Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (G)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega G:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Wappen Bad Gandersheim.png Gandersheim Abtkond 856: Asutamine
1793: Vürstide nõukogu
1803: Braunschweigile
Coats of arms of None.svg Guastalla 1406: Krahvkond 1746: Okupeeriti Austria keisririigi poolt
1748: Annekteeriti Parma hertsogkonda.
Wappen Gelnhausen.png Gelnhausen Vaba riigilinn 1170 1803: Annekteeriti Hessen-Kasselisse (või Hessen-Casselisse)
Coats of arms of None.svg Gemen Isandkond A Rein 962: Esmamainimine 1282: Gemen Kleve krahvide vasall
1492: Gemeni isandad hääbusid; läks abielu kaudu Schaumburgi ja Holstein-Pinnebergi krahvidele
Koos Schaumburgiga moodustus Schaumburgi ja Gemeni krahvkond
1640: Läks Limburg-Styrumi krahvidele
1644: Jagamisega läks Gemen Limburg-Styrum-Gemeni liinile
1782: Gemeni haru hääbumisega päris Gemeni Limburg-Styrum-Iller-Aicheheimi liin
1800: Läks Bomelbergi parunitele
1806: Mediatiseeriti Salm-Kyrburgi vürstidele
1810: Prantsusmaale
1814: Preisimaale
Gemert-Bakel wapen.png Gemert Isandkond 12. sajand: Asutati vaba keiserlik isandkond
1366: Saksa ordule
1647-1662: Hollandi okupatsioon
1794: Prantsuse okupatsioon
1795: Batavia vabariigile
Blason ville fr La Roche-sur-Foron (Haute-Savoie).svg Genf Krahvkond 1034 1401-1405: Genfi krahv Amadeus VIII ostis kõik õigused Genfile selle pärijatelt ja Genfi piiskopkonnalt
Coat of Arms of Geneva.svg Genf Piiskopkond
1154: Vürst-piiskopkond
Ü Rein
Coat of Arms of Geneva.svg Genf 1533: Vaba riigilinn 1156: Valitseti Genfi piiskoppide poolt
1798-1813: Prantsuse okupatsioon
Wappen Reichenbach (Gengenbach).png Gengenbach Abtkond Šva 1793: Vürstide nõukogu
DEU Gengenbach COA.svg Gengenbach Riigilinn Šva ŠR u.1250 1803: Mediatiseeriti Badenisse
Wappen Gernrode.svg Gernrode Abtkond u.959/961 markkrahv Gero poolt 961: Keiserliku kaitse all
1512: Ülem-Saksi ringkond
1610: Ilmalikustati Anhaltile
1793: Vürstide nõukogu
Wappen Gerlachsheim.png Gerlachsheim Isandkond
1804: Krautheimi ja Gerlachsheimi vürstkond
1221: Esmamainimine
Zimmern-Ludeni isandkonnale
Päriti Elisabeth von Wertheimi poolt
1319: Annetati Elizabethi poolt Gerlachsheimi kloostrile
1803: Salm-Reifferscheid-Krautheimile
1806: Mediatiseeriti Badenisse
DEU Gerolstein COA.svg Gerolstein ja Bettingen Krahvkond 1533: Eraldus Blankenheim ja Gerolsteinist 1697: Annekteeriti Blankenheimi
Wappen Geyer.png Geyer-Giebelstatt 1685: Krahvkond
Coats of arms of None.svg Giech Isandkond
1680: Parunkond
1695: Krahvkond
1333 1720-1723: Wittemi isandad
1726: Keiserlik osariik
1791: Preisimaa ülemvõimu alla
Wappen Giengen an der Brenz.svg Giengen Riigilinn Šva ŠR u.1250 1803: Mediatiseeriti Württembergi
Wappen-mareineheide.jpg Gimborn 1631: Keiserlik isandkond
1682: Krahvkond
13. sajandist alates kuulus Gimborn Sankt Gereoni isandatele Kölnis, Bergis, Markis, Kruwellis, Burtscheidis, Nesselrodes ja Harffis
1273: Panditi Bergi krahvi Adolfi poolt Marki krahvile Engelbertile
15. sajand: Gimborni mainiti kui Sankt Gereoni vasalli Kölnis
1610: Gimborn ülendati kui Brandenburgi "Unterherrschaft"
1782/1783: Müüdi Wallmodeni krahvidele
1806: Bergi suurhertsogkonnale
1815: Preisimaale
Wappen-mareineheide.jpg Gimborn-Neustadt Isandkond
1631: Krahvkond
Glaris-coat of arms.svg Glarus Keiserlik org 1415 1648: Lahkus keisririigist kui Šveitsi liige
Gleichen-Tonna.PNG Gleichen 1162: Krahvkond 1228: Eraldus Tonnast 1124 ja 1137: Läks Mainzi peapiiskopkonnale
Tonna krahvidele (hääbusid 1631)
1345: Eraldus
1631: Territoorium jagati Hohenlohe, Mainzi, Schwarzburgi ja Trautenburgi vahel
1639: Hatzfeldile
1803: Preisimaale
Wappen Wachstedt.png Gleichenstein Krahvkond 1227: Eraldus Tonnast 1294: Annekteeriti Mainzi
Schwäbisch Gmünd Wappen.svg Gmünd
DEU Bad Godesberg COA.svg Godesberg Krahvkond 1276: Eraldus Neuenahrist 1465: Jagunes Alpheimiks ja Bedburgiks
Coats of arms of None.svg Goldineshundare Krahvkond 950: Eraldus Klevenist 1067: Hääbus
Coats of arms of None.svg Goltstein 1694: Krahv 1771: Slenakeni isandad
Wappen Gondorf.png Gondorf Isandkond 1611: Eraldus Saffigist 1692: Annekteeriti Nickenichi
Görz Krahvkond
1365: Vürstlik krahvkond
1754: Gorizia ja Gradisca vürstlik krahvkond
1031: Eppensteini krahvidele
1090: Lurni krahvidele
Omandas abielu kaudu Tirooli
1258: Jagunemine Gorziks ja Tirooliks (hääbus 1335)
1500: Päritud Austria poolt
1747: Ühendatud Görz und Gradisca moodustamiseks
1809: Prantsuse okupatsioon
DEU Goslar COA.svg Goslar Riigilinn A Saks RR 1803: Mediatiseeriti
Wappen Graefenthal.png Gräfenthal (Grafenthal) Isandkond 1439: Eraldus Pappenheimist 1536: Taasannekteeriti Pappenheimi
Gradisca cjmer.jpg Gradisca 1647: Krahvkond
1754: Görz und Gradisca vürstlik krahvkond
Aus 1511: Annekteeriti Austriasse 1647: Eggenbergile
1717: Austriale
1747: Ühendatud Görz und Gradisca moodustamiseks
Coats of arms of None.svg Grandvillars Isandkond
Granges (Veveyse)-Wappen.png Granges Isandkond
Coats of arms of None.svg Gravenegg Omandas Eglingeni
Coats of arms of None.svg Grävenitz (Gravenitz) 1707: Krahvid 1718-1731: Welzheimi isandad
1726: Keiserlik osariik
Coats of arms of None.svg Grävenstein (Gravenstein või Gråsten) Isandkond
Greifensee-blazon.svg Greifensee Isandkond
Greyerzbezirk-Wappen.png Greyerz Krahvkond
Escudo de Groniga 1581.svg Groningen Isandkond 1512: Burgundia ringkond
1579: Ühendatud Provintsidele
Wappen Deutsches Reich - Herzogtum Braunschweig (Kleines).png Grubenhagen
DEU Gundelfingen COA.svg Grubenslagen Vürstkond
Blason ville fr Avanne-Aveney (Doubs).svg Geldern u.1088: Maakrahvkond
1096: Krahvkond
1317: Vürst
1339: Hertsogkond, taotles suurhertsogkonna staatust
Bur IH 1082/1096 1179: Päris abielu teel Zutpheni krahvkonna
1247: Omandas panditud Nijmegeni riigilinna
1393: Päris Julichi hertsogkonna
1473: Burgundia hertsogitele
1512: Burgundia ringkond
1543: Burgundiale
Pärast 1581: Jagati Ühendatud Provintside ja Lõuna-Madalmaade vahel
1672: Prantsuse okupatsioon
1713: Lõuna-Gelderland langes Preisimaale
1795: Annekteeriti Prantsusmaale
Hollandi kuningriigile
1810: Prantsusmaale
1815: Madalmaade kuningriigile
Coats of arms of None.svg Gundelfingen Isandkond Šva 1008: Esmamainimine
1647-1768: Furstenbergile
Wappen at gurk.png Gurk 1072: Piiskopkond
Vürst-piiskopkond
Aus 1072 1803: Annekteeriti Austria poolt Kärntenisse
Wappen Gutenstein.svg Gutenstein Isandkond 1613: Panditi Burgau markkrahvidele
1735: Omandati Castelli krahvide poolt
Wappen Landkreis Biberach.svg Gutenzell Abtkond Šva 1793: Vürstide nõukogu