Osterwald

Allikas: Vikipeedia
Osterwald

Pindala 33,4 km²[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 1199 (31.12.2022)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 52° 32′ N, 7° 2′ E
Valla asend Grafschaft Bentheimi kreisis

Osterwald on vald Saksamaal Alam-Saksi liidumaal Grafschaft Bentheimi kreisis. Kuulub valdade ühendusse Samtgemeinde Neuenhaus.

Valla osad on Osterwald, Alte Piccardie ja Hohenkörben (Veldhauseni kihelkond). Valla pindala on 33,38 km². 31. detsembril 2015 elas seal 1172 inimest.

Osterwaldis on kaks oja: Soermannsbecke ja Böltbecke, mis voolavad Leesse.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Nime Osterwald on esmamainitud 14. sajandi dokumentides.

Majandus[muuda | muuda lähteteksti]

Osterwaldi majanduslik tugisammas on põllumajandus ja selle järgmine kõige olulisem elatusallikaks on naftatööstus. Lisaks sellele leidub palju väiksemaid ettevõtteid, nagu puusepatöökoda, autokool ja kingapood. Kunagi oli naftatööstus valla suurim majanduslik tegur. Sel ajal ehitati ka ujula, mille lagi langes sisse; sellest ajast seda enam ei kasutata.

Sport[muuda | muuda lähteteksti]

Jalgpalliväljaku kõrval, mida kasutab BCO n.e.V. (Bolz Club Osterwald), on ka spordisaal, kus mängitakse võrkpalli, käsipalli, korvpalli ja jalgpalli.

Rahvastik[muuda | muuda lähteteksti]

Mõned kohalikud inimesed, peamiselt vanemad, kõnelevad ikka veel alamsaksa keelt.

Kultuur[muuda | muuda lähteteksti]

Osterwaldis on naftamuuseum ja talumuuseum. Küla kogukonnamajas jagavad teatrietenduste või lastemuusikalidega ruumi pulmad ja teised pidustused.

Osterwald on ka lemmikkoht, kuhu inimesed tulevad ja mängivad piirkondlikku mängu Kloatscheeten, mis hõlmab meeskondi, kes veeretavad väikest puidust pliisüdamikuga ketast piki maanteid.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]