Arutelu:Ametlik keel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Päris hea töö, aga siin on veel probleeme.

Erinevalt riigikeelest ei ole ametlik keel otseselt seotud ühe kindla rahvuse ega kultuuriga (ei ole või ei pruugi olla rahvuskeel).

See ei ole hästi arusaadav ega minu meelest ka mitte päris täpne. Minu meelest on kõik ametlikud keeled peale ladina keele ka mingi rahvuse rahvuskeeled. Ja otsene seotus kindla rahvuse või kultuuriga tundub liiga ebamäärane ega saa iseenesest olla ametliku keele ja riigikeele eristamise kriteerium. Seda tuleks täpsemalt sõnastada. Andres 5. oktoober 2008, kell 06:40 (UTC)

Ah jaa, on ka organisatsioonide (näiteks ÜRO) ja ürituste (näiteks kongresside, konverentside) ametlikud keeled. Andres 5. oktoober 2008, kell 06:41 (UTC)

Kas USA-s ei kasutata ametlike toimingute läbiviimisel mingit keelt? See, mida siin öelda tahetakse, ja ametliku keele definitsioon on omavahel vastuolus. Peaks mõtlema, kuidas definitsiooni täpsustada. Andres 5. oktoober 2008, kell 06:43 (UTC)

Kas öelda siis, et ei pruugi olla kohalik rahvuskeel? Või üldse eemaldada?Myriwe 5. oktoober 2008, kell 15:02 (UTC)

Panin selle sõna juurde, nii on parem küll. Andres 5. oktoober 2008, kell 15:40 (UTC)

Eemaldain lingi, kuna see ei vii leheküljele, mis käsitleb riigikeelt ja ametlikku keelt: Riigikeel ja ametlik keel

Vana artikkel[muuda lähteteksti]

Ametlik keel ehk ametikeel on keel, mida kasutatakse riigis või muul territooriumil ametlike toimingute läbiviimisel. Erinevalt riigikeelest ei ole ametlik keel otseselt seotud ühe kindla rahvuse ega kultuuriga (ei ole või ei pruugi olla kohalik rahvuskeel). Eestis on peale riigikeele ametlikuks keeleks eesti viipekeel[viide?].

Euroopa Liidus on kasutusel 23 ametlikku keelt: bulgaaria, eesti, hispaania, hollandi, inglise, iiri, itaalia, kreeka, leedu, läti, malta, poola, portugali, prantsuse, rootsi, rumeenia, saksa, soome, slovaki, sloveeni, taani, tšehhi ja ungari.

Ameerika Ühendriikides puuduvad ametlikud ja riigikeeled.


Minu meelest on pool artiklist teemast mööda. Andres (arutelu) 8. mai 2019, kell 15:12 (EEST)[vasta]