Saksa-Rooma riigi territooriumite loend (O)

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Saksa-Rooma riigi territooriumite loend
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Z

See on Saksa-Rooma riigi territooriumite loend, mis algavad tähega O:

Nimi Tüüp Ringkond Haru Aeg Märkused
Blason Oberbronn 67.svg Oberbronn Krahvkond 1622: Eraldus Leiningenist
1665: Annekteeriti Rickingeni
FRA Obernai COA.svg Oberehnheim (Obernai) Riigilinn Ü Rein 1648: Annekteeriti Prantsusmaale
Reichsstift Obermuenster coat of arms.svg Obermünster Abtkond Bai 1500: Baieri ringkond
1793: Vürstide nõukogu
DEU OberriedCOA.svg Oberried Praostkond
DEU Idar-Oberstein COA.svg Oberstein Isandkond
Krahvkond
1682: Liin suri välja
Wappen Ochsenhausen.svg Ochsenhausen 1391: Klooster Šva 1495: Sai "reichsfrei" (territoriaalselt sõltumatuks)
1793: Vürstide nõukogu
1803: Ilmalikustati
1806: Annekteeriti Wurttembergi
Wappen Odenheim.png Odenheim Praostkond Ü Rein
DEU Offenburg COA.svg Offenburg Riigilinn Šva ŠR 1289 1803: Mediatiseeriti Badenisse
Coats of arms of None.svg Olbruck Isandkond
Wappen Deutsches Reich - Grossherzogtum Oldenburg.png Oldenburg Krahvkond
1774: Hertsogkond
1829: Suurhertsogkond
A Rein IH 1101: Asutamine Enne 1180: Vana Saksimaa hertsogkonna osa
1181: Krahvid omandasid keisrile otsealluvuse seoses vana Saksimaa hertsogkonna lammutamisega
1667: Peamine Oldenburgi liin suri välja
1676: Taani kuningale Christian V-le
1773: Venemaa suurvürstile Paulile
1871: Ühines Saksa keisririiki
Blason ville fr Orange (Vaucluse).svg Oranje 1000d: Krahvkond
1173: Vürstkond
1376: Vürstkond
Ü Rein 1000d Eraldus Provence'i krahvkonnast
1150: Jagunemine 2 vürstiliiniks
1289: Liinide taasühinemine
1417: Châlonsi dünastiale
1530: Nassau dünastiale
1660–1665: Prantsuse okupatsioon
1673–1702: Prantsuse okupatsioon
1713: Prantsusmaale
Royal coat of arms of the Netherlands.svg Oranje-Nassau
Wappen Orlamuende.svg Orlamünde Krahvkond 1032 1015: Annekteeriti Weimar
Wappen Orlamuende.svg Orlamünde Krahvkond 1170 Eraldus Ballenstedtist
Jagunes mitu korda
1411: Annekteeriti Meißenisse
Wappen Graefenthal.png Orlamünde-Gräfenthal Krahvkond 1295 Eraldus Orlamündest
1321: Jagunes Orlamünde-Lauensteiniks, Orlamünde-Weimariks ja Orlamünde-Wieheks
Wappen Graefenthal.png Orlamünde-Gräfenthal-Lichtenkamm Krahvkond 1406 Eraldus Orlamünde-Lauensteinist
1426: Annekteeriti Meißenisse
Wappen Lauenstein.png Orlamünde-Lauenstein Krahvkond 1321 Eraldus Orlamünde-Gräfenthalist
1406: Jagunes Orlamünde-Gräfenthal-Lichtenkammiks, Orlamünde-Lauenstein-Schaunforstiks ja Orlamünde-Lichtentanneks
Wappen Lauenstein.png Orlamünde-Lauenstein-Schaunforst Krahvkond 1406 Eraldus Orlamünde-Lauenstein
1467: Annekteeriti Saksi-Wittenbergi
Wappen Orlamuende.svg Orlamünde-Lichtentanne Krahvkond 1406 Eraldus Orlamünde-Lauenstein
1460: Annekteeriti Saksi-Wittenberg
Wappen Orlamuende.svg Orlamünde-Plassenburg Krahvkond 1285 Eraldus Orlamünde-Weimar
1340: Annekteeriti Meißenisse
Wappen Orlamuende.svg Orlamünde-Weimar Krahvkond 1100 Eraldus Weimarist
1139: Annekteeriti Ballenstedti
1170: Taasloodi jagunemisel
1365: Annekteeriti Meißenisse
Wappen Wiehe.png Orlamünde-Wiehe Krahvkond 1321 Eraldus Orlamünde-Gräfenthalist
1372: Annekteeriti Meißenisse
Wappen Sulzbach Rosenberg.svg Orsini und Rosenberg 1681: Krahv
1790: Vürst
1681 1200d: Perekonna esmamainimine
1684: Võttis nime "Orsini und Rosenberg"
DEU Ortenaukreis COA.svg Ortenau Maakrahvkond
Grafschaft Ortenburg coat of arms.png Ortenburg 1805: Krahvkond 1048 1141: "Ortenburgi krahvi" esmakasutamine
1395: Jagunes Ortenburg-Altortenburgiks (hääbus 1446), Ortenburg-Dorfbachiks (hääbus 1462) ja Ortenburg-Neuortenburgiks
1417: Keiserlik valdus
1418/19: Krahvide liin suri välja; Läks Cilli krahvidele
1500: Baieri ringkond
1805: Loovutati Baierile
Grafschaft Ortenburg coat of arms.png Ortenburg-Altortenburg Krahvkond 1395 Eraldus Ortenburgist
1446: Annekteeriti Ortenburg-Dorfbachi
Grafschaft Ortenburg coat of arms.png Ortenburg-Kärnten Krahvkond 1100d Loodi Ortenburgi ja Sponheimi territooriumidest Kärntenis
1660: Annekteeriti Austriale
Grafschaft Ortenburg coat of arms.png Ortenburg-Dorfbach Krahvkond 1395 Eraldus Ortenburgist
1462: Annekteeriti Ortenburg-Neuortenburgi
Grafschaft Ortenburg coat of arms.png Ortenburg-Neuortenburg Krahvkond 1395 Eraldus Ortenburgist
Osnabrück Wappen.svg Osnabrück 783: Piiskopkond
1226: Vürst-piiskopkond
A Rein VH 783 Enne 1180: Vana Saksimaa hertsogkonna osa
1180: Tecklenburgi vasall seoses vana Saksimaa hertsogkonna lammutamisega
Pärast 1648: Osnabrückki valitsesid vaheldumisi protestantlik administraator ja katoliiklik vürst-piiskop
1793: Vürstide nõukogu
1803: Ilmalikustati Hannoverile
1813: Annekteeriti Hannoveri
Wappen von Osterberg.png Osterberg Isandkond 1540 Eraldus Kronburgist
1745: Nimetati ümber Rechberg und Rothenlöweniks
Wappen Oettingen i Bay.png Oettingen 1147: Krahvkond
1674: Vürst
Šva 1141 1423: Jagunes Oettingen-Flochbergiks, Oettingen-Oettingeniks, Oettingen-Spielbergiks ja Oettingen-Wallersteiniks
1522: Jagunes Ottingen-Ottingeniks ja Ottingen-Wallersteiniks
Oettingen Arms.png Oettingen-Baldern 1798: Liin hääbus; Läks Ottingen-Wallersteinile
Oettingen Arms.png Oettingen-Flochberg Krahvkond 1423 Eraldus Oettingenist
1549: Annekteeriti Oettingen-Oettingeni
Oettingen Arms.png Oettingen-Oettingen Krahvkond
1674: Vürstkond
Šva 1423 Eraldus Oettingenist
1731: Liin hääbus; Annekteeriti Oettingen-Wallersteini
Oettingen Arms.png Oettingen-Spielberg Krahvkond
1734: Vürstkond
1423 Eraldus Oettingen-Wallersteinist
Oettingen Arms.png Oettingen-Wallerstein Krahvkond
1774: Vürstkond
Šva 1423 Eraldus Oettingenist
1623/1694: Jagunes Ottingen-Balderniks, Ottingen-Spielbergiksiks, Ottingen-Wallerstein
Wappen Ottobeuren.svg Ottobeuren Abtkond
Small coat of arms of Overijssel.svg Overijssel Isandkond Bur 1512: Burgundia ringkond