Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (P)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega P:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
DEU Paderborn COA.svg Paderborn 795: Piiskopkond
1127: Krahvivõim
1281: Vürst-piiskopkond
A Rein VH 881 777: Paderbornis asutati esimene kirik
Ajavahemikul 815-862: Paderborn sai erikaitse keiser Ludwig Vagalt
881: Piiskopkonna kinnitamine krahvkonnaks
974: Keiser Otto II kinkis õiguse vabalt piiskoppe valida
Enne 1180: Vana Saksimaa hertsogkonna osa
1180: Kölni peapiiskopkonna lään seoses vana Saksimaa hertsogkonna lammutamisega
1281: Saavutas otsealluvuse keisrile
1793: Vürstide nõukogu
1802: Ilmalikustati ja annekteeriti Preisimaale
1807: Vestfaali kuningriigile
1813: Preisimaale
Palatinate Arms.svg Pfalzi kuurvürstkond (Kurpfalz) 1095: Pfaltskrahvkond
1356: Kuurvürst
Kuurr KV 915(916): juured ulatuvad 6. sajandisse 915(916): Lotringi pfaltskrahv
945: Lotringi pfaltskrahv
1095: Reini pfaltskrahv
1214: Pfaltskrahv läks Baieri Wittelsbachidele seoses pärandiga
1623: Kuurvürsti tiitel läks Baierile
1628: Liidendati Baieriga
1648: Uus kuurvürsti paik läks Pfalzile
1777: Päriti Baieri poolt
1803: Mediatiseeriti
1410: Jagunes Kuurpfalziks, Ülem-Pfalziks või Pfalz-Neumarktiks, Pfalz-Mosbachiks ja Pfalz-Simmerniks
1448: Pfalz-Mosbachi liin hääbus; taasühines Kuurpfalziga
1499: Ülem-Pfalzi liin hääbus; ühines Kuurpfalziga
1582: Vürstide nõukogu
1777: Päriti Baieri poolt
1803: Liidendati Baieriga
DEU Birkenfeld (Nahe) COA.svg Pfalz-Birkenfeld Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1569: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1600: Jagunes iseendaks ja Pfalz-Bischweileriks
1671: Annekteeriti Pfalz-Bischweilerisse
1735: Eraldus Pfalz-Bischweilerist
1775: Annekteeriti Pfalz-Gelnhausenisse
Armoiries de Bischwiller.svg Pfalz-Bischweiler Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1600: Eraldus Pfalz-Birkenfeldist 1654: Jagunes Pfalz-Bischweileriks ja Pfalz-Gelnhauseniks
1671: Päris hääbunud Birkenfeldi liini
1731: Päris Pfalz-Zweibrückeni
1735: Jagunes Pfalz-Birkenfeldiks ja Pfalz-Zweibrückeniks
Wappen Gelnhausen.png Pfalz-Gelnhausen Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1654: Eraldus Pfalz-Lützelsteinist 1801: Annekteeriti Prantsusmaale
Palatinate Arms.svg Pfalz-Hilpolstein Pfaltskrahvkond Bai IH 1614: Eraldus Pfalz-Neuburgist 1644: Annekteeriti Pfalz-Sulzbachi
Palatinate Arms.svg Pfalz-Kleeburg Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1604: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1654 - 1718: Annekteeriti Rootsile
1718: Annekteeriti Pfalz-Landsbergile
Palatinate Arms.svg Pfalz-Landsberg Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1604: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1677 - 1693: Annekteeriti Prantsusmaale
1731: Annekteeriti Pfalz-Bischweilerisse
Palatinate Arms.svg Pfalz-Lautereck Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1592: Eraldus Pfalz-Veldenzist 1694: Annekteeriti Pfalz-Birkenfeldi
Palatinate Arms.svg Pfalz-Lützelstein Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1592: Eraldus Pfalz-Veldenzist 1654: Jagunes Pfalz-Gelnhauseniks ja Pfalz-Lautereckiks
DEU Mosbach COA.svg Pfalz-Mosbach Pfaltskrahvkond 1410: Eraldus Pfalzi kuurvürstkonnast 1499: Annekteeriti Pfalzi kuurvürstkonda
Wappen-neuburg.jpg Pfalz-Neuburg Hertsogkond Bai IH 1505: Loodi Freisingi piiskopi Ruprechti poegadele 1557: Annekteeriti Pfalz-Zweibrückenisse
Wappen-neuburg.jpg Pfalz-Neuburg Pfaltskrahvkond Bai IH 1569: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1614: Jagunes iseendaks, Pfalz-Hilpoltsteiniks ja Pfalz-Sulzbachiks
1685: Pfalzi kuurvürst
Palatinate Arms.svg Pfalz-Neumarkt Pfaltskrahvkond 1410: Eraldus Pfalzi kuurvürstkonnast 1448: Annekteeriti Pfalzi kuurvürstkonda
Palatinate Arms.svg Pfalz-Simmern Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1410: Eraldus Pfalzi kuurvürstkonnast 1459: Jagunes iseendaks ja Pfalz-Zweibrückeniks
1598: Pfalzi kuurvürst
1673: Annekteeriti Pfalzi kuurvürstkonda
Wappen Landkreis Amberg-Sulzbach.png Pfalz-Sulzbach Pfaltskrahvkond Bai IH 1569: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1604: Annekteeriti Pfalz-Neuburgi
1614: Eraldus Pfalz-Neuburgist
1742: Pfalzi kuurvürst
Wappen Veldenz.png Pfalz-Veldenz Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1543: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1592: Jagunes Pfalz-Lautereckiks ja Pfalz-Lützelsteiniks
DEU Vohenstrauß COA.svg Pfalz-Vohenstrauss Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1569: Eraldus Pfalz-Zweibrückenist 1597: Annekteeriti Pfalz-Neuburgi
Palatinate Arms.svg Pfalz-Zweibrücken Pfaltskrahvkond Ü Rein IH 1459: Eraldus Pfalz-Simmernist 1543:Jagunes iseendaks ja Pfalz-Veldenziks
1569: Jagunes iseendaks, Pfalz-Birkenfeldiks, Pfalz-Neuburgiks, Pfalz-Sulzbachiks ja Pfalz-Vohenstraussiks
1604: Jagunes iseendaks, Pfalz-Kleeburgiks ja Pfalz-Landsbergiks
1661: Annekteeriti Pfalz-Landsbergi
1735: Eraldus Pfalz-Bischweilerist
1799: Päriti Baieri poolt
Pappenheim HRE Arms.jpg Pappenheim u. 1030: Isandkond
1628: Krahvkond
u. 1030 1439: Jagunes Aletzheimiks, Gräfenthaliks ja Treutlingeniks
1558: Jagunes Pappenheimiks ja Stühlingeniks
1536: Neelas Gräfenthali
1740/1742: Krahvkonna staatus kinnitatud
1647: Neelas Treutlingeni
1697: Neelas Aletzheimi
1806: Mediatiseeriti Baierile
Wappen Parkstein.png Parkstein 1776: Krahvkond 1777: Reipoltskircheni isandad
Wappen von Passau.png Passau u. 722: Piiskopkond Bai VH 999 1500: Baieri ringkond
1793: Vürstide nõukogu
1803: Annekteeriti Salzburgi
1805: Ilmalikustati Baierile
Coats of arms of None.svg Passavant Isandkond
Wappen petershausen.png Petershausen 983: Abtkond Šva 983: Klooster asutati St. Gebhard II (979-995) poolt
1793: Vürstide nõukogu
Wappen Pfaefers.png Pfäfers 740: Klooster
Abtkond
Wappen Pfullendorf.svg Pfullendorf Vaba riigilinn Šva ŠR Mediatiseeriti aastal 1803
Stemma.Appiani.Piombino.jpg Piombino Vürstkond 1594: Loodi Rudolf II poolt Appiani valdustest Lõuna-Toscanas 1801: Kaotati Napoleon Bonaparte poolt.
Coats of arms of None.svg Platen Isandkond
1630: Parunkond
u. 1396 Omandas Hallermundi
1707: Moodustas Platen-Hallermundi krahvkonna
Coats of arms of None.svg Platen-Hallermund Krahvkond 1707: Loodi Plateni parunkonna ja Hallermundi liidust
Coats of arms of None.svg Plesse Isandkond 1571: Liin suri välja; läks Hessenile
Stadtwappen Plettenberg.svg Plettenberg Isandkond
1724: Krahvkond
u. 1643 1698: Jagunes Plettenberg-Lenhauseniks ja Plettenberg-Wittemiks
1722: Wittemi ja Eyssi isandad
1732: Keiserlik valdus
Stadtwappen Plettenberg.svg Plettenberg-Lenhausen 1698: Eraldus Plettenbergist 1730: Annekteeriti Plettenberg-Wittemisse
Stadtwappen Plettenberg.svg Plettenberg-Wittem Isandkond
1724: Krahvkond
1698: Eraldus Plettenbergist
Wappen von Ploen.png Plön Hertsogkond
Wappen pluwig.png Pluwig Isandkond
Pommernwappen.jpg Pommeri Hertsogkond Aeg-ajalt jagunes sisemiselt Pommeri-Demminiks, -Stettiniks, -Stolpiks ja -Wolgastiks.
1630. aastast Rootsi poolt okupeeritud.
1653. aastast jagunes Rootsi Pommeriks ja Brandenburgi-Preisi Pommeriks.
Blason fabre.jpg Provence 855: Kuningriik
879: Krahvkond
863: Jagatud Itaalia (lõunas) ja Lotringi (põhjas) vahel
869-877: Prantsuse võim
933: Arles'i kuningriigile
1032-1246: Saksa-Rooma riigile
1113-1246: Barcelona krahvidele
1246: Prantsuse lään
1481: Personaalunioonis Prantsuse kuningaperega
Wappen Prüm.svg Prüm
Prum
Pruem
720: Klooster
Vürst-abt
Ü Rein 721: Ehitati Prum
1574: Loovutati Trierile
1793: Vürstide nõukogu
1801: Annekteeriti Prantsusmaale
1815: Liidendati Preisimaaga
Coats of arms of None.svg Pückler und Limpurg Krahvkond Frank FK Nimetati ümber Pücklerist kui päris osa Limpurgist
Pyrbaum.jpg Pyrbaum Isandkond 1500: Baieri ringkond
Wappen bad pyrmont.svg Pyrmont Krahvkond A Rein 1149 Pyrmonti krahvkond
1557: Annekteeriti Sternberg und Pyrmonti
1583: Taasloodi jagunemisel
1631: Annekteeriti Waldeck-Eisenbergi
Coats of arms of None.svg Pyrmont (in Eifel) Krahvkond A Rein Burg Pyrmont
Waldbott von Bassenheimile