Eesti Vabariigi Riigikohtu kohtunike loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Eesti Vabariigi Riigikohtu kohtunike loend on loetelu Eesti Vabariigi Riigikohtu kohtunikest aastatel 19191940 ja alates 1992. aastast.

Riigikohtunikud[muuda | muuda lähteteksti]

Nimi Ametiaja algus Ametiaja lõpp Eluaastad
Kaarel Parts 31. oktoober 1919 1. august 1940 18731940
Paul Beniko 31. oktoober 1919 15. juuni 1923
Rein Koemets 31. oktoober 1919 31. detsember 1940 ....–.....
Jaan Lõo 31. oktoober 1919 18. veebruar 1939 18721939
Peeter Puusep 31. oktoober 1919 21. aprill 1938 18681949
Hugo Reiman 31. oktoober 1919 31. mai 1920 .....–.....
Martin Taevere 31. oktoober 1919 15. veebruar 1939 18791939
Johan Arro 21. oktoober 1920 24. veebruar 1928 18721941
Peeter Kann 11. detsember 1920 31. detsember 1940 18831943
Dmitri Verhoustinski 11. detsember 1920 4. detsember 1932 ....–....
Tõnis Vares 29. juuni 1922 26. juuli 1924 ....–....
Harald Jucum 12. oktoober 1923 1. juuli 1935 1865–....
Anton Palvadre 2. oktoober 1923 31. august 1938 ....–....
Viktor Ditmar 9. mai 1924 7. juuni 1935 1866–1935
Mihkel Klaassen 28. november 1924 31. detsember 1940 ....–....
Paul Välbe 6. november 1925 31. detsember 1940 ....–....
Timotheus Grünthal 26. oktoober 1928 31. detsember 1940 ....–....
Rudolf Gabrel 9. veebruar 1933 1. september 1938 ....–....
Aleksander Hellat 9. veebruar 1933 18. oktoober 1940 ....–....
Karl Saarmann 9. juuni 1935 31. detsember 1940 ....–....
Jaan Moks 26. september 1935 4. november 1940 ....–....
Paul Poom 21. mai 1938 31. detsember 1940 ....–....
Karl Luud 7. juuni 1938 31. detsember 1940 ....–....
Hugo Kasse 24. oktoober 1938 28. november 1939 ....–....
Edgar Reisberg 24. oktoober 1938 31. detsember 1940 ....–....
Eugen Fridolin 21. märts 1939 31. detsember 1940 ....–....
Rein Eliaser 26. aprill 1939 31. detsember 1940 ....–....
Richard Rägo 8. juuni 1939 31. detsember 1940 ....–....
Aleksander Rost 26. jaanuar 1940 22. september 1944 1892–1944
.... .... .... ....–....
Rait Maruste 8. detsember 1992 20. august 1998 ....–....
Tiit Kollom 19. märts 1993 13. märts 1995 ....–....
Herbert Lindmäe 19. märts 1993 20. märts 1998 ....–....
Triinu Vernik 19. märts 1993 10. detsember 2001 ....–....
Jüri Rätsep 11. august 1993 14. veebruar 2002 ....–....
Hele-Kai Remmel 10. november 1994 25. august 2003 ....–....
Jaano Odar 19. märts 1993 31. jaanuar 2004 ....–....
Uno Lõhmus 9. november 1998 30. aprill 2004 ....–....
Peeter Vaher 19. märts 1993 30. juuni 2006 ....–....
Märt Rask .... .... ....–....
Ants Kull .... .... ....–....
Henn Jõks .... .... ....–....
Villu Kõve .... .... ....–....
Lea Laarmaa .... .... ....–....
Jaak Luik .... .... ....–....
Tambet Tampuu .... .... ....–....
Peeter Jerofejev .... .... ....–....
Hannes Kiris .... .... ....–....
Jüri Ilvest .... .... ....–....
Ott Järvesaar .... .... ....–....
Lea Kivi .... .... ....–....
Eerik Kergandberg .... .... ....–....
Priit Pikamäe .... .... ....–....
Tõnu Anton .... .... ....–....
Jüri Põld .... .... ....–....
Harri Salmann .... .... ....–....
Indrek Koolmeister .... .... ....–....
Julia Laffranque .... .... ....–....

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]