Minu-sari

Allikas: Vikipeedia

"Minu"-sari on Eesti kirjastuse Petrone Print raamatusari, milles inimesed (enamjaolt eestlased) kajastavad oma isiklikke kogemusi Eestist, mõnest välisriigist, välismaa linnast või piirkonnast.

2007. aastal Epp Petrone raamatuga "Minu Ameerika" alguse saanud sarjas ilmub keskmiselt üks raamat kuus. Kui algselt ilmus ühe riigi või linna kohta üldjuhul vaid üks raamat, siis nüüd on mõned riigid ja linnad läinud n-ö uuele ringile (nt Itaalia, Tenerife, Pariis). Osa algusaastatel ilmunud raamatuid on kordustrükis saanud juurde värske epiloogi. Sarjas on avaldatud ka "Minu kokaraamat".

Tähistamaks Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, pöörati pilk erinevate Eesti linnade, maakondade ja saarte poole. "Minu"-sarja Eesti raamatute ilmumine jätkub ka pärast EV100.

Enamiku raamatuid on kirjutanud senise kirjanikukogemuseta autorid, kes on kirjeldatava piirkonnaga tuttavad pikemat aega. Kogemuse laad varieerub suuresti: mõni autor on elanud ühes riigis pikka aega, mõni töötanud vabatahtliku või giidina, mõni on olnud koduperenaine või viibinud vangis. Seepärast on raamatud ja vaatenurgad eripalgelised. Kriitikas on seda peetud nii sarja nõrkuseks (ebaühtlus) kui ka tugevuseks (mitmekesisus).

Sarjas ilmunud raamatud[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]