Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (N)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega N:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Namur Arms.svg Namur Krahvkond
Markkrahvkond
1512: Burgundia ringkond
Arms Nassau.png Nassau 1159: Krahvkond
1366: Vürstlik krahvkond
1737: Vürstkond
1806: Hertsogkond
1160 915: Nassau linna asutamine
1125: Nassau lossi ehitamine
1255: Jagunemine algul kaheks ja seejärel veel mitu korda
1515: Krahvid saavutasid Oranje vürsti tiitli
1866: Annekteeriti Preisimaa poolt
Wappen stadt diez.gif Nassau-Dietz 1654: Vürstide nõukogu
Wappen Dillenburg.png Nassau-Dillenburg 1250 1303: Jagunemine Nassau-Siegeniks ja Nassau-Hadamariks
1334: Nassau-Dillenburgi taasühendamine
1654: Vürstide nõukogu
Wappen Hadamar.png Nassau-Hadamar 1654: Vürstide nõukogu
Royal coat of arms of the Netherlands.svg Nassau-Oranje Krahvkond 1559 1559: Eraldus Nassau-Dillenburgist
1674: Annekteeriti Nassau-Dietzi
Blason Nassau-Orange (Cadets).svg Nassau-Oranje Vürstkond 1702 Eraldus Nassau-Dietzist
Blason Nassau-Siegen.svg Nassau-Siegen 1654: Vürstide nõukogu
Wappen Usingen.jpg Nassau-Usingen Krahvkond
1688: Vürstkond
Ü Rein 1659 Eraldus Nassau-Saarbrückenist
DEU Weilburg COA.svg Nassau-Weilburg Vürstlik krahvkond
1688: Vürst
Ü Rein 1442 Eraldus Nassau-Weilburg-Saarbrückenist
Naumburg-Zeitz Piiskopkond 1029 1565: Annekteeriti Saksimaa poolt
Nowogard coat of arms.jpg Naugard Krahvkond
Wappen Neipperg.svg Neipperg 1734: Krahvkond 1766: Švaabi krahvide kolleegium
Wappen Nellenburg.png Nellenburg Maakrahvkond
DEU Neresheim COA.svg Neresheim Keiserlik abtkond Šva 1793: Vürstide nõukogu
Coats of arms of None.svg Nesselrode Omandas Reichensteini
Coats of arms of None.svg Neuburg Isandkond 1363: Austriale
Wappen Bruchhausen.jpg Neu-Bruchhausen Krahvkond 1234 Eraldus Bruchhausenist
1388: Annekteeriti Hoyasse
Wappen Neuenburg.svg Neuchâtel
(Neuchatel, Neuenburg)
Krahvkond
1643: Vürstkond
1034 Orleans-Longueville'i hertsogitele
1707: Personaalunioon Preisimaaga
Gernsbach Wappen.svg Neu-Eberstein Krahvkond 1207 1207: Eraldus Usgaust
1589: Jagati Bronchorst-Gronsfeldi ja Wolkensteini vahel
1673: Annekteeriti Speyerisse
1676: Annekteeriti Badenisse
DEU Bad Neuenahr-Ahrweiler COA.svg Neuenahr Krahvkond 1222 1419: Annekteeriti Virneburgi
1545: Jülichile
Wappen Neuenburg am Rhein.svg Neuenburg am Rhein Riigilinn 1218 Eraldati Zähringenist
Austriale
Blason Eberhard VI de Katznellenbogen.svg Neu-Katzenelnbogen Krahvkond 1245 1245: Eraldus Katzenelnbogenist
1479: Annekteeriti Hessen-Marburgi
Brandenburg Wappen.svg Neumark
vaata Brandenburg-Küstrin
DEU Neustadt an der Weinstrasse COA.svg Neustadt Isandkond u.1420 Eraldus Leyeni krahvkonnast
1625: Liin hääbus
Trauttmansdorffile
Wallmodenile
Wappen Nickenich.svg Nickenich Isandkond 1611 1611: Eraldus Saffigist
1714: Annekteeriti Adendorfi
Wappen nidda.jpg Nidda Krahvkond 1227 u.1200: Päriti Ziegenheini krahvide poolt
1227: Eraldus Ziegenhainist
1333: Taasannekteeriti Ziegenhaini
1450: Läks Hessenile
Wappen Regensburg.svg Niedermünster in Regensburg
(Niedermunster in Regensburg)
Abtkond
1675: Vürstinna-abtiss
Bai 1500: Baieri ringkond
1793: Vürstide nõukogu
Coats of arms of None.svg Nienburg Krahvkond 1234 1582: Annekteeriti Braunschweig-Calenbergi
Coats of arms of None.svg Nienburg
Nomeny Markkrahvkond 1736: Lotringi dünastiale
Coats of arms of None.svg Nordgau
vaata Ülem-Elsaß
Krahvkond
Coats of arms of None.svg Nordgau Markkrahvkond
Wappenschild der Stadt Nordhausen.svg Nordhausen Riigilinn A Saks 1253 1803: Mediatiseeriti Brandenburgi
Nördlingen Riigilinn Šva ŠR 1215 1803: Mediatiseeriti Baierisse
Wappen Mark Brandenburg.png Nordmark Markkrahvkond 860 1136: Taasasutati kui Brandenburgi markkrahvkond
Northeim.gif Northeim Krahvkond 1002 1165: Annekteeriti Kuurpfalzi
Coats of arms of None.svg Nostitz 1366: Isandkond
1631: Parunkond
1692: Krahvkond
15. sajand 1280: Varaseim ülestähendus Nostitzi isandatest
1673: Ostis Rienecki krahvkonna
DEU Nürburg COA.svg Nürburg Krahvkond 1144 1225: Annekteeriti Neuenahri
Großes Wappen von Nürnberg.svg Nürnberg Linnakrahvkond 1105 1105-1192: Raabi krahvidele
1227: Hohenzollerni krahvidele
1363: Saavutas vürstiseisuse
1415: Keiser pantis Brandenburgi markkrahvkonna Nürnbergile
1417: Hohenzollernid läänistusid koos Brandenburgiga
1427: Linnakrahvkond müüdi linnale, väljaarvatud Blutgericht
1440: Nürnbergi linnakrahvkond jagunes Brandenburg-Ansbachiks ja Brandenburg-Bayreuthiks
1500: Frangimaa ringkond
1806: Annekteeriti Baieri poolt
Wappen von Nürnberg.svg Nürnberg Riigilinn Frank ŠR 1219 1505: Omandas territooriumi pärast Landshuti pärilussõda
1806: Annekteeriti Baieri poolt