Unterberg (Alam-Austria)

Allikas: Vikipeedia
Unterberg
Tipupiirkond koos tipuristiga
Tipupiirkond koos tipuristiga
Kõrgus 1342
Asukoht Alam-Austria, Austria
Ahelik, mäestik Gutensteini Alpid
Koordinaadid 47° 56′ 18″ N, 15° 49′ 9″ E
Unterberg (Alam-Austria) (Austria)
Unterberg (Alam-Austria)

Unterberg on väljapaistev tipp (1342 m) Gutensteini Alpides Alam-Austria lõunaosas. See asub Hainfeldist u. 10 km lõunas ning on ebamäärase mäeaheliku, kuhu kuuluvad Hocheck (1037 m) ja Kieneck (1106 m), läänepoolseim ja kõrgeim tipp. Selle hari jätkub edelasuunas, ehkki vähemkõrgena, Brunntaler Höhe (1090 m) ja Leitermauerni (1025 m) poole.

Tipuväljal asub kabel nimega Maria Einsiedl.

Mägi koosneb lubjakivist ning selle järsku ja metsast loodekülge läbistavad kaljurünkad, samas kui kagus langeb mägi poole laugemalt. U. 150 m tipust allpool asub mägihütt Unterberghaus. See on mitme suusarajaga kohalik talispordikeskus ja on kevadel populaarne suusaalpinismks. Suusatõstuk tõuseb kagupoolsel nõlval üles tippu ja selle juurde pääseb Muggendorfi kaudu Pernitzist Piestingi orus.

Myrabachi oja algab Unterbergi idaküljelt Myraluckest ja langeb mõne kilomeetri pärast maalilise Myra kosena Piestingi jõe orgu.
Umbes 8 km Unterbergist lõunas asub Rohrer Sattel (864 m), oluline maanteeühendus Piestingi orust ja Viini nõost Schneebergi piirkonda ja Traiseni orgu.