Chelsea FC peatreenerite loend

Allikas: Vikipeedia

See on loend jalgpalliklubi Chelsea FC peatreeneritest, nende mängustatistikast ja auhindadest.

Peatreenerid[muuda | redigeeri lähteteksti]

  • Andmed on korrektsed seisuga 10. juuli 2012. Need arvestavad kõiki meeskonna ametlikke mänge.

* Mängiv treener
+ Ajutine treener
M = Mängud; V = Võidud; = = Viigid; K = Kaotused; + = Löödud väravad; - = Vastaste löödud väravad

Nimi Riik Astus tööle Lahkus ametist M V = K + - Võidu%[1] Auhinnad Viide
John Robertson* Šotimaa Šotimaa mai 1905 oktoober 1906 50 30 10 10 121 54 60% - [2]
William Lewis+ Inglismaa Inglismaa oktoober 1906 aprill 1907 31 20 5 6 59 28 65% vaata allpool -
David Calderhead Šotimaa Šotimaa juuli 1907 juuni 1933 966 384 239 343 1376 1305 40% vaata allpool [3]
Leslie Knighton Inglismaa Inglismaa juuli 1933 juuni 1939 274 93 72 109 419 446 34% - [4]
Billy Birrell Šotimaa Šotimaa juuli 1939 juuni 1952 289 95 74 120 410 462 33% - [5]
Ted Drake Inglismaa Inglismaa juuli 1952 september 1961 424 156 103 165 771 772 37% vaata allpool [6]
Tommy Docherty Šotimaa Šotimaa oktoober 1961 september 1967 302 143 64 95 526 422 47% vaata allpool [7]
Dave Sexton Inglismaa Inglismaa oktoober 1967 september 1974 373 165 108 100 570 438 44% vaata allpool [8]
Ron Suart+ Inglismaa Inglismaa oktoober 1974 märts 1975 31 8 11 12 38 58 26% - [9]
Eddie McCreadie Šotimaa Šotimaa aprill 1975 juuni 1977 99 37 32 30 141 128 37% vaata allpool [10]
Ken Shellito Inglismaa Inglismaa juuli 1977 detsember 1978 66 16 18 32 77 114 24% - [11]
Danny Blanchflower Põhja-Iirimaa Põhja-Iirimaa detsember 1978 september 1979 32 5 8 19 34 68 16% - [12]
Geoff Hurst Inglismaa Inglismaa september 1979 aprill 1981 83 35 19 29 108 94 42% - [13]
Bobby Gould+ Inglismaa Inglismaa aprill 1981 mai 1981 2 0 0 2 0 5 0% - [14]
John Neal Inglismaa Inglismaa juuli 1981 juuni 1985 204 84 62 58 326 253 41% vaata allpool [15]
John Hollins Inglismaa Inglismaa juuli 1985 märts 1988 144 56 37 51 196 214 39%1 vaata allpool [16]
Bobby Campbell Inglismaa Inglismaa märts 1988 juuni 1991 161 74 47 40 280 230 46% vaata allpool [17]
Ian Porterfield Šotimaa Šotimaa juuli 1991 veebruar 1993 89 32 28 29 106 115 36%1 - [18]
David Webb+ Inglismaa Inglismaa veebruar 1993 juuni 1993 13 5 4 4 19 18 38% - [19]
Glenn Hoddle* Inglismaa Inglismaa juuni 1993 mai 1996 157 53 542 50 192 182 34% vaata allpool [20]
Ruud Gullit* Holland Holland mai 1996 veebruar 1998 82 41 173 24 157 109 50% vaata allpool [21]
Gianluca Vialli* Itaalia Itaalia veebruar 1998 september 2000 142 75 38 29 222 123 53% vaata allpool [22]
Graham Rix+ Inglismaa Inglismaa september 2000 september 2000 2 1 0 1 1 2 50% - [23]
Claudio Ranieri Itaalia Itaalia september 2000 mai 2004 200 107 46 47 358 199 54% vaata allpool [24]
José Mourinho Portugal Portugal juuni 2004 september 2007 185 124 404 21 330 119 67% vaata allpool [25]
Avram Grant Iisrael Iisrael september 2007 mai 2008 54 36 135 5 97 36 67% vaata allpool [26]
Luiz Felipe Scolari Brasiilia Brasiilia juuli 2008 veebruar 2009 36 20 117 5 66 24 56% - [27]
Ray Wilkins+ Inglismaa Inglismaa veebruar 2009 veebruar 2009 1 1 0 0 3 1 100% - [28]
Guus Hiddink+ Holland Holland veebruar 2009 mai 2009 22 16 5 1 41 19 73% vaata allpool [29]
Carlo Ancelotti Itaalia Itaalia juuni 2009 mai 2011 109 67 207 22 241 94 61% vaata allpool [30]
André Villas-Boas Portugal Portugal juuni 2011 märts 2012 40 19 11 10 69 43 48%1 -
Roberto Di Matteo Itaalia Itaalia märts 2012 november 2012 42 24 9 9 43 23 57%1 vaata allpool
Rafael Benítez+ Hispaania Hispaania november 2012 mai 2013 48 28 10 10 99 48 58% vaata allpool
José Mourinho Portugal Portugal juuni 2013 - - - - - - - -
  • 1 Ühe karika viigimängu Chelsea võitis penaltiseerias.
  • 2 Ühe karika viigimängu Chelsea võitis penaltiseerias; ühe karika viigimängu klubi kaotas penaltiseerias.
  • 3 Kaht karika viigimängu Chelsea võitis penaltiseerias; ühe Charity Shieldi viigimängu klubi kaotas penaltiseerias.
  • 4 ühe karika viigimängu Chelsea kaotas penaltiseerias; ühe Community Shieldi viigimängu klubi kaotas penaltiseerias.
  • 5 ühe karika viigimängu Chelsea kaotas penaltiseerias.
  • 6 ühe karika viigimängu Chelsea kaotas penaltiseerias.
  • 7 Ühe Community Shieldi viigimängu Chelsea võitis penaltiseerias; ühe karika viigimängu klubi kaotas penaltiseerias.

Peatreenerite auhinnad[muuda | redigeeri lähteteksti]

Nimi Rahvus Töötamise aeg Auhinnad
William Lewis Inglismaa Inglismaa 1906–1907 1907 Second Divisioni teine koht
David Calderhead Šotimaa Šotimaa 1907–1933 1912 Second Divisioni teine koht
1915 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis (teine koht)
1930 Second Divisioni teine koht
Ted Drake Inglismaa Inglismaa 1952–1961 1955 First Divisioni meistrid
1955 FA Charity Shield
Tommy Docherty Šotimaa Šotimaa 1961–1967 1962 Second Divisioni teine koht
1965 Inglismaa liiga karikas
1967 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis (teine koht)
Dave Sexton Inglismaa Inglismaa 1967–1974 1970 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
1970 FA Charity Shield (teine koht)
1971 UEFA karikavõitjate karikas
1972 Inglismaa liiga karikas (teine koht)
Eddie McCreadie Šotimaa Šotimaa 1975–1977 1977 Second Divisioni teine koht
John Neal Inglismaa Inglismaa 1981–1985 1984 Second Divisioni meistrid
John Hollins Inglismaa Inglismaa 1985–1988 1986 Full Members Cup
Bobby Campbell Inglismaa Inglismaa 1988–1991 1989 Second Divisioni meistrid
1990 Full Members Cup
Glenn Hoddle Inglismaa Inglismaa 1993–1996 1994 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis (teine koht)
Ruud Gullit Holland Holland 1996–1998 1997 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
1997 FA Charity Shield (teine koht)
Gianluca Vialli Itaalia Itaalia 1998–2000 1998 Inglismaa liiga karikas
1998 UEFA karikavõitjate karikas
1998 Euroopa superkarikas
2000 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
2000 FA Charity Shield
Claudio Ranieri Itaalia Itaalia 2000–2004 2002 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis (teine koht)
2003–04 Premier League'i teine koht
José Mourinho Portugal Portugal 2004–2007 2005 Inglismaa liiga karikas
2004–05 Premier League'i meistrid
2005 FA Community Shield
2005–06 FA Premier League'i meistrid
2006 FA Community Shield (teine koht)
2007 Inglismaa liiga karikas
2006–07 Premier League'i teine koht
2007 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
2007 FA Community Shield (teine koht)
Avram Grant Iisrael Iisrael 2007–2008 2008 Inglismaa liiga karikas (teine koht)
2007–08 Premier League'i teine koht
2008 UEFA Meistrite Liiga (teine koht)
Guus Hiddink Holland Holland 2009 2009 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
Carlo Ancelotti Itaalia Itaalia 2009–2011 2009 FA Community Shield
2009–10 Premier League'i meistrid
2010 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
2010 FA Community Shield (teine koht)
Roberto Di Matteo Itaalia Itaalia 2012 2012 Inglismaa karikavõistlused jalgpallis
2011–12 UEFA Meistrite Liiga
Rafael Benítez Hispaania Hispaania 2012–2013 2012–13 UEFA Euroopa Liiga

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. Võidu% on ümardatud täisnumbrini.
  2. "John Tait Robertson treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  3. "David Calderhead treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  4. "Leslie Knighton treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  5. "Billy Birrell treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  6. "Ted Drake treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  7. "Tommy Docherty treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  8. "Dave Sexton treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  9. "Ron Suart treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  10. "Eddie McCreadie treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  11. "Ken Shellito treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  12. "Danny Blanchflower treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  13. "Geoff Hurst treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  14. "Bobby Gould treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  15. "John Neal treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  16. "John Hollins treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  17. "Bobby Campbell treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  18. "Ian Porterfield treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  19. "David Webb treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  20. "Glenn Hoddle treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  21. "Ruud Gullit treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  22. "Gianluca Vialli treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  23. "Graham Rix treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  24. "Claudio Ranieri treeneri statistika". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  25. "Jose Mourinho's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 16.08.2007.
  26. "Avram Grant's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 21.09.2007.
  27. "Felipe Scolari's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 20.06.2008.
  28. "Ray Wilkins's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 13.02.2009.
  29. "Guus Hiddink's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 21.02.2009.
  30. "Carlo Ancelotti's managerial career". Soccerbase. Vaadatud 21.02.2009.