Christian Mortensen

Allikas: Vikipeedia

Christian Mortensen, täisnimega Thomas Peter Thorvald Kristian Ferdinand Mortensen (16. august 1882 Skaarup, Skanderborgi vald, Ida-Jüütimaa, Taani25. aprill 1998 San Rafel, California, USA) oli taani päritolu Ameerika Ühendriikide ülipikaealine, kes on dokumentaalselt tõestatud meestest vanuselt teine ja kõigi pikaealistega arvestades 12. Ta elas 115 aastat ja 252 päeva.

Mortensen sündis Taanis, kuid 1903. aastal immigreerus ta USA-sse ja töötas seal lihttöölisena mitmetes ametites. Alates 1973. aastast elas ta vanadekodus. Ta abiellus vaid väga lühikeseks ajaks ja tal ei olnud ka lapsi. Mortensen suitsetas sigarit ja nautis rikkalikke söömaaegu. 1997. aastal, pärast maailma vanima inimese Jeanne Calmenti surma, lootis Mortensen saada vanimaks elusolevaks inimeseks, kuid seda ei juhtunud, sest ameeriklane Sarah Knauss, kes elas 119-aastaseks, oli temast tol ajal aasta vanem.

Shigechiyo Izumit, Jaapani ülipikaealist, peetakse üldiselt maailma vanimaks elanud meheks. Et tema sünniga seoses on tekkinud kahtlused, siis võib Mortensen osutuda vanimaks meheks.

Eelnev
Frederick L. Frazier
Maailma vanim elusolev mees
19931998
Järgnev
Johnson Parks