Venemaa keisririigi Riiginõukogu liikmete loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Venemaa keisririigi Riiginõukogu liikmete loend 1810−1917.

Alalise nõukogu liikmed 1801−1810[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Alalise nõukogu liikmete loend

Pärast Alalise nõukogu kaotamist 1810. aastal said need nõukogu liikmed, kes olid tollal elus − neid oli 24 −, uue Riiginõukogu liikmeteks.

Riiginõukogu liikmed 1810−1906[muuda | muuda lähteteksti]

Aleksander I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
1
01.01.1810
Ivan Aleksejevitš Aleksejev (1751−1816) tõeline salanõunik
2
01.01.1810
Alexander Balashov.jpg Aleksandr Dmitrijevitš Balašov (1770−1837) kindralleitnant (a-st 1823 jalaväekindral) Venemaa keisririigi politseiminister 1810−1812
3
01.01.1810
Golitsin AN.jpg vürst Aleksandr Nikolajevitš Golitsõn (1773−1844) tõeline salanõunik (a-st 1841 1. klassi tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahvahariduse 1816−1817 ning usuasjade ja rahvaharidusminister 1816−1824
4
01.01.1810
Ortolani Damon Gio Battista - Portrait of Prince Sergei Golitsyn.jpeg vürst Sergei Fjodorovitš Golitsõn (1749−1810) jalaväekindral
5
01.01.1810
Gurjev Dmitry (1758-1825).jpg krahv (a-st 1819) Dmitri Aleksandrovitš Gurjev (1758−1825) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi rahandusminister 1810−1823
6
01.01.1810
Wilhelm Dezin (1740−1826) admiral
7
01.01.1810
Tropinin Dmitriev 1835.jpg Ivan Ivanovitš Dmitrijev (1760−1837) salanõunik (a-st 1818 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsminister 1810−1814
8
01.01.1810
Korneev ZY.jpg Zahhari Jakovlevitš Kornejev (1748−1828) salanõunik
9
01.01.1810
Osip kozodavlev.jpg Ossip Petrovitš Kozodavlev (1754−1819) salanõunik Venemaa keisririigi siseminister 1810−1819
10
01.01.1810
Koshelev by Borovikovski.jpg Rodion Aleksandrovitš Košelev (1749−1827) tõeline salanõunik
11
01.01.1810
Mihhail Kondratjevitš Makarov (1747−1813) admiral
12
01.01.1810
Ivan Nikolaevich Nepliuev.jpg Ivan Nikolajevitš Nepljujev (1752−1823) salanõunik
13
01.01.1810
Seweryn Potocki.PNG krahv Seweryn Potocki (1762−1829) tõeline salanõunik
14
01.01.1810
Sablukov Bardou Carl-Wilhelm.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Sablukov (1749−1828) tõeline salanõunik
15
01.01.1810
Traverse-с.jpg markii Jean-Baptiste Prévost de Sansac de Traversay (1754−1831) admiral Venemaa keisririigi mereminister 1811−1828
16
01.01.1810
Johann Weidemeyer (1752−1820) salanõunik
17
17.01.1810
Tutolmin by Tropinin.jpg Ivan Vassiljevitš Tutolmin (1750−1839) tõeline salanõunik
18
20.01.1810
Mikhail Bogdanovitch Barklay de Tolly by Unidentified Artist - Pushkin's Museum (Prechistenka).jpg krahv (a-st 1813, a-st 1815 vürst) Michael Andreas Barclay de Tolly (1750−1839) jalaväekindral (a-st 1814 kindralfeldmarssal) Venemaa keisririigi sõjaminister 1810−1812
19
04.02.1810
Vogel von Vogelstein Saltykov.jpg krahv (a-st 1814 hiilguslik vürst) Aleksandr Nikolajevitš Saltõkov (1775−1837) salanõunik
20
28.01.1811
Balthasar Campenhausen.jpg vabahärra Balthasar von Campenhausen (1772−1823) salanõunik Venemaa keisririigi riigikontrolör 1811−1823
21
04.07.1811
Count Giulio Litta.jpeg krahv Giulio Renato de Litta Visconti Arese (1763−1839) viitseadmiral
22
03.12.1811
Sukhtelen 1 Pyotr Kornilovich.jpg krahv (a-st 1822) Jan Pieter van Suchtelen (1751−1836) insener-kindral
23
03.12.1811
Tormasov.jpg krahv (a-st 1816) Aleksandr Petrovitš Tormassov (1752−1819) ratsaväekindral
24
03.04.1812
Armfelt.png vabahärra (a-st 1812 krahv) Gustaf Mauritz Armfelt (1757−1814) jalaväekindral
25
02.08.1812
Kutuzov1.jpg krahv (a-st 1812 hiilguslik vürst) Mihhail Illarionovitš Goleništšev-Kutuzov (1745−1813) jalaväekindral (a-st 1812 kindralfeldmarssal)
26
16.12.1813
D. I. Lobanov-Rostovsky.jpg vürst Dmitri Ivanovitš Lobanov-Rostovski (1758−1838) jalaväekindral Venemaa keisririigi justiitsminister 1817−1827. Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1819−1825
27
30.08.1814
Rostopchin Fyodor Vasilyevich.jpg krahv Fjodor Vassiljevitš Rostoptšin (1763−1826) jalaväekindral
28
30.08.1814
Shiskov Alexander Semyonovich.jpg Aleksandr Semjonovitš Šiškov (1754−1841) viitseadmiral (a-st 1824 admiral) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1824−1828
29
12.12.1815
Gorchakov Alexey Ivanovich.jpg vürst Aleksei Ivanovitš Gortšakov (1769−1817) jalaväekindral Venemaa keisririigi sõjaminister 1812−1815
30
01.01.1816
Alexey Kirillovich Razumovskiy (by C. Schultz).jpg krahv Aleksei Kirillovitš Razumovski (1748−1822) tõeline salanõunik
31
22.02.1816
Lobanov-Rostovsky Yakov Ivanovich, by unknown painter, before 1816.jpg vürst Jakov Ivanovitš Lobanov-Rostovski (1760−1831) tõeline salanõunik Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1819−1825
32
22.02.1816
Pestel Ivan Borisovich.jpg Ivan Borissovitš Pestel (1765−1843) salanõunik
33
28.02.1816
Vas. Lanskoy.jpg Vassili Sergejevitš Lanskoi (1754−1831) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi siseministeeriumi direktor 1823−1828
34
12.12.1816
N. Golovin by Ritt.jpg krahv Nikolai Nikolajevitš Golovin (1756−1821) tõeline salanõunik
35
16.01.1817
Borovikovsky Volkonsky Grigory (Kiev).jpg vürst Grigori Semjonovitš Volkonski (1742−1824) ratsaväekindral
36
19.08.1818
Михаил Андреевич Милорадович.jpg krahv Mihhail Andrejevitš Miloradovitš (1771−1825) jalaväekindral
37
26.08.1818
Pjotr-christianowitsch-wittgenstein.jpg krahv (a-st 1834 hiilguslik vürst) Ludwig Adolf Peter zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg (1769−1843) ratsaväekindral (a-st 1826 kindralfeldmarssal)
38
26.08.1818
Fabian Wilhelm von Osten-Sacken.jpg krahv (a-st 1821, vürst a-st 1834) Fabian Gottlieb von der Osten-Sacken (1752−1837) jalaväekindral (a-st 1826 kindralfeldmarssal)
39
02.12.1819
George Dawe - Portrait of Pyotr P. Konovnitsyn.jpg krahv Pjotr Petrovitš Konovnitsõn (1764−1822) jalaväekindral
40
02.12.1819
Meller-Zakomelskiy.jpg parun Pjotr Ivanovitš Möller-Zakomelski (1755−1823) suurtükiväekindral Venemaa keisririigi sõjaminister 1819−1823
41
05.06.1821
Prince Pyotr Mikhailovich Volkonsky.jpg vürst (a-st 1834 hiilguslik vürst) Pjotr Mihhailovitš Volkonski (1776−1852) jalaväekindral (a-st 1850 kindralfeldmarssal) Venemaa keisririigi õukonna ja udellide minister 1826−1852
42
05.06.1821
Le Comte Arcade Ivanowitch Morkoff.jpg krahv Arkadi Ivanovitš Morkov (1747−1827) tõeline salanõunik
43
05.06.1821
Karl-Nesselrode.jpg krahv Karl Robert von Nesselrode-Ehreshoven (1780−1862) salanõunik (a-st 1823 tõeline salanõunik, a-st 1845 kantsler) Venemaa keisririigi välisminister 1822−1856
44
17.07.1821
Портрет Сперанского Михаила Михайловича.jpg krahv (a-st 1839) Mihhail Mihhailovitš Speranski (1772−1839) salanõunik (a-st 1827 tõeline salanõunik) Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1838−1839
45
31.10.1821
Егор Ботман - портрет князя И.В. Васильчикова.jpg krahv (a-st 1831, a-st 1839 vürst) Illarion Vassiljevitš Vassiltšikov (1777−1847) kindralleitnant (a-st 1823 ratsaväekindral) Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1832−1838
46
31.10.1821
Dmitriy Golitsyn.jpg vürst (a-st 1841 hiilguslik vürst) Dmitri Vladimirovitš Golitsõn (1771−1844) ratsaväekindral
47
31.10.1821
Ботман - Портрет Е. Ф. Канкрина (1872-1873).jpg krahv Georg Ludwig Daniel von Cancrin (1774−1845) kindralleitnant (a-st 1826 jalaväekindral) Venemaa keisririigi rahandusminister 1823−1844
48
31.10.1821
Lamsdorf Matwei Ivanovich.png krahv Gustav Matthias Jakob von der Wenge gen. Lambsdorff (1745−1828) jalaväekindral
48
31.10.1821
Pashkov Vasilii Aleksandrovich.png Vassili Aleksandrovitš Paškov (1764−1838) kindralmajor Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1825−1832
49
25.11.1821
Von Möller, Anton Vasilievich.jpg Berend Otto von Moeller (1764−1848) viitseadmiral (a-st 1829 admiral) Venemaa keisririigi mereminister 1828−1836
50
01.02.1822
Portrait of Admiral Pyotr K. Kartsev (Kartsov).jpg Pjotr Kondratjevitš Kartsov (1750−1830) admiral
51
30.08.1823
Aleksei Uljanovitš Bolotnikov (1753−1828) kindralleitnant (a-st 1827 tõeline salanõunik)
52
30.08.1823
Ivan Ivanovitch Dibich by George Dawe - Hermitage.jpg krahv Hans Karl Friedrich Anton von Diebitsch und Narten (a-st 1829 Diebitsch-Zabalkanski) (1785−1831) kindralleitnant (a-st 1826 jalaväekindral, a-st 1829 kindralfeldmarssal)
53
30.08.1823
Nikolay Yusupov by Lampi.jpeg vürst Nikolai Borissovitš Jussupov (1750−1831) tõeline salanõunik
54
30.08.1823
RusPortraits v2-110 Le Prince Serge Nikolaewitch Saltykoff.jpg hiilguslik vürst Sergei Nikolajevitš Saltõkov (1776−1828) salanõunik (a-st 1827 tõeline salanõunik)
55
30.08.1823
Aleksandr Jakovlevitš Sukin (1764−1837) kindralleitnant (a-st 1823 jalaväekindral)
56
30.08.1823
Tatischev Alexandr Ivanovich.jpg krahv (a-st 1826) Aleksandr Ivanovitš Tatištšev (1763−1833) kindralleitnant (a-st 1823 jalaväekindral) Venemaa keisririigi sõjaminister 1823−1827
57
30.08.1823
Pyotr Aleksandrovich Tolstoy.jpg krahv Pjotr Aleksandrovitš Tolstoi (enne 1770−1844) jalaväekindral Riiginõukogu sõjaliste asjade departemangu esimees 1827−1844
58
30.08.1823
Uvarov Fedor.jpg Fjodor Petrovitš Uvarov (1769−1824) ratsaväekindral

Nikolai I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
59
17.12.1825
Grand Duke Michael Pavlovich of Russia.JPG suurvürst Mihhail Pavlovitš (1798−1849) kindralfeldzeugmeister Esimene keiserliku perekonna liige Riiginõukogus
60
28.12.1825
Golenistchev-Kutuzov PV.jpg krahv (a-st 1832) Pavel Vassiljevitš Goleništšev-Kutuzov (1772−1843) kindralleitnant (a-st 1826 ratsaväekindral)
61
26.01.1826
Lieven Karl Andreevich.jpg krahv (a-st 1826 hiilguslik vürst) Karl Christoph von Lieven (1767−1844) kindralleitnant (a-st 1827 jalaväekindral) Venema keisririigi rahvaharidusminister 1828−1833
62
26.01.1826
Rajevskij N N.jpg Nikolai Nikolajevitš Rajevski (1771−1829) ratsaväekindral
63
24.05.1826
Dawe, Mikhail Vorontsov.jpg krahv (a-st 1845 vürst, a-st 1852 hiilguslik vürst) Mihhail Semjonovitš Vorontsov (1782−1856) jalaväekindral (a-st 1856 kindralfeldmarssal)
64
05.12.1826
Alexander of Württemberg.jpg Württembergi hertsog Alexander (1804−1881) polkovnik (a-st 1827 kindralmajor)
65
06.04.1827
Khitrovo Alexander.jpg Aleksei Zahharovitš Hitrovo (1776−1854) salanõunik (a-st 1832 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi riigikontrolör 1827−1854
66
29.04.1827
A.N. Olenin by Varnek.jpg Aleksei Nikolajevitš Olenin (1763−1843) tõeline salanõunik
67
26.08.1827
Karl Opperman (1766–1831).jpg krahv (a-st 1829) Karl Ludwig Wilhelm Oppermann (1766−1831) insener-kindral
68
02.10.1827
Vigee Le Brun Elisabeth-Louise - Portrait of Baron Grigory Stroganov.jpg krahv Grigori Aleksandrovitš Stroganov (1770−1857) tõeline salanõunik
69
11.04.1828
Chernyshov Alexander.jpg krahv (a-st 1841 vürst, a-st 1848 hiilguslik vürst) Aleksandr Ivanovitš Tšernõšov (1785−1857) ratsaväekindral Venemaa keisririigi sõjaministri kohusetäitja 1827−1852. Riiginõukogu esimees 1848−1856
70
19.04.1828
Zakrevskiy Arseniy Andreevich.jpg krahv (a-st 1856) Arseni Andrejevitš Zakrevski (1783−1865) kindralleitnant (a-st 1845 jalaväekindral) Venemaa keisririigi siseminister 1828−1831
71
24.04.1828
Theodor Engel (1769−1837) tõeline salanõunik
72
26.10.1828
Grigory Ivanovich Villamov.jpg Gregor Willamow (1773−1842) salanõunik (a-st 1834 tõeline salanõunik)
73
06.12.1828
Bahmetyev 3 Alexey Nikolaevich.jpg Aleksei Nikolajevitš Bahmetjev (1774−1841) jalaväekindral
74
31.12.1828
Vasily Tropinin 29.jpg Sergei Sergejevitš Kušnikov (1765−1839) tõeline salanõunik
75
20.09.1829
Dolgorukov Alexey Alexeevich.jpg vürst Aleksei Aleksejevitš Dolgorukov (1767−1834) salanõunik (a-st 1832 tõeline salanõunik)
76
30.01.1830
Karl Wilhelm von Toll.jpg krahv Karl Wilhelm von Toll (1777−1842) jalaväekindral
77
17.03.1830
Alexander Sergeyevich Menshikov.jpg hiilguslik vürst Aleksandr Sergejevitš Menšikov (1787−1869) viitseadmiral (a-st 1833 admiral) Venemaa keisririigi mereminister 1836−1855
78
30.04.1830
EssenPK.jpg krahv (a-st 1833) Peter Essen (1772−1844) jalaväekindral
79
24.12.1830
Портрет Римского-Корсакова. 1820-е.jpg Aleksandr Mihhailovitš Rimski-Korsakov (1753−1840) jalaväekindral
80
08.02.1831
Alexander von Benckendorff.jpg krahv (a-st 1832) Konstantin Alexander Karl Wilhelm Christoph von Benckendorff (1782−1844) ratsaväekindral
81
04.08.1831
Christofor Lieven by Lawrence.jpg hiilguslik vürst Christoph Heinrich von Lieven (1774−1838) ratsaväekindral
82
23.09.1831
Nikolay Nikolayevich Novosiltsev.jpg krahv (a-st 1833) Nikolai Nikolajevitš Novosiltsov (1761−1838) tõeline salanõunik Ministrite Komitee (a-st 1832) ja Riiginõukogu (1834−1838) esimees
83
06.10.1831
Stanisław Kostka Zamoyski.PNG krahv Stanisław Kostka Franciszek Salezy Reginald Zamoyski (1775−1856) tõeline salanõunik
84
06.12.1831
Alexei-jermolov.jpg Aleksei Petrovitš Jermolov (1777−1861) jalaväekindral (a-st 1837 suurtükiväekindral)
85
01.01.1832
Yurii Alexandrovich Golovkin.jpg krahv Juri Aleksandrovitš Jermolov (1762−1846) tõeline salanõunik
86
02.02.1832
Dashkov Dm Vas.jpg Dmitri Vassiljevitš Daškov (1788−1839) salanõunik (a-st 1839 tõeline salanõunik) Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1839
87
12.02.1832
Bludov 1872.jpg krahv (a-st 1842) Dmitri Nikolajevitš Bludov (1785−1864) salanõunik (a-st 1839 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi siseminister 1832−1838. Ministrite Komitee (a-st 1861) ja Riiginõukogu (1861−1864) esimees. Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1840−1861
88
14.02.1832
Stefan Graboŭski. Стэфан Грабоўскі (1801).jpg Stefan Grabowski (1767−1847) kindralleitnant (a-st 1839 tõeline salanõunik)
89
14.02.1832
Gomier Franciszek Drucki-Lubecki.jpg vürst Franciszek Ksawery Drucki-Lubecki (1778−1846) salanõunik (a-st 1835 tõeline salanõunik)
90
14.02.1832
Wincenty Krasinski (1782-1858).jpg Wincenty Jan Krasiński (1782−1858) ratsaväekindral
91
14.02.1832
Иван Федорович Паскевич.jpg hiilguslik vürst Varšavski, krahv Ivan Fjodorovitš Paskevitš-Jerivanski (1782−1858) kindralfeldmarssal Riiginõukogu Poola asjade departemangu esimees 1832−1856
92
14.02.1832
Aleksander Rożniecki 1.PNG Aleksander Antoni Jan Rożniecki (1774−1849) ratsaväekindral
93
18.09.1832
krahv Friedrich Alexander von der Pahlen (1780−1863) salanõunik (a-st 1834 tõeline salanõunik)
94
02.08.1833
Portrait of Alexei Greig.jpg Aleksei Samuilovitš Greigh (1775−1845) admiral
95
31.01.1834
Ботман - Портрет графа Петра Петровича Палена (1872).jpg krahv Peter Johann Christoph von der Pahlen (1777−1864) ratsaväekindral
96
21.04.1834
Ksavery Jan Kaniewski. Partret grafa Uvarava.jpg krahv Sergei Semjonovitš Uvarov (1786−1855) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1833−1849
97
06.12.1834
Kiseleff.jpg krahv (a-st 1839) Pavel Dmitrijevitš Kisseljov (1788−1872) jalaväekindral Venemaa keisririigi riigivarade minister 1837−1856
98
06.12.1834
Marchenko.jpg Vassili Romanovitš Martšenko (1782−1840) tõeline salanõunik
99
06.12.1834
Kirill Naryshkin.jpg Kirill Aleksandrovitš Narõškin (1786−1838) ülemõuemarssal
100
06.12.1834
Repnin-Volkonsky Nikolay Grigorievich.jpg vürst Nikolai Grigorjevitš Repnin-Volkonski (1778−1845) ratsaväekindral
101
06.12.1835
Orlov A F-by Kruger.jpg krahv (a-st 1856 vürst) Aleksei Fjodorovitš Orlov (1787−1862) ratsaväekindral Riiginõukogu esimees 1856−1861
102
06.12.1835
Trubetskoy Vasily Sergeevich.jpg vürst Vassili Sergejevitš Trubetskoi (1776−1841) ratsaväekindral
103
01.01.1836
Lavinsky.jpg Aleksandr Stepanovitš Lavinski (1776−1844) tõeline salanõunik
104
30.09.1836
Hovansky Nikolay Nikolaevich.jpg vürst Nikolai Nikolajevitš Hovanski (1777−1837) jalaväekindral
105
06.12.1836
Peter of Oldenburg 1812-1881.jpg Oldenburgi hertsog Konstantin Friedrich Peter (1812−1881) kindralleitnant (a-st 1841 jalaväekindral)
106
17.04.1837
Sergey Mikh. Golytsin by V.Tropinin.jpg vürst Sergei Mihhailovitš Golitsõn (1774−1859) tõeline salanõunik (a-st 1852 1. klassi tõeline salanõunik)
107
17.04.1837
P.I.Kutaisov.jpg krahv Pavel Ivanovitš Kutaisov (1780 või 1782−1840) salanõunik
108
17.04.1837
P. Ozerov.jpg Pjotr Ivanovitš Ozerov (1776−1843) tõeline salanõunik
109
01.01.1838
Levashov V V.jpg krahv Vassili Vassiljevitš Levašov (1783−1848) ratsaväekindral Riiginõukogu esimees 1847−1848
110
26.01.1838
Rodofinikin Konstantin (1760-1838).jpg Konstantin Konstantinovitš Rodofinikin (1760−1838) tõeline salanõunik
111
06.12.1838
Alexander Ribopier.jpg krahv (a-st 1856) Alexander Ribeaupierre (1781−1865) tõeline salanõunik
112
06.12.1838
Dm. Pavl. Tatishev by Domenico Bossi.jpg Dmitri Pavlovitš Tatištšev (1767−1845) tõeline salanõunik
113
06.12.1838
Tuchkov 3 P A.jpg Pavel Aleksejevitš Tutškov (1776−1858) salanõunik (a-st 1840 tõeline salanõunik)
114
14.02.1839
krahv Aleksandr Dmitrijevitš Gurjev (1785−1865) tõeline salanõunik
115
16.03.1839
Sokoloffcount alexanderStroganov.jpg krahv Aleksandr Grigorjevitš Stroganov (1795−1891) kindralmajor svita (a-st 1840 kindralleitnant, a-st 1856 suurtükiväekindral) Venemaa keisririigi siseministeeriumi direktor 1839−1841
116
01.07.1839
Shahovskoy Ivan Leontyevich.jpg vürst Ivan Leontjevitš Šahhovskoi (1777−1860) jalaväekindral Riiginõukogu sõjaliste asjade departemangu esimees 1848−1858
117
01.07.1839
Scherbatov 1 Alexey Grigoryevich.jpg vürst Aleksei Grigorjevitš Štšerbatov (1776−1848) jalaväekindral
118
06.12.1839
Ignati Lavrentjevitš Turkul (1798−1856) salanõunik (a-st 1843 tõeline salanõunik)
119
14.04.1840
vabahärra Paul Theodor von Hahn (1793−1862) salanõunik
120
03.11.1840
BennerLonginov Nikolay.jpg Nikolai Mihhailovitš Longinov (1780−1853) tõeline salanõunik
121
06.12.1840
DmButurlin.jpg Dmitri Petrovitš Buturlin (1790−1849) salanõunik (a-st 1847 tõeline salanõunik)
122
06.12.1840
Count Lev Alekseevich Perovski.jpg krahv (a-st 1849) Lev Aleksejevitš Perovski (1792−1856) tõeline salanõunik (a-st 1855 jalaväekindral) Venemaa keisririigi sise- (1841−1852) ja udellide (1852−1855) minister
123
09.01.1841
Rehbinder.jpg krahv Robert Henrik Rehbinder (1777−1841) tõeline salanõunik
124
16.04.1841
Alexander II of Russia photo.jpg suurvürst Aleksander Nikolajevitš (1818−1881) kindralleitnant (a-st 1847 ratsaväekindral, a-st 1878 kindralfeldmarssal) Venemaa keiser Aleksander II 1855−1881
125
16.04.1841
Ботман - Портрет Виктора Никитича Панина (1875).jpg krahv Viktor Nikititš Panin (1801−1874) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsminister 1839−1862
126
27.03.1842
Kruger Franz 001.jpg krahv (a-st 1847) Eduard Ferdinand Woldemar von Adlerberg (1791−1884) kindralleitnant (a-st 1843 jalaväekindral) Venemaa keisririigi keiserliku õukonna (1852−1856) ning keiserliku õukonna ja udellide minister 1856−1870
127
11.08.1842
Kleinmihel by-Kruger.jpg krahv Pjotr Andrejevitš Kleinmichel (1793−1869) jalaväekindral
128
06.12.1842
Gagarin S by Tropinin.jpg vürst Sergei Ivanovitš Gagarin (1777−1862) tõeline salanõunik
129
06.12.1842
KochybeyDV.jpg Demjan (Damian) Vassiljevitš Kotšubei (1786−1850) salanõunik (a-st 1846 tõeline salanõunik)
130
06.12.1842
Urusov, Alexander Mikhaylovich.jpg vürst Aleksandr Mihhailovitš Urussov (1767−1853) tõeline salanõunik Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1871−1882
131
08.12.1842
Alexandr Alexandrovitch Kavelin by Ivan Reimers - Hermitage.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Kavelin (1793−1850) kindralleitnant (a-st 1843 jalaväekindral)
132
11.04.1843
Korf M.jpg vabahärra (a-st 1872 krahv) Modest von Korff (1800−1876) salanõunik (a-st 1854 tõeline salanõunik) Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1864−1871
133
26.10.1844
Ботман - Портрет П. П. Гагарина (1873).jpg vürst Pavel Pavlovitš Gagarin (1789−1872) tõeline salanõunik (a-st 1868 1. klassi tõeline salanõunik) Ministrite Komitee (1864−1872) ja Riiginõukogu (1864−1865) esimees
134
17.03.1845
Fedor Pavlovich Vronchenko (by F. Pfanhauser).jpg krahv (a-st 1849) Fjodor Pavlovitš Vrontšenko (1779−1852) tõeline salanõunik
135
17.03.1845
Magnus Freiherr von der Pahlen.jpg vabahärra Carl Magnus von der Pahlen (1779−1862) ratsaväekindral
136
31.10.1845
Potapov Alexey Nikolaevich.jpg Aleksei Nikolajevitš Potapov (1772−1847) ratsaväekindral
137
01.01.1846
Ivan Vorontsov-Dashkov1.jpg krahv Ivan Illarionovitš Vorontsov-Daškov (1790−1854) tõeline salanõunik
138
01.01.1846
Bryullov Portrait of General Petrovsky V.A..jpg krahv (a-st 1855) Vassili Aleksejevitš Perovski (1795−1857) ratsaväekindral
139
17.04.1846
Hrapovitsky M E.jpg Matvei Jevgrafovitš Hrapovitski (1784−1847) jalaväekindral
140
01.07.1846
Vasilchikov 2 Dmitry Vasilyevich.jpg Dmitri Vassiljevitš Vassiltšikov (1778−1859) ülemjäägermeister (a-st 1858 ratsaväekindral)
141
01.07.1846
F.Opochin by Hau.jpg Fjodor Petrovitš Opotšinin (1779−1852) tõeline salanõunik
142
16.07.1846
Benois Charles Mitoire.jpg krahv Lew Potocki (1789−1860) salanõunik (a-st 1847 tõeline salanõunik)
143
06.08.1846
KochybeyAleksVas.jpg Aleksandr Vassiljevitš Kotšubei (1788−1866) salanõunik (a-st 1849 tõeline salanõunik)
144
01.01.1848
Golovin Yevgeny Alexandrovich.jpg Jevgeni Aleksandrovitš Golovin (1782−1858) jalaväekindral
145
11.04.1848
Ludwig Tengoborski Litho.jpg Ludwik Tęgoborski (1793−1857) tõeline salanõunik
146
01.11.1848
Иллюстрация к статье «Бибиков, Дмитрий Гаврилович». Военная энциклопедия Сытина (Санкт-Петербург, 1911-1915).jpg Dmitri Gavrilovitš Bibikov (1792−1870) jalaväekindral Venemaa keisririigi siseminister 1852−1855
147
01.11.1848
Shulgin DI.jpg Dmitri Ivanovitš Šulgin (1784−1854) jalaväekindral
148
03.11.1848
Annenkov Nikolai Nikolaevitsch (1799-1865).jpg Nikolai Nikolajevitš Annenkov (1799−1865) kindralleitnant (a-st 1868 jalaväekindral)
149
01.01.1850
PGRS 1 046 Lanskoy - crop.jpg krahv (a-st 1861) Sergei Stepanovitš Lanskoi (1799−1865) salanõunik (a-st 1851 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi siseminister 1855−1861
150
01.01.1850
Фотопортрет графа Муравьёва-Виленского.jpg krahv (a-st 1865) Mihhail Nikolajevitš Muravjov (1796−1865) kindralleitnant (a-st 1856 jalaväekindral) Venemaa keisririigi riigivarade minister 1857−1862
151
01.01.1850
Zaryanko Pt Taneeva.jpg Aleksandr Sergejevitš Tanejev (1785−1866) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
152
01.01.1850
Hanykov Vasilii Yakovlevich.jpg Vassili Jakovlevitš Hanõkov (1795−1850) salanõunik
153
27.01.1850
Shirinsky1.jpg vürst Platon Aleksandrovitš Širinski-Šahmatov (1790−1853) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1850−1853
154
25.08.1850
Ridiger Fyodor Vasilyevich.jpg krahv Friedrich Alexander von Rüdinger (1783−1856) ratsaväekindral
155
05.09.1850
Grand Duke Konstantine Nikolaievich Admiral.jpg suurvürst Konstantin Nikolajevitš (1827−1892) kindraladmiral Riiginõukogu esimees 1865−1881
156
06.12.1850
Denii.jpeg Johan Jakob von Daehn (1786−1859) insener-kindral
157
26.08.1852
Fedor Fedorovich von Berg (by J. M. Strzałecki).jpg krahv (a-st 1856) Friedrich Wilhelm Rembert von Berg (1794−1874) jalaväekindral (a-st 1866 kindralfeldmarssal)
158
26.08.1852
Ботман - Портрет Павла Николаевича Игнатьева (1877).jpg krahv (a-st 1877) Pavel Nikolajevitš Ignatjev (1797−1879) kindralleitnant (a-st 1859 jalaväekindral) Ministrite Komitee esimees 1872−1879
159
06.12.1852
AlexandeFedorovichGolitsyn.jpg vürst Aleksandr Fjodorovitš Golitsõn (1796−1864) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
160
01.01.1853
Бахтин Николай Иванович.jpg Nikolai Ivanovitš Bahtin (1796−1869) salanõunik (hiljem tõeline salanõunik) Riigisekretär 1843−1853
161
01.01.1853
Protasov Nikolay Alexandrovich.jpg krahv Nikolai Aleksandrovitš Protassov (1798−1855) kindralleitnant Sinodi ülemprokurör 1836−1855
162
19.04.1853
Тютрюмов Никанор Леонтьевич - Портрет Петра Фёдоровича Брока (1861).jpg Peter Felix Brock (1805−1858) salanõunik (a-st 1857 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahandusminister 1852−1858
163
19.04.1853
Vasily Andreevich Dolgorukov.jpg vürst Vassili Andrejevitš Dolgorukov (1804−1868) kindralleitnant (a-st 1856 ratsaväekindral) Venemaa keisririigi sõjaminister 1852−1856
164
31.12.1853
Chelitshev by Vogel von Vogelstein.jpg Nikolai Aleksandrovitš Tšelištšev (1783−1859) tõeline salanõunik
165
11.04.1854
Norov Avraam Sergeevich (by Jan Ksawery Kaniewski).jpg Avraam Sergejevitš Norov (1795−1869) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1853−1858
166
25.06.1854
Zaryanko pt Pryanishnikova.jpg Fjodor Ivanovitš Prjanišnikov (1793−1867) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
167
01.07.1854
Meiendorf pk.jpg vabahärra Peter Leonhard Suidigerius von Meyendorff (1796−1863) tõeline salanõunik
168
29.11.1854
Readna.jpeg Nikolai Andrejevitš Read (1793−1855) ratsaväekindral
169
06.12.1854
PGRS 1 081 Rokasovsky - full.jpg Platon Ivanovitš Rokassovski (1800−1869) kindralleitnant (a-st 1859 jalaväekindral)
170
31.12.1854
Vassili Ivanovitš Melihhov (1794−1863) admiral

Aleksander II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
171
27.03.1855
Franz Krüger - Porträt des Grafen Alexander Kuschelew-Besborodko.jpg krahv Aleksandr Grigorjevitš Kušelev-Bezborodko (1800−1855) Venemaa keisririigi riigikontrolör 1854−1855
172
27.03.1855
Эрнст Липгарт - Портрет Великого Князя Михаила Николаевича.jpg suurvürst Mihhail Nikolajevitš (1832−1909) kindralmajor svita (a-st 1856 kindralleitnant, a-st 1860 suurtükiväekindral, a-st 1878 kindralfeldmarssal) Riiginõukogu esimees 1881−1905
173
27.03.1855
Nikolai Nikolaevich the Elder by N.Shilder (1870s, Museum of Artillery etc).jpg suurvürst Nikolai Nikolajevitš Vanem (1831−1891) kindralmajor svita (a-st 1856 kindralleitnant, a-st 1860 insener-kindral, a-st 1878 kindralfeldmarssal)
174
27.03.1855
Sergey Zaryanko 21.jpg Jakov Ivanovitš Rostovtsev (1803−1860) jalaväekindral
175
24.05.1855
Apollinariy Petrovich Butenev.jpg Apollinari Petrovitš Butenjov (Butenev) (1787−1866) tõeline salanõunik
176
08.07.1855
Pyotr Dmitrievich Gorchakov.jpg vürst Pjotr Dmitrijevitš Gortšakov (1789−1868) jalaväekindral
177
25.10.1855
F Litke.jpg krahv (a-st 1866) Friedrich Benjamin von Lütke (1797−1882) admiral
178
01.01.1856
Ostensakende.jpeg krahv Dmitri Jerofejevitš von der Osten gen. Sacken (1793−1881) ratsaväekindral
179
01.01.1856
K. Chevkin.png Konstantin Vladimirovitš Tševkin (1803−1875) jalaväekindral
180
08.01.1856
Ботман - Портрет князя М. Д. Горчакова (1871).jpg vürst Mihhail Dmitrijevitš Gortšakov (1793−1861) suurtükiväekindral Riiginõukogu Poola asjade departemangu esimees 1856−1861
181
25.01.1856
Korff Nicolaus.jpg vabahärra Nikolaus Johann Rudolf von Korff (1793−1869) suurtükiväekindral
182
15.04.1856
Alexander Mikhailovich Gorchakov.jpg vürst (a-st 1871 hiilguslik vürst) Aleksandr Mihhailovitš Gortšakov (1798−1883) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik, a-st 1867 kantsler) Venemaa keisririigi välisminister 1856−1882
183
15.04.1856
SenyavinLev.jpg Lev Grigorjevitš Senjavin (1805−1862) salanõunik
184
17.04.1856
Nikolai Sukhozanet.PNG Nikolai Onufrijevitš Suhhozanet (1794−1871) suurtükiväekindral
185
22.07.1856
Muraviev Nikolay Nikolaevich.jpg Nikolai Nikolajevitš Muravjov-Karski (1794−1866) jalaväekindral
186
22.07.1856
Józef Tymowski (1791−1871) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
187
26.08.1856
Alexander Armfelt by Erik Lindh.jpg krahv Alexander Armfelt (1794−1875) tõeline salanõunik
188
26.08.1856
Nikitin Alexey Petrovich.jpg krahv Aleksei Petrovitš Nikitin (1777−1858) ratsaväekindral
189
26.08.1856
SG-Stroganov Ushkov1850.jpg krahv Sergei Grigorjevitš Stroganov (1794−1882) ratsaväekindral
190
26.08.1856
S.P.Sumarokov by Krüger.jpg krahv Sergei Pavlovitš Sumarokov (1793−1875) suurtükiväekindral
191
30.08.1856
Шереметев Василий Александрович.jpg Vassili Aleksandrovitš Šeremetjev (1795−1862) salanõunik (a-st 1857 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi riigivarade minister 1856−1857
192
27.07.1857
Vrangel FP.jpg parun Ferdinand Friedrich Georg Ludwig von Wrangell (1797−1870) admiral
193
30.08.1857
Andreas Hoffmann (1798−1863) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
194
08.02.1858
Bebutov.jpg vürst Vassili Ossipovitš Bebutov (1791−1858) jalaväekindral
195
23.03.1858
Alexander Maximovich Kniazhevich.jpg Aleksandr Maksimovitš Knjaževitš (1792−1872) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahandusminister 1858−1862
196
23.03.1858
PGRS 1 040 Kovalevsky - full.jpg Jevgraf Petrovitš Kovalevski (1790−1867) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1858−1861
197
17.04.1858
Lars Gabriel von Haartman.jpg vabahärra Lars Gabriel von Haartman (1789−1859) tõeline salanõunik
198
08.09.1859
A. P.Shuvalov.jpg krahv Andrei Petrovitš Šuvalov (1802−1873) ülemõuemarssal
199
01.01.1860
AleksandrBaryatinsky 1870.jpg vürst Aleksandr Ivanovitš Barjatinski (1815−1879) kindralfeldmarssal
200
08.01.1860
Nikolay Fedorovich Metlin (by A. Pershakov).jpg Nikolai Fjodorovitš Metlin (1804−1884) admiral Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1857−1860
201
19.09.1860
Krabbe NK by Tyurin.jpg Nikolai Karlovitš Krabbe (1814−1876) kontradmiral (a-st 1862 viitseadmiral a-st 1869 admiral) Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1860−1876
202
19.01.1861
Gasford.jpg Christoph Gustav von Hasfort (1794−1874) jalaväekindral
203
19.02.1861
Konstantin Makovsky Nikolay-Muravyov-Amursky 1863.jpg krahv Nikolai Nikolajevitš Muravjov-Amurski (1809−1881) jalaväekindral
204
23.04.1861
I.I. Vasilchikov.JPG vürst Illarion Illarionovitš Vassiltšikov (1805−1862) kindralleitnant
205
23.04.1861
Pavel Muhanov.jpg Pavel Aleksandrovitš Muhhanov (1797−1871) salanõunik (a-st 1867 tõeline salanõunik)
206
23.04.1861
Nazimov Vladimir Ivanovich.jpg Vladimir Ivanovitš Nazimov (1802−1874) jalaväekindral
207
23.04.1861
Panyutin FS.jpg Fjodor Sergejevitš Panjutin (1790−1865) jalaväekindral
208
23.04.1861
Suvorov A A-bu Kruger.jpg hiilguslik vürst Aleksandr Arkadjevitš Italiiski, krahv Suvorov-Rõmnikski (1804−1882) jalaväekindral
209
23.04.1861
Tuchkow P A 1802-1864.jpg Pavel Aleksejevitš Tutškov (1803−1864) jalaväekindral
210
28.06.1861
Evfimiy Vasilievich Putyatin (by A. Pershakov).jpg krahv Jevfimi Vassiljevitš Putjatin (1803−1883) admiral Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1861
211
06.08.1861
Karl Lambert.jpg krahv Karl Karlovitš Lambert (1815−1865) ratsaväekindral
212
30.08.1861
Tolstoi Ivan Matveevich.png krahv (a-st 1866) Ivan Matvejevitš Tolstoi (1806−1867) ülemõuemeister Venema keisririigi posti- ja telegraafiminister 1863−1867
213
09.11.1861
Valuyev.jpg krahv (a-st 1880) Pjotr Aleksandrovitš Valujev (1814−1890) tõeline salanõunik Ministrite Komitee esimees 1879−1881
214
09.11.1861
Милютин, Дмитрий Алексеевич.jpg krahv (a-st 1878) Dmitri Aleksejevitš Miljutin (1816−1912) kindralleitnant (a-st 1866 jalaväekindral, a-st 1898 kindralfeldmarssal) Venema keisririigi sõjaminister 1861−1881
215
28.02.1862
TolstoyAlexanderPetrovich.jpg krahv Aleksandr Petrovitš Tolstoi (1801−1873) kindralleitnant
216
17.04.1862
Ботман - Портрет Александра Николаевича Лидерса (1872).jpg Alexander von Lüders (1790−1874) jalaväekindral
217
27.08.1862
M. Homutov.jpg Mihhail Grigorjevitš Homutov (1795−1864) ratsaväekindral
218
30.08.1862
Nikolay Fedorovich Plautin.jpg Nikolai Fjodorovitš Plautin (1794−1866) ratsaväekindral
219
16.11.1862
Adam Ossipovitš Lenski (1799−1883) salanõunik
220
06.12.1862
Alexandre V. Golovnine.PNG Aleksandr Vassiljevitš Golovin (1821−1886) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1861−1866
221
06.12.1862
Reutern Mikhail Christoforovich (by Ge).jpg krahv (a-st 1890) Michael von Reutern (1820−1890) Venemaa keisririigi rahandusminister (1862−1886) ja Ministrite Komitee esimees (1881−1886)
222
01.01.1863
Alexander P. Bezak.png Aleksandr Pavlovitš Bezak (1800−1868) suurtükiväekindral
223
01.01.1863
PGRS 1 048 Lieven - crop.jpg Vabahärra Wilhelm Heinrich von Lieven (1800−1880) jalaväekindral
224
17.04.1863
PGRS 1 034 Zelenoy - full.jpg Aleksandr Aleksejevitš Zelenoi (1818−1880) jalaväekindral Venemaa keisririigi riigivarade minister 1862−1872
225
30.08.1863
Zaryanko Melnikov.jpg Pavel Petrovitš Melnikov (1804−1880) kindralleitnant (a-st 1869 insener-kindral) Venemaa keisririigi teedeminister 1865−1869
226
25.10.1863
Paul von Kotzebue.jpg krahv (a-st 1874) Paul Demetrius von Kotzebue (1801−1884) jalaväekindral
227
11.12.1863
Akhmatov ap.jpg Aleksei Petrovitš Ahmatov (1817−1870) kindralleitnant Sinodi ülemprokurör 1862−1865
228
01.01.1864
PGRS 1 027 Grunewaldt - full.jpg Moritz Reinhold Rodion Gerhard von Gruenewaldt (1797−1877) ratsaväekindral
229
01.01.1864
Замятнин Д.Н..jpg Dmitri Nikolajevitš Zamjatin (1805−1881) Venemaa keisririigi justiitsminister 1862−1867
230
19.04.1864
PGRS 1 088 Tatarinov - crop.jpg Valerian Aleksejevitš Tatarinov (1816−1871) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi riigikontrolör 1864−1871
231
01.01.1865
Butkov Vladimir Petrovich.jpg Vladimir Petrovitš Butkov (1813−1881) salanõunik (a-st 1867 tõeline salanõunik)
232
01.01.1865
Milutin Nikolay Alexeevich.jpg Nikolai Aleksejevitš Miljutin (1818−1872) salanõunik
233
05.06.1865
Dmitry Andreevich Tolstoy.jpg krahv Dmitri Andrejevitš Tolstoi (1823−1889) õuemeister (a-sy 1871 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahvaharidus- (1866−1880) ja siseminister (1882−1889)
234
20.07.1865
Титов Владимир Павлович.jpg Vladimir Pavlovitš Titov (1807−1891) tõeline salanõunik
235
30.08.1865
Ofrosimovma.jpeg Mihhail Aleksandrovitš Ofrosimov (1797−1868) jalaväekindral
236
01.01.1866
Verigin AI.jpg Aleksandr Ivanovitš Verigin (1807−1891) kindralleitnant (a-st 1868 jalaväekindral)
237
10.04.1866
Shuvalov P A by-Kruger.jpg krahv Pjotr Andrejevitš Šuvalov (1827−1889) kindralleitnant (a-st 1872 ratsaväekindral)
238
19.05.1866
PGRS 1 075 Platonov - crop.jpg Valerian Platonovitš Platonov (1809−1893) tõeline salanõunik
239
28.10.1866
A.V.Adlerberg by E.Botman (1878, Hermitage).JPG krahv Aleksandr Vladimirovitš Adlerberg (1818−1888) kindralleitnant (a-st 1869 jalaväekindral) Venemaa keisririigi Keiserliku õukonna ja udellide minister 1870−1881
240
28.10.1866
Kramskoy Alexander III.jpg suurvürst Aleksandr Aleksandrovitš (1845−1894) kindralmajor (a-st 1868 kindralleitnant, a-st 1874 jalaväekindral ja ratsaväekindral) Venemaa keiser Aleksander III 1881−1894
241
28.10.1866
Pavel Grabbe.jpg krahv Paul Grabbe (1789−1875) ratsaväekindral
242
28.10.1866
Prince Grigol Orbeliani.jpg vürst Grigol Džambakurijan-Orbeliani (1804−1883) jalaväekindral
243
28.10.1866
Dyugamel'.jpg Aleksandr Ossipovitš Duhamel (1801−1880) jalaväekindral
244
28.10.1866
Mukhanov Nikolay Alekseevich.jpg Nikolai Aleksejevitš Muhhanov (1802−1871) tõeline salanõunik
245
28.10.1866
Тюрин Иван Алексеевич - Портрет адмирала Фёдора Михайловича Новосильского (1872) Музей артиллерии.jpg Fjodor Mihhailovitš Novosilski (1808−1892) admiral
246
28.10.1866
P.F. Sokolov 007.jpg vürst Pjotr Andrejevitš Vjazemski (1792−1878) salanõunik
247
15.12.1866
Nabokov DN.jpg Dmitri Nikolajevitš Nabokov (1827−1904) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi justiitsminister 1878−1885
248
30.01.1867
Фундуклей Иван Иванович.jpg Ivan Ivanovitš Funduklei (1799−1880) tõeline salanõunik
249
09.03.1867
Alexander Grig. Troynitsky.jpg Aleksandr Grigorjevitš Troinitski (1807−1871) salanõunik
250
16.04.1867
Урусов Сергей Николаевич.jpg vürst Sergei Nikolajevitš Urussov (1816−1883) salanõunik (a-st 1872 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsministeeriumi direktor 1867
251
15.10.1867
Palen KI.jpg krahv Magnus Konstantin Ferdinand von der Pahlen (1833−1912) salanõunik (a-st 1878 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsminister 1867−1878
252
05.12.1867
Nikolai TROUBETSKOY.jpg vürst Nikolai Ivanovitš Dolgorukov (1797−1874) ülemõuemeister
253
14.12.1867
General Timashev by Ivan Tyurin.jpg Aleksandr Jegorovitš Timašev (1818−1893) kindralleitnant (a-st 1872 ratsaväekindral) Venemaa keisririigi posti- ja telegraafi- (1867−1868) ning siseminister (1868−1878)
254
01.01.1868
Nebolsin GP.jpg Grigori Pavlovitš Nebolsin (1811−1896) salanõunik (a-st 1878 tõeline salanõunik)
255
02.03.1868
E. T. Baranov.jpg krahv Johann Eduard von Baranoff (1811−1884) kindralleitnant (a-st 1869 jalaväekindral)
256
20.05.1868
Budberg-af.jpg vabahärra Andreas Ludwig Carl Theodor von Budberg-Bönninghausen (1817−1881) tõeline salanõunik
257
20.05.1868
Levshin A.jpg Aleksei Iraklijevitš Ljovšin (1798−1879)
258
04.06.1868
Eduard Ivanovitch Gerstfeld by Ivan Kramskoy - Ostrogozhsk museum.jpg Eduard von Gerstfeldt (1798−1878) kindralleitnant (a-st 1868 insener-kindral)
259
20.04.1869
Bobrinsky Vladimir Alexeevich (1824-1898).png krahv Vladimir Aleksejevitš Bobrinski (1824−1898) kindralmajor
260
05.10.1870
Grot KK.jpg Konstantin Grot (1815−1897) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
261
01.01.1871
Sergei Alexeevich Dolgoruky by Kruger.jpg vürst Sergei Aleksejevitš Dolgorukov (1809−1891) salanõunik (a-st 1872 tõeline salanõunik)
262
21.01.1871
Корсаков Михаил Семёнович - Korsakov M.S..jpg Mihhail Semjonovitš Korsakov (1826−1871) kindralleitnant
263
17.02.1871
Alexander Ag. Abaza.jpeg Aleksandr Agejevitš Abaza (1821−1895) salanõunik (a-st 1874 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahandusminister 1880−1881
264
02.09.1871
А.П. Бобринский (Крамской).jpg krahv Aleksei Pavlovitš Bobrinski (1826−1894) kindralmajor (a-st 1872 kindralleitnant) Venemaa keisririigi teedeminister 1872−1874
265
01.01.1872
Aleksei Ivanovitš Voitsenovitš (1805−1881) tõeline riiginõunik
266
01.01.1872
Pjotr Aleksejevitš Zubov (1819−1880) salanõunik
267
01.01.1872
Mansurov1856.jpg Boriss Pavlovitš Mansurov (1828−1910) tõeline salanõunik
268
01.01.1872
Konstantin Pobedonostsev.jpg Konstantin Petrovitš Pobedonostsev (1827−1907) tõeline salanõunik Sinodi ülemprokurör 1880−1905
269
16.04.1872
Vladimir Alexandrovich of Russia by M.V.Rundaltsov (1902).jpg suurvürst Vladimir Aleksandrovitš (1847−1909) kindralmajor svita (a-st 1880 jalaväekindral)
270
16.04.1872
Obolenskiy DA.jpg vürst Dmitri Aleksandrovitš Obolenski (1822−1881) tõeline salanõunik
271
30.08.1873
Ramsay Anders Edward.jpg vabahärra Anders Edvard Ramsay (1799−1877) jalaväekindral
272
01.01.1874
Greyg Samuil Alexeevich (by Kramskoy).jpg Samuil Aleksejevitš Greigh (1827−1887) kindralleitnant (a-st 1874 kindral) Venemaa keisririigi rahandusminister 1878−1880
273
01.01.1874
ДеляновИД.jpeg Ivan Davõdovitš Deljanov (1818−1897) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1882−1897
274
10.07.1874
Posiet Konstantin (1819-1899) ris.Petr Matiuschin.jpg Konstantin Possiet de Rossier (1819−1899) viitseadmiral (a-st 1882 admiral) Venemaa keisririigi teedeminister 1874−1888
275
10.08.1874
Alexander Lvovich Potapov.jpg Aleksandr Lvovitš Potapov (1818−1886) kindralleitnant (a-st 1876 ratsaväekindral)
276
16.08.1874
Boris Perovskiy.jpg krahv Boriss Aleksejevitš Perovski (1815−1881) kindralleitnant (a-st 1878 ratsaväekindral)
277
01.01.1875
Zablockij-Desjatovskij, Andrej Parfjonovich.jpg Andrei Parfjonovitš Zablotski-Dessjatovski (1808−1881)
278
01.01.1875
Fjodor Petrovitš Kornilov (1809−1895) salanõunik (a-st 1880 tõeline salanõunik)
279
01.01.1875
Nikolay Stoyanovskiy.jpg Nikolai Ivanovitš Stojanovski (1821−1900) tõeline salanõunik
280
01.01.1875
parun Nicolaus Konstantin von Tornauw (1811−1882)
281
01.01.1875
Xrushchevap.jpeg Aleksandr Petrovitš Hruštšov (1806−1875) jalaväekindral
282
30.08.1875
Nikolai Alexandr Pavlovitsch (1821-1899).jpg vabahärra Alexander von Nicolay (1821−1899) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1881−1882. Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1884−1889
283
12.01.1876
Admiral Lesovskii 1863 LOC cwpbh 01763.jpg Stepan Stepanovitš Lessovski (1817−1884) viitseadmiral (a-st 1881 admiral) Venemaa keisririigi mereminister 1876−1880
284
30.02.1876
Мезенцов Николай Владимирович.jpg Nikolai Vladimirovitš Mezentsov (1827−1878) kindralleitnant
285
01.01.1877
Karl Georg von Brevern (1807−1892) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
286
01.01.1877
Mikhail Chreptowicz.jpg krahv Michał Joachim Chreptowicz (1809−1892) tõeline salanõunik
287
01.01.1877
Stankiewicz Portret Romualda Hube, senatora.jpg Romuald Jan Hube (1803−1890)
288
01.01.1877
Pavel Nikolajevitš Klušin (1814−1886) tõeline salanõunik
289
02.12.1877
General Nikolay Ignatev.jpg krahv (a-st 1877) Nikolai Pavlovitš Ignatjev (1832−1908) kindralleitnant (a-st 1878 jalaväekindral) Venemaa keisririigi riigivarade (1881) ja siseminister (1881−1882)
290
16.04.1878
Nepokoinichitskiy AA.jpg Artur Niepokojczycki (1813−1881) jalaväekindral
291
07.07.1878
Solsky Dmitry Martynovitsch (1833-1910).jpg krahv (a-st 1902) Dmitri Martõnovitš Solski (1833−1910) tõeline salanõunik (a-st 1906 1. klassi tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi riigikontrolör 1878−1889. Riiginõukogu esimees 1905−1906. Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1889−1893
292
24.07.1878
Portrait of M.N. Ostrovsky, Minister of the State Properties.jpg Mihhail Nikolajevitš Ostrovski (1827−1901) salanõunik (a-st 1883 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi riigivarade minister 1881−1892. Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1893−1899
293
22.10.1878
Drenteln alexandr romanovitch.jpg Alexander von Drenteln (1820−1888) jalaväekindral
294
01.01.1879
Taneew Sergej Alexandrowich.png Sergei Aleksandrovitš Tanejev (1821−1889) tõeline salanõunik
295
19.02.1879
Makov Lev (1830-1883).jpg Lev Savvitš Makov (1830−1883) Venemaa keisririigi sise- (1878−1880) ning posti- ja telegraafiminister (1880−1881)
296
01.04.1879
Staritskii Egor Pavlovich.jpg Jegor Pavlovitš Staritski (1825−1899) tõeline salanõunik Riiginõukogu seaduste departemangu esimees 1883
297
07.04.1879
Guldenstubbe AI.jpg Magnus Alexander Ludwig von Güldenstubbe (1801−1884) jalaväekindral
298
21.06.1879
Totlebenei.jpeg krahv Franz Eduard Totleben (1818−1884) insener-kindral
299
30.08.1879
Prince Alexandr Dondukov-Korsakov.jpg vürst Aleksandr Mihhailovitš Dondukov-Korsakov (1820−1893) ratsaväekindral
300
25.12.1879
Andrey Lieven.jpg hiilguslik vürst Andrei Aleksandrovitš Lieven (1839−1913) salanõunik (tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi riigivarade minister 1879−1881
301
06.01.1880
Svyatopolk-Mirsky Dmitriy Ivanovich by Borel.png vürst Dmitri Ivanovitš Svjatopolk-Mirski (1825−1899) jalaväekindral
302
11.02.1880
LorisMelikov Aivazovsky.jpg krahv Mihhail Tarielovitš Loris-Melikov (1824−1888) ratsaväekindral Venemaa keisririigi siseminister 1880−1881
303
24.04.1880
Andrey Saburov.jpg Andrei Aleksandrovitš Saburov (1837−1916) salanõunik (a-st 1898 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1880−1881
304
23.06.1880
Пещуров.jpg Aleksei Aleksejevitš Peštšurov (1834−1891) kontradmiral (a-st 1882 viitseadmiral) Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1880−1882
305
01.01.1881
Grand Duke Alexei Alexandrovich of Russia.jpg suurvürst Aleksei Aleksandrovitš (1850−1908) kontradmiral svita (a-st 1882 viitseadmiral, a-st 1888 admiral). Kindraladmiral (1883)
306
01.01.1881
Albedinskiypp 02.jpg Pjotr Pavlovitš Albedinski (1826−1883) ratsaväekindral
307
01.01.1881
V A Dolgorukov.jpeg vürst Vladimir Andrejevitš Dolgorukov (1810−1891) ratsaväekindral
308
01.01.1881
Mihhail Jevgrafjevitš Kovalevski (1829−1884) tõeline salanõunik
309
01.01.1881
Mark Nikolajevitš Ljuboštšinski (1816−1889) tõeline salanõunik
310
13.01.1881
Mikhail Chertkov.jpg Mihhail Ivanovitš Tšertkov (1829−1905) kindralleitnant (a-st 1883 ratsaväekindral)
311
19.02.1881
Kaznakov.jpg Nikolai Gennadjevitš Kaznakov (1823−1885) jalaväekindral

Aleksander III[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
312
12.04.1881
Каханов Михаил Семёнович.jpg Mihhail Semjonovitš Kahhanov (1833−1900) tõeline salanõunik
313
06.05.1881
Ivan Tyurin - Portrait of N.H.Bunge, 1887.jpg Nikolai Karl Paul von Bunge (1823−1895) salanõunik (a-st 1885 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi rahandusminister 1882−1886
314
22.05.1881
Адлерберг Николай Владимирович.jpg krahv Nikolai Vladimirovitš Adlerberg (1819−1892) jalaväekindral
315
22.05.1881
Frederick Maurice van Heiden (Kramskoy).jpg krahv Friedrich Moritz von Heyden (1821−1900) jalaväekindral
316
22.05.1881
Wannowsky Pjotr Semjonowitsch.jpg Pjotr Semjonovitš Vannovski (1822−1904) jalaväekindral Venemaa keisririigi sõja- (1881−1898) ja rahvaharidusminister (1901−1902)
317
16.06.1881
Тюрин Иван Алексеевич - Портрет начальника Главного артиллерийского управления графа А. А. Баранцова (1872) Музей артиллерии.jpg Aleksandr Aleksejevitš Barantsov (1810−1882) suurtükiväekindral
318
04.07.1881
Nikolai Vasilyevich Isakov.jpg Nikolai Vassiljevitš Issakov (1821−1891) jalaväekindral
319
18.08.1881
Illarion I. Vorontsov-Dashkov.jpeg krahv Illarion Ivanovitš Vorontsov-Daškov (1837−1916) kindralleitnant (a-st 1890 ratsaväekindral) Venemaa keisririigi keiserliku õukonna ja udellide minister 1881−1897
320
05.09.1881
Vladimir Dmitrijevitš Filosofov (1820−1894) salanõunik (a-st 1881 tõeline salanõunik)
321
01.01.1882
Hryhoriy Galagan.jpg Hrõhori Pavlovõtš Galagan (1819−1888) salanõunik
322
01.01.1882
Меликов Леван Иванович.jpg vürst Levan Ivanovitš Melikov (1817−1892) ratsaväekindral
323
11.01.1882
Ivan Alexeevich Shestakov (by A. Pershakov).jpg Ivan Aleksejevitš Šestakov (1820−1888) viitseadmiral (a-st 1888 admiral) Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1882−1888
324
31.01.1882
Редкин Пётр Григорьевич 2.jpg Pjotr Grigorjevitš Redkin (1808−1891) tõeline salanõunik
325
16.03.1882
Кауфман Михаил Петрович, 1877.jpg Mihhail Petrovitš Kaufman (1821−1902) insener-kindral
326
28.03.1882
Butakov Grigoriy Ivanovich.jpg Grigori Ivanovitš Butakov (1820−1882) admiral
327
28.03.1882
Гирс Николай Карлович, 1888.jpg Nikolai de Giers (1820−1895) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi välisminister 1882−1895
328
01.06.1882
Pavel d'Oubril.jpg Pavel Petrovitš d'Oubril (Ubri) (1818−1896) tõeline salanõunik
329
08.07.1882
Yevgeny Petrovich Novikov.jpg Jevgeni Petrovitš Novikov (1826−1903) tõeline salanõunik
330
01.01.1883
Н. П. Мансуров.jpg Nikolai Pavlovitš Mansurov (1830−1911) tõeline salanõunik
331
01.01.1883
Перетц, Егор Абрамович.png Jegor Abramovitš Peretts (1833−1899) tõeline salanõunik
332
01.01.1883
EV Frish.jpg Eduard Wilhelm Frisch (1833−1907) tõeline salanõunik Riiginõukogu esimees 1906−1907
333
15.05.1883
АVBobrinskiy.jpg krahv Aleksei Vassiljevitš Bobrinski (1831−1888) salanõunik
334
01.01.1884
Фон Дервиз Дмитрий.jpg Dmitri Grigorjevitš von Derwies (1829−1916) salanõunik (a-st 1902 tõeline salanõunik)
335
01.01.1884
Markus Vladimir Mikhajlovich.jpg Vladimir Mihhailovitš Markus (1826−1901) tõeline salanõunik
336
01.01.1884
Rebinder KG.jpg Konstantin Grigorjevitš von Rehbinder (1824−1886) jalaväekindral
337
23.09.1884
Gurko IV.jpg Jossif Vladimirovitš Romeiko-Gurko (1828−1901) ratsaväekindral (a-st 1894 kindralfeldmarssal)
338
01.01.1885
GoltgoerMF.jpg Mihhail Fjodorovitš Holthoer (1823−1899) salanõunik (a-st 1886 tõeline salanõunik)
339
06.11.1885
Nikolay A. Manasein.jpeg Nikolai Avksentjevitš Manassein (1834−1895) salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsminister 1885−1894
340
01.01.1886
DurnovoIN.jpg Ivan Nikolajevitš Durnovo (1834−1903) Venemaa keisririigi siseminister 1889−1895, ministrite komitee esimees 1895−1903
341
19.04.1886
Vyshnegradsky Ivan (1831-1895).jpg Ivan Aleksejevitš Võšnegradski (1831−1895) Venemaa keisririigi rahandusminister 1887−1892
342
01.01.1887
Pavel Nikititš Nikolajev (1837−1895) salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
343
01.01.1887
Otton Richter.jpg Otto Demetrius Karl Peter von Richter (1830−1908) jalaväekindral
344
30.08.1888
Pontus Brevern De la Gardie.jpg krahv Pontus Alexander Ludwig Brevern-de la Gardie (1814−1890) ratsaväekindral
345
07.11.1888
Pauker German Egorovitch.jpg Hermann Julius Georg von Paucker (1822−1889) kindralleitnant
346
28.11.1888
Tchikhatchev Nikolay Matveevich.jpg Nikolai Matvejevitš Tšihhatšov (1830−1917) viitseadmiral (a-st 1892 admiral) Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1886−1896. Riiginõukogu tööstuse, teaduse ja kaubanduse departemangu esimees 1900−1906
347
01.01.1889
Vladimir Mikh. Mengden.jpeg parun Vladimir Mihhailovitš Mengden (1825−1910) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik)
347
01.01.1889
Salomon by Kustodiev.jpg Pjotr Ivanovitš Salomon (1819−1905) tõeline salanõunik
348
30.03.1889
Gubbenet.jpg Adolf von Hübbenet (1830−1901) salanõunik (a-st 1895 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi teedeminister 1889−1892
349
06.05.1889
Mikola II (cropped)-2.jpg suurvürst Nikolai Aleksandrovitš (1868−1918) kaardiväekapten (a-st 1892 polkovnik) Venemaa keiser Nikolai II 1894−1917
350
26.07.1889
Filippov Terty Ivanovitsch (1825-1899).jpg Terti Ivanovitš Filippov (1826−1899) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi riigikontrolör 1889−1899
351
13.08.1889
Radetskiy Fedor Fedorovich.jpg Fjodor Fjodorovitš von Radecki (1820−1890) jalaväekindral
352
01.01.1890
Nikolay S. Abaza.png Nikolai Savvitš Abaza (1837−1901) salanõunik (a-st 1900 tõeline salanõunik)
353
21.05.1890
krahv Nikolai Aleksejevitš Protassov-Bahmetev (1834−1907) kindralleitnant (a-st 1896 ratsaväekindral)
354
07.10.1890
Afanasy Buchkov 01.jpg Afanassi Fjodorovitš Bõtškov (1818−1899) tõeline salanõunik
355
09.10.1890
Roop Khristofor Khristoforovich.jpg Christoph Roop (1831−1917) jalaväekindral
356
21.11.1891
Rosenbach Nikolaj Ottonovitch.jpg Frommhold Nikolai von Rosenbach (1836−1901) kindralleitnant (a-st 1895 jalaväekindral)
357
01.01.1892
Alexander Bagration-Imeretinsky- ალექსანდრე ბაგრატიონ-იმერეტინსკი (1837-1900).jpg hiilguslik vürst Aleksandr Konstantinovitš Imeretinski (1837−1900) jalaväekindral
358
15.02.1892
SergeiWitte01548v.jpg krahv (a-st 1905) Sergei Juljevitš Witte (1849−1915) tõeline riiginõunik (a-st 1893 salanõunik, a-st 1899 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi teede- (1892) ja rahandusminister (1893−1903). Ministrite Komitee (1905−1906) ja Ministrite Nõukogu (1905−1906) esimees
359
05.04.1892
Mihhail Aleksejevitš Peštšurov (1823−1894) salanõunik
360
01.07.1892
Alexandr Polovtsev (cropped).jpg Aleksandr Aleksandrovitš Polovtsov (1832−1909) tõeline salanõunik
361
22.07.1892
Alexander K. Anastasiev.jpg Aleksandr Konstantinovitš Anastasjev (1837−1900) salanõunik
362
22.07.1892
A. A.Tatischev.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Tatištšev (1823−1895) salanõunik
363
01.01.1893
GolitsynGS.jpg vürst Grigori Sergejevitš Golitsõn (1838−1907) kindralleitnant (a-st 1896 jalaväekindral)
364
01.01.1893
Ivan Semjonovitš Kahhanov (1825−1909) suurtükiväekindral
365
01.01.1893
Krivoshein Apollon (1833-1902).jpg Apollon Konstantinovitš Krivošein (1833−1902) õuemeister Venemaa keisririigi teedeminister 1892−1894
366
28.03.1893
Владимир Иванович ВЕШНЯКОВ.jpg Vladimir Ivanovitš Vešnjakov (1833−1902) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi riigivarade minister 1893
367
28.03.1893
Alexey Sergeevich Ermolov.jpg Aleksei Sergejevitš Jermolov (1847−1917) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi põllumajanduse ja riigivarade ministeeriumi direktor 1894−1905
368
28.03.1893
Petrov NS.jpg Nikolai Stepanovitš Petrov (1833−1913) tõeline salanõunik
369
30.08.1893
Obruchev N.N..jpg Nikolai Nikolajevitš Obrutšev (1830−1904) jalaväekindral
370
18.09.1893
Fjodor Mihhailovitš Markus (1827−1898) tõeline salanõunik
371
01.01.1894
Nikolay Muraviev (cropped).jpg Nikolai Valerianovitš Muravjov (1850−1908) salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi justiitsminister 1894−1905

Nikolai II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
372
06.12.1894
Grand Duke Sergei Alexandrovich of Russia 1857-1905.jpg suurvürst Sergei Aleksandrovitš (1857−1905) kindralmajor (a-st 1896 kindralleitnant)
373
01.01.1895
Ivan Golubev.jpg Ivan Jakovlevitš Golubev (1841−1918) salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik) Riiginõukogu aseesimees 1906−1917
374
01.01.1895
Semjon Aleksandrovitš Mordvinov (1825−1900) salanõunik (a-st 1895 tõeline salanõunik)
375
04.01.1895
Prince Mikhail Ivanovich Khilkov.jpg vürst Mihhail Ivanovitš Hilkov (1834−1909) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi teedeminister 1895−1905
376
11.02.1895
Ganetskiy NS.jpg Nikolai Stepanovitš Ganetski (Gonetski) (1815−1904) jalaväekindral
377
26.02.1895
Алексей Борисович Лобанов-Ростовский.jpg vürst Aleksei Borissovitš Lobanov-Rostovski (1824−1896) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi välisminister 1895−1896
378
09.03.1895
Nikolay Vladimirovich Shidlovsky.jpg Nikolai Vladimirovitš Šidlovski (1843−1907) salanõunik (a-st 1902 tõeline salanõunik)
379
22.07.1895
Nikolay A. Bezak.jpeg Nikolai Aleksandrovitš Bezak (1836−1897) kindralleitnant
380
22.07.1895
Shebeko NikIg.jpg Nikolai Ignatjevitš Šebeko (1834−1904) kindralleitnant (a-st 1900 jalaväekindral)
381
15.10.1895
Ivan Logginovitch Goremykin, c. 1906.jpg Ivan Logginovitš Goremõkin (1839−1917) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik, a-st 1916 1. klassi tõeline salanõunik) Venemaa keisririigi sieminister 1895−1899. Venemaa keisririigi Ministrite Nõukogu esimees 1906 ja 1914−1916
382
17.11.1895
Heiden L.L. 1806-1901.JPG krahv Ludwig Heinrich Sigismund van Heyden (1806−1901) admiral
383
01.01.1896
Turner by Repin.jpg Fjodor Gustavovitš Thörner (Terner) (1835−1912) salanõunik (a-st 1898 tõeline salanõunik)
384
01.01.1896
Shamshin by Repin.jpg Ivan Ivanovitš Šamšin (1828−1906) tõeline salanõunik
385
28.02.1896
Mikhail Nikolaevich Galkin-Vraskoy.jpg Mihhail Nikolajevitš Galkin-Vravski (Vravskoi) (1832−1916) tõeline salanõunik
386
14.05.1896
Bobrinsky A A-by Kruger.jpg krahv Aleksandr Aleksejevitš Bobrinski (1823−1903) salanõunik
387
14.05.1896
Ренненкампф Константин Карлович.jpg Konstantin Edler von Rennenkampff (1826−1896) tõeline salanõunik
388
14.05.1896
Kremerok.jpeg Johan Fredrik Oskar von Kræmer (1829−1904) admiral
389
14.05.1896
Prince Alexander Petrovich of Oldenburg. C1880.jpg Oldenburgi hertsog Alexander Konstantin Friedrich (1844−1932) jalaväekindral
390
14.05.1896
Iliodor Ivanovitš Rosing (1830−1903) tõeline salanõunik
391
14.05.1896
Sturler AN.jpg Nikolai Nikolajevitš Selifontov (1825−1901) ratsaväekindral
392
14.05.1896
Селифонтов, Николай Николаевич.PNG Alexander Karl von Stürler (1835−1900) tõeline salanõunik
393
14.05.1896
Павел Андреевич Шувалов(р.1830) ~1900г 80380900shuvalovpavel01 e1t.jpg krahv Pavel Andrejevitš Šuvalov (1830−1908) jalaväekindral
394
14.05.1896
Velio IO.jpg parun Ivan Ossipovitš Velho (Velio) (1830−1899) tõeline salanõunik
395
14.05.1896
Верховский Владимир Владимирович - член Гос.Совета по Деп.гос.экономии, д.т.с..jpg Vladimir Vladimirovitš Verhhovski (1849−1910) salanõunik (a-st 1905 tõeline salanõunik)
396
14.05.1896
Volkonsky by Repin.jpg vürst Mihhail Sergejevitš Volkonski (1832−1909) salanõunik
397
26.05.1896
Костанда Апостол Спиридонович.jpg Apostol Spiridonovitš Kostanda (1817−1898) suurtükiväekindral
398
13.07.1896
Pavel Petrovich Tyrtov (by A. Pershakov).jpg Pavel Petrovitš Tõrtov (1836−1903) viitseadmiral (a-st 1901 admiral) Venemaa keisririigi mereministeeriumi direktor 1896−1903
399
29.08.1896
Count Alexey Ignatyev.jpg krahv Aleksei Pavlovitš Ignatjev (1842−1906) kindralleitnant (a-st 1898 ratsaväekindral)
400
06.12.1896
Leonid Sofiano.jpg Leonid Petrovitš Sofiano (1820−1898) suurtükiväekindral
401
06.12.1896
S. A. Sheremetev1.jpg Sergei Aleksejevitš Šeremetjev (1836−1896) ratsaväekindral Riiginõukogu liige kümme päeva
402
01.01.1897
Muraviov Mikhail (1845-1900).jpg krahv Mihhail Nikolajevitš Muravjov (1845−1900) Venemaa keisririigi välisminister 1897−1900
403
01.01.1897
Shishkin NP.jpg Nikolai Pavlovitš Šiškin (1830−1902) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi välisminister 1896−1897
404
06.05.1897
Frederix Vladimir.jpg parun (a-st 1913 krahv) Adolf Andreas Woldemar Freedericksz (1838−1927) kindralleitnant (a-st 1900 ratsaväekindral) Venemaa keisririigi keiserliku õukonna ja udellide minister 1897−1917
405
08.06.1897
Semenoff, Pierre Petrovitch de, par Alexandre Quinet, BNF Gallica.jpg Pjotr Petrovitš Semjonov (a-st 1906 Semjonov-Tjan-Šanski) (1827−1914) tõeline salanõunik
406
08.06.1897
Aleksandr Georgijevitš Vlangali (Vlangalis) (1823−1908) tõeline salanõunik
407
14.11.1897
Моренгейм Артур Павлович.jpg vabahärra Arthur von Mohreneheim (1824−1906) tõeline salanõunik
408
01.01.1898
Nikolay Nikolaevich Gerard.jpg Nikolai Nikolajevitš Gerhard (1838−1929) tõeline salanõunik
409
01.01.1898
Kuropatkin Alexey Nikolaevich.jpg Aleksei Nikolajevitš Kuropatkin (1848−1925) kindralleitnant (a-st 1900 jalaväekindral) Venemaa keisririigi sõjaminister 1898−1904
410
01.01.1898
Lobko Pavel Lvovitsch (1838-1905).jpg Pavel Lvovitš Lobko (1838−1905) kindralleitnant (a-st 1900 jalaväekindral) Venemaa keisririigi riigikontrolör 1899−1905
411
01.01.1898
Chrevanskiy VP.jpg Vladimir Pavlovitš Tšerevanski (1836−1914) salanõunik
412
12.02.1898
Bogolepov NP.jpg Nikolai Pavlovitš Bogolepov (1846−1901) Venemaa keisririigi rahvaharidusminister 1898−1901
413
14.05.1898
Svyatopolk-Mirskiy Nikolay Ivanovich.jpg vürst Nikolai Ivanovitš Svjatopolk-Mirski (1833−1898) ratsaväekindral
414
26.05.1899
MahotinNA.jpg Nikolai Antonovitš Mahhotin (1830−1903) jalaväekindral
415
17.08.1899
Pleve.jpg Vjatšeslav Konstantinovitš von Plehwe (1846−1904) tõeline salanõunik Venemaa keisririigi siseminister 1902−1904
416
20.10.1899
DS Sipyagin.jpg Dmitri Sergejevitš Sipjagin (1853−1902) jäägermeister Venemaa keisririigi siseminister 1900−1902
417
14.11.1899
Alexander A. Ikskul von Hildenbandt.jpeg vabahärra Alexander Karl Abraham von Uexküll-Güldenband (1840−1912) tõeline salanõunik
418
06.12.1899
Prince Leonid D. Viazemsky.jpeg vürst Leonid Dmitrijevitš Vjazemski (1848−1909) kindralleitnant (a-st 1906 ratsaväekindral)
419
06.12.1899
Ivaschenkov AP.jpg Anatoli Pavlovitš Ivaštšebkov (1842−1906) salanõunik

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Шилов, Д. Н., Кузьмин, Ю. А. Члены государственного совета Российской империи 1801−1906. Биобиблиографический справочнк. С.-Петербург: Издательство "Дмитри Булганин", 2007. Lk 897-907.