Ryan Tveter

Allikas: Vikipeedia

Ryan Tveter (20. mai 1994 New Canaan, Connecticut) on Ameerika võidusõitja. GP3 Series on ta võistelnud alates 2017. aastast.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Tveter alustas oma autospordikarjääri 2011. aastal otse üheistmeliste võidusõidus. Tveteril kardisõidu kogemus puudub. Jensen Motorsportsi jaoks alustas ta kolmel Formula Tour 1600 võidusõidul ja kahel USA võidusõidul. U.S. F2000 Rahvuslik Meistrivõistlustel koos Juan Pablo García ja David Ostellaga. 2012. aastal osales Tveter mitmel Star Mazda Meistrivõistlustel Team GDT meeskonnas koos Petri Suvanto ja Gustavo Menezesega. Sõitjate edetabelis oli ta 18. kohal.

2013. aastal otsustas Tveter kolida Euroopasse. Fortec Competitioni jaoks võistles ta Põhja-Euroopa Vormel Renault Meistrivõistlustel koos Roman Beregechi, Alfonso Celis juuniori ja Corinna Kamperiga. Parima tulemusega neljanda kohaga oli ta sõitjate edetabelis 16. kohal. Lisaks läbis ta Forteci eest neli külalisstarti Vormel Renault Eurocup 2.0. 2014. aasta alguses sõitis Tveter Uus-Meremaal Toyota Racing Seriesi meeskonnas Giles Motorsport koos Matt Rao, Jann Mardenboroughi, Matteo Ferreri, Martin Rumpi ja Alif Hamdaniga. Kahe kolmanda koha parima tulemusega lõpetas ta üldjärjestuse 17. kohal. Seejärel sõitis Tveter Põhja-Euroopa Vormel Renault Josef Kaufmann Racingu ridadesse koos Gustav Malja, Kevin Jörgi ja Louis Delétraziga. Kui tema meeskonnakaaslane Louis Delétraz oli üldarvestuses teine, siis Tveter saavutas ainsa poodiumikohana teise kohaga üheksanda koha. Lisaks startis Tveter Josef Kaufmann Racingu eest Vormel Renault Eurocup 2.0 seitsmest esimesest kuuest osavõistlusest. Seal oli ta sõitjate edetabelis 23. kohal.

2015. aastal liitus Tveter Jagonya Ayamiga koos Carliniga FIA Euroopa Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Antonio Giovinazzi ja Gustavo Menezesega. Ta lõpetas hooaja kokkuvõttes 23. kohal. 2016. aastal jäi Tveter koos Carliniga FIA Euroopa Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Alessio Lorandi, Zhi Cong Li ja Raoul Hymaniga. Esimesel võistlusel Spielbergis sattus Tveter raskesse avariisse. Ta libises kruusalõksu ja keerles tagasi rajale. Tema meeskonnakaaslane Zhi Cong Li ei näinud teda üles paiskunud tolmu tõttu ja tabas ta tagumist otsa. Selle tulemusena Tveteri sõiduk pöörles ja tema taga sõitnud Pedro Piquet sõitis samuti sisse Tveteri autole. Tveter väljus omal jõul autost ja kukkus mahajooksualal kokku. Tveter viidi haiglasse, kus tal tuvastati põlvevalu. Li murdis õnnetuses neli selgroolüli, Piquet jäi vigastamata. Tveter langes pärast seitsmendat võistlusnädalavahetust meistriliigast välja. Ta sai 17.

2017. aastal võistles Tveter Tridenti GP3 Series koos Kevin Jörgi, Giuliano Alesi ja Dorian Boccolacciga. Sõitjate edetabelis sai ta lõpuks 8. koha.

2018. aastal jätkas Tveter Tridenti võidusõitu GP3 Series koos Pedro Piqueti, Giuliano Alesi ja Alessio Lorandi (hiljem David Beckmann) kõrval. Sõitjate edetabelis sai ta lõpuks 9. koha.

2019. aastal jäi Tveter koos Giuliano Alesiga FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel Red Bull Ringil Tridentile. Sõitjate edetabelis sai ta lõpuks 27. koha.

Veebilingid[muuda | muuda lähteteksti]