63 (Tallinna bussiliin): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
uus
 
Resümee puudub
2. rida: 2. rida:


[[File:409TAK.JPG|thumb|Hobujaama ümberpööramisringis]]
[[File:409TAK.JPG|thumb|Hobujaama ümberpööramisringis]]
'''Tallinna bussiliin 63''' on bussiliin [[Tallinn]]as, mis ühendab Priisle asumi [[Lasnamäe]]l Kompassi asumiga [[Kesklinn]]as mõlemas suunades. Tänapäeval sellel liinil teenindust teostab [[TAK]]/[[Tallinna Linnatranspordi AS|TLT]] transpordiettevõte [[TLT Lasnamäe osakond|VKO №3]] ning liin tööpäeviti intervalliga 15 minutit ja laupäeval intervalliga 25 minutit; pühapäevatel liin ei tööta kuna [[Priisle]] ja [[Kuristiku]] asumites ka töötab [[5 (Tallinna bussiliin)|bussiliin 5]] millega saab sõita Hobujaama peatuseni läbi Pirita. Bussiliini avati 1 septembril [[1988]] ekspressina, kui [[Vormsi tänav|Vormsi]] ja [[Kihnu tänav|Kihnu]] tänavatel ehitati tolle aja luksuslikud kortermajad vaadetega merele. Pärast [[NSVL|NSV Liidu]] kukkumist bussiliin 63 oli ülekantud ekspressist tavaliiniks, kuid aga [[2005]] aastani peatused [[Kadriorg|Kadriorus]] olid jättnud vahele. Tööpäeviti sõidavad liinil lõõtsabussid, milletest on vähemalt 2 vaguni madala põrandaga; laupäeval aga sõidavad lühikesed bussid ning madala põrandaga nendest on ainult üks buss.
'''Tallinna bussiliin 63''' on bussiliin [[Tallinn]]as, mis ühendab Priisle asumi [[Lasnamäe]]l Kompassi asumiga [[Kesklinn]]as mõlemas suunades. Tänapäeval sellel liinil teenindust teostab [[TAK]]/[[Tallinna Linnatranspordi AS|TLT]] transpordiettevõte [[TLT Lasnamäe osakond|VKO №3]] ning liin tööpäeviti intervalliga 15 minutit ja laupäeviti intervalliga 25 minutit; pühapäeviti liin ei tööta kuna [[Priisle]] ja [[Kuristiku]] asumites ka töötab [[5 (Tallinna bussiliin)|bussiliin 5]] millega saab sõita Hobujaama peatuseni läbi Pirita. Bussiliini avati 1 septembril [[1988]] ekspressina, kui [[Vormsi tänav|Vormsi]] ja [[Kihnu tänav|Kihnu]] tänavatel ehitati tolle aja luksuslikud kortermajad vaadetega merele. Pärast [[Eesti]] taasiseseisvumismist bussiliin 63 muudeti ekspressist tavaliiniks, kuid aga [[2005]] aastani peatused [[Kadriorg|Kadriorus]] oli vahele jäetud. Tööpäeviti sõidavad liinil lõõtsabussid, millest on vähemalt 2 vaguni madala põrandaga; laupäeval aga sõidavad lühikesed bussid ning madala põrandaga nendest on ainult üks buss.


== Marsruut ==
== Marsruut ==
=== Priisle → Maneeži ===
=== Priisle → Maneeži ===
Buss №63 algab oma teed Kärberi tänava lõpust Priisle asumis, kust ta pöörab Ussimäe teele samanimelise peatusele. Ussimäe teelt liin pöörab vasakule Priisle tänavale, kust ta tõuseb ristmikuni [[Narva maantee (Tallinn)|Narva maantega]]. Esimene peatus Narva maantel sellel suunal on "Kelluka tee", kus saab ümberistuda bussidele 5 või [[6 (Tallinna bussiliin)|6]]. Liin läbib Narva maantee V.Reinmanni ristmikuni, kus algab ümberpööramisring.
Buss №63 algustab oma teed Kärberi tänava lõpust Priisle asumis, kust ta pöörab Ussimäe teele samanimelise peatusele. Ussimäe teelt liin pöörab vasakule Priisle tänavale, kust ta tõuseb ristmikuni [[Narva maantee (Tallinn)|Narva maantega]]. Esimene peatus Narva maantel sellel suunal on "Kelluka tee", kus saab ümberistuda bussidele 5 või [[6 (Tallinna bussiliin)|6]]. Liin läbib Narva maantee V.Reinmanni ristmikuni, kus algab ümberpööramisring.


=== Ümberpööramisring ===
=== Ümberpööramisring ===

Redaktsioon: 29. november 2014, kell 23:07

Hobujaama ümberpööramisringis

Tallinna bussiliin 63 on bussiliin Tallinnas, mis ühendab Priisle asumi Lasnamäel Kompassi asumiga Kesklinnas mõlemas suunades. Tänapäeval sellel liinil teenindust teostab TAK/TLT transpordiettevõte VKO №3 ning liin tööpäeviti intervalliga 15 minutit ja laupäeviti intervalliga 25 minutit; pühapäeviti liin ei tööta kuna Priisle ja Kuristiku asumites ka töötab bussiliin 5 millega saab sõita Hobujaama peatuseni läbi Pirita. Bussiliini avati 1 septembril 1988 ekspressina, kui Vormsi ja Kihnu tänavatel ehitati tolle aja luksuslikud kortermajad vaadetega merele. Pärast Eesti taasiseseisvumismist bussiliin 63 muudeti ekspressist tavaliiniks, kuid aga 2005 aastani peatused Kadriorus oli vahele jäetud. Tööpäeviti sõidavad liinil lõõtsabussid, millest on vähemalt 2 vaguni madala põrandaga; laupäeval aga sõidavad lühikesed bussid ning madala põrandaga nendest on ainult üks buss.

Marsruut

Priisle → Maneeži

Buss №63 algustab oma teed Kärberi tänava lõpust Priisle asumis, kust ta pöörab Ussimäe teele samanimelise peatusele. Ussimäe teelt liin pöörab vasakule Priisle tänavale, kust ta tõuseb ristmikuni Narva maantega. Esimene peatus Narva maantel sellel suunal on "Kelluka tee", kus saab ümberistuda bussidele 5 või 6. Liin läbib Narva maantee V.Reinmanni ristmikuni, kus algab ümberpööramisring.

Ümberpööramisring

Ümberpööramiseks alates 2005 aastast liinil kasutatkse vastupäeva ringi, mida moodustavad tänavad V.Reinmanni, Gonsiori ja A.Laikmaa. Enne 2005 liin sõitis Maneeži tänaval, kuid aga pärast seda liiklusmanöövri bussidel kiiresti läks katki pideva kiiruse ühendus (vanades bussides oli teine mehaaniline süsteem, kuid aga Tallinna viimane Ikarus 280 lõpetas oma tööd 2003 aasta alguses). Tänu peatusele "Hobujaama" reisijatele on mugav ümberistuda trammidele.

Maneeži → Priisle

Pärast lõpp-peatusest lahkumist, liin sõidab Narva maante kogu teelõiguses Priisle teega ristmikuni, kus ta pöörab paremale Ussimäe tee suunas. Priisle-Ussimäe tee ristmikust bussiliin sõidab lõpp-peatuse Kärberi tänavale.

Tähtsad asutused

Tallinna bussiliiniga 63 on võimalik sõita Lauluväljakule ja Tallinna Ülikooli.

Välislingid