Max Defourny

Allikas: Vikipeedia

Max Defourny (sündinud 9. oktoobril 1998 Lièges) on Belgias sündinud kutseline võidusõitja, kes elab Luksemburgis ja võistleb Vormel Renault 2.0 sarjas.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Kardisõit[muuda | muuda lähteteksti]

Defourny hakkas kardispordiga tegelema 2009. aastal 11-aastaselt ja saavutas juba järgmisel aastal oma esimese meistritiitli.

Vormel 4 meistrivõistlused[muuda | muuda lähteteksti]

Defourny lõpetas 2014. aastal üheistmeliste sõitjatena, osaledes Prantsusmaa Vormel 4 meistrivõistlustel üheksal osavõistlusel külalissõitjana ning kolmel Itaalia Vormel 4 meistrivõistlustel etapil koos Cram Motorspordiga koos Edi Haxhiu, Mattia Drudi ja Giovanni Altoèga, saavutades üldarvestuses 20. koha.

Vormel Renault 2.0[muuda | muuda lähteteksti]

2015. aastal lõpetas Defourny koos Ukyo Sasahara ja Darius Oskouiga koos ART Junior Teamiga Vormel Renault 2.0 sarja, saades Vormel Renault 2.0 NEC arvestuses kolm võitu ja neljanda koha.

Defourny jäi 2016. aastal oma eelmisesse riietusse, pärast selle ümbernimetamist R-ace GP-ks Will Palmeri ja Julien Falchero kõrval ning saavutas Lando Norrise asemeistrina Vormel Renault 2.0 NEC ja Vormel Renault Eurocup 2.0 kolmanda koha.

Defourny jäi 2017. aastal R-ace GP-sse koos Will Palmeri, Robert Shwartzmani ja Raúl Guzmániga. Kuid ta ei suutnud oma meistrikohta parandada, saavutades meeskonnakaaslaste Will Palmeri ja Robert Shwartzmani järel neljanda koha. Pärast Shwartzmani diskvalifitseerimist võitis ta Le Castelletis Paul Ricardi ringrajal vaid ühe võidu. Ta kogus 2017. aastal üksteist poodiumit, kolm rohkem kui 2016. aastal.

Vormel V8 3.5[muuda | muuda lähteteksti]

Novembris 2016 osales Defourny Fortec Motorsportsi ja AVF-i hooajajärgsetel testimistel koos Dorian Boccolacci, Roy Nissany, Pietro Fittipaldi, Alfonso Celis Jr., René Binderi, Henrique Chavesi, Harrison Scotti ja Beitske Visseriga.

GP3 Series[muuda | muuda lähteteksti]

Defourny sõitis Yas Marinas hooajajärgsel katsel ART Grand Prix ja Arden Internationaliga koos Jack Aitkeni, Nirei Fukuzumi, George Russelli, Leonardo Pulcini ja Kevin Jörgiga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]