Tõnis Sarap

Allikas: Vikipeedia
Foto: Mardo Männimägi

Tõnis Sarap (sündinud 24. aprillil 2001 Võrus) on eesti laulja, dirigent ja saatejuht.

Sarap alustas 2008. aastal õpinguid Parksepa Keskkoolis ja Võru Muusikakoolis (viiuli eriala). 2013. aastal jätkas õpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis, mille lõpetas 2021. aastal koorijuhtimise (õp Hirvo Surva) ja klassikalise laulmise (õp Triin Ella) erialal. 2022. aastast õpib ta Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudis[viide?].

Tõnis Sarap üllatas[viide?] televaatajaid oma lauluhäälega saates "Ma näen su häält", kus ta esitas aegumatut hitti filmimuusikast "Parla piu piano".

Tõnis Sarap annab koos Kaur Pennerti ja Kaari Kattaiga kontserte SA Eesti Kontserdi Koolikontsertide programmi sarjas[viide?], kus tutvustatakse Georg Otsa, Raimond Valgre ja Arne Oidi loomingut. Sarapi, Pennerti ja Kattai repertuaari kuuluvad hitid ooperist džässini.

Suvel 2020 osales ta Katariina kirikus Pille Lille Muusikute Fondi suveooperis koos Estonia solistidega[viide?]. Ansambliga Kolm Musketäri on ta andnud mitmel hooajal kontserte Eesti Kontserdi koolikontsertide sarjas.[viide?]

Tõnis Sarap on paljude rahvusvaheliste kui ka kodumaa konkursside laureaat, sh Kaunas Sonorum, Võluhääl, Eesti meestelaulu Seltsi konkurss ja Georg Otsa nimeline konkurss "Sõprus".

Tõnis Sarap on kirjutanud telekanalitele Duo 3 ja Duo 6 ööprogrammi muusika[viide?] ja Eesti Kanalile kavamuusika ning kanalikõllid[viide?]. Samuti on ta “Suvereporteri” (2023) ühe kõlli autor, mida esitas Eesti Teaduste Akadeemia Naiskoor.

2023. aastal võttis Tõnis Sarap osa Kanal 2 saatest "Tähtede täht", kus lisaks temale astusid üles Alika Milova, Getter Jaani, Synne Valtri, Elina Netšajeva, Jaagup Tuisk, Stefan Airapetjan ja Peeter Oja.

Töökäik[muuda | muuda lähteteksti]