Portugali riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Portugali riigipeade loend loetleb Portugali riigipead sõltumata nende ametinimetusest.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Kuningad ja kuningannad
1139, 25. juuli 1185, 6. detsember Afonso I surnud 1185
1185, 6. detsember 1211, 26. märts Sancho I 1154–1211
1211, 27. märts 1223, 25. märts Afonso II 1185–1223
1223, 26. märts 1247, 4. detsember Sancho II 1209–1248
1248, 4. jaanuar 1279, 16. veebruar Afonso III 1210–1279
1279, 16. veebruar 1325, 7. jaanuar Dinis I 1261–1325
1325, 7. jaanuar 1357, 28. mai Afonso IV 11291–1357
1357, 28. mai 1367, 18. jaanuar Pedro I 1320–1367
1367, 18. jaanuar 1383, 18. oktoober Fernando I 1345–1383
1385, 6. aprill 1434, 14. august João I 1358–1433
1433, 14. august 1438, 13. september Duarte I 1391–1438
1438, 13. september 1481, 28. august Afonso V 1432–1481
1481, 28. august 1495, 25. oktoober João II 1455–1495
1495, 25. oktoober 1521, 13. detsember Manuel I 1469–1521
1521, 13. detsember 1557, 11. juuni João III 1502–1557
1557, 11. juuni 1578, 4. august Sebastião I 1554–1578
1578, 4. august 1580, 31. jaanuar Henrique I (kardinal) 1512–1580
1580, 24. juuli 1583 António (pretendent, Crato prior) 1531–1595
1581, 17. aprill 1598, 13. september Filipe I (Hispaania kuningas Felipe II) 1527–1598
1598, 13. september 1621, 31. märts Filipe II (Hispaania kuningas Felipe III) 1578–1621
1621, 31. märts 1640, 1. detsember Filipe III (Hispaania kuningas Felipe IV) 1605–1665
1640, 1. detsember 1656, 6. november João IV 1604–1656
1656, 6. november 1683, 12. september Afonso VI 1643–1683
1683, 6. november 1706, 9. detsember Pedro II 1648–1706
1706, 9. detsember 1750, 31. juuli João V 1689–1750
1750, 31. juuli 1777, 24. veebruar José I 1714–1777
1777, 24. veebruar 1816, 20. märts Maria I 1734–1816
1777, 24. veebruar 1786, 25. mai Pedro III 1717–1786
1816, 20. märts 1826, 10. märts João VI 1767–1826
1826, 10. märts 1826, 28. mai Pedro IV 17981834
1826, 28. mai 1828, 11. juuli Maria II 1819–1853
1828, 11. juuli 1834, 26. mai Miguel I 18021866
1834, 26. mai 1853, 15. november Maria II 1819–1853
1853, 15. november 1861, 11. november Pedro V 1837–1861
1861, 11. november 1889, 19. oktoober Luís I 1838–1889
1889, 19. oktoober 1908, 1. veebruar Carlos I 1863–1908
1908, 1. veebruar 1910, 4. oktoober Manuel II 18891932
Presidendid
1910, 5. oktoober 1911, 6. veebruar Joaquim Teófilo Fernandes Braga 18431924
1911, 6. veebruar 1915, 24. august Manuel José de Arriaga Brum 18401917
1915, 24. august 1915, 29. mai Joaquim Teófilo Fernandes Braga 1843–1924
1915, 29. mai 1917, 12. detsember Bernardino Luís Machado Guimarães 18511944
1917, 12. detsember 1918, 14. detsember Sidónio Pais 1872–1918
1918, 14. detsember 1918, 16. detsember Ministrite nõukogu
1918, 16. detsember 1919, 5. oktoober João do Canto e Castro Silva Antunes 18621934
1919, 5. oktoober 1923, 5. oktoober António José de Almeida 18661929
1923, 5. oktoober 1925, 11. detsember Manuel Teixeira Gomes 18601941
1925, 11. detsember 1926, 2. juuni Bernardino Luís Machado Guimarães 1851–1944
1926, 2. juuni 1926, 19. juuni José Mendes Cabeçadas Júnior 18831965
1926, 19. juuni 1926, 9. juuli Manuel de Oliveira Gomes da Costa 18631929
1926, 9. juuli 1951, 18. aprill António Óscar de Fragoso Carmona 1869–1951
1951, 18. aprill 1951, 9. august António de Oliveira Salazar (kohusetäitja) 18891970
1951, 9. august 1958, 9. august Francisco Higino Craveiro Lopes 18841964
1958, 9. august 1974, 25. aprill Américo de Deus Rodrigues Tomás 18941987
1974, 25. aprill 1974, 30. september António de Spínola 19101996
1974, 30. september 1976, 14. juuli Francisco da Costa Gomes 19142001
1976, 14. juuli 1986, 9. märts António dos Santos Ramalho Eanes 1935
1986, 9. märts 1996, 9. märts Mário Soares 1924
1996, 9. märts 2006, 9. märts Jorge Sampaio 1939
2006, 9. märts 2016, 9. märts Aníbal Cavaco Silva 1939
2016, 9. märts Marcelo Rebelo de Sousa 1948

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]