Pedro Piquet

Allikas: Vikipeedia

Pedro Estácio Leão Piquet Souto Maior (Brasiilia, 3. juuli 1998) on Brasiilia võidusõitja. Ta on kolmekordse Vormel 1 maailmameistri Nelson Piquet' poeg ja Vormel E piloodi Nelson Piquet juuniori vend.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kart[muuda | muuda lähteteksti]

Piquet alustas karjääri kardidel, millega sõitis aastatel 20062013. Selles kategoorias võidab ta arvukalt tiitleid, sealhulgas 3 Brasiilia meistritiitlit.

Vormel Toyota[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 20142017 osaleb ta Vormel Toyotas. 2014. aastal osales ta vaid esimesel 6 võistlusel ja pidi siis vanusega seotud probleemide tõttu võistlusest lahkuma koos Gustavo Lima, Macauley Jonesi, Steijn Schothorsti, Egor Orudzhevi ja Levin Amwegiga. Aastatel 2016 ja 2017 naaseb ta sarjas võidusõidu juurde koos Jehan Daruvala, Artem Markelovi, Kami Laliberté, Lando Norrise, Guanyu Zhou, Marcus Armstrongi, Jean-Baptiste Simmenaueri ja Ferdinand Habsburgiga. Viimasel aastal saavutab ta tänu 3 võidule ja 8 poodiumile 2. kohale.

Brasiilia Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 20142015 osales ta Vormel 3 riigi meistrivõistlustel, võites mõlemal aastal kõrge võiduprotsendiga tiitli (2014. aastal 16 võistlusest 11 ja 2015. aastal 16 võistlust 14) koos Sérgio Sette Câmara, Matheus Leistiga, Vitor Baptista, Matheus Iorio, Pedro Cardoso ja Guilherme Samaia.

Vormel 3 Euroopa[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aastal siirdus ta koos Callum Ilotti, Harrison Newey ja Anthoine Hubertiga Euroopa Vormel 3 sarja, kus tulemused polnud nii põnevad, kuna saavutas lõpliku 19. koha. 2017. aastal osaleb ta taas sarjas, kuid ei jõua kaugemale 14. kohast, Harrison Newey, David Beckmann, Max Defourny, Felipe Drugovich ja Joey Mawson.

GP3 Series/FIA Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal palkas Itaalia meeskond Trident osalema GP3 Series koos Giuliano Alesi, Ryan Tveteri ja Alessio Lorandiga (David Beckmanni järgi). Esimene poodiumikoht tuleb Prantsusmaal 2. võistlusel ja esimene võit Suurbritannias 2. võistlusel. Ta saab oma hooaja teise võidu Monzas toimunud teises sõidus. Ülejäänud hooajal ta punkte ei kogunud ja saavutab liigas kuuenda koha.

2019. aasta hooajal jätkab ta koos Devlin DeFrancesco ja Niko Kariga FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel võisteldes Trident meeskonnas. Hooajal võitis ta võistluse ja saavutas veel 2 poodiumit, saavutades edetabelis viienda koha.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aasta hooajaks palkab ta koos Louis Delétraziga FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel võistlevasse Charouzi Sauber Junior Teami. Lõpetab hooaja 3 punktiga 20. kohal.

2021. aastal lahkub ta kategooriast majanduslikel põhjustel.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]