Maxim

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib ajakirjast; kuulipilduja kohta vaata artiklit Maxim (kuulipilduja); eesnime kohta artiklit Maxim (eesinimi)

Jessica Simpson ajakirjanumbriga, mille kaanepildil ta ise on.

Maxim on meestele mõeldud elustiili ajakiri. Ajakirja esimene number ilmus 1995. aasta mais Suurbritannias. Ajakirja lehekülgedel kirjutatakse meestemoest, autodest, tehnikast ja muudest meestele huvi pakkuda võivatest asjadest. Samuti sisaldab ajakiri ka mõningaid erootilisi hõnguga fotosid.

Ajakirja edu kodumaal tõi kaasa laienemise välisturgudele. 1997. aastal ilmus esimene number, mis oli mõeldud USA turule. Sellest väljaandest on saanud seal riigis suurim noorte meeste ajakiri, mille igakuine trükiarv ületab 9 miljonit eksemplari. Ajakirja erinevad väljaanded on veel ka Argentinas, Austraalias, Belgias, Bulgaaria, Filipiinidel, Hispaanias, Hollandis, Indias, Indoneesias, Itaalias, Kanadas, Kreekas, Lõuna-Koreas, Mehhikos, Montenegros, Poolas, Prantsusmaal (kandes nime "Maximal"), Rumeenias, Tšehhis, Serbias, Singapuris, Tais, Türgis, Ukrainas ja Venemaal (olles riigi suurima trükiarvuga meesteajakiri). Ajakiri on ilmunud ka Brasiilias, Portugalis (nimega "Maxmen") ja Saksamaal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]