Felipe Drugovich

Allikas: Vikipeedia
Felipe Drugovich (2022)

Felipe Drugovich Roncato (sündinud 23. mai 2000 Maringás) on Brasiilia võidusõitja, 2018. aasta Euroformula Openi võitja, alates 2020. aastast on ta võistelnud FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Algus[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast kardisõidu algust vahetas Drugovich 2016. aastal üheistmeliste autode vastu, võisteldes koos Nicklas Nielseniga meeskonnaga Neuhauser Racing ADAC Vormel 4 Meistrivõistlustel. Oma debüüthooajal saavutab Drugovich poodiumi ja üldarvestuses kaheteistkümnenda koha. Järgmisel aastal palkas Drugovichi Van Amersfoort Racing koos Frederik Vesti, Louis Gachoti, Kami Laliberté, Pedro Piqueti, Harrison Newey ja Joey Mawsoniga, kellega ta tegi ka debüüdi Itaalia Vormel 4 Meistrivõistlustel ja FIA Euroopa Vormel 3 Meistrivõistlustel. 2017. aastal tegi Drugovich koos Jannes Fittje, Lodovico Laurini ja Alex Karkosikuga debüüdi ka Euroformula Open Meistrivõistlustel RP Motorsport meeskonnaga; järgmisel hooajal mängib ta terve hooaja ja domineerib meistritiitlit, võttes 16 võistlusest 14 võitu, koos Alex Karkosik (hiljem Leonard Hoogenboom, Kaylen Frederick ja David Schumacher), Michaël Benyahia (hiljem Leonardo Lorandi, Christian Hahn ja Kaylen Frederick), David Vidales (hiljem Alessandro Bracalente) ja Aldo Festante (hiljem Leonard Hoogenboom, David Schumacher ja Kaylen Frederick).

Vormel 3[muuda | muuda lähteteksti]

2019. aastal osaleb Drugovich FIA Vormel 3 Meistrivõistlustel koos Carlin Buzz Racing meeskonnaga koos Teppei Natori ja Logan Sargeantiga. Kogu meistrivõistluste jooksul kogus ta vaid kaheksa punkti, parima tulemusena saavutas Hungaroringil kuues koht, sõitjate edetabelis kuueteistkümnendal kohal.

Vormel 2[muuda | muuda lähteteksti]

Aastal 2020 pääseb Drugovich FIA Vormel 2 Meistrivõistlustel, mille palkab MP Motorsport koos Nobuharu Matsushitaga (hiljem Giuliano Alesi). Oma esimese kategooria võidu võtab ta Austrias sprindivõistlusel, kus märgib ühtlasi ka võistluse kiireimat ringi. Teine võit tuleb Barcelona sprindivõistlusel, 28. novembril Bahreinis võidab ta aga oma esimese mänguvõistluse. Ta lõpetab meistrivõistlused üheksandal positsioonil, kolme võidu ja nelja poodiumikohaga.

7. detsembril 2020 tehakse ametlikuks tema üleminek MP Motorsport meeskonnast 2021. aasta hooajaks UNI-Virtuosi Racing meeskonda koos Guanyu Zhouga. Monacos toimunud Sprint Race1 võistlusel saavutas Drugovich oma meeskonnakaaslase Guanyu Zhou järel teise koha, vallutades sellega oma hooaja esimese poodiumi. Endiselt Monaco ringrajal vallutab ta oma teise poodiumi, kolmanda kohaga Théo Pourchaire'i ja Oscar Piastri järel. Sotšis toimunud esimese sprindivõistluse eelvõistlusel põrkas Drugovitš otse vastu betoonseina, viidi haiglasse ja oli sunnitud ka järgmisel päeval Feature Race’i vahele jätma. Brasiillane naasis Abu Dhabis viimases voorus poodiumile, lõpetades 1. sõidu Jehan Daruvala järel teisena ja nädalavahetuse kolmandas sõidus kolmandana. Drugovich lõpetab seega hooaja edetabelis kaheksandal kohal, kuid võidule naasmata.

Drugovich naaseb 2022. aasta hooajaks Hollandi meeskonna MP Motorsportiga koos Clément Novalakiga. Brasiilia piloot naaseb 2020. aastal debüüdi teinud meeskonda, mis annab võimaluse pärast pettumust valmistavat kogemust UNI-Virtuosiga taasalustada. Jeddas võidab ta oma teise pooluse selles kategoorias, alustades esiotsast, võidab ta Feature Race'i Richard Verschoori ees. Kataloonias võitis ta mõlemas sõidus, kindlustades sellega üldarvestuses esikoha. Ajaloolisel Monte Carlo ringrajal võidab brasiillane oma hooaja neljanda võistluse Théo Pourchaire ees.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]