Itterbeck

Allikas: Vikipeedia
Itterbeck

Vapp

Pindala 41,1 km² (2017)[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 1729 (31.12.2022)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 52° 30′ N, 6° 48′ E
Valla asend Grafschaft Bentheimi kreisis

Itterbeck on vald Saksamaal Alam-Saksi liidumaal Grafschaft Bentheimi kreisis. See on vana põllumajanduslik kogukond, mis on arenenud iseseisvaks vallaks.

Itterbeck kuulub valdade ühendusse Samtgemeinde Uelsen. Valla pindala on 41,01 km². 31. detsembril 2015 elas seal 1747 inimest.

Itterbecki nimi on pandud Itteri oja järgi, mis voolab läbi valla. Itterbecki maastikku iseloomustavad nõmm, mets ja haritud nõmm. Kõrvalises Egges on kalvinistlik kabel, mis kuulub Uelseni kogudusele. Vaatamist väärt on looduskaitseala ja taimestiku loomastiku elupaik Itterbecker Heide (nõmm) ning Egger Riese ("Egge hiiglane"), mitu meetrit kõrge jääaegne rändkivi. 2004. aastal tähistati Itterbecki 750. aastapäeva.

Itterbecki osad (Ortsteile) on Itterbeck, Egge, Itterbeckermoor, Kleine Striepe, Balderhaarmoor, Itterbeckerdoose ja Ratzel.

Haridus ja sotsiaalteenused[muuda | muuda lähteteksti]

Itterbeckis on üks algkool. Kogu edasine haridus antakse koolides naabruses Uelsenis. Nooremate laste jaoks on vallas kaks mängurühma: Itterbeckis "Wonneproppen" ja Egges "Egger Zwerge" ("Egge pöialpoisid"). 2001. aastast on Egges veel olnud mudilaste rühm (saksa keeles Loslösegruppe), mis hoolitseb laste eest alates 2½ aastast. Vanematele lastele on sõltumatu noorte kogunemiskoht, samuti laste pärastlõunased rühmad, mida organiseerivad NMKÜ ja kalvinistlik kogudus.

Vaba aeg[muuda | muuda lähteteksti]

Itterbecki käsutuses on ulatuslikud jalgratta- ja matkarajad, mis viivad kas läbi valla või läbi kogu alamkrahvkonna. Populaarsed väljasõidukohad on Egger Riese, Itterbecki nõmm ja Itteri lätted. Mõnda aega on Hof für Heimatpflege ("Kodumaa edendamise hoov"), mis taaselustab Itterbecki minevikku, meelitanud palju külastajaid oma lummusesse. Siia kuulub kostüümirühm, mis kannab autentseid, ajaloolisi Itterbecki kostüüme.

Lisaks on vallas avalikuks kasutuseks avatud ka tenniseväljakud, jalgpalliväljakud ja ujula.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]