Robert Shwartzman

Allikas: Vikipeedia
Robert Shwartzman (2018)

Robert Mihhailovitš Shwartzman (vene keeles Роберт Михайлович Шварцман; sündinud 16. septembril 1999 Peterburis) on Venemaa võidusõitja. Ta tuli Vormel Toyota meistriks 2018. aastal ja Vormel 3 meistriks 2019. 2017. aastast on ta Ferrari Driver Academy liige.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Peterburis sündinud Shwartzman hakkas kardisporti treenima nelja-aastaselt. Ta on saanud võite kogu Euroopas, sealhulgas Easykart International Grand Final 2008 ja 2009 ning WSK Final Cup 2013. aastal.

Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

2014. aastal läks Shwartzman üle üheistmelistele, osaledes Cram Motorspordiga kuuel Itaalia Vormel 4 Meistrivõistlustel osavõistlusel koos Max Defourny, Edi Haxhiu, Mattia Drudi ja Giovanni Altoèga, saavutades üldarvestuses kuueteistkümnenda koha. Järgmisel aastal osaleb Shwartzman täiskohaga meistrivõistlustel koos Mücke Motorspordiga koos David Beckmanni, Lando Norrise, Thomas Preiningi ja Mike David Ortmanniga, saavutades kaks võitu, ühe Adria ringrajal ja teise Misano ringrajal, saavutades kolmanda koha. üldarvestuses kohe kahe Prema Powerteami piloodi Ralf Aroni, Guanyu Zhou, Giuliano Raucci ja Tim Zimmermanni järel. Samal hooajal osales ta ka Saksamaa Vormel 4 Meistrivõistlustel, saavutades edetabelis neljanda koha.

Vormel Renault[muuda | muuda lähteteksti]

2016. aasta hooajal võistles Shwartzman Vormel Renault 2.0 sarjas valitseva meistri Josef Kaufmann Racinguga koos Jehan Daruvala ja Lando Norrisega pärast meeskonnaga Motorland Aragonis testimist. Ta võitis Vormel Renault 2.0 NEC-ga kaks osavõistlust ja saavutas meistrivõistluste edetabelis kuuenda koha ning Eurocupi arvestuses kaheksanda koha.

2017. aastaks jääb Shwartzman Vormel Renault 2.0 sarja, kuid liitub R-ace GP meeskonnaga koos Charles Milesi, Théo Coicaud, Michaël Benyahia, Gilles Magnuse, Will Palmeri, Max Defourny, Raúl Guzmán ja Logan Sargeantiga. Ta lõpetas suurepärase hooaja sõitjate edetabelis kolmanda kohaga, võitis kuus sõitu ja tõusis poodiumile kõikides voorudes, välja arvatud Red Bull Ringil ja Le Castellet'l.

Vormel Toyota[muuda | muuda lähteteksti]

Shwartzman debüteeris Vormel Toyotas 2018. aasta hooajal, võisteldes M2 Competition võistlusel. Ta lõpetab kõik viisteist sõitu esimese viie hulka, olles hooaja ainus edukas sõitja ning suudab suurepärase regulaarsusega võita tiitli, isegi ühe etapivõiduga. Ta lõpetab hooaja M2 meeskonnakaaslaste Richard Verschoori, Marcus Armstrongi, James Pulli ja Juan Manuel Correa ees, kes debüteerisid sarjas 2017. aastal.

FIA Vormel 3 Euroopa Meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

2017. aasta septembris testis Shwartzman koos Prema Powerteami meeskonnaga esimest korda Euroopa Vormel 3 autot. Pärast katseid Premaga arvati ta noorte sõitjate programmi Scuderia Ferrari Ferrari Driver Academy sõitjate hulka.

2017. aasta detsembris kinnitati tema osalemine 2018. aasta FIA Vormel 3 Euroopa Meistrivõistlustel koos Premaga koos Guanyu Zhou, Mick Schumacheri, Ralf Aroni ja Marcus Armstrongiga. Hooajal võidab Shwartzman kolmandal Red Bull Ringi võistlusel oma esimese kategooria võidu. Oma teise võiduga hooaja viimases sõidus edestab ta sõitjate edetabelis teist Ferrari sõitjate akadeemia liiget Marcus Armstrongi, lõpetades algaja esikolmikus ja võites Rookie tiitli.

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aasta hooajal jätkab ta Prema meeskonnas, kuid tõuseb kategoorias, vastates FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Marcus Armstrongi ja Jehan Daruvalaga. Ta võidab debüütvõistluse Barcelonas Christian Lundgaardi ees, kordab end Paul Ricardi järel, võites Pedro Piquet' ees. Hooaja kolmas võit tuleb Kiirustemplis (Monza), edestades Jehan Daruvalat ja Yuki Tsunodat. Lisaks kolmele võidule võidab Shwartzman veel kuus poodiumit, mis viivad ta 28. septembril Sotšis tiitlivõiduni.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

2020. aasta hooajaks valib Prema meeskond Shwartzmani koos Mick Schumacheriga FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel. Shwartzman võidab kohe Spielbergi ringrajal ja järgmisel nädalavahetusel korratakse Hungaroringil. Pärast positiivset hooaja esimest osa, mis kulmineerub sõitjate edetabeli tipu vallutamisega Callum Ilotti kahjuks pärast sprindivõistluse võitu Spa-Francorchampsi ringrajal, langevad esitused teises osas. hooajal ja viia Shwartzman loovutama maad mitte ainult Ilottile, vaid ka Schumacherile endale. Venelane lõpetab hooaja neljandal positsioonil tšempion Schumacheri, Ilotti ja Yuki Tsunoda taga.

7. detsembril 2020 kuulutab Itaalia meeskond välja Venemaa piloodi taaskinnitamise 2021. aasta Vormel 2 hooajaks. Oodatust kehvema stardi järel leiab ta võidu Bakuus, algusest lõpuni domineeritud võistlusel. Samal nädalavahetusel saavutas ta Feature Race'is oma meeskonnakaaslase Oscar Piastri järel tagasituleku kolmandaks. Tagasi võidule esimesel Silverstone'i sprindil Jüri Vipsi ees. Ülejäänud hooaja jooksul võitis ta veel kolm kolmandat kohta Monzas, Sotšis ja uuel Jeddahi ringrajal. Vene sõitja lõpetab hooaja meeskonnakaaslase Oscar Piastri järel teisel kohal. Vene piloot ütleb enne hooaja viimast vooru, et järgmisel aastal ta Vormel 2 sarjas ei sõida.

Vormel 1[muuda | muuda lähteteksti]

2018. aastal astuvad Shwartzman ja Mick Schumacher Ferrari juhiakadeemiasse. 2021. aasta detsembris osaleb vene piloot Vormel 1 hooajajärgsetel katsetel Yas Marinas, sõites vaheldumisi Antonio Fuocoga Haasi meeskonnas ja Scuderia Ferraris. Švarcman püstitab parima aja teisel testipäeval.

Shwartzman katab Ferrari testisõitja rolli alates 2022. aastast. Jaanuaris osaleb ta neljapäevasel testimisel Fiorano ringrajal koos tiitlisõitjate Charles Leclerci ja Carlos Sainz Juunioriga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]