Muusika kompositsiooni- ja analüüsimeetodite loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Siin on loetletud muusika kompositsiooni- ja analüüsimeetodeid.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

  1. aknatehnika (la forma a finestre)
  2. akumulatsioon
  3. aleatoorika
  4. aleatooriline kontrapunkt
  5. algoritmiline komponeerimine
  6. stilistiline allusioon
  7. arranžeerimine
  8. augmentatsioon

B[muuda | muuda lähteteksti]

  1. burdoon

C[muuda | muuda lähteteksti]

  1. cantus firmus- tehnika

D[muuda | muuda lähteteksti]

  1. destruktsioon
  2. difusioon
  3. diminutsioon
  4. discantus-tehnika -> tiiskant
  5. divisioon
  6. dodekafoonia

E[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ekstrapolatsioon
  2. enesehävitus

F[muuda | muuda lähteteksti]

  1. faasinihe
  2. figureerimine
  3. filtratsioon

G[muuda | muuda lähteteksti]

  1. geneetiline algoritm
  2. grupikompositsioon

H[muuda | muuda lähteteksti]

  1. hokett
  2. hulgateoreetiline muusikaanalüüs

I[muuda | muuda lähteteksti]

  1. imitatsioon
  2. interpolatsioon
  3. inversioon
  4. isorütmika

J[muuda | muuda lähteteksti]

  1. juhtmotiivitehnika ( Leitmotiv#Technik)

K[muuda | muuda lähteteksti]

  1. kõladisain
  2. kõlavärvimeloodia
  3. kollaaž
  4. kollaaž
  5. kontrapunkt
  6. kontrollitud aleatoorika
  7. kontsentreerimine
  8. kontuuri redutseerimise algoritm
  9. kumulatiivne seadmine (cumulative setting)

L[muuda | muuda lähteteksti]

  1. laenamine
  2. laiendatud parafraas (extended paraphrase)

M[muuda | muuda lähteteksti]

  1. maskimine
  2. meeleolutehnika (mood#technics)
  3. metamorfoos
  4. mikropolüfoonia
  5. miksimine
  6. mimikri
  7. modifikatsioon
  8. momentvorm
  9. mosaiik (patchwork)
  10. modelleerimine
  11. multiplikatsioon
  12. multivalentne muusikaanalüüs
  13. muusikaline hulgateooria
  14. muusikaline kirjeldus
  15. muusikaline täringumäng

O[muuda | muuda lähteteksti]

  1. orelpunkt
  2. organum
  3. orkestratsioon
  4. ornamenteerimine
  5. ostinato

P[muuda | muuda lähteteksti]

  1. parafraseerimine
  2. permutatsioon
  3. pingedisain
  4. popurrii (medley)
  5. programmiline tsiteerimine (programmatic quotation)

Q[muuda | muuda lähteteksti]

  1. quodlibet

R[muuda | muuda lähteteksti]

  1. repetitsioon
  2. retrograad
  3. rotatsioon
  4. saturatsioon

S[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Schenkeri analüüs
  2. seadmine
  3. selektsioon
  4. semiootiline muusikaanalüüs
  5. seriaalne meetod
  6. serialiseerimine
  7. statistiline muusikaanalüüs
  8. stohhastiline meetod

T[muuda | muuda lähteteksti]

  1. tiiskant
  2. transformeerimine
  3. transponeerimine
  4. tropeerimine
  5. tsirkulatsioon

V[muuda | muuda lähteteksti]

  1. vähikäik
  2. väljatehnika
  3. varieerimine
  4. varjatud polüfoonia
  5. vektoriaalne meetod
  6. vormelkompositsioon

Ü[muuda | muuda lähteteksti]

  1. ümberharmoniseerimine