Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (K)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega K:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Wappen derer von Schwarzburg und derer von Kevernburg.png Käfernburg (Kafernburg) Krahvkond 10. sajand 1195: Jagunes Schwarzburgiks ja Schwarzburg-Käfernburgiks
1302: Kafenburgi krahvid surid välja
Wappen Kaisheim.png Kaisheim (Kaisersheim) Abtkond
Vürst-abtkond
Šva 1133 1757: Baieri poolt tunnustatud otse keisrile allumine
1793: Vürstide nõukogu
1803: Annekteeriti Baierisse
Wappen Braunschweig.svg Kalenberg
DEU Kall COA.svg Kall Krahvkond 1488: Eraldus Manderscheidist 1742: Annekteeriti Blankenheimi
1803: Annekteeriti Prantsusmaale
Kammin-Bistum1.PNG Kammin 1176: Piiskopkond
1628: Vürstkond
Ü Saks 1274: Omandas Lübecki linnaõigused
1556: Ilmalikustati Pommeri-Wolgastile
1648: Rootsile
1679: Brandenburgile
Wappen Kappel SIG.png Käppel (Kappel) 1390?: Klooster 1803: Nassaule
1866: Preisimaale
Wappen Kappel SIG.png Kastelberg Isandkond
Blason Eberhard VI de Katznellenbogen.svg Katzenelnbogen 1095: Krahvkond
1138: Krahvkond
Maakrahvkond
1090 1138: Esmamainimine
1260: Jagunes Ülem- ja Alam-Katzenelnbogeniks
1402: Taasühines abielu kaudu
1453: Omandas osa Diezi krahvkonnast ja Eppsteini isandkonna
1479: Liin hääbus; läks Hessen-Marburgile
Wappen von Kaufbeuren.png Kaufbeuren Riigilinn Šva u.1250 1803: Annekteeriti Baierile
Wappen saarbruecken.PNG Kaufmanns-Saarbrücken Vaba riigilinn Metzi piiskopkonnale
Lotringile
1661: Prantsusmaale
Wappenkaunitzrietberg.png Kaunitz 1848: Kaunitz-Rietbergi liin suri välja
Blason département fr Haut-Rhin.svg Kaysersberg (Kaisersberg) Riigilinn Ü Rein 1648: Annekteeriti Prantsusmaale
Wappen Kempten.png Keiserlik hertsoglik Kempteni klooster c752: Abtkond
1348/1360: Vürst-abtkond
Šva ŠR 1348 1793: Vürstide nõukogu
1803: Ilmalikustati ja annekteeriti Baierile
Wappen Kempten.png Kempten im Allgäu 1289: Vaba riigilinn Šva ŠR 1289 1803: Mediatiseeriti Baierile
Wappen von Kerpen.png Kerpen Omandati Schasbergi poolt
Wappen von Kettershausen.png Kettershausen Isandkond 1803: Babenhauseni vürstkonnale, Fuggerite perekonnale
Coats of arms of None.svg Khevenhüller-Metsch
Khevenhuller-Metsch
1763: Vürst ŠR 1763 1396: Esmamainimine
1519: Jagunes mitmeks liiniks
Blason Nassau-Weilbourg.svg Kirchberg 1090 1799: Annekteeriti Nassau-Weilburgi
DEU Klettgau COA.svg Klettgau u.1200: Krahvkond
1325 Maakrahvkond
Šva 981; 1315; 1572 1040: Annekteeriti Habsburgidele
1282-1408: Habsburg-Laufenburgi krahvidele
1408: Läks abielu kaudu Sulzi krahvidele
1698: Annekteeriti Schwarzenbergi
Wappen von Klingenmünster.png Klingenmünster
Wappen von Klingenmünster.png Klosters Alluvusala
Blason Grand-duché d'Oldenbourg (Grandes armes).svg Knyphausen Isandkond
1588: Keiserlik parunkond
1658: Keiserlik krahvkond
17. sajand: Friisimaa osa
1738: Bentinckile
1808: Hollandi kuningriigile
1810: Prantsusmaale
1813: Oldenburgile
DEU Koblenz COA.svg Koblenz Saksa ordu erihalduskond 1512: Kuur-Reini ringkond
1793: Vürstide nõukogu
Koevorden (Coevorden) Isandkond
DEU Königsbronn COA.svg Königsbronn Keiserlik klooster
Coats of arms of None.svg Königseck
Wappen Königseggwald.svg Königsegg (Konigsegg) 1192:Isandkond
1470:Parunkond
1629: Krahvkond
Šva 1192 1622: Jagunes Königsegg-Aulendorfiks ja Königsegg-Rothenfelsiks
1663:Taasühines seoses Konigsegg-Rothenfelsi hääbumisega.
DEU Aulendorf COA.svg Königsegg-Aulendorf 1622:Parunkond
1629:Krahvkond
1622: Eraldus Königseggist 1500: Švaabi ringkond
1806: Mediatiseeriti Wurttembergi
Grafschaft Koenigsegg-Rothenfels coat of arms.png Königsegg-Rothenfels Isandkond
1629: Krahvkond
1622: Eraldus Königseggist 1804: Annekteeriti Austriale
Wappen Koenigsfeld im Schwarzwald.png Königsfeld im Schwarzwald
Wappen Bistum Konstanz.svg Konstanz Piiskopkond
13. sajand: Vürst-Piiskopkond
Šva VH 911 1793: Vürstide nõukogu
1802: Jagati Badeni ja Šveitsi vahel
1803: Ilmalikustati ja annekteeriti Badenisse
Wappen Konstanz.svg Konstanz 1192: Vaba riigilinn 1192 780: Linnaõigused
1548: Vaba riigilinna privileegid võeti ära ja linn anti Austriale
1805: Annekteeriti Badenisse
Wappen Landkreis Guenzburg.png Konzenberg Isandkond
Kornelimünster Wappen.jpg Kornelimünster
Kornelimunster
Wappen Krautheim Jagst.svg Krautheim Isandkond
1804: Krautheimi ja Gerlachsheimi vürstkond
Salm-Reifferscheidile
Kreuzlin.GIF Kreuzlingen Klooster
Coats of arms of None.svg Kriechingen Krahvkond 1697: Liin suri välja
Wied-Runkelile
Wappen von Kronburg.png Kronburg Isandkond 1460: Eraldus Aichenist 1540: Jagunes Osterbergiks, Schwabeckiks ja Weissensteiniks
Wappen at kufstein.png Kuefstein (Kufstein) 13. sajand: Esmamainimine
1709:
Wappen at kufstein.png Kuefstein-Greillenstein 1709: Krahvkond FK 1709
Wappen Landkreis Kulmbach.png Kulmbach Isandkond 1057-1234: Andechs-Meranile
1248: Orlamunde krahvidele
1340: Nürnbergi Hohenzollerni linnakrahvidele
1792: Preisimaale
1807: Prantsuse okupatsioon
1810: Baierile
Wappen Vogtei Thurgau.svg Kyburg (Kiburg) Krahvkond 11. sajand 1414: Annekteeriti Šveitsi