 54,0/33,5[7] ≥1000
3. juuni 2022 Keskerakonna ministrid vabastati ametist, Reformierakond jäi valitsusse üksinda[8]
24.–30. mai 2022 Norstat 34,7 16,7 19,4 6,4 7,0 13,7 0,7 51,4 ≥1000
16.–23. mai 2022 Norstat 35,4 17,2 18,5 6,8 6,1 12,3 2,1 52,6 ≥1000
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 33 16 17 7 7 17 3 1 49 1461
mai 2022 Turu-uuringud 32 13 19 6 8 16 3 45 u 700
10.–16. mai 2022 Norstat 33,3 14,7 20,6 7,5 8,0 12,9 2,1 48,0 ≥1000
4.–9. mai 2022 Norstat 35,9 16,5 19,0 5,0 7,6 13,0 2,1 52,4 ≥1000
26. aprill – 2. mai 2022 Norstat 30,6 19,4 23,3 4,7 7,1 12,7 0,8 50,0 ≥1000
19.–25. aprill 2022 Norstat 34,0 16,7 21,0 5,6 6,2 14,2 2,0 50,7 ≥1000
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 25 16 18 7 9 21 4 0 41 1495
12.–18. aprill 2022 Norstat 30,9 18,5 22,5 5,3 5,9 12,5 2,1 49,4 ≥1000
aprill 2022 Turu-uuringud 30 14 20 7 7 18 2 44 600–700
6.–11. aprill 2022 Norstat 32,1 16,0 20,8 5,7 5,9 16,6 2,1 48,1 ≥1000
28. märts – 4. aprill 2022 Norstat 29,3 16,6 21,4 4,2 6,3 19,3 2,3 45,9 ≥1000
21.–28. märts 2022 Norstat 31,7 16,2 22,0 4,1 5,2 17,9 1,8 47,9 ≥1000
14.–18. märts 2022 Norstat 28,0 17,6 20,6 5,1 9,3 16,5 1,6 45,6 ≥1000
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 26 18 18 6 8 19 4 1 44 1274
8.–14. märts 2022 Norstat 24,5 18,9 24,3 6,6 7,3 16,2 0,8 43,4 ≥1000
märts 2022 Turu-uuringud 23 14 21 7 8 22 2,5 37 600–700
1.–7. märts 2022 Norstat 31,2 13,7 18,9 5,8 8,1 19,7 1,3 44,9 ≥1000
22.–28. veebr 2022 Norstat 26,5 14,9 22,6 6,3 7,7 20,4 1,0 41,4 ≥1000
15.–21. veebr 2022 Norstat 23,3 18,2 21,8 7,9 8,2 17,8 2,4 41,5 ≥1000
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 20 20 20 7 9 21 3 0 40 1503
veebr 2021 Turu-uuringud 18 15 22 7 9 23 33 600–700
8.–14. veebr 2022 Norstat 23,1 18,6 19,5 7,2 8,1 20,9 2,1 41,7 ≥1000
1.–7. veebr 2022 Norstat 23,5 19,6 21,0 8,5 7,6 18,4 0,9 43,1 ≥1000
25.–31. jaan 2022 Norstat 18,2 23,1 27,7 6,5 5,9 16,0 2,1 41,3 ≥1000
18.–24. jaan 2022 Norstat 21,9 21,8 20,3 7,3 9,0 18,3 0,9 43,7 ≥1000
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 19 20 22 9 7 20 4 1 39 1358
jaan 2021 Turu-uuringud 18 20 24 7 8 20 38 873
11.–17. jaan 2022 Norstat 22,0 20,6 24,9 6,6 6,7 17,1 1,4 42,6 ≥1000
5.–10. jaan 2022 Norstat 24,4 18,6 23,9 5,9 8,7 15,9 1,8 43,0 ≥1000
27. dets 2021 – 4. jaan 2022 Norstat 27,4 21,2 20,5 6,9 6,4 15,0 1,9 48,6 ≥1000
14.–20. dets 2021 Norstat 24,2 22,1 19,9 7,8 5,8 16,7 1,6 46,3 ≥1000
9.–15. dets 2021 Kantar Emor 19 17 22 7 10 20 4 1 0 36 1220
7.–13. dets 2021 Norstat 27,1 18,7 22,4 7,8 8,0 14,5 1,0 45,8 ≥1000
1.–7. dets 2021 Norstat 25,8 19,2 19,5 8,3 7,7 16,0 2,4 45,0 ≥1000
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 21 20 22 7 8 18 2 1 41 1009
23.–29. nov 2021 Norstat 19,8 22,3 21,3 8,2 9,3 16,0 1,3 42,1 ≥1000
16.–22. nov 2021 Norstat 20,0 20,8 24,4 7,8 9,0 15,0 2,0 40,8 ≥1000
11.–17. nov 2021 Kantar Emor 20 16 20 10 12 19 3 1 0 36 1045
9.–15. nov 2021 Norstat 22,0 23,6 23,0 7,3 8,7 12,8 2,0 45,6 ≥1000
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 21 17 19 9 10 19 2 38 1000
2.–8. nov 2021 Norstat 20,5 20,5 25,5 8,0 9,4 12,7 2,7 41,0 ≥1000
27. okt – 2. nov 2021 Norstat 20,8 22,8 21,9 7,7 8,0 16,9 1,5 43,1 ≥1000
20.–25. okt 2021 Norstat 22,8 20,3 24,0 8,3 7,3 14,2 1,6 43,1 ≥1000
14.–20. okt 2021 Kantar Emor 23 18 21 8 10 16 4 1 0 41 1218
13.–18. okt 2021 Norstat 23,5 18,1 26,4 9,0 8,9 11,1 1,6 41,6 ≥1000
5.–12. okt 2021 Norstat 26,7 19,7 22,0 6,7 8,3 11,9 2,4 46,4 ≥1000
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 24 19 23 7 7 13 3 1 43 1000
28. sept – 5. okt 2021 Norstat 22,8 19,8 26,3 7,0 7,9 12,5 2,3 42,6 ≥1000
22.–27. sept 2021 Norstat 22,9 22,3 24,6 7,9 9,0 11,1 1,5 45,2 ≥1000
16.–21. sept 2021 Kantar Emor 27 16 22 6 9 16 3 1 1 43 1060
14.–20. sept 2021 Norstat 24,1 15,4 26,1 5,9 10,1 14,0 2,0 39,5 ≥1000
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 24 17 22 8 7 16 3 1 41 1003
8.–13. sept 2021 Norstat 25,6 21,3 23,6 6,2 9,8 10,4 2,2 46,9 ≥1000
1.–7. sept 2021 Norstat 24,7 19,2 24,6 8,4 7,2 12,4 2,4 43,9 ≥1000
25.–31. aug 2021 Norstat 28,2 17,7 22,0 7,7 7,6 13,6 2,2 45,9 ≥1000
17.–24. aug 2021 Norstat 30,0 18,1 23,1 5,8 9,2 11,6 1,9 48,1 ≥1000
12.–17. aug 2021 Kantar Emor 25 16 24 4 11 15 4 1 0 41 1058
9.–16. august 2021 Norstat 32,1 17,3 18,3 5,0 8,5 14,7 2,7 49,4 ≥1000
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 24 17 21 5 9 16 4 1 41 1000
3.–7. august 2021 Norstat 29,9 18,8 23,5 5,9 8,9 10,2 1,8 48,7 ≥1000
27. juuli – 2. august 2021 Norstat 28,8 17,8 24,8 5,8 7,6 12,1 2,3 46,6 ≥1000
20.–27. juuli 2021 Norstat 33,9 15,0 23,2 5,4 7,2 13,2 1,4 48,9 ≥1000
14.–22. juuli 2021 Kantar Emor 23 20 25 4 9 15 3 1 0 43 1001
13.–19. juuli 2021 Norstat 29,5 16,3 26,3 6,2 6,9 12,6 1,5 45,8 ≥1000
6.–12. juuli 2021 Norstat 28,8 17,7 24,4 6,3 7,0 12,7 0,8 46,5 ≥1000
28. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 30,0 20,4 21,0 6,1 7,0 11,4 2,5 50,4 ≥1000
15.–21. juuni 2021 Norstat 28,7 18,9 21,1 4,7 9,2 13,5 2,1 47,6 ≥1000
10.–16. juuni 2021 Kantar Emor 25 18 20 4 13 16 2 1 0 43 997
8.–14. juuni 2021 Norstat 26,6 18,8 25,5 5,6 8,5 10,9 1,7 45,4 ≥1000
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 24 19 23 7 9 13 3 1 43 1000
1.–7. juuni 2021 Norstat 29,6 20,5 21,1 5,2 7,0 14,0 1,5 50,1 ≥1000
26.–31. mai 2021 Norstat 29,3 21,0 19,9 5,9 8,2 11,2 2,8 50,3 ≥1000
19.–25. mai 2021 Norstat 31,8 17,9 20,6 5,5 7,1 13,7 2,4 49,7 ≥1000
12.–18. mai 2021 Kantar Emor 28 16 19 7 11 16 3 2 0 44 1050
12.–17. mai 2021 Norstat 32,5 18,1 21,2 4,8 7,7 13,2 1,2 50,6 ≥1000
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 26 20 21 5 8 15 2 0 46 1002
4.–10. mai 2021 Norstat 30,4 18,7 20,5 4,4 8,4 15,2 1,4 49,1 ≥1000
27. apr – 3. mai 2021 Norstat 29,1 20,7 23,9 4,8 6,0 11,9 1,9 49,8 ≥1000
20.–26. apr 2021 Norstat 33,4 22,3 15,6 5,7 6,9 12,1 1,9 55,7 ≥1000
15.–21. apr 2021 Kantar Emor 27 19 21 5 8 14 3 2 0 46 1110
13.–19. apr 2021 Norstat 29,7 19,3 17,4 5,9 6,9 16,9 2,1 49,0 ≥1000
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 27 19 23 5 7 13 2 1 46 1010
7.–12. apr 2021 Norstat 30,5 17,3 21,2 5,7 8,2 13,5 1,6 47,8 ≥1000
30. märts – 5. apr 2021 Norstat 34,4 20,1 19,6 5,1 6,3 10,9 1,7 54,5 ≥1000
23.–29. märts 2021 Norstat 35,2 20,7 18,2 5,4 5,7 12,4 1,9 55,9 ≥1000
17.–22. märts 2021 Norstat 33,3 19,4 17,7 6,6 6,6 12,2 2,5 52,7 ≥1000
11.–16. märts 2021 Kantar Emor 28 18 19 5 9 16 4 1 1 46 1114
10.–15. märts 2021 Norstat 31,5 23,0 20,5 4,7 6,2 10,1 2,0 54,5 ≥1000
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 26 20 19 6 9 15 3 1 46 1005
2.–8. märts 2021 Norstat 36,7 17,0 20,3 6,2 5,3 10,5 2,9 53,7 ≥1000
23. veebr – 1. märts 2021 Norstat 35,4 18,8 20,5 4,9 6,2 11,2 1,9 54,2 ≥1000
16.–22. veebr 2021 Norstat 35,3 19,3 18,1 5,4 6,1 12,5 2,1 54,6 ≥1000
11.–15. veebr 2021 Kantar Emor 30 17 20 5 9 15 2 1 0 47 1124
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 28 17 20 6 7 16 2 1 45 1005
9.–15. veebr 2021 Norstat 35,2 15,5 20,2 4,8 7,6 13,7 1,9 50,7 ≥1000
2.–8. veebr 2021 Norstat 34,6 20,7 19,1 6,1 5,0 11,7 1,6 55,3 ≥1000
26. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 32,3 18,6 17,1 5,1 7,7 15,4 2,5 50,9 ≥1000
26. jaan 2021 Kaja Kallase esimene valitsus (Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon) kinnitati ametisse[9]
18.–25. jaan 2021 Norstat 31,6 20,7 19,2 5,2 5,1 15,0 2,4 ≥1000
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 27 20 17 6 8 14 3 1 1008
14.–19. jaan 2021 Kantar Emor 27 19 14 8 9 17 4 1 1219
12.–18. jaan 2021 Norstat 28,7 21,8 16,3 7,0 7,5 14,2 2,7 ≥1000
13. jaan 2021 Jüri Ratase teine valitsus (Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon) astus tagasi[10]
5.–11. jaan 2021 Norstat 29,5 20,9 15,1 5,2 8,7 15,2 1,9 41,2 ≥1000
29. dets 2020 – 4. jaan 2021 Norstat 29,6 22,1 14,7 5,5 8,8 15,2 2,0 42,3 ≥1000
16.–21. dets 2020 Norstat 28,1 20,9 15,9 7,4 6,4 17,3 2,1 44,2 ≥1000
9.–14. dets 2020 Norstat 26,4 21,5 14,2 5,9 8,6 18,1 3,1 41,6 ≥1000
3.–9. dets 2020 Kantar Emor 27 16 17 7 9 18 5 1 0 40 1151
1.–7. dets 2020 Norstat 31,2 21,4 13,2 5,5 8,1 15,4 1,7 40,1 ≥1000
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 21 25 14 5 9 20 3 1 2 44 881
24.–30. nov 2020 Norstat 28,8 22,8 14,7 4,9 6,6 15,3 3,6 1,1 2,2 42,4 ≥1000
17.–23. nov 2020 Norstat 29,6 21,0 13,1 6,5 9,4 14,8 3,0 0,4 2,2 40,6 ≥1000
13.–18. nov 2020 Kantar Emor 28 17 16 6 10 18 3 2 0 39 1281
11.–16. nov 2020 Norstat 33,7 19,6 14,6 6,0 8,3 13,4 2,3 0,6 1,5 40,2 ≥1000
3.–9. nov 2020 Norstat 29,7 24,5 16,5 4,5 9,1 11,4 2,9 0,4 1,0 45,5 ≥1000
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 23 24 15 6 10 13 4 1 45 854
27. okt – 2. nov 2020 Norstat 31,5 21,0 18,2 4,9 7,2 10,1 2,5 0,3 4,3 44,1 ≥1000
22.–26. okt 2020 Norstat 35,1 20,3 14,2 6,9 8,6 8,9 3,1 0,6 2,3 41,4 ≥1000
14.–20. okt 2020 Norstat 29,4 25,0 17,2 6,1 9,1 9,3 2,1 0,6 1,2 48,3 ≥1000
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 26 27 18 5 9 7 3 1 4 49 873
8.–14. okt 2020 Kantar Emor 33 17 15 5 11 13 3 2 1 37 1030
6.–13. okt 2020 Norstat 32,2 22,3 18,1 4,4 9,0 7,7 3,5 0,6 2,2 44,8 ≥1000
28. sept – 5. okt 2020 Norstat 35,1 21,2 15,7 5,7 9,6 8,1 2,2 1,4 1,0 42,6 ≥1000
23.–28. sept 2020 Norstat 31,4 22,8 17,0 4,2 12,1 5,8 3 0,5 3,2 44,0 ≥1000
17.–23. sept 2020 Kantar Emor 32 18 13 6 12 13 3 2 1 37 1089
15.–21. sept 2020 Norstat 34,7 21,6 14,3 4,8 8,2 8,1 3,2 1,4 3,7 40,7 ≥1000
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 27 24 16 5 11 9 3 3 45 1010
9.–15. sept 2020 Norstat 32,5 22,5 13,8 5,8 9,1 9,7 2,5 1,4 2,7 42,1 ≥1000
2.–9. sept 2020 Norstat 33,3 26,2 15,5 4,6 8,3 8,4 2,0 0,8 0,9 46,3 ≥1000
25.–31. aug 2020 Norstat 33,0 24,5 16,2 4,0 8,8 7,6 3,3 1,2 1,4 44,7 ≥1000
20. aug 2020 Elurikkuse Erakonna (ERE) ja Vabaerakonna (EVA) ühinemisel loodi Eesti Tulevikuerakond (TULE) [11]
17.–25. august 2020 Norstat 35,5 20,9 16,1 5,8 6,7 9,9 1,3 0,5 0,7 2,6 42,8 ≥1000
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 23 26 20 5 10 9 2 1 0 50 1003
aug 2020 Kantar Emor 30 17 17 5 13 14 2 1 1 0 39
10.–17. aug 2020 Norstat 33,0 22,9 15,4 6,1 9,8 7,9 2,3 0,5 0,6 1,5 44,4 ≥1000
4.–10. aug 2020 Norstat 32,1 19,4 19,0 6,2 8,4 9,4 1,2 1,2 1,1 2,0 44,6 ≥1000
28. juuli – 3. aug 2020 Norstat 33,0 22,5 18,4 5,9 8,8 6,8 2,6 0,6 0,9 0,5 46,8 ≥1000
21.–28. juuli 2020 Norstat 31,2 24,1 18,6 6,4 8,7 6,8 2,2 0,3 0,6 1,1 49,1 ≥1000
16.–22. juuli 2020 Kantar Emor[12] 31 17 18 6 9 14 3 1 0 1 41 1125
14.–20. juuli 2020 Norstat 34,0 23,5 16,8 5,6 8,7 6,9 2,3 1,0 0,3 0,9 45,9 ≥1000
7.–13. juuli 2020 Norstat 32,3 23,2 15,8 4,4 10,2 7,5 2,2 0,6 0,4 3,4 43,4 ≥1000
29. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 32,1 22,9 14,8 6,1 9,2 9,6 2,5 0,5 0,6 1,7 43,8 ≥1000
16.–22. juuni 2020 Norstat 30,3 26,1 16,0 5,9 9,3 9,2 1,3 0,3 0,9 0,7 48,0 ≥1000
9.–16. juuni 2020 Norstat 31,7 27,0 16,3 5,9 7,6 7,4 2,4 0,4 0,0 1,3 49,2 ≥1000
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 33 27 16 3 8 9 2 1 0 46 1035
juuni 2020 Kantar Emor 28 19 19 5 10 13 3 2 0 1 43
1.–8. juuni 2020 Norstat 30,3 22,8 20,3 4,7 7,6 7,2 3,4 0,4 0,4 2,9 47,8 ≥1000
25. mai – 1. juuni 2020 Norstat 30,8 24,5 16,7 5,6 9,3 7,7 1,4 1,2 0,3 2,5 46,8 ≥1000
18.–25. mai 2020 Norstat 32,4 27,1 12,4 6,3 7,4 7,3 3,8 0,8 0,4 2,1 45,8 ≥1000
14.–20. mai 2020 Kantar Emor[13] 24 20 22 4 12 14 2 2 0 0 46 1268
12.–18. mai 2020 Norstat 30,8 26,0 16,7 4,6 7,3 8,5 2,0 0,7 1,1 2,3 47,3 ≥1000
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 30 27 15 6 7 8 2 1 0 48 1004
6.–12. mai 2020 Norstat 29,1 25,0 18,0 5,9 8,3 8,2 2,3 0,9 0,2 2,1 48,9 ≥1000
24. apr – 5. mai 2020 Norstat 29,8 23,8 19,2 4,6 9,3 8,6 2,7 0,2 0,8 1,0 47,6 ≥1000
21.—27. apr 2020 Norstat 29,3 27,8 18,1 5,3 8,1 6,2 2,1 0,3 0,7 2,3 51,2 ≥1000
20.–22. apr 2020 Kantar Emor[14] 30 18 19 4 10 14 3 2 0 1 41 1280
15.—20. apr 2020 Norstat 34,6 22,3 18,1 5,2 8,2 6,5 2,3 0,6 0,2 1,8 45,6 ≥1000
7.—14. apr 2020 Norstat 32,9 23,5 16,3 6,3 8,0 8,4 1,8 0,5 0,4 1,9 46,1 ≥1000
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud[15] 27 24 17 7 8 11 2 1 1 48 1000
31. märts — 6. apr 2020 Norstat 33,5 25,7 14,1 5,1 7,6 8,0 2,1 0,9 0,7 2,3 44,9 ≥1000
24.–30. märts 2020 Norstat 29,7 30,4 15,9 4,1 6,8 7,7 2,2 0,3 0,5 2,4 50,4 ≥1000
18.–23. märts 2020 Norstat 29,6 26,1 16,9 5,4 8,6 7,2 3,2 1,0 0,3 1,7 48,4 ≥1000
12.–18. märts 2020 Kantar Emor[16] 29 17 21 4 12 13 3 2 0 0 41,8 1118
10.–16. märts 2020 Norstat 30,7 26,2 16,5 6,3 7,2 9,4 1,8 0,4 0,2 1,3 49,0 ≥1000
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 26 22 20 6 9 12 3 1 1 48 1056
4.–9. märts 2020 Norstat 29,5 21,6 16,9 6,1 10,5 8,9 2,8 0,7 0,5 2,5 44,6 ≥1000
26. veebr – 2. märts 2020 Norstat 33,2 24,2 16,3 5,8 7,0 6,6 2,5 0,1 0,7 3,2 46,3 ≥1000
19.–25. veebr 2020 Norstat 33,2 19,3 18,4 6,9 10,2 7,5 2,1 1,0 0,5 0,9 44,6 ≥1000
veebr 2020 Kantar Emor[16] 31 18 17 4 12 14 3 1 0 1 38,5
13.–18. veebr 2020 Norstat 30,9 22,4 18,0 6,0 7,9 9,8 3,0 0,7 0,6 0,7 46,4 ≥1000
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 25 24 16 5 10 9 2 1 0 45 864
4.–11. veebr 2020 Norstat 33,8 20,0 17,5 7,3 6,7 9,2 3,3 0,3 0,5 1,4 44,8 ≥1000
28. jaan – 3. veebr 2020 Norstat 35,1 20,8 15,6 5,9 10,2 8,5 2,7 0,6 0,3 0,4 42,3 ≥1000
jaan 2020 Kantar Emor[16] 29,5 17,0 15,8 8,0 14,3 9,3 3,3 1,2 0,8 0,7 40,8
23.–27. jaan 2020 Norstat 35,9 19,3 12,7 6,0 10,7 8,5 4,1 1,1 0,4 1,3 38,0 ≥1000
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 25 24 18 7 10 8 3 1 1 49 808
16.–24. jaan 2020 Norstat 35,0 22,8 14,6 5,6 9,3 7,2 2,9 0,6 1,1 0,8 43,0 ≥1000
8.–14. jaan 2020 Norstat 32,2 24,3 12,9 8,4 8,5 7,0 3,5 1,3 0,6 0,9 45,6 ≥1000
3.–7. jaan 2020 Norstat 34,1 23,6 15,8 6,3 8,2 7,3 2,6 0,6 0,6 0,9 45,7 ≥1000
18.–23. dets 2019 Norstat 30,3 22,0 16,1 5,9 11,9 7,2 3,4 0,6 0,9 1,8 44,0 ≥1000
11.–17. dets 2019 Norstat 34,3 22,5 13,5 5,4 11,8 6,8 3,2 1,2 0,1 1,2 41,4 ≥1000
5.–12. dets 2019 Kantar Emor[17] 34,8 17,9 15,6 6,3 13,7 7,7 2 2 0 39,8 1093
2.–9. dets 2019 Norstat 35,4 21,1 16,3 6,0 9,0 6,6 3,2 0,1 0,4 1,8 43,4 ≥1000
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 29 25 17 5 10 5 3 1 1 47 1014
25.–29. nov 2019 Norstat 36,4 23,5 11,9 8,1 10,4 2,9 3,8 0,8 0,5 1,5 43,5 ≥1000
18.–25. nov 2019 Norstat 36,1 24,0 12,2 6,8 9,8 5,0 3,5 1,0 0,5 1,1 43,0 ≥1000
11.–15. nov 2019 Norstat 35,4 26,1 12,6 7,2 9,5 3,8 1,7 1,2 0,1 2,6 45,9 ≥1000
7.–13. nov 2019 Kantar Emor[18] 27,7 16,2 18,5 6,2 16,2 9,5 4 1 1 40,9 1407
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 30 23 17 5 11 7 2 1 1 45 1019
5.–11. nov 2019 Norstat 32,6 24,3 17,5 6,5 10,9 3,4 3,5 0,3 0,2 0,7 48,3 ≥1000
29. okt – 5. nov 2019 Norstat 36,2 22,9 15,8 5,8 8,2 5,0 3,2 0,2 0,8 1,6 44,5 ≥1000
22.–28. okt 2019 Norstat 36,1 23,4 17,7 5,5 6,3 5,1 2,9 0,5 0,6 1,5 46,6 ≥1000
15.–21. okt 2019 Norstat 36,3 23,4 15,6 6,6 7,4 4,5 2,7 0,5 0,3 2,4 45,6 ≥1000
10.–16. okt 2019 Kantar Emor[19][20] 32,5 17,6 16,6 6,2 12,4 9,4 2,9 1,7 1 40,4 1182
9.–14. okt 2019 Norstat 30,7 25,8 17,6 7,1 8,3 5,6 2,3 0,7 0,4 0,7 50,5 ≥1000
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 32 22 17 6 9 7 3 0 1 45 1039
1.–8. okt 2019 Norstat 35,6 22,2 15,2 6,5 9,2 6,1 2,4 1,0 1,0 0,7 43,9 ≥1000
25.–30. sept 2019 Norstat 32,7 24,3 15,6 7,4 8,3 6,2 2,8 1,2 0,6 0,9 47,3 ≥1000
18.–23. sept 2019 Norstat 37,1 20,7 18,3 5,4 8,6 4,2 3,4 0,7 0,6 1,1 44,4 ≥1000
11.–19. sept 2019 Kantar Emor[21] 32,8 16,5 18,4 7,0 11,0 7,5 5 1 1 41,9 1261
10.–17. sept 2019 Norstat 33,5 24,0 17,0 7,2 6,4 5,2 3,7 1,0 0,1 1,3 48,2 ≥1000
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 32 21 19 6 9 5 2 1 1 46 1040
3.–9. sept 2019 Norstat 33,9 23,7 15,1 7,8 9,1 5,0 2,6 1,4 0,6 0,7 46,6 ≥1000
27. aug – 2. sept 2019 Norstat 35,9 24,6 14,8 6,5 9,3 4,8 1,3 1,6 0,2 1,0 45,9 ≥1000
21.–26. aug 2019 Norstat 34,3 23,7 15,2 6,2 9,0 4,5 2,6 1,9 0,8 1,7 45,1 ≥1000
15.–21. aug 2019 Kantar Emor[22] 36,8 16,0 17,6 4,8 13,0 6,9 4 1 1 38,4 1161
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 34 22 16 7 8 5 3 1 1 45 1000
13.–19. aug 2019 Norstat 33,9 23,0 16,9 7,1 10,9 4,1 1,8 0,6 0,7 1,1 47,0 ≥1000
5.–12. aug 2019 Norstat 33,5 22,0 16,4 9,1 10,0 3,5 3,9 0,6 0,3 0,7 47,5 ≥1000
30. juuli – 5. aug 2019 Norstat 41,0 18,9 12,7 8,8 8,1 4,2 2,8 1,6 0,8 1,4 40,4 ≥1000
22.–30. juuli 2019 Norstat 36,2 17,8 17,7 7,1 12,0 4,0 1,9 1,5 0,6 1,1 42,6 ≥1000
18.–24. juuli 2019 Kantar Emor[23] 34,5 15,3 19,4 6,8 10,8 7,9 3 2 0 41,5 1305
15.–22. juuli 2019 Norstat 39,1 18,3 16,6 7,7 7,6 4,4 2,7 1,1 0,2 2,5 42,6 ≥1000
8.–15. juuli 2019 Norstat 37,7 16,4 15,8 11,0 8,7 4,0 2,7 0,8 1,1 1,9 43,2 ≥1000
2.–8. juuli 2019 Norstat 31,9 22,3 18,0 8,2 11,0 4,3 2,5 0,4 0,9 0,6 48,5 ≥1000
26. juuni – 1. juuli 2019 Norstat 34,3 20,8 17,5 9,2 9,8 5,3 2,1 0,5 0,2 0,2 47,5 ≥1000
11.–19. juuni 2019 Norstat 37,7 20,2 15,2 5,6 13,6 4,0 1,7 1,1 0,3 0,5 41,0 ≥1000
6.–13. juuni 2019 Kantar Emor[24] 36,0 14,7 16,7 6,9 12,8 8,3 3 1 0 38,3 1129
4.–11. juuni 2019 Norstat 30,3 21,4 19,1 8,7 9,4 5,8 2,6 0,7 1,4 0,3 49,2 ≥1000
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 32 19 18 9 11 4 1 1 1 46 1000
27. mai – 3. juuni 2019 Norstat 30 23 19 8 12 3 3 1 0 0 50 ≥1000
20.–27. mai 2019 Norstat 33,0 19,5 16,8 10,4 11,7 4,6 2,4 0,6 0,4 0,5 46,7 ≥1000
20.–23. mai 2019 Kantar Emor[25] 30,6 14,7 15,0 7,9 12,1 11,8 5 3 1 37,6 1390
14.–20. mai 2019 Norstat 28,6 21,5 22,0 8,8 9,4 5,3 2,2 0,7 0,7 0,8 52,3 ≥1000
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 27 20 17 10 10 8 3 1 1 47 2037
6.–13. mai 2019 Norstat 31,8 19,4 16,2 8,0 12,2 5,1 4,5 1,7 0,3 0,9 43,6 ≥1000
7.–9. mai 2019 Kantar Emor[26] 33,5 15,3 16,9 6,1 12,9 11,5 2 1 0 38,3 1271
29. apr – 7. mai 2019 Norstat 35,6 19,9 15,0 8,3 10,8 6,0 2,5 1,0 0,5 0,6 43,2 ≥1000
22.–29. apr 2019 Norstat 33,6 18,5 19,1 7,6 8,5 7,2 3,4 1,8 0,3 0,1 45,2 ≥1000
24. apr 2019 Jüri Ratase teine valitsus (Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon) kinnitati ametisse[27]
15.–22. apr 2019 Norstat 32,0 20,1 20,1 9,2 8,5 5,4 2,6 0,9 0,7 0,7 ≥1000
10.–15. apr 2019 Kantar Emor[28] 32,3 17,0 15,4 8,5 11,4 10,3 2,7 1 1,1 1211
8.–15. apr 2019 Norstat 34,6 19,4 18,0 7,3 10,1 5,9 2,5 1,1 0,3 0,5 ≥1000
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 30 24 16 9 8 8 2 1 1 1000
1.–8. apr 2019 Norstat 33,4 22,5 14,8 11,6 8,0 4,8 3,0 0,6 0,5 0,7 ≥1000
25.–29. märts 2019 Norstat 32,5 20,5 19,1 9,0 10,1 5,5 1,7 0,6 0,6 0,4 ≥1000
18.–24. märts 2019 Norstat 31,9 19,5 18,8 8,9 9,3 7,2 2,1 0,6 0,9 0,9 ≥1000
14.–21. märts 2019 Kantar Emor 31,5 17,2 18,2 7,2 10,8 9,6 2,9 1,8 0,3 - 1214
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 27 24 21 11 9 5 1 1 1 - 1004
11.–15. märts 2019 Norstat 36,9 19,4 12,6 11,2 9,0 6,5 1,7 1,8 0,6 0,4 ≥1000
12.–13. märts 2019 Kantar Emor[29][30] 30 19,4 18,1 7,3 12,5 8,5 2,9 0,9 0,3 - 752
11. märts 2019 Algasid koalitsioonikõnelused Keskerakonna, EKRE ja Isamaa vahel
5.–11. märts 2019 Norstat 31,9 21,2 18,1 11,4 9,1 4,4 1,7 1,1 1,1 0,1 ≥1000
3. märts 2019 Valimistulemused 28,9 23,1 17,8 11,4 9,8 4,4 1,8 1,2 1,2 0,4
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE Eesti 200 Rohelised ERE EVA TULE Muud Valitsus Valim

Eelistused haridusrühmades[muuda | muuda lähteteksti]

Joonistel näidatud igakuised tulemused on alates 2022. aastast Norstati ja Kantar Emori küsitluste keskmised (kuni 2021. aasta lõpuni Norstati ja Turu-uuringute AS-i küsitluste keskmised).

Alg- ja põhiharidus
Põhiharidusega inimeste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 22,5 23,4 28,1 13,7 4,7 4,7 2,2
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 5 17 41 21 7 8 2
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 22,9 22,2 32,7 9,9 4,1 4,9 1,7
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 27 8 22 12 7 23 0
4.–30. mai 2022 Norstat 26,7 25,3 25,9 6,0 3,7 9,1 1,3
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 24 19 24 3 10 19 2
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 23,7 23,2 33,2 4,0 4,0 8,1 1,9
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 15 12 37 7 16 13 0
1.–28. märts 2022 Norstat 20,9 23,0 30,4 6,5 3,6 12,6 1,4
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 29 21 31 9 3 5 0
1.–28. veebr 2022 Norstat 16,9 22,2 32,9 7,6 5,8 12,6 1,3
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 23 24 23 2 6 17 5
5.–31. jaan 2022 Norstat 14,0 20,4 35,4 6,8 6,9 13,3 2,3
13.– 21. jaan 2022 Kantar Emor 19 22 34 11 3 6 6
1.–20. dets 2021 Norstat 23,8 22,4 31,5 5,9 4,1 8,1 2,0
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 5 33 38 7 3 10 6
2.–29. nov 2021 Norstat 16,7 23,1 35,3 7,4 5,0 6,5 4,1
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 14 19 30 6 3 18 6
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 16,8 21,5 36,9 8,3 3,4 8,5 2,0
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 21 18 29 5 3 8 11
1.–27. sept 2021 Norstat 16,4 26,1 37,5 5,5 7,1 5,5 1,1
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 24 15 38 8 3 10 2
3.–31. aug 2021 Norstat 25,8 17,9 32,0 5,2 9,4 5,6 1,8
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 3 27 36 0 8 9 8
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 20,3 22,8 37,6 2,5 6,6 7,4 1,6
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 22,3 29,7 27,6 4,2 3,2 7,7 2,0
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 36 27 27 3 2 2 3
4.–31. mai 2021 Norstat 24,6 21,3 29,9 2,9 8,2 7,0 3,0
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 23 22 33 10 3 3 0
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 26,0 23,1 26,7 3,6 5,0 8,9 1,9
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 21 28 33 8 4 3 4
2.–29. märts 2021 Norstat 27,5 20,7 28,3 4,9 4,2 5,2 4,7
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 16 28 30 9 5 5 6
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 30,1 28,6 24,4 3,0 4,9 4,6 2,9
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 23 28 19 7 2 5 3
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 23,2 31,0 17,7 6,5 6,4 8,7 4,5
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 21 39 20 6 1 4 5
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 26,4 29,8 18,8 6,1 5,0 9,4 1,1
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 24 37 16 10 5 8 0
3.–30. nov 2020 Norstat 23,7 28,2 19,8 5,4 5,2 9,3 6,0
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 16 26 27 7 16 4 0
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 23,6 32,6 20,2 6,5 4,6 4,9 4,8
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 19 29 30 5 3 5 3
2.–28. sept 2020 Norstat 18,3 38,1 20,2 2,0 9,6 4,1 3,3
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 14 38 24 9 2 9 8
4.–31. aug 2020 Norstat 21,4 28,8 23,9 5,8 6,8 7,8 2,1
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 20 35 24 2 5 9 0
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 22,4 34,5 23,3 5,8 7,6 2,3 1,1
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 23,7 28,7 18,9 8,2 5,7 5,3 4,0
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 16 46 16 3 6 6 6
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 22,1 37,1 21,1 5,5 6,5 2,1 1,5
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 23 28 28 7 4 2 3
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 21,6 34,1 23,9 6,4 4,3 3,8 3,4
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 17 27 28 0 7 0 0
4.–30. märts 2020 Norstat 18,2 35,1 22,8 4,1 8,2 4,0 4,5
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 22 32 32 4 1 5 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 25,7 26,2 25,6 5,5 5,2 7,7 4,1
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 18 21 31 7 6 3 0
3.–27. jaan 2020 Norstat 27,5 31,8 17,0 8,5 4,3 2,7 4,0
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 26 26 27 7 4 0 3
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 23,5 26,4 19,0 7,5 10,4 3,0 6,2
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 26 23 21 5 14 0 5
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 30,2 31,7 14,9 4,4 7,7 2,8 5,1
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 23 28 20 11 7 2 5
1.–28. okt 2019 Norstat 28,4 30,5 22,7 4,5 3,1 4,2 4,0
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 29 28 25 2 6 2 2
3.–30. sept 2019 Norstat 22,8 36,4 22,4 3,5 4,4 1,9 4,2
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 25 30 27 7 5 0 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 27,0 32,1 19,8 5,4 5,2 3,2 4,8
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 28 25 26 8 6 0 0
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 29,5 22,2 25,6 8,9 3,4 3,3 3,5
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 33,1 28,0 22,0 7,6 4,3 0,8 2,7
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 25 28 34 5 4 0 0
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 32,0 22,3 24,3 6,0 7,1 3,0 3,5
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 21 20 30 10 5 5 4
1.–29. apr 2019 Norstat 29,3 27,1 22,3 7,4 5,5 3,1 3,4
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 24 32 21 7 6 5 0
4.–29. märts 2019 Norstat 28,5 25,6 19,8 9,9 5,4 5,2 3,2
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 28 28 28 11 4 0 0
Kesk-, keskeri- ja kutseharidus
Keskharidusega inimeste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 31,7 17,0 23,6 8,8 8,3 8,4 1,4
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 29 14 19 12 8 13 4
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 32,1 17,9 24,1 8,1 5,9 8,9 2,0
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 30 16 20 9 7 14 3
4.–30. mai 2022 Norstat 32,8 17,0 23,8 6,7 6,3 10,6 2,0
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 32 16 19 8 6 15 4
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 32,0 20,0 24,7 5,4 4,6 10,6 1,5
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 23 16 21 8 8 19 4
1.–28. märts 2022 Norstat 25,9 18,5 24,7 5,9 7,5 14,6 1,5
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 23 20 20 6 7 19 4
1.–28. veebr 2022 Norstat 22,8 18,8 25,4 7,3 6,6 17,0 1,6
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 20 21 23 7 8 18 4
5.–31. jaan 2022 Norstat 21,2 22,2 26,8 7,1 6,7 14,2 1,5
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 17 22 23 9 6 16 5
1.–20. dets 2021 Norstat 24,9 22,3 21,9 8,1 6,1 13,5 2,1
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 22 20 23 7 7 18 1
2.–29. nov 2021 Norstat 20,8 23,2 26,9 7,8 7,5 11,8 1,2
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 17 17 21 10 9 20 2
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 22,6 21,5 27,1 8,5 7,4 9,8 1,6
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 22 21 25 8 6 12 2
1.–27. sept 2021 Norstat 23,3 19,7 27,8 7,6 7,3 10,9 2,3
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 21 20 24 8 6 14 3
3.–31. aug 2021 Norstat 27,3 20,7 25,2 6,6 6,4 11,2 2,1
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 22 19 24 5 8 14 3
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 28,1 18,9 27,1 6,3 6,4 10,6 1,5
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 25,8 21,5 26,4 4,9 7,2 10,7 1,9
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 21 20 27 7 7 13 4
4.–31. mai 2021 Norstat 28,1 21,6 23,6 5,2 6,4 12,6 1,8
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 25 22 23 5 7 12 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 31,6 21,4 21,3 5,2 6,6 10,7 1,8
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 22 21 27 5 5 13 2
2.–29. märts 2021 Norstat 32,2 20,5 22,4 5,8 6,0 10,5 2,0
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 24 21 22 6 7 15 3
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 34,1 20,2 22,5 5,0 4,8 10,8 1,6
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 24 18 23 6 7 16 2
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 29,0 21,8 20,8 6,0 6,0 13,5 1,7
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 25 20 18 8 8 14 3
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 27,5 22,8 17,0 5,6 7,4 15,0 2,2
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 19 26 16 5 9 20 2
3.–30. nov 2020 Norstat 29,9 23,9 17,7 5,8 6,5 11,5 2,3
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 20 29 17 6 9 10 3
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 31,7 22,1 19,3 5,8 7,7 8,0 2,4
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 22 28 20 6 7 9 4
2.–28. sept 2020 Norstat 32,5 22,8 17,7 5,5 8,2 7,3 2,6
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 26 25 18 4 9 7 3
4.–31. aug 2020 Norstat 32,4 23,5 19,7 5,0 7,2 6,5 2,4
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 19 28 23 5 9 7 3
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 31,7 24,2 19,9 5,1 7,5 6,0 2,7
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 29,4 26,5 20,2 4,9 8,1 6,8 2,3
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 32 28 19 4 5 7 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 29,5 27,3 18,2 5,3 6,6 7,0 2,3
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 29 30 17 7 5 7 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 31,0 26,1 18,6 4,8 7,3 6,1 2,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 24 27 18 7 7 11 2
4.–30. märts 2020 Norstat 28,6 28,0 18,3 5,6 6,2 8,0 1,8
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 23 24 22 5 8 12 2
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 32,0 21,0 20,7 7,2 7,8 7,4 1,8
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 24 27 18 5 8 8 3
3.–27. jaan 2020 Norstat 32,8 23,3 16,0 6,4 8,6 6,8 3,3
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 21 29 21 7 9 7 2
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 32,8 23,7 17,4 6,0 9,4 5,5 2,8
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 25 28 20 5 8 6 3
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 31,1 26,4 17,4 6,6 8,9 4,6 2,5
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 26 26 21 4 8 7 2
1.–28. okt 2019 Norstat 31,4 25,4 18,2 7,0 7,5 4,4 2,5
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 29 21 20 8 9 6 4
3.–30. sept 2019 Norstat 32,2 22,7 18,8 8,2 6,4 5,8 3,6
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 30 21 21 6 9 5 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 33,1 23,0 19,0 7,6 8,4 3,9 1,9
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 33 24 18 6 6 5 4
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 35,3 20,7 17,2 7,7 8,2 4,0 2,6
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 30,4 23,4 21,1 7,9 9,5 4,1 2,4
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 30 20 21 9 11 3 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 27,7 22,8 20,4 9,3 10,7 4,1 2,7
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 24 25 19 12 11 3 2
1.–29. apr 2019 Norstat 30,1 20,3 21,4 8,7 8,6 5,8 3,1
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 27 26 19 9 6 7 2
4.–29. märts 2019 Norstat 31,0 20,3 21,2 9,7 8,7 5,6 1,7
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 25 25 24 9 7 5 1
Kõrgharidus
Kõrgharidusega inimeste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 41,5 13,4 10,1 8,6 10,8 12,5 1,7
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 37 17 9 7 11 16 3
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 41,4 15,8 11,7 6,2 8,5 13,6 1,7
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 37 15 12 8 10 15 3
4.–30. mai 2022 Norstat 41,2 11,2 9,8 6,1 10,1 18,2 1,9
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 36 16 11 6 9 20 2
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 35,5 12,1 12,8 5,9 9,6 20,9 2,1
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 31 15 9 6 9 26 4
1.–28. märts 2022 Norstat 36,9 10,9 12,7 4,6 8,7 24,6 1,0
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 32 14 9 6 11 23 4
1.–28. veebr 2022 Norstat 29,3 14,4 10,0 7,2 10,9 25,9 1,9
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 19 18 13 9 11 28 3
5.–31. jaan 2022 Norstat 25,8 18,6 14,3 6,1 9,8 23,1 1,4
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 21 14 14 7 8 32 3
1.–20. dets 2021 Norstat 28,4 15,9 13,5 8,0 9,7 22,9 0,9
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 23 19 17 5 12 21 2
2.–29. nov 2021 Norstat 22,2 18,6 12,5 8,5 13,1 21,8 2,0
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 30 17 11 7 13 18 2
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 27,1 17,8 12,4 6,9 11,4 21,8 1,7
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 29 16 16 7 12 14 2
1.–27. sept 2021 Norstat 29,6 16,7 13,3 6,7 12,4 17,6 2,1
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 31 11 16 6 8 21 3
3.–31. aug 2021 Norstat 35,9 13,3 12,4 5,7 10,9 17,9 2,8
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 33 9 10 5 10 23 5
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 37,4 10,8 14,9 7,0 8,8 18,5 1,5
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 34,6 13,1 13,8 6,7 11,1 17,4 2,2
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 29 17 14 7 13 17 1
4.–31. mai 2021 Norstat 38,5 13,6 11,6 6,2 10,0 17,3 1,8
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 29 14 12 6 12 24 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 35,5 16,1 9,9 7,1 8,7 19,4 1,8
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 39 11 12 5 12 16 2
2.–29. märts 2021 Norstat 40,1 18,6 9,5 6,0 6,8 15,5 2,0
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 32 15 11 6 13 18 2
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 38,4 12,6 12,3 6,7 9,2 18,1 1,8
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 38 11 12 6 9 19 2
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 36,3 14,4 11,0 4,4 9,7 19,6 2,7
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 34 14 14 3 11 16 5
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 32,3 15,4 7,6 7,1 10,4 22,7 2,7
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 26 19 12 4 11 21 3
3.–30. nov 2020 Norstat 35,8 14,6 6,7 5,7 13,0 19,4 2,5
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 32 12 8 6 12 21 5
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 38,9 17,4 9,4 5,1 13,2 11,3 2,7
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 35 23 11 3 14 6 3
2.–28. sept 2020 Norstat 39,9 17,1 9,6 5,0 11,4 10,8 2,7
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 30 20 9 5 18 12 2
4.–31. aug 2020 Norstat 40,2 16,9 8,1 6,0 11,1 12,8 1,5
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 30 18 11 6 14 12 2
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 38,7 17,2 10,3 6,6 12,3 10,5 2,2
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 38,0 18,9 10,3 5,4 10,4 12,7 1,9
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 38 20 9 2 13 13 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 35,7 18,4 10,0 6,0 11,9 12,5 2,9
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 33 22 7 3 13 13 4
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 40,0 18,7 10,0 6,6 10,0 10,9 1,1
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 34 19 14 8 9 13 1
4.–30. märts 2020 Norstat 38,2 18,7 10,7 6,3 10,9 10,8 2,4
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 33 14 11 8 15 14 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 38,3 17,1 8,3 6,2 11,9 12,1 3,6
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 30 19 9 5 17 13 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 39,4 16,3 9,6 6,3 12,9 10,9 2,7
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 33 15 11 6 14 12 4
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 40,9 17,1 7,8 6,8 13,1 8,1 3,0
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 38 20 11 4 15 5 1
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 43,6 16,8 9,6 8,0 11,5 4,9 2,9
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 38 17 9 4 17 8 1
1.–28. okt 2019 Norstat 43,7 17,4 10,4 6,2 10,4 7,2 2,1
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 39 24 7 5 10 11 1
3.–30. sept 2019 Norstat 43,5 17,4 10,1 6,9 12,2 5,9 1,9
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 38 19 14 7 10 6 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 40,8 18,0 8,5 7,6 14,6 5,2 2,7
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 39 15 10 7 14 8 3
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 47,8 11,0 7,9 10,0 13,7 5,0 2,2
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 37,8 15,3 10,0 7,8 16,4 7,0 2,8
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 39 14 6 8 14 7 2
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 39,4 14,2 9,6 10,0 14,0 8,1 2,6
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 31 18 10 10 11 10 4
1.–29. apr 2019 Norstat 40,7 16,4 10,5 10,1 10,6 7,0 2,4
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 37 17 9 10 10 10 2
4.–29. märts 2019 Norstat 38,4 18,1 10,1 10,1 12,5 7,0 1,5
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 29 21 11 16 14 6 2

Eelistused rahvusrühmades[muuda | muuda lähteteksti]

Joonistel näidatud igakuised tulemused on alates 2022. aastast Norstati ja Kantar Emori küsitluste keskmised (kuni 2021. aasta lõpuni Norstati ja Turu-uuringute AS-i küsitluste keskmised).

Eestlased
Eestlaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 37,1 11,1 20,9 10,6 8,8 9,4 1,4
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 36 7 18 12 9 15 4
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 38,0 10,6 22,9 8,8 6,4 10,6 2,0
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 38 6 20 11 7 15 3
4.–30. mai 2022 Norstat 38,1 10,8 20,7 7,2 6,9 13,6 1,9
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 39 8 19 8 6 16 3
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 34,8 13,1 22,7 6,0 6,3 14,5 1,6
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 29 8 20 9 9 21 4
1.–28. märts 2022 Norstat 32,2 11,5 22,0 6,2 6,8 19,1 1,3
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 32 9 20 8 7 19 4
1.–28. veebr 2022 Norstat 27,2 10,9 23,0 8,4 7,7 20,7 1,6
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 22 12 22 8 9 23 4
5.–31. jaan 2022 Norstat 24,3 13,8 26,2 7,6 7,5 18,5 1,5
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 20 12 24 10 7 22 4
1.–20. dets 2021 Norstat 28,8 13,9 22,6 8,9 6,9 16,1 1,9
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 24 13 24 8 8 20 2
2.–29. nov 2021 Norstat 23,4 13,7 26,2 9,2 9,1 15,5 2,0
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 24 10 19 10 9 21 2
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 26,4 11,7 26,6 9,2 8,2 14,9 1,5
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 27 13 24 9 7 13 3
1.–27. sept 2021 Norstat 27,2 12,5 27,0 8,1 9,0 12,9 2,0
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 28 11 23 9 7 16 3
3.–31. aug 2021 Norstat 33,4 12,1 23,6 6,9 8,2 12,7 2,2
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 27 11 22 6 9 16 4
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 32,8 12,2 26,0 6,5 7,1 12,8 1,5
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 31,2 14,6 24,2 6,2 7,9 12,8 2,0
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 27 14 24 8 9 13 3
4.–31. mai 2021 Norstat 35,0 12,8 21,8 6,0 7,6 13,5 2,1
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 29 15 22 6 8 16 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 35,2 14,5 19,8 6,4 7,2 13,4 2,0
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 30 14 24 6 7 13 2
2.–29. märts 2021 Norstat 38,2 14,0 20,0 6,5 5,7 11,5 2,6
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 30 15 20 7 9 15 3
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 38,1 13,9 20,7 5,8 6,2 12,3 1,7
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 30 12 21 8 7 16 2
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 34,0 16,2 18,0 6,4 6,7 15,0 2,3
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 30 15 18 8 8 14 4
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 32,7 15,9 15,7 7,2 7,4 16,9 2,2
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 23 18 16 6 10 20 3
3.–30. nov 2020 Norstat 34,6 16,4 15,8 6,6 8,2 13,2 3,1
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 26 19 16 7 11 13 4
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 36,9 16,2 18,2 6,6 8,7 8,0 3,1
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 28 21 19 6 10 8 3
2.–28. sept 2020 Norstat 37,2 17,1 17,6 5,7 8,5 7,5 2,9
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 30 19 16 5 11 9 3
4.–31. aug 2020 Norstat 38,3 15,6 18,7 6,0 8,3 8,1 1,9
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 26 19 22 6 11 9 2
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 37,8 16,2 19,9 6,7 8,4 6,3 2,1
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 35,9 16,5 19,2 6,6 8,6 8,5 2,5
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 37 20 18 4 8 9 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 34,9 19,0 18,4 6,3 8,0 7,5 2,5
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 34 19 18 7 8 9 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 37,1 17,7 19,1 6,3 7,9 6,8 2,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 30 18 19 8 7 11 2
4.–30. märts 2020 Norstat 34,0 18,9 19,0 6,6 7,8 8,4 2,7
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 30 14 22 7 10 12 2
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 37,6 13,8 19,9 7,8 8,3 8,3 2,7
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 30 16 19 7 11 10 3
3.–27. jaan 2020 Norstat 39,2 14,6 16,1 7,7 8,8 7,6 3,2
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 28 16 21 8 11 9 3
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 38,2 15,3 16,9 7,6 10,2 5,7 3,5
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 33 16 19 6 11 5 3
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 39,0 16,6 16,9 7,7 9,8 4,3 3,1
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 35 15 19 5 11 7 2
1.–28. okt 2019 Norstat 39,1 16,1 18,8 7,4 7,9 5,3 2,6
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 37 15 19 8 10 6 3
3.–30. sept 2019 Norstat 38,7 15,8 18,6 7,9 7,9 5,1 3,3
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 37 14 22 8 9 4 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 38,8 15,6 17,8 8,4 9,6 4,1 2,8
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 38 15 18 8 9 5 4
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 42,5 11,0 17,8 9,7 9,4 3,5 2,8
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 37,3 13,8 19,9 9,1 11,1 4,4 2,7
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 37 11 19 10 12 4 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 36,0 12,3 19,6 10,2 11,5 5,2 2,8
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 29 13 20 13 10 6 3
1.–29. apr 2019 Norstat 37,2 13,4 20,5 10,4 8,4 5,5 2,6
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 35 14 19 11 8 8 2
4.–29. märts 2019 Norstat 36,7 12,0 20,1 11,6 9,6 5,7 1,9
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 31 16 23 13 8 5 1
Mitte-eestlased
Mitte-eestlaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 13,2 51,0 12,2 2,5 7,8 8,2 2,9
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 10 46 14 7 10 8 3
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 10,0 61,5 10,1 0,9 7,3 6,0 1,0
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 10 46 12 1 12 15 2
4.–30. mai 2022 Norstat 12,4 53,0 11,2 1,3 8,9 8,6 1,3
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 10 46 8 0 10 19 5
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 12,7 49,5 16,5 0,6 5,9 8,8 2,8
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 9 43 12 1 8 22 2
1.–28. märts 2022 Norstat 10,7 45,3 17,4 1,7 10,4 10,2 1,4
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 7 52 7 0 12 18 3
1.–28. veebr 2022 Norstat 5,6 58,0 13,4 0,7 8,8 10,8 2,1
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 10 51 11 1 12 14 3
5.–31. jaan 2022 Norstat 7,1 58,2 12,3 2,0 8,8 8,5 2,1
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 13 46 13 4 6 13 5
1.–20. dets 2021 Norstat 9,8 55,3 9,6 1,8 7,5 13,6 0,8
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 7 61 11 0 7 11 1
2.–29. nov 2021 Norstat 6,7 63,7 9,2 1,2 8,4 8,0 1,4
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 5 51 16 0 11 12 1
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 5,9 66,1 9,0 1,0 7,2 6,6 2,6
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 6 51 14 1 6 10 2
1.–27. sept 2021 Norstat 8,2 58,5 11,7 1,0 8,5 8,5 2,2
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 5 51 21 0 3 11 2
3.–31. aug 2021 Norstat 9,4 51,3 12,7 1,1 9,2 11,9 3,0
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 8 49 15 0 6 16 1
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 13,4 44,6 15,2 3,2 7,9 12,5 1,9
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 10,3 51,6 11,5 0,5 8,3 10,2 2,0
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 9 47 18 0 5 17 2
4.–31. mai 2021 Norstat 8,0 55,0 11,6 0,9 9,3 12,9 1,3
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 12 48 14 0 9 9 1
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 13,5 52,1 9,3 1,1 6,4 12,9 1,1
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 9 47 17 1 5 13 1
2.–29. märts 2021 Norstat 10,5 54,3 13,4 1,1 7,9 10,6 1,4
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 7 44 18 1 8 17 3
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 14,0 51,8 11,0 1,6 6,7 11,4 2,6
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 15 42 15 0 5 16 2
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 11,4 45,6 11,9 0,5 11,0 14,2 3,1
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 13 43 12 1 9 15 0
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 9,3 49,9 7,2 1,0 10,7 14,8 2,4
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 9 59 4 0 5 18 0
3.–30. nov 2020 Norstat 10,1 49,8 7,6 0,9 9,5 16,6 2,3
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 11 51 6 1 7 12 2
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 10,2 55,7 5,2 0,7 10,4 11,7 1,6
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 13 58 12 1 2 6 3
2.–28. sept 2020 Norstat 9,5 55,4 4,1 0,4 14,6 10,5 1,9
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 11 51 12 1 11 7 4
4.–31. aug 2020 Norstat 8,7 54,7 5,6 2,4 8,6 12,1 2,8
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 7 58 7 1 8 7 3
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 8,5 57,1 4,4 1,1 12,7 10,3 3,0
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 8,2 63,5 5,2 0,4 7,9 7,9 2,2
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 13 59 5 1 8 7 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 7,7 59,9 4,6 1,5 9,6 10,6 2,0
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 11 61 5 1 6 7 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 5,7 66,2 3,1 1,5 6,7 9,9 1,1
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 12 51 10 0 9 10 2
4.–30. märts 2020 Norstat 9,9 62,8 4,3 0,4 9,5 7,5 1,2
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 7 60 9 0 7 10 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 9,8 54,8 5,0 0,5 10,9 12,1 2,9
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 9 58 5 1 8 7 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 7,4 63,0 3,5 1,2 12,2 6,5 3,1
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 10 66 3 0 6 4 1
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 11,0 57,5 2,5 0,7 13,3 7,3 3,0
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 10 64 7 1 6 3 2
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 13,4 64,3 1,7 1,5 8,3 5,1 2,6
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 5 64 6 1 8 7 2
1.–28. okt 2019 Norstat 12,5 64,2 3,5 0,5 7,2 5,4 2,8
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 9 58 7 1 5 10 3
3.–30. sept 2019 Norstat 8,1 66,0 5,5 1,7 8,1 5,6 2,4
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 9 57 6 0 8 8 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 10,3 64,3 4,5 0,9 11,0 4,7 1,5
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 13 57 5 0 8 7 3
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 14,9 57,5 2,2 2,3 8,3 8,4 1,6
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 10,9 63,9 4,3 0,9 10,9 5,4 1,9
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 7 61 11 1 6 2 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 9,5 63,7 4,7 2,5 9,8 5,1 2,7
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 8 66 4 0 10 5 2
1.–29. apr 2019 Norstat 12,2 62,4 5,8 1,0 8,6 5,8 2,3
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 10 68 3 2 7 5 1
4.–29. märts 2019 Norstat 12,6 66,1 2,6 0,3 8,3 7,3 1,5
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 4 66 10 3 10 3 1

Eelistused sugude kaupa[muuda | muuda lähteteksti]

Joonistel näidatud igakuised tulemused on alates 2022. aastast Norstati ja Kantar Emori küsitluste keskmised (kuni 2021. aasta lõpuni Norstati ja Turu-uuringute AS-i küsitluste keskmised).

Mehed
Meeste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 30,3 13,9 25,9 11,1 5,6 10,3 1,7
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 28 12 23 11 7 15 3
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 29,1 15,7 28,1 8,6 4,6 10,8 1,6
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 27 15 27 8 5 16 1
4.–30. mai 2022 Norstat 31,3 14,4 25,6 8,0 4,7 12,7 1,7
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 29 13 23 11 5 15 3
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 28,8 17,5 28,4 5,7 4,6 11,6 1,8
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 24 12 27 10 7 15 3
1.–28. märts 2022 Norstat 28,5 13,9 27,0 6,4 5,4 16,8 1,0
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 21 17 24 8 5 20 3
1.–28. veebr 2022 Norstat 22,9 15,1 29,8 8,8 4,5 17,7 0,9
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 17 17 28 9 8 20 2
5.–31. jaan 2022 Norstat 21,4 17,3 30,1 7,8 5,0 16,6 1,2
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 16 16 30 11 9 20 4
1.–20. dets 2021 Norstat 24,8 16,8 27,8 9,1 4,6 14,9 0,9
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 19 20 28 7 4 20 1
2.–29. nov 2021 Norstat 19,6 17,4 31,6 8,4 6,3 14,0 1,3
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 19 16 23 7 5 25 2
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 21,6 16,3 32,2 8,6 5,5 13,4 1,3
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 22 15 28 7 6 15 2
1.–27. sept 2021 Norstat 21,2 15,9 33,6 8,0 6,5 12,2 1,2
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 24 14 28 7 3 17 1
3.–31. aug 2021 Norstat 26,7 13,9 30,3 7,4 5,7 13,1 1,6
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 21 15 28 6 5 18 4
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 27,0 14,3 33,2 7,1 3,0 13,1 1,1
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 25,1 18,2 31,1 6,0 4,9 11,9 1,5
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 21 16 31 6 5 14 3
4.–31. mai 2021 Norstat 27,2 13,2 29,4 6,5 5,9 15,4 1,0
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 23 18 24 6 4 18 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 28,0 17,1 26,6 5,8 5,3 14,4 0,6
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 25 14 29 6 3 14 2
2.–29. märts 2021 Norstat 32,3 16,3 25,3 6,6 4,1 11,6 2,2
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 22 17 26 8 5 16 3
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 30,9 14,8 28,5 6,8 4,2 12,9 0,6
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 25 12 28 8 5 17 1
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 27,7 16,4 24,7 7,3 5,1 15,8 1,5
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 24 20 23 7 7 13 3
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 26,8 18,3 20,2 6,8 6,2 17,2 1,7
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 21 21 22 5 7 19 2
3.–30. nov 2020 Norstat 30,3 17,3 20,7 6,5 5,8 14,5 2,9
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 24 22 21 6 6 11 4
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 32,8 18,8 22,3 6,4 6,0 8,9 1,8
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 26 26 22 5 5 8 3
2.–28. sept 2020 Norstat 31,5 19,6 21,5 5,2 5,9 8,6 2,7
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 23 23 22 5 9 9 3
4.–31. aug 2020 Norstat 32,3 19,7 21,7 5,7 5,2 10,4 1,8
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 23 21 24 7 7 10 2
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 31,3 20,3 24,7 5,6 7,0 7,0 1,7
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 29,5 20,7 23,2 6,8 6,1 9,0 1,9
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 30 25 21 3 7 9 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 28,6 21,8 22,1 6,4 6,2 9,6 1,6
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 27 21 22 7 5 9 3
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 30,1 24,1 22,7 5,4 5,0 7,8 1,1
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 26 25 22 6 3 10 3
4.–30. märts 2020 Norstat 28,2 22,1 22,5 6,8 5,5 9,1 2,5
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 24 21 26 5 5 13 1
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 31,9 17,8 24,0 6,9 5,9 9,4 2,2
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 25 23 21 5 6 11 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 32,4 19,7 19,7 7,6 7,2 8,7 2,3
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 22 24 23 6 8 9 2
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 32,0 20,1 21,0 7,0 7,2 6,5 3,3
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 26 22 25 5 7 6 2
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 35,4 20,9 18,9 7,6 6,7 4,8 2,4
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 28 23 24 4 6 8 2
1.–28. okt 2019 Norstat 32,4 20,9 23,4 7,1 5,1 6,2 1,5
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 33 20 25 7 4 6 3
3.–30. sept 2019 Norstat 33,4 19,8 23,0 7,3 4,9 6,0 2,4
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 31 19 27 6 5 6 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 33,7 18,4 21,7 7,8 6,6 5,9 2,1
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 33 19 25 6 7 4 3
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 36,3 16,0 23,2 8,5 6,3 4,2 1,4
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 30,8 20,4 23,6 8,4 7,7 5,6 2,1
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 31 18 26 8 7 4 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 32,5 18,1 25,3 9,2 6,3 4,9 2,2
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 24 21 23 13 6 6 2
1.–29. apr 2019 Norstat 32,0 18,0 25,5 9,6 5,8 5,7 1,8
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 29 23 23 6 6 7 2
4.–29. märts 2019 Norstat 31,0 18,2 24,4 10,8 6,3 6,2 1,2
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 27 20 29 11 4 5 1
Naised
Naiste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 36,5 19,0 14,6 8,1 11,1 8,4 1,5
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 32 18 13 11 11 12 4
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 38,0 19,5 15,4 6,9 8,1 9,2 2,1
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 36 16 10 10 11 14 3
4.–30. mai 2022 Norstat 37,7 18,0 14,1 5,0 9,3 13,1 1,9
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 36 18 11 3 9 19 4
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 34,6 18,0 16,6 5,0 7,6 15,6 1,8
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 25 18 11 5 10 26 4
1.–28. märts 2022 Norstat 29,4 18,8 16,6 4,8 9,0 18,5 1,6
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 31 19 13 4 10 18 4
1.–28. veebr 2022 Norstat 24,9 20,3 14,4 6,0 10,8 20,5 2,3
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 22 23 14 5 10 21 5
5.–31. jaan 2022 Norstat 21,8 23,6 19,0 5,9 10,0 17,3 2,0
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 21 23 14 7 9 20 5
1.–20. dets 2021 Norstat 26,9 23,4 14,1 6,6 9,1 16,5 2,4
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 23 20 17 7 11 17 3
2.–29. nov 2021 Norstat 21,6 25,4 16,5 7,6 11,3 14,5 2,4
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 22 18 14 10 13 15 2
5. okt – 2 . nov 2021 Norstat 24,6 23,9 16,4 7,3 10,4 13,7 2,0
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 26 23 18 8 8 10 3
1.–27. sept 2021 Norstat 27,0 23,3 16,4 6,1 11,1 12,3 2,8
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 24 20 17 8 10 14 5
3.–31. aug 2021 Norstat 32,9 21,4 14,4 4,9 10,9 12,1 2,9
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 26 19 15 4 12 14 4
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 32,9 19,0 16,5 5,0 11,1 12,5 1,9
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 31,1 21,4 14,4 4,9 10,7 13,0 2,5
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 26 22 16 7 11 13 3
4.–31. mai 2021 Norstat 34,6 23,7 12,5 4,2 9,6 11,7 2,8
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 29 21 18 5 11 12 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 35,7 22,4 10,8 5,5 8,6 12,4 2,9
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 29 24 17 4 11 12 2
2.–29. märts 2021 Norstat 35,8 23,3 13,3 4,9 7,7 11,2 2,6
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 29 22 13 4 12 14 3
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 38,5 22,6 11,4 3,9 8,0 11,6 3,0
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 30 21 13 5 8 15 3
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 33,3 24,3 10,4 4,0 9,3 14,1 3,2
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 30 19 12 6 10 15 4
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 30,6 24,5 9,1 5,6 9,5 15,9 2,6
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 22 27 8 5 11 20 3
3.–30. nov 2020 Norstat 31,1 25,4 9,3 5,1 10,5 13,0 3,0
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 23 25 9 7 13 14 3
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 32,8 25,1 11,0 5,1 11,5 8,3 3,8
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 25 27 14 6 12 7 4
2.–28. sept 2020 Norstat 34,0 26,3 10,1 4,5 12,5 7,3 2,8
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 30 25 10 5 13 9 3
4.–31. aug 2020 Norstat 34,2 24,1 12,2 5,2 11,1 7,4 2,2
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 22 30 15 4 13 8 2
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 33,9 25,9 10,9 5,7 10,9 6,9 2,8
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 32,8 27,7 11,5 4,5 10,4 7,9 2,9
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 36 29 11 4 8 8 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 31,8 29,4 11,1 4,8 9,9 6,7 3,0
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 31 33 9 4 9 7 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 34,4 25,7 11,3 5,8 10,1 6,8 3,0
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 28 24 14 7 11 11 1
4.–30. märts 2020 Norstat 31,5 29,6 11,5 4,6 10,2 7,5 2,3
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 28 22 14 6 13 11 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 34,2 22,9 11,7 6,4 11,2 8,6 3,2
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 26 26 11 6 15 8 3
3.–27. jaan 2020 Norstat 35,6 24,4 9,5 5,9 11,1 6,5 4,0
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 28 24 14 7 12 8 4
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 35,5 23,7 9,2 6,1 13,7 5,5 3,5
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 32 27 10 5 13 4 3
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 34,5 26,8 11,0 6,0 11,8 4,1 3,6
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 31 24 11 5 14 5 2
1.–28. okt 2019 Norstat 37,0 25,9 10,6 5,7 9,9 4,6 3,5
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 31 24 10 6 13 8 3
3.–30. sept 2019 Norstat 34,9 25,9 11,6 6,8 10,2 4,6 3,8
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 33 24 11 7 12 4 3
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 35,3 26,8 10,7 6,8 12,6 2,6 3,0
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 35 24 9 7 10 6 4
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 40,2 19,3 9,4 8,7 11,6 4,2 3,6
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 35,2 22,1 12,7 7,4 13,8 3,8 2,9
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 33 20 12 9 15 4 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 31,8 21,3 11,3 9,0 15,2 5,5 3,3
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 27 23 13 10 13 5 4
1.–29. apr 2019 Norstat 34,4 21,7 12,1 8,5 11,2 5,9 3,8
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 32 24 11 12 8 8 2
4.–29. märts 2019 Norstat 34,6 22,2 11,7 9,0 12,0 5,8 2,3
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 27 28 14 12 13 5 1

Eelistused vanuserühmades[muuda | muuda lähteteksti]

Joonistel näidatud igakuised tulemused on alates 2022. aastast Norstati ja Kantar Emori küsitluste keskmised (kuni 2021. aasta lõpuni Norstati ja Turu-uuringute AS-i küsitluste keskmised). Noorim küsitletav vanuserühm on Norstatil ja Kantar Emoril 18–24-aastased, Turu-uuringute AS-il 15–24-aastased. Vanim küsitletav vanuserühm on Norstatil ja Turu-uuringute AS-il üle 75-aastased, Kantar Emoril 15–84-aastased.

15(18)–24-aastased
15(18)-25-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 33,9 6,5 16,0 8,2 15,1 14,5 5,4
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 22 8 16 6 15 21 9
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 23,5 13,5 16,1 10,6 8,1 20,2 5,5
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 25 9 18 5 12 22 6
4.–30. mai 2022 Norstat 25,3 4,4 17,5 7,3 13,9 22,3 6,7
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 20 9 25 3 14 19 11
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 25,2 13,0 21,0 5,5 11,0 17,5 5,2
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 29 12 8 4 13 24 9
1.–28. märts 2022 Norstat 22,4 7,8 14,0 8,0 21,7 20,9 4,5
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 28 11 10 12 10 17 12
1.–28. veebr 2022 Norstat 17,3 8,0 16,0 6,2 15,4 28,5 6,1
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 19 16 5 3 12 31 14
5.–31. jaan 2022 Norstat 14,3 15,7 16,6 7,5 18,9 19,9 7,3
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 9 6 24 9 18 19 15
1.–20. dets 2021 Norstat 24,5 13,2 12,7 6,0 13,2 19,7 7,7
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 15 12 18 1 19 26 7
2.–29. nov 2021 Norstat 10,3 18,7 21,7 5,4 14,7 20,6 7,5
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 11 12 18 1 14 27 10
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 19,2 12,4 16,9 5,1 14,8 22,2 6,4
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 19 11 16 5 18 19 10
1.–27. sept 2021 Norstat 20,9 7,0 22,3 6,0 15,2 20,4 6,8
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 23 13 15 7 4 25 9
3.–31. aug 2021 Norstat 20,6 9,1 20,7 3,5 21,0 17,3 6,1
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 27 8 19 2 20 11 10
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 18,2 12,2 21,0 3,0 19,9 19,3 4,3
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 27,2 8,0 17,0 3,2 18,3 17,9 4,6
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 22 12 18 1 15 18 9
4.–31. mai 2021 Norstat 29,0 9,3 13,1 4,4 16,5 19,3 7,9
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 24 9 19 6 14 18 8
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 31,4 8,5 15,8 2,9 16,0 17,2 5,5
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 31 6 19 3 8 19 11
2.–29. märts 2021 Norstat 31,0 9,3 13,0 1,5 12,6 20,4 11,1
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 15 16 24 2 12 21 8
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 33,7 13,6 9,3 4,0 14,8 16,2 7,4
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 31 9 12 0 14 22 6
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 27,5 10,4 11,7 3,8 19,9 15,1 9,6
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 33 15 13 0 16 14 7
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 26,3 10,3 13,9 4,4 17,5 17,0 7,1
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 18 18 11 3 15 23 7
3.–30. nov 2020 Norstat 30,0 11,4 9,5 4,7 16,0 13,5 10,6
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 33 13 14 0 18 6 11
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 33,0 10,9 13,0 6,2 18,1 9,3 7,8
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 30 13 11 4 10 21 6
2.–28. sept 2020 Norstat 37,2 11,8 9,2 3,5 15,9 9,7 7,9
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 27 18 9 7 15 12 4
4.–31. aug 2020 Norstat 31,7 11,0 17,8 5,4 11,3 13,0 4,8
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 30 18 17 2 22 7 7
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 34,7 15,4 14,8 4,4 14,3 6,6 7,3
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 31,1 12,1 14,0 3,1 16,3 9,6 10,3
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 33 21 11 0 15 12 5
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 36,1 13,4 14,1 6,8 12,3 6,9 6,6
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 22 23 15 4 17 11 6
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 35,9 12,7 13,0 6,0 15,0 4,7 11,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 35 15 10 3 14 11 7
4.–30. märts 2020 Norstat 32,9 11,8 12,8 3,5 12,5 12,2 10,6
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 22 25 23 0 11 10 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 36,0 10,5 10,9 4,4 16,4 10,9 8,0
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 36 10 13 5 15 11 9
3.–27. jaan 2020 Norstat 32,5 17,4 8,3 6,7 13,5 7,9 9,1
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 17 21 19 6 21 4 11
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 27,3 13,2 8,4 9,3 17,4 4,3 15,0
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 24 23 17 5 12 5 4
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 28,7 13,8 13,5 6,5 15,1 7,8 12,5
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 27 5 17 8 15 15 4
1.–28. okt 2019 Norstat 30,3 14,4 14,5 9,6 9,7 7,8 7,0
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 42 17 12 5 10 6 8
3.–30. sept 2019 Norstat 32,1 11,9 15,5 8,2 10,7 9,2 11,4
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 31 16 14 7 11 6 5
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 35,5 13,6 13,1 7,5 13,6 5,6 7,8
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 33 6 17 10 12 5 11
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 35,3 8,6 14,4 8,8 9,1 4,3 11,4
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 29,3 15,0 25,0 9,2 8,3 5,9 4,6
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 44 15 25 3 8 0 3
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 30,1 14,4 13,9 12,0 12,8 5,8 7,7
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 39 13 12 7 11 9 6
1.–29. apr 2019 Norstat 33,1 14,4 13,7 6,4 14,0 7,5 9,2
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 27 8 13 5 14 24 7
4.–29. märts 2019 Norstat 32,4 12,4 14,9 8,3 15,4 6,8 7,2
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 28 22 17 9 11 9 5
25–34-aastased
25-34-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 31,7 12,0 18,1 9,9 9,1 15,5 2,4
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 25 14 15 11 9 21 6
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 32,3 14,7 17,8 6,8 10,3 15,0 2,5
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 28 11 21 7 12 19 2
4.–30. mai 2022 Norstat 33,8 10,2 17,3 5,3 8,8 19,7 2,9
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 29 10 16 4 16 21 3
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 33,2 12,0 20,4 3,3 6,7 20,5 2,7
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 24 8 23 5 13 24 3
1.–28. märts 2022 Norstat 31,3 10,6 20,0 3,6 6,4 25,3 2,1
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 26 17 14 8 11 17 5
1.–28. veebr 2022 Norstat 20,7 12,4 22,2 5,3 10,0 26,0 2,8
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 16 14 23 4 9 28 6
5.–31. jaan 2022 Norstat 17,7 15,1 26,9 4,0 9,7 22,2 3,4
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 16 11 20 7 13 30 3
1.–20. dets 2021 Norstat 21,3 15,9 20,7 7,1 9,3 23,0 2,3
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 22 13 24 5 7 24 3
2.–29. nov 2021 Norstat 22,3 13,3 21,3 6,2 10,9 22,6 2,6
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 17 10 22 6 11 26 5
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 25,4 10,0 20,9 6,5 10,3 23,3 2,7
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 21 16 22 8 10 17 4
1.–27. sept 2021 Norstat 26,1 14,3 20,0 4,9 13,4 18,4 2,8
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 20 12 25 8 10 18 6
3.–31. aug 2021 Norstat 32,3 8,6 16,2 4,5 10,8 22,7 4,1
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 18 10 14 3 13 27 7
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 28,8 12,0 19,4 3,2 10,7 21,4 3,4
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 31,7 11,3 20,2 3,2 10,4 18,6 3,3
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 20 16 20 8 8 21 4
4.–31. mai 2021 Norstat 28,3 12,2 17,7 3,2 12,7 21,5 3,3
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 20 16 15 3 12 26 4
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 34,9 12,9 13,3 3,3 9,0 21,0 4,2
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 23 12 18 3 11 24 13
2.–29. märts 2021 Norstat 35,1 15,9 14,6 4,4 8,3 16,9 3,2
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 22 16 10 7 12 25 7
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 39,5 8,8 14,1 3,9 9,2 19,3 4,2
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 34 9 12 8 10 23 5
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 35,4 11,7 12,9 3,2 10,4 20,9 4,5
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 29 12 11 5 9 19 9
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 37,5 11,0 11,7 5,0 10,2 18,2 3,3
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 37 16 10 1 7 26 3
3.–30. nov 2020 Norstat 34,8 13,3 13,3 5,4 9,9 15,6 5,6
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 26 17 12 3 10 17 8
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 36,4 12,2 12,4 5,9 10,6 12,7 5,6
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 40 16 10 5 12 7 5
2.–28. sept 2020 Norstat 35,9 13,6 14,9 3,8 12,2 11,2 4,8
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 31 12 13 2 21 12 5
4.–31. aug 2020 Norstat 35,0 14,9 15,3 3,3 10,3 11,1 4,0
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 29 12 20 3 12 15 7
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 38,2 13,1 14,2 5,3 12,3 8,8 4,0
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 35,6 16,4 13,8 4,4 11,8 10,0 4,6
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 33 19 14 2 13 14 3
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 35,7 17,3 10,6 3,3 13,0 10,8 3,5
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 36 18 15 1 10 10 1
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 36,7 14,5 17,9 4,5 10,3 8,3 2,7
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 31 21 12 1 12 12 3
4.–30. märts 2020 Norstat 38,1 19,9 13,8 3,5 9,4 8,0 4,2
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 33 20 17 2 8 13 6
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 35,3 13,1 16,7 5,9 11,0 11,2 4,6
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 31 20 12 3 11 11 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 40,1 15,4 9,4 6,2 10,7 8,7 6,1
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 35 20 9 10 8 10 4
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 38,4 15,1 12,4 4,8 13,3 8,1 4,9
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 30 15 18 2 12 11 6
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 41,7 15,3 13,3 4,5 12,4 6,2 3,4
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 33 18 10 5 13 10 4
1.–28. okt 2019 Norstat 41,6 13,4 12,8 7,4 9,8 9,2 4,1
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 42 16 7 6 13 12 1
3.–30. sept 2019 Norstat 40,2 15,9 15,3 3,7 9,9 7,2 3,9
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 40 18 16 6 5 6 3
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 43,7 13,3 12,9 5,4 11,4 5,8 3,4
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 45 13 10 5 9 9 4
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 42,8 13,6 13,3 6,2 9,5 8,1 2,9
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 41,6 14,3 14,2 5,7 11,9 6,4 4,2
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 35 12 17 5 15 8 3
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 39,2 12,7 15,3 7,0 12,9 6,1 4,3
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 28 14 15 9 9 11 7
1.–29. apr 2019 Norstat 39,7 11,9 16,9 5,8 10,7 7,9 3,8
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 30 17 12 11 12 8 3
4.–29. märts 2019 Norstat 35,4 12,2 18,5 8,6 10,8 9,9 2,7
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 31 15 23 9 13 6 1
35–49-aastased
35-49-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 36,5 14,3 19,0 8,9 8,5 10,2 1,6
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 36 14 12 10 10 13 4
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 39,3 13,7 23,8 5,8 4,6 9,5 2,1
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 39 14 13 9 8 13 4
4.–30. mai 2022 Norstat 39,4 12,9 18,5 6,0 7,2 13,5 1,2
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 35 19 15 8 3 16 3
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 33,2 11,9 22,0 6,3 6,7 16,5 2,0
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 21 12 18 7 11 24 4
1.–28. märts 2022 Norstat 32,2 13,0 21,1 5,7 6,3 18,5 1,4
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 30 16 17 4 8 21 3
1.–28. veebr 2022 Norstat 27,3 12,9 22,0 6,5 8,1 21,6 1,4
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 22 20 21 7 8 20 2
5.–31. jaan 2022 Norstat 25,4 16,1 23,2 7,5 7,0 19,7 0,7
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 17 20 23 4 9 24 2
1.–20. dets 2021 Norstat 29,9 16,4 21,7 8,3 5,4 16,3 1,2
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 20 20 23 4 7 21 2
2.–29. nov 2021 Norstat 23,7 16,8 25,9 8,8 8,2 14,2 1,3
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 24 19 15 8 12 16 1
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 25,1 16,5 24,6 9,0 7,2 14,7 1,2
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 29 19 17 4 6 14 4
1.–27. sept 2021 Norstat 27,5 14,4 24,3 7,0 7,7 15,2 2,1
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 26 13 25 5 5 18 2
3.–31. aug 2021 Norstat 35,4 11,9 24,0 5,5 7,3 12,3 2,4
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 24 17 25 5 6 13 4
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 37,8 11,2 25,8 5,3 5,7 12,9 0,6
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 33,5 15,4 22,7 4,7 7,9 12,6 2,0
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 32 14 26 2 6 15 3
4.–31. mai 2021 Norstat 36,6 13,9 20,2 5,9 7,1 13,4 0,8
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 31 18 22 4 6 12 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 35,6 14,1 20,0 5,8 6,7 14,8 1,2
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 35 13 24 2 7 13 2
2.–29. märts 2021 Norstat 40,8 13,7 18,1 6,4 5,4 12,4 1,1
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 32 15 22 4 7 17 1
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 40,2 12,4 19,2 5,4 6,5 14,3 0,7
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 34 13 19 7 6 16 1
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 33,0 13,6 20,2 6,4 7,4 16,6 0,7
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 36 16 17 6 8 9 3
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 34,0 15,3 15,1 6,5 7,6 17,2 2,3
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 22 23 12 6 10 21 1
3.–30. nov 2020 Norstat 36,4 16,3 13,9 5,3 9,4 14,0 2,5
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 29 14 15 7 10 18 2
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 42,2 15,6 15,3 4,4 9,3 8,2 2,5
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 28 26 17 2 12 7 4
2.–28. sept 2020 Norstat 40,0 17,0 15,9 5,1 9,4 8,2 1,4
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 31 22 14 6 8 11 3
4.–31. aug 2020 Norstat 40,2 16,2 15,6 5,2 7,5 10,7 1,8
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 30 23 15 6 9 9 0
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 38,3 17,3 19,0 5,4 9,4 7,0 1,4
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 38,0 17,9 16,3 6,5 7,5 9,9 1,2
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 38 20 13 3 8 12 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 36,0 19,6 16,3 5,6 7,0 9,1 2,2
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 36 21 8 10 7 11 3
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 37,0 21,8 14,5 5,9 6,9 9,9 1,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 31 17 17 4 8 10 2
4.–30. märts 2020 Norstat 35,1 20,7 16,7 6,0 8,2 8,7 1,3
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 27 15 18 7 12 13 3
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 38,3 16,4 17,2 6,3 9,0 8,8 1,5
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 26 26 16 5 6 11 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 41,4 16,9 13,3 6,8 8,4 9,0 1,9
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 37 18 15 5 10 7 3
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 40,7 15,4 13,3 6,3 11,2 7,9 2,6
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 32 23 16 4 12 4 2
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 44,5 17,4 14,8 5,4 8,6 4,2 2,5
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 33 23 19 4 10 4 1
1.–28. okt 2019 Norstat 43,1 18,0 15,1 5,3 7,3 5,3 1,7
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 33 15 18 11 8 7 2
3.–30. sept 2019 Norstat 44,6 14,6 14,6 7,0 7,7 5,8 2,7
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 39 14 24 4 8 5 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 40,4 14,9 16,2 6,8 8,9 6,4 2,7
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 41 20 17 6 6 5 3
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 49,6 11,4 13,1 7,6 10,7 3,3 1,7
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 36,7 17,9 17,4 7,0 10,8 5,6 2,5
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 31 16 15 12 12 6 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 34,6 14,7 20,5 7,9 11,0 6,9 2,1
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 26 19 19 8 13 6 3
1.–29. apr 2019 Norstat 37,9 13,4 18,5 9,3 8,8 7,4 2,2
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 39 17 20 8 4 5 3
4.–29. märts 2019 Norstat 38,6 14,1 18,6 9,4 9,4 6,4 1,2
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 30 13 27 17 6 4 1
50–64-aastased
50-64-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 31,5 15,8 25,1 10,6 7,1 8,1 1,1
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 29 15 27 11 6 10 1
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 33,4 17,4 25,2 8,2 5,5 8,1 0,7
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 28 15 24 9 8 15 1
4.–30. mai 2022 Norstat 31,1 18,2 25,8 7,9 5,4 9,8 1,3
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 33 18 17 10 3 18 1
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 31,7 17,4 26,5 5,6 6,6 10,0 1,0
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 25 16 21 11 5 18 4
1.–28. märts 2022 Norstat 26,4 15,9 27,0 6,3 5,3 16,9 0,7
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 24 17 24 4 5 22 3
1.–28. veebr 2022 Norstat 22,8 18,4 26,3 10,3 5,9 14,9 0,9
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 17 27 22 10 8 15 2
5.–31. jaan 2022 Norstat 22,5 22,3 25,5 7,6 5,0 15,8 0,6
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 16 22 26 9 6 17 2
1.–20. dets 2021 Norstat 25,3 19,1 24,3 8,6 6,3 14,9 0,6
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 20 19 28 5 6 18 0
2.–29. nov 2021 Norstat 20,1 22,6 27,2 8,7 8,7 10,7 0,7
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 19 19 25 6 6 20 0
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 20,9 23,0 30,3 9,6 5,6 8,6 0,4
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 22 19 33 8 5 10 1
1.–27. sept 2021 Norstat 21,5 21,5 31,8 8,0 7,0 7,3 1,4
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 26 19 23 7 6 12 2
3.–31. aug 2021 Norstat 27,3 17,4 29,0 6,9 5,7 12,1 1,2
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 30 18 25 7 6 10 2
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 29,6 15,9 28,4 7,7 5,0 10,6 1,0
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 26,4 19,9 26,4 6,8 6,7 11,1 1,4
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 22 16 32 11 6 7 2
4.–31. mai 2021 Norstat 31,1 18,0 25,9 6,4 5,7 11,0 1,4
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 26 16 27 6 7 14 0
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 30,1 20,3 22,4 5,6 7,1 13,3 1,8
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 29 17 28 7 5 10 1
2.–29. märts 2021 Norstat 30,9 20,6 25,1 5,7 6,0 11,4 2,4
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 25 17 24 6 9 14 2
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 31,2 18,7 27,7 5,3 6,2 12,2 1,9
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 18 17 29 8 4 14 2
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 30,0 19,8 21,7 5,6 7,3 14,9 2,4
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 19 19 28 6 8 15 2
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 23,3 22,5 18,0 6,1 8,0 16,5 2,2
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 17 29 18 5 6 17 4
3.–30. nov 2020 Norstat 27,9 20,9 19,7 5,7 8,4 13,7 3,0
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 17 28 20 10 6 10 4
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 26,6 25,9 21,4 5,7 9,0 8,6 2,8
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 17 29 20 9 6 5 4
2.–28. sept 2020 Norstat 29,6 23,1 19,5 4,8 9,5 7,9 2,8
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 21 25 23 3 9 11 2
4.–31. aug 2020 Norstat 32,3 23,7 18,3 5,4 8,4 8,8 2,1
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 20 28 21 5 7 4 1
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 29,7 23,3 19,9 5,7 9,1 7,0 2,3
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 29,1 26,9 21,0 5,6 8,5 8,4 2,4
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 30 27 20 3 6 7 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 26,8 26,2 20,6 5,5 8,3 8,0 2,4
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 24 33 20 3 7 7 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 33,7 23,2 20,2 5,6 7,7 7,3 2,1
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 25 23 23 8 5 13 1
4.–30. märts 2020 Norstat 26,1 29,0 18,6 5,6 8,1 8,2 2,4
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 26 20 30 4 8 9 1
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 31,7 22,1 20,2 6,6 8,7 9,0 2,7
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 21 30 23 4 6 4 1
3.–27. jaan 2020 Norstat 30,8 23,0 19,6 6,7 9,3 7,5 3,2
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 20 31 26 2 6 9 1
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 32,8 22,1 19,0 6,5 10,7 5,9 3,4
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 28 29 22 4 7 3 1
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 32,4 23,3 15,9 6,7 9,5 4,4 3,0
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 31 26 21 2 7 6 2
1.–28. okt 2019 Norstat 29,1 23,8 20,9 6,3 7,8 5,3 2,6
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 30 22 21 6 9 5 3
3.–30. sept 2019 Norstat 29,1 25,4 21,4 7,0 7,9 5,2 3,2
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 29 25 18 7 10 4 1
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 30,0 21,5 20,3 7,3 9,8 4,2 2,6
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 32 22 22 6 8 3 3
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 33,5 19,4 18,4 8,6 9,3 4,2 2,6
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 28,8 22,2 22,5 7,8 11,1 4,6 2,5
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 33 23 17 8 9 2 1
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 31,1 20,8 19,3 9,0 11,3 5,2 2,8
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 27 20 21 14 7 2 1
1.–29. apr 2019 Norstat 30,5 23,8 21,9 9,0 8,8 5,8 2,9
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 27 27 14 9 8 10 10
4.–29. märts 2019 Norstat 29,7 21,4 17,9 9,8 9,4 6,0 1,8
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 25 28 22 8 6 6 2
65–74-aastased
65-74-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 34,8 25,0 20,9 6,9 7,8 3,7 0,0
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 34 20 19 14 6 8 0
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 31,5 22,5 24,1 8,9 5,5 5,0 1,6
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 35 20 18 11 4 12 1
4.–30. mai 2022 Norstat 38,0 23,4 20,1 5,3 4,9 7,6 0,3
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 38 17 15 6 4 16 1
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 32,5 26,8 22,1 5,2 3,3 8,8 0,7
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 29 28 18 5 7 14 0
1.–28. märts 2022 Norstat 29,5 28,6 20,1 4,4 6,5 9,9 0,3
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 26 22 17 8 5 18 3
1.–28. veebr 2022 Norstat 28,0 25,9 18,1 6,0 5,7 16,3 0,0
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 27 19 18 10 10 16 0
5.–31. jaan 2022 Norstat 21,6 26,0 29,4 6,8 5,9 9,4 0,4
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 25 22 16 10 6 18 1
1.–20. dets 2021 Norstat 27,5 28,4 19,3 7,2 5,1 10,6 1,0
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 24 24 22 10 7 11 1
2.–29. nov 2021 Norstat 18,5 29,3 26,0 6,4 7,4 9,9 0,9
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 26 16 21 10 7 16 0
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 23,3 34,4 24,2 6,3 5,3 5,1 0,4
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 19 30 26 7 6 7 0
1.–27. sept 2021 Norstat 22,4 33,0 24,0 7,0 5,1 7,1 0,2
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 24 21 23 11 7 10 2
3.–31. aug 2021 Norstat 26,3 31,0 23,5 9,2 5,5 3,5 0,2
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 21 17 28 4 6 19 0
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 27,6 23,7 27,1 8,6 4,3 7,3 0,4
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 22,5 34,1 23,3 5,8 2,5 8,4 1,3
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 18 33 19 7 8 13 0
4.–31. mai 2021 Norstat 30,2 29,8 21,6 4,6 3,6 8,9 0,4
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 24 29 22 5 4 10 2
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 30,6 32,1 18,7 6,0 4,5 5,7 0,7
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 24 28 28 6 5 4 0
2.–29. märts 2021 Norstat 30,3 27,5 23,9 5,6 7,0 4,7 0,7
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 28 30 20 6 3 9 0
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 28,9 30,4 23,9 4,2 3,5 7,7 0,2
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 26 19 29 1 8 15 1
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 25,9 34,8 18,2 6,3 3,1 11,0 0,6
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 20 23 18 11 6 18 1
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 22,4 36,9 15,6 4,4 6,4 11,8 1,2
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 15 32 17 5 10 18 1
3.–30. nov 2020 Norstat 21,1 36,7 17,0 4,8 5,4 12,7 0,7
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 17 32 20 5 7 14 0
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 27,4 32,9 19,2 4,8 7,2 5,2 0,7
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 23 32 30 6 2 5 0
2.–28. sept 2020 Norstat 24,2 38,8 13,8 4,7 7,5 5,9 1,4
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 27 30 21 4 9 4 2
4.–31. aug 2020 Norstat 26,6 34,8 17,8 5,2 6,5 6,4 1,7
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 15 37 33 1 6 6 0
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 28,2 33,8 17,2 6,2 7,5 4,7 0,5
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 22,0 37,1 20,1 4,5 7,8 6,2 1,0
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 34 35 20 2 1 7 0
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 22,4 35,3 16,8 7,0 7,9 8,5 0,5
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 31 27 23 6 4 4 0
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 24,9 36,7 19,3 4,9 5,0 7,3 0,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 25 33 20 6 6 7 2
4.–30. märts 2020 Norstat 21,7 38,5 20,3 4,0 4,9 8,3 1,2
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 23 26 16 5 9 14 0
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 23,9 30,1 22,0 7,6 8,0 6,2 1,0
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 26 26 19 4 10 9 2
3.–27. jaan 2020 Norstat 25,9 35,2 15,4 5,2 8,8 6,6 1,3
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 14 28 24 7 10 8 3
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 27,7 35,0 18,1 6,1 6,8 4,6 0,7
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 32 30 16 4 8 4 0
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 30,5 37,2 14,5 6,6 5,5 1,8 1,4
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 23 31 20 4 9 6 3
1.–28. okt 2019 Norstat 25,9 37,0 21,0 3,6 6,1 3,2 0,3
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 27 36 23 1 6 3 1
3.–30. sept 2019 Norstat 25,6 37,1 17,5 5,6 5,2 4,4 1,7
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 22 27 21 11 9 5 0
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 25,3 40,8 14,5 7,5 8,1 2,3 1,0
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 22 33 23 5 4 5 4
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 29,8 24,0 21,1 11,9 7,5 1,5 0,8
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 29,2 29,9 15,5 10,0 9,5 3,2 1,5
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 18 22 23 15 10 5 0
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 27,4 28,7 17,7 8,3 10,6 3,2 1,6
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 13 39 17 11 11 5 1
1.–29. apr 2019 Norstat 27,9 29,3 16,5 8,6 9,8 5,5 1,3
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 25 35 16 13 6 6 6
4.–29. märts 2019 Norstat 31,6 29,3 18,4 7,0 8,5 3,2 0,3
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 25 35 16 9 8 4 0
Üle 75-aastased
Üle 75-aastaste parteieelistused enne 2023 valimisi.png
Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE E200 Roh
5. juuli – 1. august 2022 Norstat 34,0 30,8 13,5 11,3 8,0 0,9 0,8
14.–20. juuli 2022 Kantar Emor 31 25 13 13 12 5 1
1. juuni – 4. juuli 2022 Norstat 35,6 31,6 11,6 9,5 6,5 4,2 0,5
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 34 28 9 14 4 8 4
4.–30. mai 2022 Norstat 36,7 33,8 13,6 6,6 4,5 4,0 0,0
12.–20. mai 2022 Kantar Emor 43 22 13 5 4 6 5
6. aprill – 2. mai 2022 Norstat 32,2 34,9 15,2 5,9 3,7 7,3 0,0
14.–20. aprill 2022 Kantar Emor 23 28 13 7 7 23 1
1.–28. märts 2022 Norstat 26,1 29,3 18,4 6,4 7,5 11,3 0,0
10.–16. märts 2022 Kantar Emor 21 32 21 7 7 12 1
1.–28. veebr 2022 Norstat 25,5 38,2 17,1 8,6 4,0 16,2 0,0
10.–18. veebr 2022 Kantar Emor 21 23 24 6 10 16 0
5.–31. jaan 2022 Norstat 23,2 36,4 17,5 7,2 5,4 10,1 0,3
13.–21. jaan 2022 Kantar Emor 29 23 17 7 10 13 1
1.–20. dets 2021 Norstat 24,5 36,3 17,0 8,0 5,8 6,3 0,5
30. nov – 7. dets 2021 Turu-uuringud 26 31 11 15 7 9 0
2.–29. nov 2021 Norstat 22,7 41,2 12,0 11,3 5,2 6,4 1,3
4.–9. nov 2021 Turu-uuringud 25 23 8 21 9 13 0
5. okt – 2. nov 2021 Norstat 22,9 34,4 19,2 8,9 8,2 4,9 0,9
4.–8. okt 2021 Turu-uuringud 28 23 17 16 4 11 0
1.–27. sept 2021 Norstat 23,9 34,9 21,1 9,8 6,7 2,9 0,0
6.–15. sept 2021 Turu-uuringud 26 27 18 10 7 12 0
3.–31. aug 2021 Norstat 29,1 41,8 11,9 7,2 6,1 3,0 0,3
5.–13. aug 2021 Turu-uuringud 22 31 14 7 5 15 2
6. juuli – 2. aug 2021 Norstat 26,8 34,9 21,7 7,9 3,3 4,0 0,6
1. juuni – 4. juuli 2021 Norstat 21,3 37,7 19,8 9,0 5,0 5,3 0,5
3.–10. juuni 2021 Turu-uuringud 22 30 18 10 14 6 0
4.–31. mai 2021 Norstat 26,3 38,2 17,5 5,9 4,1 5,5 0,6
6.–11. mai 2021 Turu-uuringud 27 33 14 11 7 7 0
30. märts – 26. apr 2021 Norstat 24,2 41,8 15,4 6,5 4,0 3,9 0,6
8.–14. apr 2021 Turu-uuringud 16 41 16 11 7 8 1
2.–29. märts 2021 Norstat 30,5 40,7 13,9 4,7 3,9 3,2 1,0
9.–15. märts 2021 Turu-uuringud 24 32 14 11 11 5 0
2. veebr – 1. märts 2021 Norstat 31,0 42,0 13,6 5,9 2,4 3,4 1,1
10.–15. veebr 2021 Turu-uuringud 23 37 14 12 4 6 0
5. jaan – 1. veebr 2021 Norstat 26,3 45,8 9,9 6,7 3,8 6,2 0,5
12.–21. jaan 2021 Turu-uuringud 25 38 10 8 6 12 1
1. dets – 4. jaan 2020 Norstat 22,2 43,3 8,9 8,4 2,9 11,7 0,5
27. nov – 7. dets 2020 Turu-uuringud 19 27 16 8 11 17 1
3.–30. nov 2020 Norstat 27,4 41,6 8,9 6,6 3,5 10,1 0,2
30. okt – 9. nov 2020 Turu-uuringud 23 36 8 9 14 8 0
28. sept – 26. okt 2020 Norstat 23,9 42,9 13,4 6,3 5,9 4,1 1,5
1.–15. okt 2020 Turu-uuringud 18 42 15 3 12 4 1
2.–28. sept 2020 Norstat 23,2 45,8 13,7 3,2 5,7 2,5 1,9
7.–17. sept 2020 Turu-uuringud 24 38 10 8 8 4 3
4.–31. aug 2020 Norstat 25,4 38,6 14,8 8,5 5,7 5,0 0,3
12.–24. aug 2020 Turu-uuringud 12 40 13 10 12 11 0
7. juuli – 3. aug 2020 Norstat 20,1 49,3 14,2 5,8 3,6 4,0 0,9
1. juuni – 6. juuli 2020 Norstat 24,2 42,8 13,8 7,9 5,4 3,3 0,3
9.–15. juuni 2020 Turu-uuringud 26 44 14 8 6 0 2
6. mai – 1. juuni 2020 Norstat 20,1 53,5 15,9 4,3 2,9 2,0 0,5
7.–15. mai 2020 Turu-uuringud 22 44 10 9 3 6 2
31. märts – 27. apr 2020 Norstat 18,5 50,1 13,2 9,3 3,8 2,8 0,3
6.–7. apr 2020 Turu-uuringud 19 34 14 15 6 10 0
4.–30. märts 2020 Norstat 20,5 39,7 16,0 8,6 7,9 5,9 0,5
6.–16. märts 2020 Turu-uuringud 20 31 10 15 8 13 1
28. jaan – 25. veebr 2020 Norstat 26,8 38,5 14,9 9,9 3,1 5,0 1,7
6.–17. veebr 2020 Turu-uuringud 16 28 9 12 18 12 3
3.–27. jaan 2020 Norstat 25,4 34,3 16,1 6,7 8,3 4,8 2,5
17.–27. jaan 2020 Turu-uuringud 15 30 16 12 14 9 0
25. nov – 23. dets 2019 Norstat 26,4 39,2 13,7 6,9 9,7 1,5 0,6
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 25 31 12 11 11 3 2
29. okt – 25. nov 2019 Norstat 19,0 46,0 14,1 10,4 6,9 2,2 0,7
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 27 29 15 6 15 4 1
1.–28. okt 2019 Norstat 29,8 44,4 12,7 5,0 4,8 0,8 1,7
3.–13. okt 2019 Turu-uuringud 20 35 16 5 10 8 3
3.–30. sept 2019 Norstat 22,5 43,1 13,9 10,4 7,6 0,6 0,5
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 25 30 18 7 11 4 0
5. aug – 2. sept 2019 Norstat 24,8 46,8 14,8 5,4 6,8 0,5 0,9
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 21 37 7 11 14 4 0
8. juuli – 5. aug 2019 Norstat 27,5 37,4 14,1 9,3 7,0 1,1 1,8
27. mai – 1. juuli 2019 Norstat 29,0 33,8 10,0 11,2 13,6 0,7 1,1
28. mai – 10. juuni 2019 Turu-uuringud 32 32 15 6 12 0 0
29. apr – 27. mai 2019 Norstat 24,1 35,8 12,6 13,3 9,0 3,2 0,8
2.–15. mai 2019 Turu-uuringud 20 36 17 16 10 0 0
1.–29. apr 2019 Norstat 23,5 37,9 16,4 13,5 4,4 2,4 1,2
2.–15. apr 2019 Turu-uuringud 26 37 19 9 6 1 1
4.–29. märts 2019 Norstat 24,8 41,8 13,2 11,3 4,9 2,7 0,2
5.–18. märts 2019 Turu-uuringud 17 44 8 14 12 2 2

Erakondlikud välistused[muuda | muuda lähteteksti]

Arv tabelis näitab, mitu protsenti vastajatest seda parteid kindlasti ei valiks. Kõige sagedamini nimetatud erakonna tulemus on paksus kirjas.

Küsitlusperiood Allikas Reform Kesk EKRE Isamaa SDE Valim
28. nov – 9. dets 2019 Turu-uuringud 33 27 56 1014
31. okt – 12. nov 2019 Turu-uuringud 57 1019
5.–16. sept 2019 Turu-uuringud 30 30 56 13 18 1040
9.–20. aug 2019 Turu-uuringud 32 29 58 1000

Eelistatud peaminister[muuda | muuda lähteteksti]

Arv tabelis näitab, mitu protsenti vastajatest eelistas näha peaministrina vastavat isikut. Kõige eelistatum variant on paksus kirjas.

Küsitlusperiood Allikas Kaja Kallas (RE) Jüri Ratas (KE) Mart Helme (EKRE) Martin Helme (EKRE) Helir-Valdor Seeder (I) Jevgeni Ossinovski (SDE) Indrek Saar (SDE) Lauri Läänemets (SDE) Kristina Kallas (Eesti 200) ei oska öelda
juuni 2022 Turu-uuringud 32 22 12 5 2 5 22
mai 2022 Turu-uuringud 28 22 11 3 3 6 27
aprill 2022 Turu-uuringud 27 20 11 3 2 8 29
märts 2022 Turu-uuringud 21 22 13 4 3 9 28
veebr 2022 Turu-uuringud 16 24 14 4 4 11 27
SDE uueks juhiks sai Lauri Läänemets[31]
jaan 2022 Turu-uuringud 10 29 14 3 3 12 29
dets 2021 Turu-uuringud 16 28 12 3 2 9 30
nov 2021 Turu-uuringud 16 25 11 5 4 12 27
okt 2021 Turu-uuringud 19 26 14 4 2 8 27
sept 2021 Turu-uuringud 19 26 12 3 3 8 28
aug 2021 Turu-uuringud 18 27 12 4 4 9 27
juuni 2021 Turu-uuringud 20 27 12 4 3 6 28
mai 2021 Turu-uuringud 21 32 10 2 3 6 26
apr 2021 Turu-uuringud 22 31 13 3 3 5 23
märts 2021 Turu-uuringud 21 32 10 3 2 7 25
veebr 2021 Turu-uuringud 26 23 11 3 3 8 26
jaan 2021 Turu-uuringud 21 28 9 4 3 8 27
dets 2020 Turu-uuringud 19 30 9 2 4 10 26
Küsitlusse lisati parlamenti mittekuuluva erakonna Eesti 200 juht Kristina Kallas[32]
nov 2020 Turu-uuringud 22 33 7 3 6 29
okt 2020 Turu-uuringud 23 32 9 2 4 30
sept 2020 Turu-uuringud 23 33 8 3 7 26
aug 2020 Turu-uuringud 20 36 9 1 4 30
EKRE uueks juhiks sai Martin Helme[33]
juuni 2020 Turu-uuringud 27 34 6 2 4 27
mai 2020 Turu-uuringud 26 36 6 3 3 26
apr 2020 Turu-uuringud 24 36 8 3 4 25
märts 2020 Turu-uuringud 26 36 9 2 4 23
veebr 2020 Turu-uuringud 27 30 9 3 4 27
jaan 2020 Turu-uuringud 24 35 9 4 4 24
dets 2019 Turu-uuringud 25 37 6 2 4 26
nov 2019 Turu-uuringud 25 36 6 3 4 26
okt 2019 Turu-uuringud 30 33 7 4 5 21
sept 2019 Turu-uuringud 29 34 7 2 4 23
aug 2019 Turu-uuringud 30 32 10 3 2 25
SDE uueks juhiks sai Indrek Saar[34]
juuni 2019 Turu-uuringud 27 29 8 4 4 28
mai 2019 Turu-uuringud 25 34 7 3 4 28
apr 2019 Turu-uuringud 32 31 6 4 2 25

Eelistatud valitsuskoalitsioon[muuda | muuda lähteteksti]

Arv tabelis näitab, mitu protsenti vastajatest eelistas seda koalitsiooni. Kõige eelistatum variant on paksus kirjas.

Küsitlusperiood Allikas Reform + Kesk Reform + Isamaa + SDE Kesk + EKRE + Isamaa Reform + EKRE Kesk + EKRE + SDE Valim
9.–14. juuni 2022 Kantar Emor 8 38 19 3 1537
3. juuni 2022 Keskerakonna ministrid vabastati ametist, Reformierakond jäi valitsusse üksinda[8]
18.–19. jaan 2022 Norstat 21 26 21 3 6 1000
7.–8. okt 2021 Norstat 24 26 18 5 6 1000
26. jaan 2021 Kaja Kallase esimene valitsus (Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon) kinnitati ametisse[9]
13.–14. jaan 2021 Norstat 35 23 18 2 5 500
13. jaan 2021 Jüri Ratase teine valitsus (Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon) astus tagasi[10]
16.–27. jaan 2020 Turu-uuringute AS 19 22 25 3 5 808
24. apr 2019 Jüri Ratase teine valitsus (Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsioon) kinnitati ametisse[27]
12.–13. märts 2019 Kantar Emor 28,5 30,3 24,1 752
5.–11. märts 2019 Turu-uuringute AS 37 30 14 9 4 1003

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Turu-uuringute reitingud: Keskerakond tõusis populaarseimaks erakonnaks. ERR, 23. oktoober 2020
  2. Reitingute erisaade: suurim potentsiaal toetust kasvatada on Eesti 200-l. ERR, 27. jaan 2022
  3. Kantar Emor: Reformierakond langes toetuselt neljandaks. ERR, 27. jaan 2022
  4. Agregeeritud reitingud: Reformierakond populaarseim. ERR, 29. september 2020
  5. Valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade toetus kokku. Pärast 2019 valimisi moodustatud Jüri Ratase teise valitsusse kuuluvad parteid (Keskerakond, EKRE ja Isamaa) said valimistel kokku 52,3% häältest, 2021. aastal moodustatud Kaja Kallase esimese valitsuse parteid (Reformierakond ja Keskerakond) 52%, alates 2022. aasta juunist üksi valitsuses jätkanud Reformierakond 28,9%, 2022. aasta juulis moodustatud Kaja Kallase teise valitsuse parteid (Reformierakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond) 50,1%
  6. President nimetas uue valitsuse ametisse ja ministrid andsid vande. ERR, 18. juuli 2022
  7. 7,0 7,1 Küsitlusperioodi keskel jäi valitsusse vaid Reformierakond
  8. 8,0 8,1 Kallas saatis Keskerakonna valitsusest välja. ERR, 3.juuni 2022
  9. 9,0 9,1 Galerii ja video: president nimetas uue valitsuse ametisse. ERR, 25.jaan 2021
  10. 10,0 10,1 Ratas viis presidendile tagasiastumispalve. ERR, 13. jaan 2021
  11. Vabaerakond ja Elurikkuse Erakond ühinesid Tulevikuerakonnaks. ERR, 20. august 2020
  12. Kantar Emor: erakondade reitingutes on taastunud kriisieelne olukord. Postimees, 24. juuli 2020
  13. Kantar Emor: eriolukord langetas Reformierakonna toetust, 22.05.2020
  14. Emor: Reformierakond kindel liider, EKRE ja Keskerakonna toetused võrdsustusid, 27.04.2020
  15. Stamberg: Keskerakond peaks tõsiselt mõtlema oma toetuse langusele Ida-Virus. ERR, 17.04.2020
  16. 16,0 16,1 16,2 Reformierakond juhib, kuid vahe teistega hakkab vähenema, 23.03.2020
  17. Skandaalide nappus tuleb kahjuks EKRE-le ja sotsidele. Postimees, 14.12.2019
  18. Reitingud: sotsid napsasid Reformierakonnalt hääli. Postimees, 18.11.2019
  19. Eesti 200 nopib parlamendierakondade toetajaid. Postimees, 18.10.2019
  20. Kantar Emori uuring näitab parlamendivälise Eesti 200 tõusu. ERR, 18.10.2019
  21. Valitsus sai kaotatud toetajad tagasi. Postimees, 21.09.2019
  22. Helmete tüli politseijuhiga peletas toetajaid EKREst eemale. Postimees, 26.08.2019
  23. Südasuvised kisklused toovad edu EKRE-le. Postimees, 26.07.2017
  24. Reformierakonna toetus sööstis kõrgusse. Postimees, 17.06.2019
  25. Keskerakond ja EKRE kiduvad. Postimees, 25.05.2019
  26. Keskerakonna toetus kukkus ajalooliselt madalale. Postimees, 13.05.2019
  27. 27,0 27,1 VIDEO, BLOGI ja FOTOD | Kaljulaid kinnitas Kadriorus Ratase uue valitsuse ametisse ja kutsub kõiki võtma sadat vihavaba päeva. Delfi, 24.04.2019
  28. Ratase uus valitsus alustab tööd kümnendi väikseima toetusega. Postimees, 18.04.2019
  29. Uuring: valijad eelistavad kõike muud kui Keskerakonna-EKRE-Isamaa liitu. Postimees, 14.03.2019
  30. Langus jätkub: Keskerakond kukkus kolmandale kohale. Postimees, 26.03.2019
  31. Sotsiaaldemokraadid valisid uueks esimeheks Lauri Läänemetsa. ERR, 5. veebruar 2022
  32. PEAMINISTRIUURING | Kristina Kallas pigistab suurparteide liidrite toetust väiksemaks. Eesti Päevaleht, 16. detsember 2020
  33. PEAMINISTRIUURING | Suvi on Kaja Kallase toetuse napiks uhunud. Eesti Päevaleht, 26. august 2020
  34. Keskerakonna luupainaja. Kallas Tallinnas aina populaarsem, venelased lahkuvad Ratase tagant. Eesti Päevaleht, 22. august 2019