Vanimate inimeste loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Vanimate inimeste loend loetleb vähemalt 115-aastaseks elanud inimesi, kelle vanus on dokumentaalselt tõestatud.

██ surnud
██ elus
Koht Nimi Sugu Sünniaeg Surmaaeg Vanus
1 Jeanne Calment Flag of France.svg N 21. veebruar 1875 4. august 1997 122 aastat, 164 päeva
2 Sarah Knauss Flag of the United States.svg N 24. september 1880 30. detsember 1999 119 aastat, 97 päeva
3 Kane Tanaka Flag of Japan.svg N 2. jaanuar 1903 elab 118 aastat, 285 päeva
4 Nabi Tajima Flag of Japan.svg N 4. august 1900 21. aprill 2018 117 aastat 260 päeva
5 Lucile Randon Flag of France.svg N 11. veebruar 1904 elab 117 aastat, 246 päeva
6 Marie-Louise Meilleur Flag of Canada.svg N 29. august 1880 16. aprill 1998 117 aastat, 230 päeva
7 Violet Brown Flag of Jamaica.svg N 10. märts 1900 15. september 2017 117 aastat, 189 päeva
8 Emma Morano Flag of Italy.svg N 29. november 1899 15. aprill 2017 117 aastat, 137 päeva
9 Chiyo Miyako Flag of Japan.svg N 2. mai 1901 22. juuli 2018 117 aastat, 81 päeva
10 Misao Ōkawa Flag of Japan.svg N 5. märts 1898 1. aprill 2015 117 aastat, 27 päeva
11 Francisca Celsa dos Santos Flag of Brazil.svg N 21. oktoober 1904 5. oktoober 2021 116 aastat, 349 päeva
12 María Capovilla Flag of Ecuador.svg N 14. september 1889 27. august 2006 116 aastat, 347 päeva
13 Susannah Mushatt Jones Flag of the United States.svg N 6. juuli 1899 12. mai 2016 116 aastat, 311 päeva
14 Gertrude Weaver Flag of the United States.svg N 4. juuli 1898 6. aprill 2015 116 aastat, 276 päeva
15 Tane Ikai Flag of Japan.svg N 18. jaanuar 1879 12. juuli 1995 116 aastat, 175 päeva
16 Jeanne Bot Flag of France.svg N 14. jaanuar 1905 22. mai 2021 116 aastat, 128 päeva
17 Antonia da Santa Cruz Flag of Brazil.svg N 13. juuni 1905 elab 116 aastat, 123 päeva
18 Elizabeth Bolden Flag of the United States.svg N 15. august 1890 11. detsember 2006 116 aastat, 118 päeva
19 Besse Cooper Flag of the United States.svg N 26. august 1896 4. detsember 2012 116 aastat, 100 päeva
20 Maria Giuseppa Robucci Flag of Italy.svg N 20. märts 1903 18. juuni 2019 116 aastat, 90 päeva
21 Jirōemon Kimura Flag of Japan.svg M 19. aprill 1897 12. juuni 2013 116 aastat, 54 päeva
22 Ana María Vela Rubio Flag of Spain.svg N 29. oktoober 1901 15. detsember 2017 116 aastat, 47 päeva
23 Giuseppina Projetto Flag of Italy.svg N 30. mai 1902 6. juuli 2018 116 aastat, 37 päeva
24 Jeralean Talley Flag of the United States.svg N 23. mai 1899 17. juuni 2015 116 aastat, 25 päeva
25 Shigeyo Nakachi Flag of Japan.svg N 1. veebruar 1905 11. jaanuar 2021 115 aastat, 345 päeva
26 Maggie Barnes Flag of the United States.svg N 6. märts 1882 19. jaanuar 1998 115 aastat, 319 päeva
27 Dina Manfredini Flag of the United States.svg N 4. aprill 1897 17. detsember 2012 115 aastat, 257 päeva
28 Shimoe Akiyama Flag of Japan.svg N 19. mai 1903 29. jaanuar 2019 115 aastat, 255 päeva
29 Christian Mortensen Flag of the United States.svg M 16. august 1882 25. aprill 1998 115 aastat, 252 päeva
30 Hester Ford Flag of the United States.svg N 15. august 1905 17. aprill 2021 115 aastat, 245 päeva
31 Charlotte Hughes Flag of the United Kingdom.svg N 1. august 1877 17. märts 1993 115 aastat, 228 päeva
32 Edna Parker Flag of the United States.svg N 20. aprill 1893 26. november 2008 115 aastat, 220 päeva
33 Mary Ann Rhodes Flag of Canada.svg N 12. august 1882 3. märts 1998 115 aastat, 203 päeva
34 Harumi Nakamura[1] Flag of Japan.svg N 15. märts 1900 27. september 2015 115 aastat, 196 päeva
35 Margaret Skeete Flag of the United States.svg N 27. oktoober 1878 7. mai 1994 115 aastat, 192 päeva
36 Bernice Madigan Flag of the United States.svg N 24. juuli 1899 3. jaanuar 2015 115 aastat, 163 päeva
37 Gertrude Baines Flag of the United States.svg N 6. aprill 1894 11. september 2009 115 aastat, 158 päeva
38 Emiliano Mercado del Toro Flag of Puerto Rico.svg M 21. august 1891 24. jaanuar 2007 115 aastat, 156 päeva
39 Bettie Wilson Flag of the United States.svg N 13. september 1890 13. veebruar 2006 115 aastat, 153 päeva
40 Shin Matsushita Flag of Japan.svg N 30. märts 1904 27. august 2019 115 aastat, 150 päeva
41 Iris Westman Flag of the United States.svg N 28. august 1905 3. jaanuar 2021 115 aastar 128 päeva
42 Tekla Juniewicz Flag of Poland.svg N 10. juuni 1906 elab 115 aastat, 126 päeva
43 Julie Winnefred Bertrand Flag of Canada.svg N 16. september 1891 18. jaanuar 2007 115 aastat, 124 päeva
44 Maria de Jesus Flag of Portugal.svg N 10. september 1893 2. jaanuar 2009 115 aastat, 114 päeva
45 Marie Josephine Gaudette Flag of Italy.svg N 25. märts 1902 13. juuli 2017 115 aastat, 110 päeva
46 Susie Gibson Flag of the United States.svg N 31. oktoober 1890 16. veebruar 2006 115 aastat, 108 päeva
47 Augusta Holtz Flag of the United States.svg N 3. august 1871 21. oktoober 1986 115 aastat, 79 päeva
48 Hendrikje van Andel-Schipper Flag of the Netherlands.svg N 29. juuni 1890 30. august 2005 115 aastat, 62 päeva
49 Maude Farris-Luse Flag of the United States.svg N 21. jaanuar 1887 18. märts 2002 115 aastat, 56 päeva
50 Mina Kitagawa Flag of Japan.svg N 3. november 1905 19. detsember 2020 115 aastat, 46 päeva
51 Marie Brémont Flag of France.svg N 25. aprill 1886 6. juuni 2001 115 aastat, 42 päeva
52 Koto Okubo Flag of Japan.svg N 24. detsember 1897 12. jaanuar 2013 115 aastat, 19 päeva
53 Antonia Gerena Rivera Flag of the United States.svg N 19. mai 1900 2. juuni 2015 115 aastat, 14 päeva
54 Thelma Sutcliffe Flag of the United States.svg N 1. oktoober 1906 elab 115 aastat, 13 päeva
55 Chiyono Hasegawa Flag of Japan.svg N 20. november 1896 2. detsember 2011 115 aastat, 12 päeva
56 Annie Jennings Flag of the United Kingdom.svg N 12. november 1884 20. november 1999 115 aastat, 8 päeva

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]