Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (T)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega T:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Tanegg Foogtkond
Tarasp wappen.svg Tarasp (Trasp) Isandkond Aus 1512: Austria ringkond
1683: Dietrichsteini vürstidele
Teck Arms.svg Teck Hertsogkond Šva 1381: Maad müüdi Württembergi krahvidele; Tecki hertsogi tiitel oli aastal 1495 aluseks Württembergi krahvkonna hertsogkonnaks ülendamisel
DE Tecklenburg COA.svg Tecklenburg Krahvkond A Rein VK 11. sajandi algul 1189: Tecklenburgi Simon omandas Ibbenbureni isandkonna
1263: Annekteeriti Bentheimi poolt
1327-1557: Schwerini krahvidele
1365: Omandas Rheda isandkonna
1385: Omandas Iburgi Isandkonna
1493: Jagunemine Tecklenburgiks (koos Rhedaga) ja Lingeniks
1557: Tecklenburg ja Rheda Bentheimile
1696: Tecklenburg Solms-Braunfelsile
1707: Solms-Braunfels ostis õigused Brandenburgile
1808: Bergi suurhertsogkonnale<1810>Prantsusmaale
1815: Preisimaale
Tettnang Wappen.png Tettnang ja Argen Krahvkond 882. Tettnangi esmamainimine
DEU Thannhausen COA.svg Thannhausen Isandkond
1665: Krahvkond
1708: Omandati Stadioni poolt
Sinzendorfile
Wappen Tengen.svg Thengen (Tengen) Isandkond
1663: Keiserlik krahvkond
Šva Habsburgi valduste hulka Švaabimaal
1663: Auerspergi vürstile, mis andis talle koha ja hääle Riigipäeval
Thorn wapen.png Thorn 992: Abtkond
1292: Keiserlik vürstkond-abtkond
A Rein 992 1793: Vürstide nõukogu
1795: Annekteeriti Prantsusmaasse
1815: Madalmaadele
DEU Thüngen COA.svg Thüngen Isandkond
Thurgovie-coat of arms.svg Thurgau Maakrahvkond
Coat of arms of Thuringia.svg Tüüringi 1130: Maakrahvkond 1247: Meesliin suri välja
Wappen Thurn und Taxis.svg Thurn und Taxis 1608: Parunkond
1624: Krahvkond
1695: Vürstkond
1512: Anti aadliseisus keiser Maximilian I poolt (kinnitati aastal 1534 keiser Karl V poolt)
1512: Kuurreini ringkonda
1615: Lamoral von Taxis nimetati pärilikuks keiserlikuks peapostmeistriks
1681: Anti vürstiseisus Hispaania õukonnas
Omandas Eglingeni
1754: Vürstide nõukogu
DEU Thurnau COA.svg Thurnau Isandkond
Wappen Toggenburger1.svg Toggenburg 1209: Krahvkond 1044: Toggenburgi krahvide esmamainimine
1394: Jagunemine
1468: Müüdi Sankt Galleni abtkonnale
Blason Toul.png Toul 300d: Piiskopkond Ü Rein 1048 1552: Annekteeriti Prantsusmaasse
1648: Loovutati ametlikult Prantsusmaale
Blason Toul.png Toul Riigilinn Ü Rein Annekteeriti Prantsusmaasse aastal 1552
Trauttmansdorff 1623: Krahvkond
1805: Vürstkond
14. sajand: Perekonna esmamainimine
Omandas Weinsbergi ja Neustadti
Trento (Trient) u.300: Piiskopkond
1027-1802: Piiskopkond
Aus VH 1027 14. sajand: Annekteeriti Baierisse
1363: Piiskopid andsid Tirooli krahvkonna Austria Rudolf IV-le
1419: Piiskop allus otse keisrile
1425: Trento kuulutati kommuuniks
Trento ja Brizen said assotsieerunud riigi staatuse Austria valduste hulgas
1512: Austria ringkond
u.1519: Piiskopid omandasid Castelbarco ja Rovereto isandkonnad
1578:Piiskopid taastasid suveräänsuse
1658: Trento ja Brixen kuulusid Madruzzo perekonnale
1658: Omistati Tirooli regendile Sigismund Franzile
1662: Keiserliku otsevalitsemise all
1793: Vürstide nõukogu
1801: Ilmalikustati ja annekteeriti Austria poolt
1803: Liidendati Austriasse kui osa Tiroolist
1805: Annekteeriti Baierisse
1810: Annekteeriti Itaalia kuningriiki
1813: Annekteeriti Austriasse
1918: Annekteeriti Itaaliasse
Coat of arms of Imperial Free City of Trieste.svg Trieste 1295: Vaba riigilinn Aastani 1285: Trieste piiskopkonnale
1382: Nõustus Austria (Leopoldi liini) ülemvõimuga
1806-1813: Prantsuse võim
Wappen Triberg im Schwarzwald.png Triberg Isandkond
Trier Arms.svg Trier u.811: Peapiiskopkond
1356: Kuurvürstkond
Kuurr KV 771: Autonoomia
898
898: Trier sai oma ajutise võimu peapiiskop Radbodi ajal Lotringi hertsogilt Zwentiboldilt
1512: Kuurreini ringkond
1803: Annekteeriti Nassau-Weilburgi
Wappen Tuebingen.svg Tübingen Krahvkond
Blason de la ville de Turckheim (68).svg Turckheim (Turkheim) Vaba riigilinn Ü Rein Annekteeriti Prantsusmaasse aastal 1648
Blason Comtes de Tyrol.svg Tirool 1140: Krahvkond
1493: Vürstlik krahvkond
Aus IH 10. sajand? 1363: Habsburgidele
1512: Austria ringkond
1582: Vürstide nõukogu
1802: Trento piiskopkond ilmalikustti ja annekteeriti Tirooli
Detsembris 1805: Trento, Tirool ja Vorarlberg loovutati Baierile