Kasutaja arutelu:TarmoK

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

arhiiv

Saint-Martin/Sint-Maarten[muuda lähteteksti]

Olen nõus, et saarel on prantsuse- ja hollandikeelne nimi. Artiklil peab olema üks nimi ning seepärast pole mõtet panna linki mõlema nime juurde. Valikul lähtusin KNAB-ist, kus saart nimetatakse Saint-Martinist. Lehekülg Sint Maarten võiks olla ümbersuunamislehekülg, kus selgitataks, et see on Saint-Martini saare hollandikeelne nimi ning ühtlasi saare Hollandile kuuluva osa nimi. Andres 12:15, 7 Feb 2005 (UTC)


Ma olen neid /font/-tage näinud kasutatavat selle tarbeks, et ylakomad mingeid bolde/italicuid ei muudaks, mõtlesin siis, et proovin ka. Esmapilgul justkui õnnestus? --Oop 15:27, 17 Feb 2005 (UTC)


Aitäh abi eest ning loodame et leht paraneb ja täiusutub. Kasutaja:Alfmaster



Tõstsin malli arutelu eraldi lehele: Kasutaja:Boy/KeemilisedElemendid --Boy 20:23, 22 Mar 2005 (UTC)

Tegin siia veel kaks võimalikku lahendust, mis arvad? --Boy 20:46, 24 Mar 2005 (UTC)

keemElem mallid[muuda lähteteksti]

Kategooria lisamisega mallile tekib üks väike "probleem". Nimelt sisaldavad kategooriate loetelud sedasi ka malli enda lehekülgi (mis minumeelest pole hea) vt näiteks Kategooria:Keemilised elemendid: tähed M ja { . Tead sa, kas on mingit võimalust kuidas seda keelata saaks? Äkki oleks see üks request wiki arendajatele? --Boy 20:48, 31 Mar 2005 (UTC)

See et mall ka kategooriasse tuleb on jah üks väike kaasnähe kuid, minu arust üle elatav, positiivne pool et kategooria tuleb "automaatselt" artiklisse kaalub selle üle. Mis puutub "{" sümbolisse siis see tuleb sellest su viimasest proovimisest, ilma viimaste lisamisteta läheks see M-i alla.
Selle muutuja lisamine malli kategooria määratlusse ei ole vajalik, kuna kõik artiklid kannavad niikuinii sama nime ja järjestuvad kategooria lehel õieti. Sellisel variandil oleks otstarvet kui artikkel oleks vaja järjestada mitte artikli nime esimese sõna järel. Näiteks kui oleks mall sportlaste kohta siis oleks omal kohal kategooria määratlusse lisada midagi sellist: [[Kategooria:katNimi|{{{perekonnanimi}}}, {{{eesnimi}}}]]
Mallide arutelu lehekülgi saaks "lükata" kategooria lõppu sedasi et lisa neile käsitsi sama kategooria lehekülje lõppu (või siis vähemalt peale viimast malli kutsumist) ja anda sinna parameetriks mingi täht/sümbol(?) mis järjetub siis kategooria lõppu. Kategooria järjestus on, nii palju kui ma tean sümbolid (#, * jne) siis suured tähed (A, B, C, jne) seejärel väikesed tähed (a, b, c, jne) siis peaks tulema n.ö. eritähed (š, ß) viimaste järjestumises ei ole ma eriti kindel, proovin teine päev oma arvutis järele huvi pärast, seda oleks hea teada ka tuleviku jaoks. --TarmoK 21:10, 31 Mar 2005 (UTC)

Jalgpallikoondised[muuda lähteteksti]

Olen põhiliselt neid andmeid otsinud "Sporditähest". Ilmselt on seal vananenud andmed. Kuna minu inglis keel on nigel, siis kahjuks ei ole ma neid andmeid kontrollinud.

Ja veel seda, et koondiste kooseisu tutvustamisel antud võistlustest olen püüdnud kirja panna eelmisi osalemisi. Kalle


Üldjuhul ma kontrollin enne kui pildi üles laadin, kas see hakkab ilma seda tegemata tööle, kui mitte, siis alles teen seda (tean väga hästi, et commonsi kasutamisel ja mittekasutamisel - mõlemil variandil on oma plussid ja miinused) - Ahsoous 13:15, 5 Apr 2005 (UTC)

Välislinkidest[muuda lähteteksti]

On hea kui välislingid järgivad järgmisi põhimõtteid:

  • lingi tekstist saab kasutaja aru kuhu see link ta viib. Kelle leheküljele on link, millest see lehekülg on
  • Kui link viib mitte eesti keelsele lehele siis märge lehe keelest
  • lingi tekstis või märkuses oelva teksti järgi peaks olema võimalik leida seda linki ka otsingumootoritega (näiteks Google), seda juhtumitel kui lingitud lehekülg on viidud mujale.
  • Kui lingi taga olevat materjali on kasutatud allikana materjali kirjutamisel, siis on hea ka ära tuua millal seda materjali on kasutatud (internet ei ole püsiv, lehekülgede sisud muutuvad)
Arvan, et on vast liiga palju nõutud, et näiteks iga foto korral oleks öeldud, mis leheküljega on tegemist. Ja üldse, on oht, et liiga palju infot teeb välislinkide loendi raskesti loetavaks. Andres 08:43, 23 Apr 2005 (UTC)
Esiteks, ei mõista ma eriti selliseid linke mis nagu viivad ühe foto juurde, mis on nende mõte. Kui neid fotosid on rohkem siis on loogiline teha link kogu lehele viitega a la "foto galerii xxx-asjast" ja kui tegemist on tõesti vaid ühe fotoga siis ...sedasi võib mõne filmitähe kohta teha neid linke ju tuhandeid. ... Ja kui tõesti on tahtmist fotodele viidata siis sel juhul link Google fotode otsingule on minu arust ssel juhul mõistlikum
Nagu varemgi olen selgitanud, tekst "foto" ei ütle mis seal on, lingist oleks hea vähegi teada kes seda pakub, et kasutaja saaks vähegi aimu kui palju lisaväärtust see anda võib, kas on mingi fänni ajalehest skannitud pildike või proffi tehtud kvaliteetfotod jne. Ja rääkimata sellest et kui on vaid "foto" siis kui see lehekülg on näiteks teisele aadressille kolinud (või on site ümber ehitatud) siis "Page not found" veateadet vaadates võib vaid käsi laiutada ... korraliku lingi teksti puhul võib veel google aidata.
  Raskesti loetavaks – pead silmas et lingi tekst läheb pikaks, siis kogu seda teksti ei pea linki kirjutama, tausta info on mõistlikum panna lingi järele, näiteks kursiivis. --TarmoK 17:43, 23 Apr 2005 (UTC)
Olgu, ma püüan seda arvestada. Mul ei ole niisugust asja ette tulnud, et pilte saab liiga palju. Ei poolda siiski Google'ile suunamist, sest see ei võimalda piltide valimist ning seal ei pruugi kõik käia otsitava kohta. Andres 17:53, 23 Apr 2005 (UTC)
Ma ei ole filmitähtedest suurt artikleid teinud, aga vaata seda: Diane Kruger. Seal on 18 üksikfotot. Mis allikast need pärinevad, seda on enamasti näha netiaadressi järgi, mis ilmub, kui kursorit lingi kohal hoida. Seal on ka link Google'i kodulehele. Kui hoolega uurida, siis võib ehk leida korduvaid pilte, mis võib välja jätta. Andres 18:00, 23 Apr 2005 (UTC)
Aitäh. See Diane Kruger-i artikkel on väga "hea" näide välislinkidest. Võiksime võtta selle algmaterjaliks ja teha oma variandid ja siis võrrelda(?)
Kui lähemalt uurida, siis seal ei ole 18 fotot, kiirel vaatamisel juba võis leida et lingid 5-8 on sama fotogalerii eri lehed ja tegelikult on neist esimene Bry&Gel's StarsWeLove.com-i Diane Kruger-ile pühendatud lehekülg ja teised vaid lingid sealt edasi alalehtedele (Seda ei hakka mainima et selliseid fänni lehekülgi (kus on paar sõna näitlejaist ja (suvaliselt) veebist kopeerituid pilte) on sadu)
Link 14: nii palju kui ma oma paari saksa keelse sõna oskusega aru saan, on vaid uudise nupp millele on lisatud pilt. Mõtekas?
  ..ja need olid vaid esimesed mida vaatasin. Teen teine päev sinna arutelu lehel variandi kuidas minu meelest peaks need lingid olema ja arvatavasti link 14 tüüpi lingid lähevad selle variandi puhul kustutamisele.
Jah, Sul on õigus, seal on hulgas ka galeriid. Viimane link (18) on surnud.
Antud juhul ammendasin ma enda arust kõik fotod, mis veebis leidusid. Struktureerimisega oleks küll tulnud veel vaeva näha (liiasust vähendada), aga nii palju kannatust mul ei olnud. Püüdsin ka fotosid kuidagi järjestada, nii et paremad pildid oleksid eespool. Igatahes on esimesel lingil olev SL Õhtulehe foto minu arvates kõige atraktiivsem. Arvan, et kui mingi foto leidub veebis ainult üks kord, siis peaks sellele ikkagi viitama, mis sellest, et tegu on uudisenupule lisatud pildiga. Google'i galerii on pandud igaks juhuks, sest pole välistatud, et seal leidub mõni pilt, mida teistes linkides ei ole. Eesmärgiks on anda võimalikult palju infot, st võimalikult palju erinevaid pilte. Ma ei hakka uut varianti praegu tegema, aga kui Sa teed, siis ma avaldan arvamust ja teen muutmise ettepanekud, kui leian, et on tarvis midagi muuta. Andres 20:10, 23 Apr 2005 (UTC)

Sirje Lauringu artikkel Eesti Päevalehes 13.12.1997: Jaani kirikul on juubel
  • näide "kasutatud kirjanduse" pealkirjana kasutamise probleemist: lehekülg kadunud
Tallinna vanalinn#Kasutatud kirjandus -- 12:39, 24 Jun 2005 (UTC)
Arvan, et "kasutatud kirjanduse" all peaksid ikkagi olema trükitud allikad. Välislinkide puhul on see probleem, et leheküljed kaovad, agsa sinna ei aita muu kui surnud linkide kustutamine. Andres 20:04, 25 juuni 2005 (UTC)
mina ei teeks üldse sellise pealkirjaga osa, sest isegi kui esialgne tekst on kirjutatud mingi trükitud allika baasil, siis peale jätkuvaid redigeerimisi võib väga lihtsalt muutuda teksti mõte, toon jne. mis ei pruugi olla enam kooskõlas algse trükitud materjaliga. Vikipeedia idee on ju et igaüks redigeerib nii kui oskab.
Kasutatud kirjandus, trükimaterjal siis, võiks ära tuua eraldi osas näites "Kirjandust" (vt. KNAB). --TarmoK 20:21, 25 juuni 2005 (UTC)
Jah, see on tõesti probleemiks, et artikli teksti kallal töötamise käigus võidakse mõnest allikast loobuda. Teisest küljest, tundub, et kasutatud kirjanduse äramärkimine on iseenesest hea. Ma ei tea, mida teha. Mina olen nii aru saanud, et "Kirjandus" tähendab seda, mida antud teemal saaks (enamasti täiendavalt) lugeda. Andres 20:35, 25 juuni 2005 (UTC)
mida tähendab "täiendavalt"? :o) siinsed artiklid ei ole ajas püsivad, siinne idee on et artiklid "elavad" jätkuvalt. sellepärast ei näe ma põhjust miks tõmmata piiri sellele mis ona artiklis ja mis on mujal.
Rääkimata sellest et selline "täiendava" materjali lisamise põhimõte viitab, vähemalt minu silmis, sellele et lugeja eest soovitakse ära otsustada mida ta peaks teadma "asjast". et kui kogu info "asjast" on kirjutatud artiklisse siis lugejal "ei ole vaja" vaadata muid allikaid/materjale. Ärme otsusta lugeja eest, anname talle info ja ka allikaid/materjale kust ta saab lugeda ise ja sellel ei ole vahet et osa infot on kattuv. (uut reisiraamatut mingit riigist kirjutama hakates ei jätaks ju kirjutamata mis on selle riigi pealinna nimi, sellel põhjusel et kõik teised reisiraamatud on seda juba teinud; labane näide kuid näitlikustab mõtet) --TarmoK 20:50, 25 juuni 2005 (UTC)
Ma olen Sinuga nõus. Sõnaga "täiendav" viitasin lihtsalt sellele, et sealt võib leida sellist infot, mida artiklis ei ole. Panin selle sõna sulgudesse sellepärast, et võib ka juhtuda, et seal pole midagi sellist, mida artiklis ei ole. Vahet teha on raske. Näiteks olen kirjanduse loeteludesse pannud kogu pärast sõda ilmunud eestikeelse kirjanduse, mis mulle teada on. Välislinkide (veebiallikate) puhul aga olen ära jätnud need, mis ei paku selliseid fakte, mida artiklis ei ole, või siis originaalset kirjanduslikku esitust. Andres 21:13, 25 juuni 2005 (UTC)
Thanks for your message TarmoK! The text at commons:User:Gangleri/sandbox/Template:Interwiki guidelines was misleading and is now changed in "This list is ordered by language code.".
I would be happy if you could describe the procedure agreed by the et: community at Vikipeedia:Saatkond in a section called "Interwiki guidelines".
I put this to my ToDo list, and trying to get is soon "live"
I changed the page because of a conflict, basically because changing fr:Wikipédia:Diplomatie internationale to fr:Wikipédia:Ambassade until there is some feedback from fr:. At the moment I have no tool to sort the interlanguage links in another way. Hopefully sr:Корисник:Милош will make a Java script which could be used inside the edit window. You can find me at irc://irc.freenode.net/mediawiki . Best regards Gangleri | Aa | A 16:36, 21 Apr 2005 (UTC)
It's nice that you do these link updates, my concerns were related to changing the order along the process. If you can't/don't know how to sort then it's ok to leave it as it is or/and add new items to place you think they should go. Somebody will eventually put it to right place if needed. As I see you taking this approach already :o)
there is nice tool for sorting language links by their name: see Interwiki link sorter. that should help you in these cases, but be cautios not to delete existing ones, as this tool removes "languages" which it doesn't recognise. the lsit of recognised languages is extensive but it's good to check before and after that nothing got lost during the sorting. --TarmoK 13:16, 22 Apr 2005 (UTC)
  • Thanks a lot TarmoK! Best regards Gangleri | Aa | A 20:45, 22 Apr 2005 (UTC)

Halló TarmoK! I spend a lot of time that most of the disambiguation templates listed at de:Bild Diskussion:Logo Begriffsklärung.png#Vorlagen - Templates should use commons:Image:Disambig.png. The image should give an indication about the nature of the page and avoid linking between "normal" articles and disambiguation pages. I would be very happy if et: would use one of the images listed in that page. Between 75% of the listed templates using such an image you can find also ka:თარგი:არაორაზროვნება, vi:Template:Trang định hướng, ja:Template:Aimai etc. Best regards Gangleri | Aa | A 06:11, 23 Apr 2005 (UTC)

CC litsents[muuda lähteteksti]

Jah on õige litsents :)--Boy 23:13, 26 Apr 2005 (UTC)

Kirjutajate portaal[muuda lähteteksti]

Mul on ettepanek jätta lingid Viimaste muudatuste juurest ära ning avada Kirjutajate portaal (Community portal), millele on iga lehekülje vasakul ribal ette nähtud link (praegu on seal link üldisele arutelule). Andres 09:21, 9 May 2005 (UTC)

Translation[muuda lähteteksti]

Thank you for your translation of Vikipeedia:Vikimeedia Sihtasutuse volinike nõukogu valimised into Estonian, it makes me really happy to see translation is on-going. I hope your translation invoke interest among Estonian Wikipedians as many as possible, Cheers. --Aphaia 20:50, 7 Jun 2005 (UTC)


Tänud, et sa need pisimuudatused sajandites ära tegid, tuli see endalgi pärast meelde, samas aga hakkas mind painama hoopis küsimus eKr aastate sorteerimise koha pealt - Ahsoous 06:27, 3 juuli 2005 (UTC)

Kas sa mõõtkavast oled kunagi midagi kuulnud? Geoloogilistele piltidele pannakse tavaliselt mingi ese, et oleks võimalik aru saada, kui suur on pildil kujutatud ese reaalsuses. Kui seda pole tehtud, siis antakse pildil kujutatud objekti suurus ehk pildi laius. Mõistusega inimene peaks sellest aru saama. Siim 16:55, 10 juuli 2005 (UTC)


Sa vist tegeled vikisõnaraamatu täiendamisega ka võrdlemisi aktiivselt. Kas sa leiaksid millalgi aega ümber tõsta sisu artiklitest:

ja seejärel need artiklileheküljed vikipeediast kustutada. Tänud. --Boy 19:12, 26 juuli 2005 (UTC)


Aitäh!--Fridolins 15:51, 12 august 2005 (UTC)

Haldusüksuste mallid tegemisel[muuda lähteteksti]

Mõtlesin, et võibolla sa pole märganud. Sa tegelesid ka nende haldusüksuste mallidega ja minumeelest liikusid väga õiges suunas. Praegu tundub olevat käsid alternatiivne projekt. Võibolla pakub see sulle huvi. Vt. TestRiik--Boy 21. august 2005, kell 08.45 (UTC)

Proovi seda malli mõne artikli juures. Siis paistab, kuidas jääb. Näiteks Dagestan, Kataloonia ja ehk veel mõni.

Kuidas oleks malli nimeks nt "provints"? Ja erikeelsed nimed nt "3nime", "4nime".

Elanike arvu võib jätta igal juhul eraldi määrata, kuid üks variant oleks kirjutada "elanikke". - Urmas 24. jaanuar 2006, kell 18.08 (UTC)

Dagestani ja Katalooniaga on kõik normis. Võiks hakata kasutama. Vaja on ainult asi siia (Vikipeedia:Haldusüksuste artiklite reeglid) ka kirja panna. - Urmas 25. jaanuar 2006, kell 14.48 (UTC)
paar detaili:
- selle dagestani osalt jätsin kaks "keelt" ära, neil ei olnud tekste ja teisalt on mul natuke raske uskuda et seal tõesti on nii palju ametlikke keeli, no mine tea
- malli nimest: "provints", mulle ok, kuid see on siis kõiksugu haldusüksustele: osariik, liidumaa, provints, maakond, vald, kommuun, lään jne. jne. Loodetavasti ok ka teistele
- malli variatsioonidest: Kas minna edasi ühe malliga (võimalus viiele keelele) või teha näiteks XXX (võimalus 2(3?) keelele; oleks enamasti kasutatav), XXX4nime (võimalus 4-le nimele) jne. Lihtsam on vist olla ühes malliga, et kui juhtub vajadust olema muuta midagi siis vähem sättida, niikuinii malli "põhi" saab kopeeritud artilisse (vs. käsitsi kirjutamine) kusagilt mujalt
- see "elanikke", oli su mõte sedasi et "elanike arv" / "rahvaarv" asemel loeks "elanikke"? see oleks vist päris hea kompromiss nende kahe vahel --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 15.53 (UTC)

kas ei töötaks sehukene asi


|- class="hiddenStructure{{{nimi1|}}}"
|{{{nimi1}}}

inglisvikis on see väga paljudes mallides kasutusel - Ahsoous 25. jaanuar 2006, kell 16.18 (UTC)

...eee, sellega nagu tegelengi ju :o) Kasutaja:TarmoK/hy2
ühest asjast selles näitest ei saa ma aru, see pipe seal esimeses reas, milleks see? --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 18.42 (UTC)

Need dagestani keeled tuuakse traditsiooniliselt ära. Kohalikke keeli on muidugi hulka rohkem, enamus neist väikese kõnelejate arvuga.
lihtsalt uudishimust, on need ametlikud? kolmandik Eestit räägib vene keeles aga see ei ole ju ametlik keel, samuti nagu hispaania keel USA-s --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 18.42 (UTC)
"provints" oleks vast teistest neutraalsem - ka Eestis võib provintsi sõita, provintsis elada; see sõna ei seostu automaatselt haldusüksusega (nagu nt osariik või liidumaa).
hea seletus. "provints" see olgu :o) --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 18.42 (UTC)
Võiks olla kaks malli. Üks 2 keelega (XXX), teine 5-ga (XXX5).
hea ettepanek. mallide nimed siis Mall:provints ja Mall:provints5 (?) --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 18.42 (UTC)
Keele nimi kursiivis ei tundu ilus. Väikese (-2) püstkirjaga jääb vist aga kribu. - Urmas 25. jaanuar 2006, kell 16.29 (UTC)
tegin nüüd 90% ja prooviks ühe musta ja teise tumehalli, vaata näiteks Helsingi tabelit seal lehel. Isiklikult meeldib kõikse enam see tumehall variant, sedasi ei torgi ta liialt silma, kuid on selge mis keelega on tegu ja nimi on rohkem esil --TarmoK 25. jaanuar 2006, kell 18.42 (UTC)
Hall on hea mõte. - Urmas 25. jaanuar 2006, kell 18.38 (UTC)

Linnad[muuda lähteteksti]

Palun pane linnade malli nime ja omakeelse nime vahele "hääldus" (selline, mida rea tühjaksjätmisel ei näidata). Panin artiklisse Valencia etteruttavalt häälduse kirja. - Urmas 3. märts 2006, kell 10.00 (UTC)

Mallide näited[muuda lähteteksti]

Muutsin Mall:Malli näide nii, et malli nimi on nüüd link. Vaata Juhend:Mall. Peep 28. august 2005, kell 21.44 (UTC)

Kliimadiagrammid[muuda lähteteksti]

Kas viitsid asjatundja pilguga üle vaadata artiklid Šveits, Aserbaidžaan, Baikal, Negev? Neisse on saanud kliimadiagrammid tabelitesse. - Urmas 1. september 2005, kell 10.15 (UTC)

"Vihaseks" saamisest(?)[muuda lähteteksti]

Loodan, et saad aru, et näide, mille ma leheküljel Arutelu:Portaal tõin, ei ole mõeldud isikliku rünnakuna. Kindlasti ei suuda ma ennast piisavalt hästi väljendada, sest teisedki ei saa minust hästi aru:) Aga palun loe minu argumente tähelepanelikult. Andres 6. september 2005, kell 15.41 (UTC)

Tarmo, ei, ma ei tõlgendanud Sinu argumenti vihaseks saamisena. Ma pidasin silmas, et kartsin, et Sa võid minu argumenti, milles ma ütlesin, et Sinu hoiakut võib tõlgendada kui sellise lahenduse eelistamist, mille korral Sina ei peaks vihastama, isikliku rünnakuna. Mul on hea meel, et Sa nii ei teinud. See palve ei ole otseselt asjaga seotud, mulle lihtsalt tundus, et Sa mitmel puhul loed minu sõnadest mööda. Andres 6. september 2005, kell 20.14 (UTC)

Ettepanek täpsustuslehekülgede asjus[muuda lähteteksti]

ümber tõstetud Vikipeedia arutelu:Täpsustuslehekülg#Ettepanek täpsustuslehekülgede asjus -lehele



Ma ei saanud päris täpselt aru, aga ehk sa mõtlesid minu kasutaja lehel olevaid katekoorjaid. kui nii siis, ehk nüüd on õige. Aitäh.--Jannuboy 27. september 2005, kell 07.57 (UTC)

Avalehekülje arendus[muuda lähteteksti]

Vaatasin, oled ka hakanud avalehekülje uuendust tegema Soome wiki põhja peale. Mis arvad, kas teeme mõlemad oma kandidaadid valmis ja siis teeme hääletuse või katsume mõlemast oma arvates paremad palad leida ja siis pakume ühe kandidaadi teistele hääletamiseks?--Boy 27. september 2005, kell 20.43 (UTC)

both või right[muuda lähteteksti]

clear both või right - nägin, et asendasid ühe tägi teisega, ja saan aru küll, et vb nii võib isegi parem olla..., siin on aga 'aga', nimelt alapealkirjas ja ka muidu üleüldse horisontaalse joone katkemise koha pealt ja teised naljad võivad äkki esineda miski muu tabeli järel paiknedes ...ja siis veel selline asi, et näiteks mina jätaksin välislingid pärast seda commonsi märget... tundub, et see asi vajab tsipa veel uurimist... - Ahsoous 19. oktoober 2005, kell 11.41 (UTC)

täna vaatasin artiklit Mauritaania... - Ahsoous 20. oktoober 2005, kell 13.43 (UTC)
Kui ma nüüd õieti aru saan su esimese teksti mõttest, siis sulle valmistab probleemi see et "Välislinkide" pealkiri ja commonsi kastike ei ole koos. "Mauritaania" on(oli) siis näide sellest. ilma selle "clear:..."-ita ei olnuks sealses artiklis seda "probleemi".
"clear" kasutamine muutub siis "kasulikuks" kui on veel teisi selliseid kastikesi kui commonsi oma (näiteks vikisõnaraamatu oma; vt nt. mänd), siis on nad "clear:right" puhul kenasti üksteise peal, kui paned "both" siis mõjutab see vaid tavalisi välislinke ja minu arust teeb see asja koledamaks kui need "hõljuvad" kusagil omaette selle asemel et olla pealkirja all, või teisel juhul oleks need kastikesed kuidagi omaette.
Varem oli seal see "clear:right", kuid eemaldasin selle just selliste "Mauritaania" jutumite pärast, kuna meil on neid kastikesi peale commonsi vähe kasutusel. Kuid kui see on seal siis peab enne pealkirja panema näiteks {{brClear}} malli et "suruda" see pealkiri tabelist allapoole --TarmoK 21. oktoober 2005, kell 14.08 (UTC)

Tolle originaali juures on ju öeldud Public domain aga, et ma ei taha tõlkida juriidilist teksti siis jätsin selle tegemata ... - Ahsoous 13. detsember 2005, kell 08.55 (UTC)

Haldusüksustest[muuda lähteteksti]

Oman ka andmeid Hispaania haldusüksuste kohta. Sooviksin, et Sa aitaksid leida ka sobivat ülevaatlikku tabelit kuhu saaks koondada iga provintsi kohta järgmised andmed:

Álava | 01 | 3037 | 294 360| 51 | VI | telefoni kood
Albaciete | 02 | 14 924 | 376 556 | 87 | AB | telefoni kood

Tabelis esimese lahtris oleks provintsi nimi, teises oleks provintsi kood, kolmandas oleks pindala, neljandas oleks rahvaarv (praegu aastast 2003), viiendas oleks munitsipaliteetide arv, kuuendas oleks autonumbrimärkide tunnus (kuni aastani 2003), ja viiendas oleks provintsi telefoni kood.

Hispaanias on haldusjaotusega natuke teisiti, kui Prantsusmaal. Siin on kolm peamist järku haldusüksust: autonoomsed regioonid, provintsid ja munitsipaliteedid. Kuid iga provints vöib eraldi otsustada, milliseid haldusüksusi ta kasutab. Need omaloodud haldusüksused on suuremad kui munitsipaliteedid (municipio).

Lisaks kaks linna Ceuta ja Melilla. Ceuta allub Cádizi provintsile ja Melilla allub Málaga provintsile. Egon 5. jaanuar 2006, kell 09.59 (UTC)

väike kommentar: arvatavasti oleks mõistlik teha eraldi tabelid haldusüksuste kohta (hõlmab üksusi, rahvaarvu, pindala(?) ja igaühesse kuuluvate "alam"-haldusüksuste kokkuvõtliu infot. Ja eraldi tabel selliste koodide, sümbolite jaoks.
algmaterjaliks alustavasti vaadaates saab sellistes kohtades: es:España#Comunidades autónomas y provincias, es:Comunidad autónoma#Tabla de comunidades, es:Provincias de España#Tabla de provincias (ja sealt "Municipios"-lingist ka edasi). ... Nende baasil peaks saama midagi sarnast kokku kirjutada kui prantsusmaa jaoks sai tehtud. Vaatan teine päev neid lähemalt --TarmoK 5. jaanuar 2006, kell 12.19 (UTC)
Aga kui see info, ma mötlen munitsipaliteedid, koondada ühte tabelisse, siis tuleb see tabel igavesti pikk. Kas sellise tabeli juures ei kao esteetiline ilu? Teisest küljest on siis kogu info saadaval. Egon 5. jaanuar 2006, kell 16.43 (UTC)

võiks lõpetada nende saksakeelsete nimede toppimise avalausetesse, see kuulub ajaloo alla

Jah, aga muud peale ajaloo pole meile jäänud. See on meie ajalugu, millest isegi eestlased ise nii vähe teavad. Kui see ära võtta, mis siis jääb? Postsovjetlik ruum, mis on hõredalt asustatud County of Pyarnuma resp. Vorumaa tüüpi kohanimedega.


Vaata artikleid Abhaasia ja Adžaaria. Mall:PiltRaamiga paigutab lipu tabeli vasakusse serva. Peaks lipu kuidagi keskele (tagasi) saama. - Urmas 7. veebruar 2006, kell 18.09 (UTC)

eesti kohtade saksakeelsed nimed[muuda lähteteksti]

võiks lõpetada nende saksakeelsete nimede toppimise avalausetesse, see kuulub ajaloo alla

Jah, aga muud peale ajaloo pole meile jäänud. See on meie ajalugu, millest isegi eestlased ise nii vähe teavad. Kui see ära võtta, mis siis jääb? Postsovjetlik ruum, mis on hõredalt asustatud County of Pyarnuma resp. Vorumaa tüüpi kohanimedega. -- 84.50.13.36 16. jaanuar 2006, kell 14.31

Küsimus ei ole saksakeelsete nimede lisamisest artiklisse, vaid kohas kus seda artiklis kajastada. Kui viitsiks natuke rohkem tutvuda Vikipeediaga siis ehk paneks tähele et avalause on selleks et selgitada millest artikkel on. Sissejuhatusse ei kuulu ajaloolised nimed, sissejuhatuses tuuakse ära ainult kehtivad nimed või juhul kui on artikli "objekt" laialdaselt tuntud mõne teise nime all siis see. Riikide kohanimede puhul tuuakse ära eestikeelne ja kohaliku keele variant. Ja arvatavasti tead et saksa keel ei ole enam ammusest ajast Eestis kohalik- ega riigikeel.
kui soovid eestlastele ajalugu tutvustada siis ole lahke ja tee seda, iga linna, asula artiklis on oodatud ajaloo kajastused ja seal on ka koht kus mainida paiga ajaloolisi nimesid. Seni aga on Eesti pealinn Tallinn, mitte Reval ega Kolõvan jne.
P.S. kui soovid et su muudatuste kohta küsitaks enne nende eemaldamist siis sellele aitaks palju kaasa kasutajakonto tegemine, kuhu saab jätta teateid, kuid kui soovid jääda IP numbri taha peitu (mis tegelikult on vähem anonüümne kui kasutajakonto), siis ei jää muud üle kui teha muudatused selle asemel et see läbi arutada --TarmoK 16. jaanuar 2006, kell 12.53 (UTC)

"...juhul kui on artikli "objekt" laialdaselt tuntud mõne teise nime all siis see."

Just nimelt! Mida ütleb ühe XIX sajandi klassikalise baltisaksa ajalooteose lugejale Viru-Nigula - mitte midagi. Konto mul on, aga sellega on tüütu vahetpidamata sisse ja välja logida.

et mida üritad nüüd öelda? --TarmoK 16. jaanuar 2006, kell 13.11 (UTC)

Ainult seda, et sajandeid on Eesti kohanimed olnud tuntud (ka rahvusvaheliselt) just nende "saksa" nimekujude järgi.

tahaks näha mitu inimest leiad kes oskab juhatada kuidas pääseb Turgel-ist Neu-Isenhof-i
ei ole ajaloo spets, kuid selle loogika järgi peaks ka "Eesti" asemel kasutama midagi muud, kindla peale on olnud muid nimesid mida on "rahvusvaheliselt" sajandeid kasutusel. Küsimus on selles et artikli alustus ei ole koht kus selgitada kõiki üksikuid detaile, selleks on olemas vastavad artikli osad. Sissejuhatus peab olema selge ja lihtsalt mõistetav, lisades selliseid ajaloolisi nimesid, mis ütlevad midagi ehk paarile lugejale midagi, on vaid segav ja raskendab lugemist. ja selliste ajaloliste nimede puhul tuleb ka selgitada millal ja mis kontekstis see on kasutusel olnud. --TarmoK 16. jaanuar 2006, kell 14.00 (UTC)

Olgu. Vaidlemine vaidlemise pärast ei kuulu minu lemmikspordialade hulka. Kui on konventsioon, et saksa nimed peavad olema ajaloo all, nõus. Varem ei ole keegi minu tähelepanu sellele juhtinud.

raske juhtida kui kui ei vaevu ennast "nähtavaks" tegema ja ei järgi elementaarseidki siinseid tavasid (arutelude sisendamise ja allkirjad näiteks). IP numbri alt redigeerides paistab see vaid juhusliku möödakäijana, kes tahab midagi teha kuid ei vaevu süvenema kas tehtu aitab teisi lugejaid mõista "asja" ja et muudatused järgiksid "stiili" teiste artikitega --TarmoK 16. jaanuar 2006, kell 14.00 (UTC)


http://tarmok.cjb.cc/orderInterwiki.html, olid andnud selle lehe, et manuaalselt teha listi (sorteerida), praegu see link ei tööta, kas mõnd teist sarnast pole ? --Dj Capricorn 17. veebruar 2006, kell 14.03 (UTC)

Paistab et serverite hooldus seal käimas. siin on teine koht: http://tarmok.port5.com/orderInterwiki.html ma nüüd paugu pealt ei mäleta kas olen sinna ka viinud kõikse viimased muudatused (uued Vikipeediad) kuid nende puuduminegi ei mõjuta enamus juhtudel,kuna neid vaevalt leidub interwiki linkides --TarmoK 17. veebruar 2006, kell 15.04 (UTC)
mina kasutan enamasti seda millele viide minu kasutajalehel on... kindlasti on taolisi progejupikesi veel mitmes muuski kohas... - Ahsoous 17. veebruar 2006, kell 15.32 (UTC)
Selle soomlase lehelt mul see idee tuligi ise teha, kahel põhjusel: a) tema järjestus ei ole päris tähestiku järjekorras + seal ei ole kõiki vikisid ("kustutab" ära lingid mida ei tunnista) ja b) tema oma laeb lehe iga kord uuesti (sorteerimine toimub serveris: PHP) kui minu "arenduses" see toimub kasutaja arvutis (JS) (ning lisaks võib vabalt oma arvutis püsti panna) ... eks igaüks kasuta mis mugavam tundub, ise pean enda oma muidugi paremaks :o) kuid see on subjektiivne arvamus --TarmoK 17. veebruar 2006, kell 17.27 (UTC)

Vote for meta flag[muuda lähteteksti]

Hi...

I'm writing beacuse Walter (steward in meta) needs a vote to give me the bot flag. I will follow the guidelines becuase I run the bot in -autonomous mode. in this mode I can't change the "problematic" inbterwikies, but I create new interwikies if exists or drop if in others wiki the articule has benn deleted. Please vote it. Thanks :P Superzerocool 23. märts 2006, kell 03.07 (UTC)

Thanks for your vote. Now my vote will be gets flag bot. Thanks ;). My Talk Page is open to everyone. Superzerocool 23. märts 2006, kell 15.36 (UTC)

blokeerimisest[muuda lähteteksti]

Edaspidi palun jälgida, mis IP aadressi blokeeritakse! Eile Teie pandud bloki IP aadress vastab nimele cache2.infonet.ee ning seetõttu ei saanud näiteks mina ja ma arvan, et paljud teisedki STV interneti kasutajad Wikipeedias midagi teha.

Indrek a ka kasutaja:Indrekparli

Blokeeritud sai kasutaja mitte konkreetne IP aadress. Nähtavasti on tarkvaras sellised seaded et kasutaja blokeering laieneb IP-le, kahju et see laiemalt mõjus kuid vandaalitsemise pidurdamiseks on vaid teatud moodused ja teinekord mõjutavad need ajutiselt ka teisi kasutajaid --TarmoK 12. aprill 2006, kell 07.05 (UTC)
  • Halló TarmoK! If you can help improuving the "{{int:Allmessages}}" – "Kõik süsteemi sõnumid" files "LanguageEt.php" and "MessagesEt.php" to run the Estonian projects please log in at [1], change the interface to the language of your prefrence at [2], go to Betawiki:LanguageEt.php and MessagesEt.php at section "contacts" and list your name. We can start with the new messages translated already and continue step by step.
  • If you are on IRC please visit the channel #wikipedia-BiDi.
  • For other "LanguageXx.php" and "MessagesXx.php" files please see Betawiki:category:Internationalization. Thanks in advance! Best regards Gangleri · T · m: Th · T 12. mai 2006, kell 19.45 (UTC)

Mall:Kopipeist[muuda lähteteksti]

Mingi jama on selle malliga. Ma panin selle kriipsu tagasi, aga http:// jne asju miskipärast pole ikka näha vt nt. Tali vald--Boy 25. juuni 2006, kell 11.47 (UTC)

A teeks siis äkki üldse nii, et paneks selle mallile nimelise parameetri a-la allikas= ja siis URL vms.--Boy 25. juuni 2006, kell 21.46 (UTC)
tegin selle ära (vt. Malli arutelu:Kopipeist#Kasutamine) mõtlesin seda ka varem, kuid ei tahtnud üleliigseid "jubinaid" sisse toppida, keerulisem malli lisada, mõtle mismoodi see malli kood täpselt oli. Kuid nüüd tuli meelde et selliste mallide koodid saab panna redigeerimisakna alla lingina, nii et ei ole vaja ise kirjutada muud kui see allika tekst. Peaks vist kõigile sobima (kui saaks selle nähtava teksti seal veel kuidagi vaid malli nimeks, siis oleks õite hää :o) ) --TarmoK 25. juuni 2006, kell 22.14 (UTC)

Tarmo. Sa muutsid seda malli: Mall:ItaaliaPoliitika, aga nüüd asetub ta omette ülesse, mitte paremale teksti kõrvale. Vaata siin: Itaalia peaminister. Kas Sa saaks nii teha, et ta teksti kõrval oleks?--Kinks 27. juuni 2006, kell 12.09 (UTC)

huvitav, mida sa kasutad selle lehe vaatamiseks? tabel on ilusti tekstist paremal nii FireFox-is kui IE-s ja kahtlen et mujalgi see erineks (välja arvatud kui tavalisi brauseri seadeid on muudetud) ... või on siis sul lehed (CSS-failid) caches, proovi CTRL + F5 (kui kasutad PC-d), teine variant on et tyhjendad cache-i, kui see ei aita, siis tahaks küll rohkem teada mis moodi Wikipediat vaatad. --TarmoK 27. juuni 2006, kell 19.11 (UTC)

artiklite arv toimetamist ootaavate kategoorias[muuda lähteteksti]

Toimetamist vajavate artiklite kategooriast ei leia enam tavalise toimetamismalliga artikleid. Andres 10. juuli 2006, kell 06.50 (UTC)

Või mis iganes. Seal on artikleid palju vähem. Andres 10. juuli 2006, kell 06.52 (UTC)

ei saa aru kus kohast sa neid kategooriaid vaatad. näiteks juuli kuu n.ö. teinel leht on näha siin, juuni kuu viies leht siin

Hetkel on neis kahes suurimas kategoorias ..

Kui palju sinu arvuti neid näitab? --TarmoK 10. juuli 2006, kell 07.38 (UTC)

Nüüd ma näen küll, et neid on palju. Aga Juuni kategooria alguses on öeldud, et artiklite arv on 199! Andres 10. juuli 2006, kell 08.09 (UTC)
Ja juuli kohta on öeldud, et neid on 200. Andres 10. juuli 2006, kell 08.11 (UTC)
Kui vaatad natuke kõrgemalt, enne kategooria alapealkirja (2 rida ülespoole) siis seal on lingid: "järgmised 200" ja "eelmised 200") nendel klikkides pääsed edasi. samad lingid on ka lehekülje lõpus.
Juuni kategorias näitab 199 sellepärast et seal on 199 artiklit + 1 pilt, seega kokku 200. Tarkvara on nii sättitud et kategoorias näeb korraga 200 artiklit/pilti. Et pääseda edasi võib kasutada siis neid eelmised/järgmised linkke või kategooria tähestikku.
Toimeta malli arutelusse tegin mõni aeg tagasi ettepaneku kuidas muuta seda malli kasutamist natuke, nii et artiklid ei oleks vaid ühes alamkategoorias nagu praegu (kui artikkel siirdub jooksva kuu alamkategooriasse kui seda "puudutakse") --TarmoK 10. juuli 2006, kell 08.21 (UTC)
Kategooriaid sirvida ma oskan. Aga kategooria esimese lehekülje alguses on öeldud: "Selles kategoorias on 199 lehekülge.". Siis mitte "sellel leheküljel", vaid "selles kategoorias". Ma jäin uskuma.
Selle sõnastusega oli probleeme vikisõnaraamatus juba, ei mäleta mis täpselt, et eesti keeles on keeruline kirjutada see tekst sedassi et töötaks siis kui on rohkem kui 200 artiklit ja siis kui on vähem. Peaks uuesti üle vaatama seda sõnastust. --TarmoK 10. juuli 2006, kell 08.37 (UTC)
Praegune variant on igatahes täiesti eksitav. Andres 10. juuli 2006, kell 08.44 (UTC)
Vaevalt kellelgi midagi Sinu uuenduse vastu on. Kui asendad redigeerimisakna all toimetamismalli, siis hakkan uut süsteemi kasutama.
See üleminek, kui puudutakse, ei ole hea. Kui ma tahan alustada toimetamist kõige vanemast kategooriast, siis ma poolelioleva toimetamisega artiklit järgmisel korral enam ei leia. Mul ei pruugi meeles olla, mis see oli.

Andres 10. juuli 2006, kell 08.31 (UTC)

Mul on ettepanek jätta vanadel artiklitel mall rahule. Andres 10. juuli 2006, kell 08.33 (UTC)


TuvicBot iw sorting order[muuda lähteteksti]

I've responded at my talk page at nl-wiki. --Tuvic 31. juuli 2006, kell 10.23 (UTC)

Ok, pywikipedia should be updated now. (a little late, but better late than never :-)) --Tuvic 10. september 2006, kell 14:44 (UTC)

Tere, TarmoK! Sa kommenteerisid abruka teemal. mul on edaspidi su abi vaja. sa ehk panid juba varem tähele, et andrus pani minu arvamuslehele kirja, et tema ei jõua minuga sammu pidada. ma ise aga tunnen, et mul on ikka vahel mölisevat suuauku kõrvale vaja: seda on vaja teha, see on poolik... ma ka kõike meeles ei jõua pidada. siiani andres suutis minu tegevust jälgida, nüüd enam mitte. ehk saad teda aidata? tahan ju siiski parimat, ma ei taha mingit sodi toota. avjoska 6. august 2006, kell 20:59 (UTC)

Tere. et siis aidata milles? ma ei tea kedagi kes siin tööl oleks, kõik käivad omast vabast ajast tegemas seda mis huvitav ja hetkel meeldiv on. Teiste tööd saab nii palju jälgitud kui aega leidub ja kui liiga viltu hakkab kiskuma, kuid ei jaksa sedagi alati teha ...ja pikapeale on huvigi kadumas ... mis "jutuajamisse" puutub siis ei ole meil siin jututuba kuigi vahel sinna see kisub, asjast rääkimise ja lahenduse leidmise asemel.
"sodi tootmine" on suhteline, parim variant paistab kogemuse põhjal olevat jääda oma liistude juurde, meeles pidada et asja idee on teha entsüklopeediat, teadmiste allikat lugejale ja õppida teiste tegemistest ja kui aru ei saa siis konkreetselt küsida ning nii mõnigi kord on parem oma lähenemist välja pakkuda sest suht paljudes kohtades on vaid tehtud mis hetkel tundus parim ilma pikemalt ja laiemalt asja mõeldud.
...ning kiiret ei ole meil siin ka kuhugi --TarmoK 7. august 2006, kell 19:30 (UTC)


See viimaste muudatuste päise redigeerimise otselink ei tööta millegi pärast. --WikedKentaur 16. september 2006, kell 06:17 (UTC)

wikicharts[muuda lähteteksti]

en.vikis ja de.vikis on artiklite loetavuse topi välja selgitamiseks võetud kasutusele selline jubin http://meta.wikimedia.org/wiki/WikiCharts. Kas selle võiks ka siinses vikis kasutusele võtta? --WikedKentaur 14. november 2006, kell 18:00 (UTC)

Veel kord Kohila[muuda lähteteksti]

Veel üks küsimus: Need Raplamaa valdade asendikaardid, mis olevat Teie tehtud, on nagu tavaliselt GFDL? --Mmh 7. mai 2007, kell 21:03 (UTC)

Kunagi sai jah kätt harjutatud, minu poolest on need vabalt kasutatvad. Võite vabalt litsentsi valida :o) (Märkuseks vaid, et valdade piirid olid siis õiged, kuid vahepeal on osade valdade puhul toimunud piiride muutusi ja ma ei ole hetkel kindel kuidas raplamaa valdadega täpselt lood on) --TarmoK 7. mai 2007, kell 21:16 (UTC)
Aitäh, veel kord.
No jah, need muutused... Võib-olla kunagi lõpeb see praegu toimuv piiride sinna-tänna lükkamine ja valdade ümberjagamine, ja siis võime kontrollida ja antud juhul uued kaardid teha. Praegu olgu need, mis on. --Mmh 7. mai 2007, kell 21:29 (UTC)

Kasutaja:TarmoK/Birth date and age[muuda lähteteksti]

Mis sa arvad, kui teisaldaksid malli Kasutaja:TarmoK/Birth date and age (koos juurdekäiva juraga) sellesse nimeruumi, kus teisedki mallid käivad? (nimeks näiteks Mall:Sünniaeg ja vanus) - Ahsoous 12. juuli 2007, kell 11:45 (UTC)

kui meeldib siis kopeeri. See on harjutus ja ei ole korralikult kasutuskõlblik. Olen järginud põhimõtet et harjutused tehakse oma liivakastis ja valmis/kasutatavad asjad pannakse vajalikku nimeruumi ... mitte vastupidi nagu paistab siin vahel suunaks kujunema --TarmoK 16. juuli 2007, kell 21:25 (UTC)
mis tal siis viga on? - Ahsoous 17. juuli 2007, kell 10:20 (UTC)

Olen tähele pannud, et kasutad palju inglise viki malle. Tahaksin mallide dokumentatsiooni korda teha aga ei oska. Mall:Documentation, template ei ole nii nagu inglise vikis en:Template:Documentation, template. Seal peab tulema sektsiooniga leht aga mul on mingi leht valesti kopitud. Palun aita. Kategoorias keerulised mallid on Sul mall pooleli. Mina olen selle poolt, et inglise vikist mall kopida ja vastavad väljad eestikeelseks muuta. Dokumentatsioon tõlkida kõik või osaliselt, ülejäänud kustutada. Ingliskeelsed kategooriad olen suunanud eestikeelseks kategooriaks, et kui keegi veel kopib, siis teab dokumendis muuta õigeks kategooriaks. --Tiuks 24. jaanuar 2008, kell 01:33 (UTC)

esiteks kasutan ma inglise viki malle vaid alustuseks et teha eestikeelsesse vikisse sobivat malli. Sama palju kui saab inglise vikist vaadatud saab ka vadatud teistest vikidest (nt. prantsuse, saksa, soome jne). Inglise viki mallid ei ole alati kõikse paremad/sobivamad väiksemas vikis nagu eestikeelne viki on. samuti ei ole seal kõik alati kõikse paremini lahendatud (kuigi paljudel juhtudel leidub sealt parimaid lahendusi, mida kombineerida)
Teiseks ei ole mul seal Keerulised mallid -kategoorias malli, see testimise lehekülg mida üks päev alustasin on sinna vaid sattunud tänu esoteric mallille, millele viitamine on juhtumisi jäänud algse teksti kopeerimisest inglise vikist ja nüüd kui see mall on pandud kategoriseerima sellele mallile viitavaid lehekülgi on ka kaks testi lehekülge oma "liivakastist" sellisesse kategooriasse sattunud. Vabandused ... eemaldan selle malli et vältida edaspidist segadust.
Mis puutub abistamisse siis kahjuks kardan et ei oska praegusel hetkel palju aidata sest ei ole selliste keerukate mallide hingeeluga nii kaugele jõudnud et kõigest aru saaksin. Ehk üks päev, kui olen jõudnud läbi närida juhendid ja selgeks saanud loogika, siis (nagu esoteric mall soovitabki)
rääkides konkreetselt sellest dokumentatsiooni mallist ... ei saa hetkel veel pihtagi kogu sellest loogikast mida seal inglise vikis on kasutusel
ja ma ei poolda mehaaniliselt kopeerimist (samuti kategooriate loomist), eriti kui ei ole arusaamist millega tegu ja mismoodi mingi asi on kokku pandud. Samuti "harjutamist" üldistes nimeruumides, eriti kui neid ei suuda lühikese ajaga korda panna (töötavaks teha ja tekste ära tõlkida jne.)
...ka ei saa ma aru kus on kokku lepitud et teatud mallid on "päise mallid"!?
jätkan ise nende uurimist/õppimist, kuid seni võin kahjuks vaid soovitada esmalt õppida rohkem neid keeruliste mallide koostamist ja harjutada oma "liivakastis" ja alles siis võtta suuremaid ampse ... --TarmoK 27. jaanuar 2008, kell 14:14 (UTC)
Ahsoous tuleb appi kui aega saab. Täna leidsin malli, mida Andres on kunagi alustanud aga on lõpetamata, sest ei osanud arvatavasti teha. See mall on ümbersuunatud dokumentatsiooni alamlehele, sest nüüd enam seda inglise vikis ei kasutata. Ma olen aru saanud, et paljud viki arengud on jäänud seisma, sest korralikku malli süsteemi ei ole. Mõtetes on mul igasugu plaane, et vikisse tegijaid juurde saaks. Varsti teen ettepaneku.--Tiuks 27. jaanuar 2008, kell 14:58 (UTC)
Jah sellest on hea alustada. Tore et sellega tegeled. Mallide probleem on et neis/nende kasutamises ei ole struktuuri, või pigem selgeid kasutus põhimõtteid, selle tegemine on aga parajalt tänamatu töö, kuid teisalt ilma selleta tuleb vaid rohkem segadust ja tagantjärele ei saa keegi enam sotti neist sasipundardest mida siia vikipeediasse on loodud.
Ei usu et mallide (või süsteemi) puudumine viki arengut pidurdaks, mallid on vaid lisa. Näiteks artiklid võiksid päris hästi elada ilma infobokside mallideta, sest infobokside eesmärk on ju vaid teha lühikokkuvõte tähtsamatest andmetest millest on kirjutatud artiklis (samuti hõlbustab see "asjade" võrdlemist), kuid liiga tihti näeb et mall(-i kasutamine) muutub eesmärgiks iseenesest ja artikkel on kõrval parajalt armetu.
...paar aastat tagasi sai ise proovitud midagi valmis kirjutada ka mallide süsteemi jaoks (jäänud küll pooleli), et kui huvi siis heida pilk peale, ehk aitab kusagil ... aeg on muidugi edasi läinud ja seal on kindlasti asju mida oleks vaja muuta, kuid paljud asjad tunduvad nüüd vaadates ikka olevat veel kasutatavad --TarmoK 27. jaanuar 2008, kell 16:29 (UTC)
Vikis oleks vaja arutada tehnilisi probleeme eraldi arutelus, kus saaks kasutajad (administraatorid) asjad lahti rääkida. Näiteks otsingu süsteem ei ole päris korras. Oleks vaja ühte kohta, kus probleemidele saaks lahendusi otsida. Mõtlesin teha Kogukonna kohviku (mingis keeles oli cafe) Mall:Villagepump eeskujul. en:Wikipedia:Village pump on eesti vikis Vikipeedia:Üldine arutelu aga selles oleks 5. sekstsioonis. See oleks nagu viki kontor. 1. sektsioon tegeleb en:Wikipedia:Policies and guidelines aga eesti vikis ei ole seda veel tõlgitud ja juhtnöörid tuleb lahti kirjutada. Mis Sa sellest arvad?--Tiuks 27. jaanuar 2008, kell 20:59 (UTC)

Your administrator status on et.wikipedia[muuda lähteteksti]

Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing activity on wikis with no inactivity policy.

You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on the wiki listed above. Since that wiki does not have its own rights review process, the global one applies.

If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights.

If you wish to resign your rights, you can reply here or request removal of your rights on Meta.

If there is no response at all after approximately one month, stewards will proceed to remove your administrator and/or bureaucrat rights. In ambiguous cases, stewards will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact the stewards. Rschen7754 8. juuli 2016, kell 04:47 (EEST)[vasta]