Välismaa sildade loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

See loend loetleb sildu, välja arvatud Eesti sillad, mis on loetletud Eesti sildade loendis. On ka sildade loend riigiti.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Akashi-Kaikyō sild - Alberti sild - Alcántara sild - Aleksander III sild - Aleksander Nevski sild - Anitškovi sild - Amuri sild - Anpingi sild - Anshuni sild - Atatürki sild

B[muuda | muuda lähteteksti]

Blagoveštšenski sild - Bolšoi Moskvoretski sild - Bosporuse sild - Britannia sild - Broadway sild - Brooklyni sild - Brömsebro - Bryggebroen

C[muuda | muuda lähteteksti]

Čevljarski most - Chaudière'i sild - Chelsea sild - Cliftoni rippsild - Colossus Bridge - Conwy raudteesild - Conwy rippsild

D[muuda | muuda lähteteksti]

Danyangi-Kunshani sild - Darnõtsja sild - Darnõtsja raudteesild - Daugavpilsi raudteesild - Djavolski most - Draakoni sild - Dvortsovõi sild

E[muuda | muuda lähteteksti]

Eshima Ohashi sild

F[muuda | muuda lähteteksti]

Forthi maanteesild - Franz Josephi sild - Forthi sild

G[muuda | muuda lähteteksti]

Grammene raudteesild - Gupo sild

H[muuda | muuda lähteteksti]

Alexander Hamiltoni sild - Hammersmithi sild - Hangzhou lahe sild - Henry Hudsoni sild - Humberi sild - Höga Kusteni sild

I[muuda | muuda lähteteksti]

Iroise'i sild

J[muuda | muuda lähteteksti]

Johannese sild

K[muuda | muuda lähteteksti]

Kertši väina sild - Kierbedźi sild - Kingsgate'i sild - Krjukivi sild - Krki sild - Kuldīga tellissild - Kuldvärava sild - Kvalsundi sild

L[muuda | muuda lähteteksti]

Laekeni raudteesild - Lambethi sild - Langfangi-Qingxiani viadukt - Liteinõi sild - Londoni sild

M[muuda | muuda lähteteksti]

Magdeburgi veesild - Mala Rijeka viadukt - Manhattani sild - McCall's Ferry Bridge - Mehmed-paša Sokolovići sild - Menai rippsild - Merefa-Hersoni sild - Millau viaduktMinnesundi raudteesild - Minnesundi vana sild - Minnesundi uus sild - Msta sild

N[muuda | muuda lähteteksti]

Nanjing Shi Jangtse sild - Nikolai kettsild - Novovolžski sild

O[muuda | muuda lähteteksti]

Ohete sild

P[muuda | muuda lähteteksti]

Palmburgi sild - Permanent Bridge - Pinzano sild - Plougasteli sild - Pont de Cassagne - Pont de Fontpédrouse - Pontcysyllte akvedukt - Ponte Vecchio - Ponte Sant'Angelo - Pont d'Avignon - Pont Neuf - Port Depositi sild - Postbridge'i sild - Puente Romano sobre el río Guadiana - Punane sild

Q[muuda | muuda lähteteksti]

Quebeci sild - Queensboro sild

R[muuda | muuda lähteteksti]

Raippaluoto sild - Raudteesild Volga raudteejaama juures - Raudteesild üle Luga jõe Tolmatšovo raudteejaama juures - Rialto sild - Riia raudteesild - Royal Border Bridge - Rževi raudteesild - Russki saare sild

S[muuda | muuda lähteteksti]

Schuylkilli kettsild - Sinine sild - Sotra sild - Széchenyi kettsild - Starovolžski sild - Storstrømi sild - Struve raudteesild - Sundi sild - Sundsvalli sild - Suure Beldi sild - Sõzrani sild

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Štefániki sild

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Zelenodolski raudteesild - Zubizuri

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tarr Stepsi sild - Tianjini sild - Tiberiuse sild - Topologi sild - Toweri sild - Traianuse sild - Tsurunomai sild - Tutškovi sild - Tveri raudteesild - Tähtiniemi sild

U[muuda | muuda lähteteksti]

Uddevalla sild

V[muuda | muuda lähteteksti]

Vabadussild - Vasco da Gama sild - Vauxhalli sild - Verebja sild - Verrazano–Narrowsi sild - Västerbron

W[muuda | muuda lähteteksti]

George Washingtoni sild - Waterloo sild - Westminsteri sild - Williamsburgi sild

Ö[muuda | muuda lähteteksti]

Ölandi sild - Öresundi sild

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]