Kategooria arutelu:Eesti sportlased sünnikohati

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Piirkonniti, kas see tähendab praegust elukohta? Sain aru, et kategooriad on sünnilinnade järgi. --Pelmeen10 16. juuni 2018, kell 00:12 (EEST)

Teisalda siis, à la Sportlased sünnikoha/päritolu järgi, kuigi, jätab välja nt klubid,
algmõte oli siduda enwi-ga, ja siis tuleb see vahendamine, mis ei saa olla otsetõlge... veel üks võimalus on lasta 1-2-3 päeva "settida" ja siis jätkata—Pietadè 16. juuni 2018, kell 01:01 (EEST)

Ehk siis, kustutamise vastu muidugi, parem ("õige" on subjektiivne) mõelda koostöös välja parim ühendusviis ingliskeelse vastava artikliväljaga ühendamiseks, ja, see ei käi "käsu korras"...—Pietadè 16. juuni 2018, kell 01:08 (EEST)

kodukoha järgi?
kodustaadion, kodukoht...—Pietadè 16. juuni 2018, kell 01:10 (EEST)

Pigem ikka sünnikoht/sünnikodu. Inimesed kolivad ju elu jooksul, "kodukoht" märgib minu meelest hetke elukohta. Eriti veider on see kategooria sportlaste puhul, keda enam elus ei ole. --Pelmeen10 16. juuni 2018, kell 19:58 (EEST)
Eesti sportlased sünnikoha järgi?—Pietadè 16. juuni 2018, kell 20:22 (EEST)
Või "...päritolu järgi"? --Pelmeen10 16. juuni 2018, kell 21:50 (EEST)
Veel võib tulla sisse tõik, et võis olla nt küüditatu ja sündida teab kus, päritolu ehk sobivam.—Pietadè 16. juuni 2018, kell 22:06 (EEST)
Minu meelest ei kõlba kategoriseerimiseks ei sünnikoht (või mis sellest välja tuleb kui märkida Georg Ots Petrogradi ujujaks ja Ksenija Balta Minski kergejõustiklaseks) ega ka elukoht (suvaline välismaa klubis mänginud pallur). Kipun arvama, et segaduste vältimiseks on targem selliseid kategooriad mitte teha või siis tuleks asjad päriselt ja sisuliselt ka läbi arutada.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu16. juuni 2018, kell 23:04 (EEST)[vasta]

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Millest see alguse sai, oli see, et sattusin kategooriale Sportspeople by city or town in Estonia ja selles omakorda mõnele sellisele artiklile, mida etwi-s pole; seega ei näe endiselt põhjust, miks ei või olla etwi-s samalaadset, seda enam, et inglise keeles kirjutajaid on maailmas "mõnevõrra" rohkem kui e.k. kirjutajaid.—Pietadè 16. juuni 2018, kell 23:53 (EEST)

Aga sportlased võivad ka maalt pärit olla. Mida nendega teha? --37.157.96.158 18. juuni 2018, kell 21:56 (EEST)[vasta]

Nõus Ahsoousega. Esiteks ei ole arusaadav, mis on tegelikult siinse kategooria ja alamkategooriate kategoriseerimise alus. Teiseks ei ole elukohtade järgi kategoriseerimisel suurt mõtet, see on nii muutuv väärtus. Sünnikoha järgi justnagu võiks kategoriseerida, aga see tihti ei näita ka midagi, sünnikoht võib olla nö juhuslik (sündis ühes kohas, kasvas üles mujal) või siis nii väike asula, et selle asula järgi kategoriseerida pole mõtet. Kusjuures väikeste asulate puhul kiputakse tihti sünnikohaks/päritolukohaks märkima läheduses asuvat suuremat asulat, oli see siis tegelikult nii või mitte. Ja on võimalik ka vastupidine: sünnikohaks on märgitud vanemate elukoht väikses asulas, aga sünd toimus suurema linna haiglas. Siit siis ka sünnikoha definitsiooni küsimus. Adeliine 18. juuni 2018, kell 15:40 (EEST)[vasta]

Mõhh, Adeliine, kas Sul on kodu, ehk kodukoht? mida ka teised selle nimetuse/määratluse all tunnustavad?, voi e—Pietadè 18. juuni 2018, kell 21:59 (EEST)
Kui nüüd isiklikuks minna, siis minu kodu on juba pikemat aega Tartus. Sündisin Tallinnas ja sünnikodu, kus elasin pärast sündi, oli Nõmmel. Üles kasvasin Kristiines. Mis nendest on kodukoht? Adeliine 19. juuni 2018, kell 14:41 (EEST)[vasta]
Praegune on "kodukoha järgi", enam-vähem enwi sarnane, üks pooltargument seega "sünergia" enwi-ga, teine pooltargument, mu meelest kohati toekam: enwi vastavates kategooriates on EV sportlasi (järelikult on peetud seal vajalikuks neid sportlasi kajastada), keda etwi-s (veel) pole, ilmselt ka vastupidi.—Pietadè 18. juuni 2018, kell 15:52 (EEST)
Samuti, nagu meenub, osaliselt sai minu jaoks asi alguse artiklist Getter Saar, mille enwi vers. oli vahepeal kustutamisohus, praegu ent tulemusi ja arengut vaadates, mis siia ei ole jõudnud, ei saa aru, mis "poliitika" (policy) järgi de-linkimimine teiskeelsetest wi-dest oleks hea, kasulik jne...—Pietadè 18. juuni 2018, kell 21:52 (EEST)
Lisaks, end korrates, Eesti sportlasi ja spordialasid tuleb juurde, sünni/kodu või mis iganes kohti ei tule, kui keegi peab vajalikuks (loomulikult kogukonna nõusolekul) nt dewi-, enwis neid ja nende saavutusi kajastada, mis hea põhjendus peaks olema sellise ühendava/siduva lingistamise väljajätmisel? Et kui meid on vähe ja mõnikord aega/tahtmist napib, siis...—Pietadè 18. juuni 2018, kell 22:09 (EEST)
Kõik võib ju kena olla, aga probleemiks jäävad segadused – nii praegu kui ka hiljem tekkivad. Seepärast on vaja see kõik siin korralikult, selgelt ja arusaadavalt ära põhjendada ja kirja panna, muidu pole asjal mõtet.  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu19. juuni 2018, kell 14:16 (EEST)[vasta]

Nt Baruto kodukoha järgi Väike-Maarja „lahtris“, mitte Jaapani.—Pietadè 19. juuni 2018, kell 16:24 (EEST)

Snitti võõrvikidest?[muuda lähteteksti]

mitmetes vikides on analoogseid kategooriaid tehtud, vt mõtteid siit wikidata:Q8804555. Kuna sportlaste puhul on sünni- ja surmakoht paljudes entsüklopeediates toodud, siis need on olulised tunnused. Ma pakuks välja kategooriad nimedega nt Tallinnas sündinud sportlased ja Tallinna sport (kuhu koondada muu peale isikute). Üksikud sportlased lähevadki siis imelikkudesse, ehkki faktiliselt õigetesse kategooriatesse, nt Georg Ots kategooriasse Peterburis sündinud sportlased--Estopedist1 (arutelu) 19. juuni 2018, kell 17:16 (EEST)[vasta]


Tõusetub ka see küsimus, et kui nt enwi paneb nt Viimsis sündinu Tallinna spordiinimeste alla, siis etwi-s peaks siiski olema Kategooria:Viimsi sportlased, lõpptulemusena on siiski sportlasi rohkem kui kohti...—Pietadè 29. juuni 2018, kell 22:38 (EEST)

Välis-sisevikid[muuda lähteteksti]

Aga kas me peame käituma põhimõtte järele: mingis välisvikis on? Samas kui kategoriseerimise alus on segane. Mõistlikum oleks mitte sääraseid pseudokategooriaid teha. Ja kategooria kustutada.--Juhan121 (arutelu) 30. juuni 2018, kell 00:20 (EEST)[vasta]

Loomulikult ei pea, samas, kui on olemas ekraanitäite viisi viidatud artikleid E sportlaste kohta (mõnikord tuleb "noorusaeg" meelde, 1910–1991 seega), siis nt selle cat alt (mistahes nime alt siis iganes) saab huviline pääsu nende andmete juurde, mis eesti keeles (veel) ei ole kajastatud, milleks seda keelata?
"alus" — registreeritud ilmaletulekukoht? (Kujutan ette, et isegi nt vannis/lennukis v kus iganes sündinu registreerib kodanikuks mingi selleks volitatud riigivõimuorgan) —Pietadè 30. juuni 2018, kell 00:37 (EEST)
Kolmandal katsel, mõtiskledes cat:Tallinna sportlased peale, jõudsin 2.11 m pikkusele Tallinnas sündinud Maik-Kalev Kotsarile,[1] miks teda meil ei v6iks olla; või siis teisiti küsides, "mis rada võiks "siit" "sinna" viia"? —Pietadè 30. juuni 2018, kell 00:53 (EEST)
  1. "Viimasel veerandil mängu käest andnud Eesti korvpallikoondis kaotas Suurbritanniale". Delfi Sport. 29. juuni 2018.
Aga mõistlikum oleks eesti vikisse kirjutada artikkel Maik-Kalev Kotsar.--Juhan121 (arutelu) 30. juuni 2018, kell 00:59 (EEST)[vasta]
Aga siis vaadata sealt eesti sportlasi, keda eesti wikis pole ja teha neist esialgu nupukesed ja nupukestest artiklid. Aga kategooriat eesti wikisse mitte panna, seda enam, et need kategooriad on eluvõõralt tehtud ja inglise viki autoritele sellele tähelepanu juhtimine on kui vasikaga võidujooksmine.--Juhan121 (arutelu) 30. juuni 2018, kell 00:59 (EEST)[vasta]
Jäin vahepeal red-conf-ti ja tegin 2 lauset, alustuseks;
"Aga siis vaadata sealt eesti sportlasi" — kes selle peale üldse tuleb, et hakata "sealt-meid" otsima, DJBE1, tõsi, on katsetanud, aga, no comment on parem kui „komment“; mis minusse puutub, siis kohe kui sõda lõpeb, kui lõpeb (RU-UA sõja enwi kroonikad, vähemalt 3× päevas täiendused, enwi-s), "pühendun spordile", kui ma just 24/7 režiimis "toiduraha" pole teenimas... —Pietadè 30. juuni 2018, kell 01:25 (EEST)
red-conf-st:
Kas see väljend: „kui vasikaga võidujooksmine“, on sinnakanti kui „punamudilase“ (tõlgin: kui isik ei suutnud nõukogude ajal mudilasena elementaarseid käitumis-/suhtlemisreegleid omandada, ja tulemusena suurhullusoobistus, siis on indiviid vääriline oktoobri-punamudilas-lapse tähekest kandma) poolt hiljuti räusatu, midagi taolist, et "võiks lasteaialastele trükitähtedega ja illustreeritud variandi ka teha" (st, indiviid, kes ei suutnud mudilaseas omandada elementaarseid käitumisreegleidki, kuigi räägitakse, et vastuvõtlik iga, hakkab nüüd ise lasteaialapsi "kasvatama"...)
aga, see ei puutunud sinusse, srry
ja, kui "neil" on praegu "meie" kohta N artiklit, siis minu arvamus on, et u 10 a pärast on "neil" artikleid ca 10×rohkem, me ei jõua sammu pidada, kui tahaksimegi. —Pietadè 30. juuni 2018, kell 01:42 (EEST)

Panin hääletusele. --Pelmeen10 30. juuni 2018, kell 01:31 (EEST)

Et "7-aastak 5 aastaga"; pigem vajab see rohkem mõtlemist, mis eeldab ka "sorimist" teiskeelsetes vikiprojektides, ja sport pole sugugi ainuke.—Pietadè 30. juuni 2018, kell 01:47 (EEST)
Lisaks, "hääletule" (mul läks mikrofon katki) hää-le-tamisele kuluva aja jooksul saaks tahtmise korral palju ära teha, etwi heaks, läheb juba jututoa kanti?—Pietadè 30. juuni 2018, kell 01:50 (EEST)
"Õhtu" lõpetuseks, "vasikatest": mingil aastal sai viidatud katsele: N miljonilinna keskväljakulu pandi läbipaistvast plastist valmistatud dražeedega täidetud sea kujutis ja paluti inimestel kirja panna, mitu dražeed sea sees on; tulemusena ei saadud miljonitest vastustest ühtki õiget, kõigi vastajate pakutud arvu kokkuliitmisel ja jagamisel vastajate arvuga saadi täpne vastus; seos wi-dega — vi ei ole "kõigile väljapandud" või "kõigile nähtav", seega, osa arutluskäiku vahele jättes, on "langev" otsus otsekui kutsa saba, kes ütleb oma sabale: lange!, teisisõnu, organisatsioonisisene otsus, millel puudub igasugune "organisatsioonivälise auditi" iva, imho.—Pietadè 30. juuni 2018, kell 02:30 (EEST)
Veelkord, lõpetuseks (hakkas uni tulema ja siis tuli meelde, et EE vajab mult veel mõnd senti, seega, arvuti sisse, ja) küsimus, jalapallilainetuse kandel: digipall on, kas järgmise sammuna otsustab publik, kes, mis, kus, neid ju ikkagi rohkem...—Pietadè 30. juuni 2018, kell 02:50 (EEST)

Kategooria ümber nimetada[muuda lähteteksti]

Nagu varem siinses arutelus ütlesin, siis tuleks kasutada keelekuju, nagu "Kuressaares sündinud sportlased". Keelekuju "pärit" pole me oma kategooriatesüsteemis kasutanud. Keelekuju "sündinud" aga 1000+ korda--Estopedist1 (arutelu) 3. mai 2019, kell 21:13 (EEST)[vasta]

keel-e-kuju «pärit» kohta —, jne, mis minusse (ja paljudesse teistesse) puutub, ep lihtsalt viici terida seda asja°—° Pietadè 4. mai 2019, kell 03:46 (EEST)