Amaury Cordeel

Allikas: Vikipeedia

Amaury Cordeel (sündinud 9. juulil 2002 Temses) on Belgia võidusõitja, 2018. aasta Hispaania Vormel 4 meister ja hiljem Vormel 2-ga seotud.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aastal debüteeris ta üheistmelises Prantsusmaa Vormel 4 Meistrivõistlustel. 2018. aastal sõitis ta mitmel FIA Vormel 4 Meistrivõistlustel, Araabia Ühendemiraatide sarjas saavutas ühe võidu ja kolm poodiumikohta, jõudes edetabelis kaheksandale kohale, koos Lucas Alecco Roy ja Charles Weerts. Itaalia sarjas, Hispaania sarjas, Venemaa sarjas ja Saksamaal ei võita ta ühtegi punkti, koos Niklas Krütteni, Ido Coheni, William Alatalo, Leon Köhleri, Patrick Schotti, Isac Blomqvisti, Nazim Azmani ja László Tóth. Hispaania sarjas võitis ta neli võitu ja võitis meistritiitli neljapunktilise eduga Javier Gonzáleze ees.

Vormel Renault[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal tegi ta debüüdi Vormel Renault Eurocupil koos MP Motorsport meeskonnaga koos Victor Martinsi, Lorenzo Colombo ja Matteo Nanniniga. Ta saavutas edetabelis 27 punktiga 15. koha ja parima tulemusena Paul Ricardi seitsmenda koha. Järgmisel aastal siirdus ta koos Abbi Pullingu ja Tijmen van der Helmiga Fernando Alonso meeskonda FA Racing. Ta lõpetab siiski edetabelis 15. koha ja saavutab Monzas kuuenda koha.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osaleb ta Vormel 3 Aasia talvesarjas Pinnacle Motorsport meeskonnaga koos David Schumacheri ja Akash Nandyga, saavutades Burirami ringrajal kümnenda ja neljanda koha. 2020. aasta esimestel kuudel oleks ta pidanud Toyota Racing Series sõitma koos Spike Kohlbeckeri, Axel Gnose, Kaylen Frederick, José Blanco ja Franco Colapintoga, kuid hooaja esimesel vabatreeningul saadud vigastus takistab tal jätkamist. Kuu aega hiljem osales ta koos MP Motorspordi meeskonnaga kolmel FIA Vormel 3 Aasia Meistrivõistlustel osavõistlusel koos Filip Ugrani, Eduardo Barrichello, Callum Hedge ja Caio Colletiga.

Campos Racing palkab Cordeeli FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel juhtima koos László Tóthi ja Lorenzo Colomboga. Zandvoorti eelviimases voorus kvalifitseerus ta kaheteistkümnendaks, alustades seega 1. sõidu pole-positsioonilt. Esimesel ringil tekkinud kontakti tõttu Aleksandr Smoljariga ei saa ta võistlust lõpetada. Lõpeta hooaeg edetabelis punktita 23. kohal.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aasta detsembris osaleb Cordeel koos Van Amersfoort Racingu meeskonnaga Yas Marina ringrajal Vormel 2 hooajajärgsetel testidel. 20. jaanuaril vormistab VAR Cordeeli meeskonnas koos Jake Hughesiga. Belgia piloodil on algus keeruline, hooaja esimese kuue vooruga on ta loale kogunud juba 12 karistuspunkti ja peab Silverstone'i vooru vahele jätma.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Cordeel sündis Belgias Sint-Niklaasi lähedal Temses. Tema perekond on juhtinud Belgia ehitusettevõtet Cordeel Group NV alates 1934. aastast. Tema vanem vend Ghislain on samuti võidusõitja, kes sõitis 2017. aastal Vormel Renault Eurocupil.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]