Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledž

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt TLÜ Rakvere Kolledž)

Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledž oli Tallinna Ülikooli kolledž Rakveres, Pikk tänav 40.

Kolledž avati 1. septembril 1999. Kooli rajamine Rakveresse oli piirkonna jaoks tähelepanuväärne sündmus, kuna sellega taaskäivitati Rakvere Õpetajate Seminarist alguse saanud õpetajakoolitus. Kolledžis hakati koolitama bakalaureuseõppes põhihariduse pedagooge (lasteaiaõpetajaid) ja sotsiaaltöötajaid ning magistriõppes riigiteaduste erialal. Kolledž on kujunemas kaasaegse õpikeskkonnaga regionaalseks haridus- ja teaduskeskuseks, mille eesmärgiks on arendada õppe- ja uurimistegevust ning toetada piirkondliku arengu vajadusi.

Pikk tänav 40, Rakvere Kreiskooli hoone

2002. aasta. sügisest toimus õppetöö kolledži oma majas Rakvere vanalinnas.

Üliõpilaste kasutada olid kaasaegsed auditooriumid, arvutiklass ja raamatukogu iseseisvaks tööks ning kohvik lõõgastumiseks. Kolledžil oli välja kujunenud hea praktikabaaside võrgustik. Ladus koostöö oli ka linna raamatukogu, teatri ja rahvamajaga. Külastada sai kontserte, etendusi ja spordivõistlusi, mida üliõpilane sai sageli "letihinnast" taskukohasemalt.

2019. a kevadel lõpetas 20-aastase Tallinna ülikooli Rakvere kolledži viimane lend alushariduse pedagoogi ja sotsiaalpedagoogika eriala üliõpilasi. Ehkki Tallinna Ülikool kavandas leida hoonele kasutust, seisab 2021. a seisuga hoone kasutamata ja tühjana.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Õppetegevust alustati tolles hoones juba 1805. aastal Rakvere Kreiskooli rajamisega, kus õppisid teiste hulgas ka Friedrich Reinhold Kreutzwald ja Friedrich Robert Faehlmann.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]