Nele-Liis Vaiksoo

Allikas: Vikipeedia
Nele-Liis Vaiksoo (2006)

Nele-Liis Vaiksoo (sündinud 16. märtsil 1984 Tallinnas) on eesti laulja ja muusikalinäitleja.

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Nele-Liis Vaiksoo on sündinud ja üles kasvanud Tallinnas. Ta õppis Westholmi gümnaasiumis, kuid keskhariduse sai ta hiljem täiskasvanute gümnaasiumist. Kooliajal õppis ta ka lastemuusikakoolis klaveri erialal.

Laulmise juurde jõudis Vaiksoo kuueaastaselt ETV tütarlastekooris. Kooriga esineti 1990. aastatel paljudes ETV telesaadetes ning astuti üles konkurssidel ja kontsertidel nii Euroopa riikides kui ka Iisraelis, USA-s ja mujal.

Esimene suuremat avalikkuse tähelepanu võitnud esitus soololauljana oli Nele-Liis Vaiksool 2000. aastal, kui ta saavutas Eesti Televisiooni lauluvõistlusel "Laulukarussell" neljanda koha, esitades Olav Ehala "Näkilaulu".

Lavatöö[muuda | muuda lähteteksti]

Enne teatritöö algust 1998. aastal osales Nele-Liis Vaiksoo paljudes lavastuslikes ETV laste- ja muusikasaates. Tema muusikalidebüüt oli Rodgersi/Hammersteini "Kuningas ja mina" (1998), kus ta kehastas haaremis üht pajudest kuninga naistest. Suurem roll, naispeaosa Sarah, järgnes 2000. aastal muusikalis "Vampiiride tants". Sestsaadik on Vaiksoo osalenud paljudes muusikalides nii pea- kui ka kõrvalosaldes, aga ka mõnes draamalavastuses.

Nele-Liis Vaiksoo Pipi Pikksuka rollis (2013)

2008. aasta sügisel suundus Nele-Liis Vaiksoo kaheks aastaks Saksamaale, kus ta naasis Sarah' rolli muusikalis "Vampiiride tants". Vaiksoo laulis kuni 2010. aasta kevadeni seda rolli Oberhauseni muusikateatris igapäevatööna kuni kaheksa etendust nädalas. Eestisse naasmise järel järgnesid peaosad näiteks rahvusooperi Estonia muusikalis "Pipi Pikksukk" ja Vanemuise teatri lavastuses "Mary Poppins" jm. Kaalukas roll, Fantine muusikalis "Hüljatud", on Vaiksool repertuaaris Vanemuise teatris alates 2017. aastast.

Ta on osalenud paljudes telesaadetes, näiteks saates "Su nägu kõlab tuttavalt". Ta on solist nii suurearvulistes kui ka kammerlikumates koosseisudes. Ta astub sageli üles koos Olav Ehalaga.

Nele-Liis Vaiksoo oli konkursi Eesti Laul 2024 finalist, ta esitas loo "Käte ümber jää", mis saavutas 3. koha.

Helisalvestised[muuda | muuda lähteteksti]

2003. aastal välja antud plaadil "Family. We Are Family" laulab ta koos Kaire Vilgatsi, Maikeni, Bert Pringi, Lauri Liivi ja Lauri Pihlapiga.

2008. aastal ilmus tema ja Rolf Roosalu jõulualbum.

2012. aastal alustas ta koostööd Olav Ehalaga, koos on nad andnud üle saja kontserdi nii Eestis kui ka välismaal.

Lisaks on Vaiksoo lugenud dublaaži Disney animafilmidele “Rapuntsel” (nimiosa) ja “Lõvikuningas” (Nala).

Detsembris 2013 andis ta välja oma esimese sooloalbumi "Mina", mis tähistas enda muusikalikarjääri 15. aastapäeva.

2021. aastal ilmus Vaiksoo ja tema poja album "Valguses ja varjus", mis oli pühendatud tekstiautorile Leelo Tungalile.[1]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Filipiinidelt pärit näitleja Rommel Singsoniga on tal poeg Ron Jonathan (sündinud 2004). Vaiksoo elukaaslane on jurist Mihkel Nukka, kellega on ühine tütar (sündinud 2020). Nele-Liis Vaiksoo isa on tunnustatud arhitekt Raul Vaiksoo, ema Liia Vaiksoo on aastaid olnud rahvusooperi Estonia kostüümiala töötaja. Tema vend Raul-Markus Vaiksoo on tantsuõpetaja.

Nele-Liis Vaiksoo on läbinud poolpika Ironmani triatloni.[1]

Lavarollid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 Anu Saagim (20. detsember 2022). "„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA" | Nele-Liis Vaiksoo: kui sa tead raskusi, millest su laps on üle saanud, ja siis ta teeb midagi vapustavat, lööb see sind täiesti pahviks". Õhtuleht. Vaadatud 20. detsembril 2022.