Joel Eriksson

Allikas: Vikipeedia
Joel Eriksson (2019)

Joel Eriksson (sündinud 28. juunil 1998 Tomelillas) on Rootsi vormelisõitja.

Tema noorem vend on vormelisõitja Jimmy Eriksson, kes võistles 2016. aasta GP2-l.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aastal alustas ta oma võidusõitjakarjääri kardisõiduga kuni 2014. aastani. 2014. aastal debüteeris Eriksson koos Dennis Marschalli ja Ralph Boschungiga ADAC Formel Mastersil avatud rataste võidusõidus. 2015. aastal jäi ta sarja, nüüd nimega ADAC Vormel 4, lõpetades hooaja edetabelis teisena Jannes Fittje, Jonathan Cecotto ja Michael Waldherri kõrval.

Euroopa Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aastal siirdus Eriksson Sérgio Sette Câmara, Niko Kari ja Guanyu Zhou kõrval koos Motoparkiga Euroopa Vormel 3 sarja. Ta võitis Spa-Francorchampsis sõidu ja saavutas meistrivõistluste lõpparvestuses viienda koha, samal aastal võitis ta Zandvoortis Vormel 3 Mastersi. Ta jätkab meeskonnas 2017. aastal koos Marino Sato, Keyvan Andrese ja Max Defournyga, kus ta kvalifitseerub 7 hooajalise võiduga Lando Norrise järel teiseks.

DTM[muuda | muuda lähteteksti]

Aastatel 2018 ja 2019 osales ta koos Bruno Spengleri ja Sheldon van der Lindega BMW meeskonnas DTM-i meistrivõistlustel. Eriksson võidab 2018. aastal Misanos vihmamärjal öövõistlusel oma esimese DTM-võidu, saades sellega noorima DTM-võistluse võitjaks.

Vormel E[muuda | muuda lähteteksti]

19. veebruaril 2020 kuulutati ta koos Brendon Hartley ja Nico Mülleriga GEOX Dragon meeskonna 2019-2020 Vormel E meistrivõistlustel testisõitjaks. Ta debüteeris Vormel E-s Puebla E-Prix'l, asendades Nico Mülleri koos Sérgio Sette Câmaraga. Hiljem teatatakse, et Müller lahkub meeskonnast ja Vormel E-st, et keskenduda ainult DTM-ile, mille tulemusel saab Erikssonist hooaja kuue viimase võistluse stardisõitja.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]