Raffaeli teoste loend

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Raffaeli tööde loend)
Jump to navigation Jump to search

Itaalia kõrgrenessansi maalikunstnikule ja arhitektile Raffaelile omistatavate teoste loend.

Kujutis Pealkiri (variandid) Aasta(d) Iseloomustus (mõõdud: cm) Asukoht
Raffaello Madonna col Bambino 1498.jpg
Casa Santi madonna
umbes 1498
fresko, 97 × 67
Casa Santi, Urbino
Rafael - Bandeira processional.jpg
Püha kolmainsuse lipp
(parem pool)[1]
14991500
õlimaal lõuendil, 166 × 94
Pinacoteca Comunale, Città di Castello
Rafael - Bandeira processional 2.jpg
Püha kolmainsuse lipp
(vasem pool)
14991500
õlimaal lõuendil, 166 × 94
Pinacoteca Comunale, Città di Castello
Rafael - ressureicaocristo01.jpg
Kristuse ülestõusmine
14991502
õlimaal paneelil, 52 × 44
São Paulo kunstimuuseum, São Paulo
Raffaello Angelo 1 (frammento pala Baronci).jpg
Baronci altarimaal
(fragment; eksisteerib ka teine fragment, 57 x 36 cm, Louvre)
15001501
õlimaal puidul 31 × 27
Tosio Martinengo linnapinakoteek, Brescia
Raffaello Angelo 2 (frammento pala Baronci).jpg
Baronci altarimaal
(fragment)
15001501
õlimaal puidul 57 × 36
Louvre, Pariis
Raffael 021.jpg
Püha Sebastian
15011502
õlimaal puidul 43 × 34
Carrara Akadeemia, Bergamo Maaligalerii
Raffael - Madonna Solly.jpg
Solly madonna
umbes 1502
õlimaal puidul 52 × 38
Maaligalerii, Berliin
PalaOddiRaffaello.jpg
Oddi altarimaal
15021504
tempera riidel, 267 × 163
Vatikani muuseumid, Rooma
CrocefissioneRaffaello.jpg
Ristilöömine
Gavari ristilöömine
15021503
õlimaal puidul 280 × 165
Rahvusgalerii, London
Raphaelportraityoungman.jpg
Mehe portree
Mehe portree, Borgia Raffaello galerii
1502
õlimaal puidul 45 × 31
Borgia galerii, Rooma
Raffael 024.jpg
Connestabile madonna
15021503
tempera lõuendil, 17,5 × 18
Riiklik Ermitaaž, Peterburi
Raphael Madonna Pasadena.jpg
Pasadena madonna
1503
õlimaal puidul 55 × 45
Norton Simon Museum, Pasadena, California
Raphael - Portrait of a Man (L.M.).jpg
Mehe portree
15021504
õlimaal puidul 47 × 37
Liechtenstein Museum, Liechtenstein
Raphael - Saint George Fighting the Dragon.jpg
Püha Jüri ja draakon
1504
õlimaal puidul 31 × 27
Louvre, Pariis
Raffaello - Spozalizio - Web Gallery of Art.jpg
Neitsi Maarja kihlus
1504
õlimaal paneelil, 170 × 118
Brera pinakoteek, Milano
Raphael - Saint George and the Dragon - Google Art Project.jpg
Püha Miikael ja lohe
15041505
õlimaal puidul 30 × 26
Louvre, Pariis
Three Graces.jpg
Kolm graatsiat
15041505
õlimaal puidul 17 × 17
Musée Condé, Chantilly
Raffael 007.jpg
Rüütli unenägu
15041505
tempera puidul, 17 × 17
Rahvusgalerii, London
Raffaello Sanzio.jpg
Autoportree
15041506
õlimaal paneelil, 47,5 × 33
Uffizi galerii, Firenze
Madonna and Child Enthroned with Saints.jpg
Colonna altarimaal
15041505
tempera ja kuld paneelil, 172,4 × 172,4
Metropolitan Museum of Art, New York
PeruginoRaphael.jpg
Perugino portree
1504
tempera puidul, 57 × 42
Uffizi galerii, Firenze
Raffaello - ElisabettaGonzaga.jpg
Elisabetta Gonzaga portree
1504
õlimaal puidul 52,9 × 37,4
Uffizi galerii, Firenze
IMG 0882 - Perugia - Cappella di San Severo (Raffaello e Perugino) - Foto G. Dall'Orto - 5 ago 2006.jpg
Kolmainsus
Ülaosa – Raffael (umbes 1505),
alaosa – Perugino (1520)
umbes 1505
fresko
San Severo kabel, Pérouse
Raphael - Madonna dell Granduca.jpg
Suurhertsogi madonna
1505
õlimaal puidul 84 × 55
Pitti palee, Firenze
PalaAnsidei.jpg
Ansidei altarimaal
Neitsi Maarja lapsega troonil, koos Ristija Johannese ja Myra Püha Nikolausega
1505
õlimaal puidul 274 × 152
Rahvusgalerii, London
Young Man Apple.jpg
Noormees õunaga
1505
õlimaal puidul 47 × 35
Uffizi galerii, Firenze
CristoRaffaello.jpg
Kristuse õnnistus
1505
õlimaal puidul 30 × 25
Martinengo pinakoteek, Brescia
Raffael 033.jpg
Terranuova madonna
15041505
õlimaal puidul 87 × 87
Gemäldegalerie, Berliin
Raffaello, ritratto di maria pia da montefeltro.jpg
Emilia Pia de Montefeltro portree
umbes 15041505
õlimaal puidul 58 × 36
Baltimore Museum of Art, Baltimore
Raffael 031.jpg
Ohakalinnu madonna
1506
õlimaal puidul 107 × 76
Uffizi galerii, Firenze
Raffaello Sanzio - Pietro Bembo.jpg
Noormehe portree
1504
õlimaal puidul 54 × 39
Kaunite kunstide muuseum, Budapest
Raffael 030.jpg
Niidu madonna
Aasa madonna või
Belvedere madonna
1506
õlimaal puidul 113 × 88
Kunstiajaloo muuseum, Austria
Raffael 017.jpg
Püha perekond palmiga
umbes 1506
õlimaal puidul 101,5 × 101,5 kantud lõuendile
Šoti Rahvusgalerii, Edinburgh
Guidobaldo montefeltro.jpg
Guidobaldo I de Montefeltro portree
1506
tempera puidul, 70,5 × 49,9
Uffizi galerii, Firenze
Raffael 029.jpg
Esterhazy madonna
1508
õlimaal lõuendil, 29 × 21,5
Kaunite kunstide muuseum, Budapest
Raffaello Madonna Cowper.jpg
Cowperi pisimadonna
15051506
õlimaal lõuendil, 58 × 43
National Gallery of Art, Washington
Raphael - Saint George and the Dragon - Google Art Project.jpg
Püha Jüri ja lohe
15041506
õlimaal puidul 28,5 × 21,5
National Gallery of Art, Washington
Raphael-LaDonnaGravida(1505-1506).jpg
Rase naine
Lapseootel naine
15041506
õlimaal puidul 66 × 52
Pitti palee, Firenze
Raffaello Ritratto di Agnolo Doni.jpg
Agnolo Doni prtree
1506
õlimaal puidul 65 × 45
Palatina galerii, Firenze
Ritratto di maddalena strozzi.jpg
Maddalena Doni portree
1506
õlimaal puidul 63 × 45
Pitti palee, Firenze
Raphael Madonna of the Pinks.jpg
Madonna nelkidega
15061507
õlimaal puidul 28,8 × 22,8
Rahvusgalerii, London
Raffael 046.jpg
Daam ükssarvega
1506
õlimaal puidul 65 × 51
Borghese galerii, Rooma
Raphael Madonna with Beardless St. Joseph.jpg
Neitsi Maarja koos lapse ja püha Joosepiga
1506
tempera lõuendil (kantud paneelile), 72,5 × 56,5
Riiklik Ermitaaž, Peterburi
Raffael 020.jpg
Alexandria Püha Katariina
1507
õlimaal lõuendil, 72,2 × 55,7
Rahvusgalerii, London
Raffael 050.jpg
Canigiani Püha perekond
1507
õlimaal lõuendil, 131 × 107
Alte Pinakothek, München
Raffael 009.jpg
Kaunitar Jardinière
1507
õlimaal lõuendil, 122 × 80
Louvre, Pariis
Raffael 004.jpg
Baglioni altarimaal
1507
üksikud osad on hajutatud
Raffael 004.jpg
Déposition Borghèse
Baglioni altarimaali keskpannoo
1507
õlimaal lõuendil, 184 × 176
Borghese galerii, Rooma
Raphaël - La Madone de la maison d'Orléans - Google Art Project.jpg
Orléans'i madonna
1507
õlimal puidul, 31,7 × 23,3
Musée Condé, Chantilly
Raffael 015.jpg
Püha perekond tallega
1507
õlimaal puidul kantud lõuendile, 29 × 21
Prado muuseum, Madrid
Raffael 043.jpg
Tumm
"Tumm" või "Noore naise portree"
15071508
õlimaal lõuendil, 80 × 60
Galleria Nazionale delle Marche, Urbino
Tempi Madonna by Raffaello Sanzio - Alte Pinakothek - Munich - Germany 2017.jpg
Neitsi Maarja Tempi
Neitsi Maarja ja laps
1508
õlimaal riidel, 75 × 51
Alte Pinakothek, München
Madonna Colonna by Rafael - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg
Colonna madonna
1508
õlimaal lõuendil, 52 × 38
Gemäldegalerie, Berliin
Raphael Madonna of Loreto.jpg
Lorette madonna
Madonna looriga või Looriga madonna
15091510
õlimaal lõuendil, 120 × 90
Musée Condé, Chantilly, Oise, Prantsusmaa
Rafael - Alessandro Farnese.jpg
Kardinal Alessandro Farnese portree
15091511
õlimaal puidul 139 × 91
Musée Capodimonte, Napoli
Raffael 078.jpg
Püha sakramendi arutelu
15091510
La Signature saali neljas fresko, 139 × 770
Vatikani palee, Rooma
Raffael 058.jpg
Ateena kool
15091511
fresko, la Signature saal, 440 × 770
Vatikani palee, Rooma
The Aldobrandini Madonna.jpg
Aldobrandini madonna
Garvagh' madonna
1510
õlimaal puidul 38,7 × 32,7
Rahvusgalerii, London
La Vierge au voile, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Neitsi Maarja sinise diadeemiga
15101511
õlimaal puidul 68 × 44
Louvre, Pariis
Portrait of a Cardinal, by Raffael, from Prado in Google Earth.jpg
Kardinali portree
1510
õlimaal puidul 79 × 61
Prado muuseum, Madrid
Raffael 023.jpg
Alba madonna
Alba hertsogi madonna
1511
õlimaal lõuendil, 94 × 94
National Gallery of Art, Washington
Grande madonna cowper.jpg
La Grande Madone Cowper
Niccolini madonna
1511
õlimaal lõuendil, 80,7 × 57,5
National Gallery of Art, Washington
Raffael 072.jpg
Parnassos
1511
fresko, salle de la Signature, ? × 670
Vatikani palee, Rooma
Raffael 054.jpg
Vertuse kardinalid ja teoloogid
1511
fresko, la Signature saal, ? × 660
Vatikani palee, Rooma
Raffael - The Prophet Isaiah - 1511-1512.jpg
Prohvet Jesaja
15111512
fresko, 250 × 155
Sant'Agostino kirik, Rooma
Raphael Heliodorus.jpg
Héliodore chassé du temple
15111512
fresko, la Signature saal, ? × 750
Vatikani palee, Rooma
Pope Julius II.jpg
Paavst Julius II portree
15111512
õlimaal puidul 108 × 80,7
Rahvusgalerii, London
MadonnaDiFoligno.jpg
Foligno Neitsi Maarja
15111512
õlimaal lõuendil, 320 × 194
Vatikani muuseumid, Rooma
Raffael 012.jpg
Galatea võit
1512
fresko, 295 × 224
Villa Farnesina, Rooma
Workshop of Raphael - Madonna of the Candelabra - Walters 37484.jpg
Neitsi Maarja kandelaabritega
umbes 1513
õlimaal paneelil, 65,7 × 64
Walters Art Museum, Baltimore
Raffael 051.jpg
Sixtuse madonna
15121514
õlimaal lõuendil, 265 × 196
Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden
Raffael 026.jpg
Neitsi Maarja tooliga
15131514
õlimaal paneelil, 71 × 71
Pitti palee, Firenze
Madonna Impannata.jpg
Neitsi Maarja de l'Impannata
15131514
õlimaal puidul 158 × 125
Pitti palee, Firenze
Raffael 027.jpg
Neitsi Maarja kardinaga
1514
õlimaal puidul 65,8 × 51,2
Alte Pinakothek, München
Giulio Romano 001.jpg
L'Incendie de Borgo
1514
fresko, l'Incendie saal, 268 × 160
Vatikani muuseumid, Rooma
Leoattila-Raphael.jpg
Leo I Suure ja Attila kohtumine
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 750
Vatikani muuseumid, Rooma
Deliveranceofstpeter.jpg
Peetruse päästmine
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 560
Vatikani muuseumid, Rooma
Massatbolsena.jpg
Bolsena missa
1514
fresko, Eliodore ruum, ? × 660
Vatikani muuseumid, Rooma
Raffaello Sanzio - Ritratto di Bindo Altoviti.jpg
Bindo Altoviti portree
15121515
õlimaal puidul 60 × 44
National Gallery of Art, Washington
Raphael The Sibyls.jpg
Sibüllid ja prohvetid
Sibüllid inglitelt juhiseid saamas
1514
fresko, Itaalia 615 × 440
Église Notre-Dame-de-la-Paix, Rooma
Cecilia Raphael.jpg
Püha Cecilia ekstaas
15141516
õlimaal lõuendil, 238 × 150
Pinacoteca Nazionale, Bologne
Baldassare Castiglione, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Baldassare Castiglione portree
15141515
õlimaal lõuendil, 82 × 67
Louvre, Pariis
Raphael.woman.600pix.jpg
Daam looriga
Loor
15141515
õlimaal lõuendil, 82 × 60,5
Pitti palee, Firenze
Inghirami Raphael.jpg
Tommaso Inghirami portree
Fedra Inghirami
1509
õlimaal puidul 91 × 61
Palatina galerii, Pitti palee, Firenze
PalazzoBranconioDellAquila.jpg
Branconio palee Aquila's
umbes 1520
Giovan Battista Naldini XVII sajandi gravüür
Kaotatud töö
V&A - Raphael, The Miraculous Draught of Fishes (1515).jpg
La Pêche miraculeuse
kartongkate
15151516
tempera kartongil 319 × 399
Victoria ja Alberti muuseum, London, Royaume-Uni
V&A - Raphael, Christ's Charge to Peter (1515).jpg
"Kristus ulatab võtmed Peetrusele"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 343 × 532
Victoria ja Alberti muuseum, London
V&A - Raphael, The Healing of the Lame Man (1515).jpg
"Lombaka tervendamine"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 342 × 536
Victoria ja Alberti muuseum, London
V&A - Raphael, The Death of Ananias (1515).jpg
"Ananiase surm"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 342 × 532
Victoria ja Alberti muuseum, London
V&A - Raphael, The Conversion of the Proconsul (1515).jpg
"La conversion du proconsul"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 342 × 446
Victoria ja Alberti muuseum, London
O sacrifício em Listra
"Ohverdus Lystres"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 342 × 542
Victoria ja Alberti muuseum, London
V&A - Raphael, St Paul Preaching in Athens (1515).jpg
"Pauluse jutlus Ateenas"
kartongkate
15151516
tempera kartongil 343 × 442
Victoria ja Alberti muuseum, London
Double Raphael.jpg
Andrea Navagero ja Agostino Beazzano kaksikportree
1516
õlimaal lõuendil, 76 × 107
Galerie Doria-Pamphilj, Rooma
Bernardo Dovizi.jpg
Kardinal Bibbiena portree
1516
õlimaal lõuendil, 85 × 66,3
Galerie Palatine, Pitti palee, Firenze
Regola - S. Eligio degli Orefici.JPG
Sant'Eligio kullasseppade kirik
15091575
Esialgse Raffaeli kavandi viisid lõpule Baldassarre Peruzzi ja Aristotele da Sangallo
Rione Regola, Rooma
Roma-santa maria del popolo.jpg
Maailma loomine
1516
Mosaïque
Dôme,Chapelle Chigi, Église Sainte-Marie-du-Peuple, Rooma
Transfiguration Raphael.jpg
Noormehe portree [2]
15181520
õlimaal puidul 405 × 218
Vatikani muuseumid, Rooma
Raffael 040.jpg
Paavst Leo X portree [3]
15181520
õlimaal puidul 154 × 119
Uffizi galerii, Firenze
Christ Falling on the Way to Calvary - Raphael.jpg
Ristikandmine
Minek Kolgatale, samuti Sitsiilia kramp
15161517
õlimaal lõuendil, 318 × 229
Prado muuseum, Madrid
Portrait of Lorenzo di Medici.jpg
Urbino hertsogi Lorenzo de' Medici portree
umbes 15101517
õlimaal lõuendil, 97 × 79
Erakogu
The Holy Family - Rafael.jpg
Püha perekond
1518
õlimaal puidul kantud riidele, 207 × 140
Louvre, Pariis
Raffael 099.jpg
Hesekieli nägemus
1518
õlimaal puidul 40,7 × 29,5
Palatina galerii, Pitti palee, Firenze
Le Grand Saint Michel, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Püha Miikael hävitab deemoni
1518
õlimaal puidul kantud riidele, 268 × 160
Louvre, Pariis
Raffaello Santi - Madonna della Rosa (Prado).jpg
Neitsi Maarja roosiga
Roosi madonna[4]
15181520
õlimaal puidul kantud riidele, 268 × 160
Prado muuseum, Madrid
Portrait de l'artiste avec un ami, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Autoportree sõbraga
Kaksikportree
15181519
õlimaal lõuendil, 99 × 83
Louvre, Pariis
Fornarina.jpg
La Fornarina
Noore naise portree
15181519
õlimaal lõuendil, 85 × 60
Galerie nationale d'art ancien, Rooma
Visitation-400.jpg
Külastus
1517
õlimaal lõuendil, 200 × 145
Prado muuseum, Madrid
Raphael missing.jpg
Noormehe portree [5]
15131514
õlimaal lõuendil, 72 × 56
Czartoryski muuseum, Kraków [6]
Rafael - La Madona de Bogota.jpg
Bogota Neitsi
umbes 15171520
Erakogu, Bogota
Portrait-of-a-Young-Girl-Raphael.jpg
Noore naise portree
umbes 1520
õlimaal lõuendil, 60 × 44
Musée des beaux-arts, Strasbourg
Raffaello Sanzio - Sacra Famiglia con Rafael, Tobia e San Girolamo, o Vergine del pesce.jpg
Neitsi Maarja kalaga
Kala madonna
umbes 15131514
õlimaal puidul 215 × 158
Prado muuseum, Madrid
Raphael - Mackintosh Madonna.JPG
Mackintosh'i madonna
Torni madonna
umbes 15091511
õlimaal puidul kantud riidele, 78,8 × 64,2
Rahvusgalerii, London
Raffael 100.jpg
Püha perekond koos Ristija Johannesega
umbes 15131514
õlimaal puidul 154,5 × 114
Kunstiajaloo muuseum, Viin
Raphael - Madonna del Passeggio.jpg
Promenaadi madonna
umbes 1516
õlimaal puidul 90 × 63,3
Šoti Rahvusgalerii, Edinburg
Sainte Jean-Baptiste, by Raffaello Sanzio, from C2RMF retouched.jpg
Ristija Johannes kõrbes
umbes 1516
õlimaal puidul kantud riidele, 135 × 142
Louvre, Pariis
Atelier de Raphäel - Cérès, dite aussi L'Abondance.jpg
Cérès
Küllus
umbes 1516
õlimaal puidul 38 × 31
Louvre, Pariis
Raphael - The visitation.jpg
Külastus
umbes 1517
õlimaal puidul 200 × 145
Prado muuseum, Madrid
Rafael - São João Batista.jpg
Ristija Johannes
umbes 1518
õlimaal puidul 165 × 147
Uffizi galerii, Firenze
Rafael - La Perla.JPG
Püha perekond (La Perla)
umbes 1518
õlimaal puidul 147,4 × 116
Prado muuseum, Madrid
Raffaello Ritratto di donna.jpg
Naise portree (La Perla)
Modena pärl
umbes 15181520
õlimaal puidul 35 × 30
Galerie Estense, Modena
Raphael - Holy Family below the Oak.jpg
Püha perekond tamme all
umbes 15181520
õlimaal puidul 144 × 110
Prado muuseum, Madrid
Rafael - Retrato de Isabel de Requesens.jpg
Napoli kuninganna Isabelle de Requesensi portree
umbes 1518
õlimaal puidul kantud riidele, 120 × 95
Louvre, Pariis
Raffael 101.jpg
Püha Margariita
umbes 1518
õlimaal lõuendil, 192 × 122
Kunstiajaloo muuseum, Viin, Austria
Raphael Portrait of a Young Man.jpg
Noormehe portree
umbes 15181519
õlimaal lõuendil, 43,8 × 29
Musée Thyssen-Bornemisza, Madrid
Raphäel - La Petite Sainte Famille.jpg
La Petite Püha perekond[7]
umbes 15181519
õlimaal puidul (pappel), 38 × 32
Louvre, Pariis

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]

  • M Alpatov Kunstiajalugu, II kd Renessansi ja uusaja kunst Tallinn: Kunst, 1982 Lk 55–59
  • Barone, Juliana & Marques, Luiz Raffaello Sanzio In: Marques, Luiz (org) Catálogo do Museu de Arte de São Paulo Assis Chateaubriand: Arte italiana São Paulo: Prêmio, 1998, p 62-67
  • Richard Mühlberger, O que faz de um Rafael um Rafael?, éditeur Cosac et Naify, 2003, p7-9 ISBN 85-7503-134-1
  • S Negrini, La Galería de los Uffizi de Florencia y sus pinturas, Collection Los Grandes Museos, éditeur Noguer, Barcelone, 1974, p 13-20 ISBN 84-279-9203-3
  • Christof Thoenes, Rafael, éditeur Taschen, Cologne, 2005, p 13-20 ISBN 3-8228-2302-3

Märkused[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Omistatakse Raffaelile – Thoenes, 2005, p. 15
  2. Kunstniku surmaajaks (1520) lõpetamata
  3. Paavst Leo X portree, koos nõbude, kardinalide Giulio de' Medici ja Luigi de' Rossiga.
  4. Võimalik kaastöö: Giulio Romano
  5. Maal kadus 1945. aastal
  6. Raffaeli "Noormehe portree" asus Krakówi Czartoryski muuseumis, kust see läks II maailmasõja ajal kaduma, võimalik et Saksa sõjaväe käe läbi.
  7. Giulio Romano väitel omistatakse Giulio Pippi'le

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]