Sten Svetljakov

Allikas: Vikipeedia

Sten Svetljakov (sündinud 6. märtsil 1989 Tartus) on eesti kultuurikorraldaja, endine Tallinna Salme Kultuurikeskuse direktor ja asumifestivali KopliFest ellukutsuja. Hetkel töötab Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonna juhatajana.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on lõpetanud Tartu Kivilinna Gümnaasiumi 2008. aastal ja pärast seda omandanud Tallinna Ülikoolis sotsiaalteaduste bakalaureuse kraadi. 2009. aastal asus püsivalt elama Tallinnasse ja 2011. aastal alustas tööd Tallinna Linnavalitsuses. Linnavalitsuses töötas ta peaspetsialisti, kultuuriosakonna juhatajana ja Põhja-Tallinna vanema asetäitjana. 2018. aastal algatas ta Tallinna Linnavalitsuse toel asumifestivali KopliFest, mis on inspiratsiooni saanud kohaliku kogukonna ellu kutsutud Kopli liinide festivalilt. Esimesel kahel aastal oli ta ka festivali peakorraldaja. 2020. aastal alustas ta tööd Tallinna Salme Kultuurikeskuse direktorina ning 2022. aasta oktoobrist Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonna juhina. Hetkel on ta ka lõpetamas õpinguid magistrantuuris Tartu Ülikoolis kultuurikorralduse erialal.

Ühiskondlik tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Sten Svetljakov on MTÜ Käsikäes Ukrainlastele asutajaliige ja praegusel hetkel ka juhatuse liige. Mittetulundusühing asutati koos nelja liikmega, kelleks on Elina Pähklimägi (vabakutseline näitleja ja lavastaja), Aljona Eesmaa (EKA õppejõud ja moeajakirjanik), Tuuliki Oberschneider (tegevprodutsent), Hanna-Liina Võsa (muusikalinäitleja, laulja), hiljem liitus juhatusega ka ettevõtja ja produtsent Alice Järvet. Lisaks kuulub ta Tartu Sport ja SA Tampere maja nõukogusse.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Ta elukaaslane on Lilian Kuuslap. Peres kasvab ka kaks poega (2016, 2017).

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Artiklid[muuda | muuda lähteteksti]