Arutelu:Harri Tiido

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Inglise filoloogia ei olnud ametlikult eraldi eriala, vaid romaani-germaani filoloogia täpsustus või midagi taolist. Andres 10. detsember 2005, kell 23.01 (UTC)

Romaani-germaani filoloogia oli eriala ametlik nimetus. Kui ei tea, siis ära ütle, et on jama. Andres 24. detsember 2005, kell 09.28 (UTC)

Viimaste parandustega on eelmisest variandist palju välja jäänud. Seetõttu olgu siin varasem redaktsioon ära toodud:

Harri Tiido (sündis 8. oktoobril 1953 Jõhvis) on Eesti ajakirjanik ja diplomaat.

Harri Tiido sündis Jõhvis Peeter ja Maimo Tiido pojana. Lõpetas Tallinna 2. Keskkooli ning Tartu Riikliku Ülikooli inglise filoloogina.

Tiido töötas 1976–1980 raamatukoguhoidjana F. R. Kreutzwaldi nimelises Eesti NSV Riiklikus Raamatukogus.

Aastatel 1980–1992 oli ta Eesti Raadio väliskommentaator. Aastal 1992 oli ta toimetajana tööl Kuku Raadios. Ta tegi uudiseid, päevakommentaari (sise- või välispoliitilisel teemal), juhtis "Keskpäevatundi", saateid "Välismääraja", "Elu võimalikkusest Eesti Vabariigis" jt. Aastatel 1996–1997 oli ta tööl Ameerika Hääle juures, 1997–2000 oli ta Kuku Raadio peatoimetaja.

Enne Ameerikas viibimist oli Tiidol Kuku Raadios väga suur ajakirjanikukoormus. Seejuures tegi ta saateid, mis nõudsid põhjalikku ettevalmistust. Paljud kuulajad hindasid tema põhjalikkust, tõsidust ja tasakaalukust. Saadetes, milles Tiido vestles raadiokuulajatega, võis tihti kuulda tema kohta lausa ülistavat kiitust. Üks vanem naiskuulaja leidis, et Tiido sobiks hästi Eesti Vabariigi presidendiks. Tiido reageeris sellele märkusega, et niisugune soov tähendaks talle halva soovimist.

Ameerika Hääles oli Tiido töökoormus märgatavalt väiksem. See jättis talle palju aega lugemiseks. Ameerikas tõlkis ta eesti keelde ühe raamatu Venemaast. Pärast Kuku Raadiosse naasmist pidi ta tegema ainult "Keskpäevatundi", "Välismäärajat" ja päevakommentaari.

Aastatel 2000–2003 oli ta Eesti Vabariigi Välisministeeriumi asekantsler julgeolekupoliitika alal.

2. septembril 2003 andis Eesti suursaadikuna NATO juures üle volikirja NATO peasekretärile George Robertsonile.

Tiido valdab inglise, soome ja vene keelt.

Harri Tiido oli esimene, kes pälvis Robert Lepiksoni asutatud Eetilise ajakirjaniku preemia. Ta võttis selle vastu sõnadega "Igasugune raha on alati teretulnud."

==Isiklikku== Tiido on abielus Anna Tiidoga, peres on tütar Katrin. Ta suitsetab palju. Ta kannab prille. Vabal ajal tegeleb ta uudiste ja ajakirjanduse jälgimisega ning välispoliitikaalase kirjanduse lugemisega.

== Välislingid == *Artikkel: Ivanovid ja ida-lääne suhted

Andres 30. november 2006, kell 18:17 (UTC)


Välja võetud:

The Trilateral Commission http://www.trilateral.org liige, tuntud kui maailmavallutajate illuminaatide ja vabamüürlaste organisatsioon.

Andres 8. märts 2007, kell 18:55 (UTC)


2. septembril 2003 andis Eesti suursaadikuna NATO juures üle volikirja NATO peasekretärile George Robertsonile.

Minu meelest ei ole suursaadikuks saamine üheselt seostatav volikirja üleandmisega. Andres 9. märts 2007, kell 08:50 (UTC)