Bulgaaria riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Bulgaaria riigipeade loend sisaldab kahte tabelit, millest esimene loetleb Bulgaaria monarhid ning teine loetleb riigi valitsejad pärast monarhiat.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Kuningad
Asparuhi dünastia
681 702 Asparuh
702 718 Tervel
Nimetu dünastia
718 725 ?
725 740 Sevar
740 756 Kormisos
756 762 Vineh
762 765 Teleh
765 767 Sabin
767 767 Romar
767 772 Toktu
772 772 Magan
772 777 Telerig
777 803 Kardam
Kuberi dünastia
803 814 Krum
814 815 Dukum
815 816 Ditsen
816 831 Omortag
831 836 Malamir
836 852 Presijan
852 889 Boris I
889 893 Vladimir (Bulgaaria)
893 927 Simeon I
927 969 Peter I
969 971 Boris II
Makedoonia dünastia
976 987 David
976 987 Moses
976 987 Aaron
976 1014 Samuel
1014 1015 Gavriil
1015 1018 Ivan
Aseni dünastia
1185 1187 Peter II (1)
1187 1196 Asen I
1196 1197 Peter II (2)
1197 1207 Kalojan
1207 1218 Boril
1218 1241 Asen II
1241 1246 Koloman I
1246 1257 Mihael II
1257 1258 Koloman II
Rjuriku dünastia
1258 Mihael Galitsiast
Tihhi dünastia
1258 1277 Konstantin
1277 1279 Ivajlo
Aseni dünastia
1279 1280 Asen III
Terteri dünastia
1280 1292 Georghi I
Sliveni dünastia
1292 1298 Smileh
Tatari dünastia
1299 Tšaka
Terteri dünastia
1300 1321 Todor
1321 1323 Georghi II
Šišmani dünastia
1323 1330 Mihael III
1330 1331 Stepan
1331 1371 Aleksandur Šišman
1360 1396 Stracimir (Vidinis)
1371 1393 Ivan Šišman
Battenbergi dünastia
1879, 8. juuli 1886, 7. september Aleksandur (18571893)
1886, 7. september 1887, 14. august Regendinõukogu
Saxe-Coburg-Gotha dünastia
1887, 14. august 1918, 3. oktoober Ferdinand I (18611948)
1918, 27. september 1918, 30. september Rajko Ivanov Daskalov "Radomiri Vabariigi liider" (18861923)
1918, 3. oktoober 1943, 28. august Boris III (18941943)
1943, 28. august 1946, 15. september Simeon II (1937–)
1943, 28. august 1943, 14. september Bogdan Filov regent (18831945)
1943, 14. september 1943, 21. september Dobri Božilov regent (18841945)
Alates Kuni Nimi Eluaastad
Ajutise presidentuuri esimees
1946, 15. september 1947, 9. detsember Vasil Kolarov (18771950)
Rahvusassamblee presiidiumi esimehed
1947, 9. detsember 1950, 27. mai Mincho Kolev Nejtšev (18971956)
1950, 27. mai 1958, 27. november Georgi Purvanov Damjanov (18921958)
1958, 27. november 1958, 30. november Georgi Kulišev Gugov (1) (18851974)
1958, 30. november 1964, 20. aprill Dimitur Ganev (18981964)
1964, 20. aprill 1964, 23. aprill Georgi Kulišev Gugov (2) (18851974)
1964, 23. aprill 1971, 7. juuli Georgi Trajkov (18981975)
Riiginõukogu esimehed
1971, 7. juuli 1989, 17. november Todor Živkov (19111998)
1989, 17. november 1990, 3. aprill Petur Mladenov (19362000)
Presidendid
1990, 3. aprill 1990, 6. juuli Petur Mladenov (19362000)
1990, 6. juuli 1990, 17. juuli Stanko Todorov ajutine (19201996)
1990, 17. juuli 1990, 1. august Nikolaj Todorov ajutine (19212003)
1990, 1. august 1997, 22. jaanuar Želju Želev (19352015)
1997, 22. jaanuar 2002, 22. jaanuar Petur Stojanov (1952–)
2002, 22. jaanuar 2012, 22. jaanuar Georgi Pǎrvanov (1957–)
2012, 22. jaanuar 2017, 22. jaanuar Rosen Plevneliev (1964–)
2017, 22. jaanuar Rumen Radev (1963–)