Kambodža riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

See on Kambodža riigipeade nimistu.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Monarhid
1296 1307 Phon Anak Tajaya 12371307
1307 1327 Phon Anak Tasuasa suri 1327 või 1340
1340 1346 Parama Nirvana Pada 12921346
1346 1346 Sidhana Raja 12941346
1346 1349 Lambangsasa Raja 13201346
1349 1357 Sri Suriya Daya regent 13291359
Ayudhya dünastia Siiamist (faktiline Siiami vasall kuni aastani 1401)
1353 1355 Brhat Chao Basath suri 1355
1355 1355 Brhat Chao Baat suri koolerasse kolme kuu pärast
1355 1357 Brhat Chao Kambang-Pisey suri lahingus
Varmani dünastia
1357 1362 Suriya Varman I suri haigusesse 1362
1362 1373 Parama Rama 13411373
1373 1394 Dharma Sukha Raja 13441394, tapeti
Ayudhya dünastia Siiamist
1394 1401 Brhat Chao Praksha  
Varmani dünastia
1401 1417 Sri Suriya Varman II 13571417
1417 1421 Sukharaja  
1421 1431 Paramaraja II 13841471, eemaldati troonilt
1431 1436 Neareay Reachea 13981436
1436 1474 Narayana Rama 14571479, eemaldati troonilt
1436 1477 Serey Reachea 14171484, eemaldati troonilt
1468 1494 Sri Dharmaraja I 14461494, suri haigusesse
1494 1512 Sri Sukonthor 14731512, tapeti
1512 1529 Ney Kan 14761529
1505 1512 Paramaraja III (1) 14761555
1516 1555 Paramaraja III (2) 14761555
1555 1567 Paramaraja IV või Paramarindraraja I 15101567
1567 1575 Mahindaraja 15431594
1575 1594 Jaya Jatha I 15641595
1594 1596 Chung Prei 15441596, tapeti port. poolt
1596, 14. mai 1597 Paramaraja V 15681597, tapeti
1597 1600 Paramaraja VI 1554–....
1600 1618 Paramaraja VII 15481619
1618 1625 Jaya Jatha II 15731625
1625 1634 Sri Dharmaraja II 16021634, tapeti
1634 1640 Ramadipati 16081640
1640 1642, 5. jaanuar Padmaraja I 16161642
1642 1656 Ramadipati I 16141659, tapeti hiljem
1659 1672 Paramaraja IX 16281672
1672 1673 Padmaraja II või Sri Jaya Jatha III 16391673, lasti maha malaislaste poolt
1673 1675 Interreegnum  
1675 1695 Jaya Jatha IV 1725
1695 1696 Udayaraja II või Narairamadipati I 16721696
1696 1725 Jaya Jatha IV (2)  
1725 1729 Satha II suri 1749
1729 1730 Ang Em 16741731
1730 1738 Paramaraja X 17021738
1738 1747 Sri Dharmaraja IV 16901747
1747 1749 Ang Tong (1) 16931757
1749 1755 Jaya Jatha V  
1755 1758 Ang Tong (2) 16931757
1758 1775 Udayaraja III  
1775 1779 Ang Non II 17391779
1779 1797, 18. november Narayana III 17731797, ravimite üledoos
1797 1835, 7. jaanuar Udayaraja IV, ka Ang Chan II 17911835, suri düsenteeriasse
1797 1806, 26 juuli Pok, regent  
1835, 9. jaanuar 1840 Ang Mey (kuninganna) (1) 18151874
1841 1844 Ang Duong II (1) 17961860
1844 1845 Ang Mey (kuninganna) (2) 18151874
1845 1860, 19. oktoober Ang Duong II (2)  
1860, 19. oktoober 1904, 24. aprill Norodom I 18341904, suri näovähki
1904, 24. aprill 1927, 9. august  Sisowath 18401927
1927, 9. august 1941, 23. aprill Sisowath Monivong 18751941
1941, 24. aprill 1955, 3. märts Norodom Sihanouk (1) 1922
1955, 3. märts 1960, 3. aprill Norodom Suramarit 18961960
Varmani dünastia restauratsioon
1993, 24. september   Norodom Sihanouk (2) 1922

Kambodža erinevate tiitlitega riigipead[muuda | redigeeri lähteteksti]

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Riigipead
1960, 3. aprill 1960, 6. aprill Chuop Hell (1) ?
1960, 6. aprill 1960, 13. juuni Prints Sisowath Monireth 19091975
1960, 13. juuni 1960, 20. juuni Chuop Hell (2) ?
1960, 20. juuni 1970, 18. märts Prints Norodom Sihanouk (1) 1922
1970, 18. märts 1972, 10. märts Cheng Heng 1916–199?
1972, 10. märts 1972, 14. märts Lon Nol 19131985
Presidendid
1972, 14. märts 1975, 12. aprill Lon Nol 19131985
1975, 1. aprill 1975, 12. aprill Saukham Khoy 1914
1975, 12. aprill 1975, 17. aprill Sak Sutsakhan 19281994
Riigipead
1975, 17. aprill 1976, 11.aprill Prints Norodom Sihanouk (2) 1922
1976, 11. aprill 1979, 7. jaanuar Khieu Samphan 1931
1979, 7. jaanuar 1992, 6. aprill Heng Samrin
1992, 6. aprill 1993, 14.juuni Chea Sim 1932
1991,20. november 1993, 14. juuni Prints Norodom Sihanouk, kaasriigipea 1922
1993, 14. juuni 1993, 24. september Prints Norodom Sihanouk (3) 1922