Tähelaev

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib telesaatest; kosmosesõiduki kohta vaata artiklit Kosmoselaev

"Tähelaev" oli portreesaadete sari, mis oli Eesti Televisiooni eetris aastatel 2004–2014 (pühapäeviti kell 10).

Esimene saade läks eetrisse 2004. aasta jaanuaris, kui "Tähelaev" vahetas välja senise pühapäevase hommikuprogrammi "Pühapäevitaja". Viimane saade oli eetris 2014. aasta jaanuaris ja ühtekokku valmis sarjas 350 saadet.

Tegemist oli 75-minutise portreesaatega, milles saate külaline rääkis oma elust, tööst, loomingust ja lähedastest. Sõna said portreteeritava kolleegid, mõttekaaslased ja pereliikmed. Stuudios oli üllatuskülalisi ja kõlas muusikat saatekülalise soovil või maitse järgi.

Kindlat saatejuhti "Tähelaeval" polnud. Läbi aegade on "Tähelaeva" juhtinud Mati Talvik, Reet Linna, Margit Kilumets, Margus Saar, Piret Jõemägi, Meelis Kompus, Katrin Viirpalu, Grete Lõbu, Katrin Vaga jt. Külaliste seas on olnud Helgi Sallo, Marju Lauristin, Helle Meri, Siim Kallas, Mart Laar, Edgar Savisaar, Maarja-Liis Ilus, Tõnu Kaljuste, Anne Veski, Urve Tauts, Jaan Einasto, Hando Runnel jpt. Sarja toimetajad olid Anne-Mari Neider, Krista Taim jt, režissöörid Kalev Lepik ja Elo Selirand, produtsent Kaia Häelme.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]