Airest

Allikas: Vikipeedia
Airest
IATA ICAO Kutsung
LS AEG Airest Cargo
Asutatud Jaanuar 2002
Kodulennujaamad Lennart Meri Tallinna Lennujaam
Olulised linnad Oslo, Göteborg, Düsseldorf, Budapest, Tallinn
Lennukeid 8
Sihtkohti 14
Deviis Cargo aviation partner
Peakorter Tallinn, Eesti Eesti
Olulised isikud Aleksei Lupitski
Koduleht http://www.airest.ee/

Airest (AS Airest) on Eesti erakapitalil põhinev lennuettevõte, mis asutati 2002. aasta jaanuaris. Opereeriti regulaarse kauba- ja reisijateveoga TallinnaHelsingi liinil. Airest oli Eesti ainuke siduja maailma suurima kullerteenuseid osutava firmaga UPS.

Airest alates 2012[muuda | muuda lähteteksti]

Alates 2012. aastast on Airest spetsialiseerunud kaubaveole. Lepingupartneriteks on üle maailma tegutsevad transpordi- ja logistikafirmad nagu UPS, TNT ja Lufthansa Cargo tütarettevõte time:matters.

2013. aasta juuliks on Airest sõlminud välislepinguid mahus 6,1 miljonit eurot, mis on orienteeritud 100-protsendiliselt ekspordile.

Tegutsetakse Lennuameti poolt 2012. aastal välja antud sertifikaadi alusel; kolmetäheline tähis: AEG; Telephony tähis: AIREST CARGO; Sitatex aadress: XH-TLL-AE (tüüp B: TLLAEXH).

2012. aasta lõpus avaldati ettevõtte uus imago ja koduleht.

11. juulil 2013 kinnitati Lennuametis Airestile EASA osa 145 hooldusorganisatsiooni sertifikaat. AIREST hooldusorganisatsiooni (AIREST Technical Support) töövaldkond on SAAB 340 liini hooldus kuni 800FH (kaasa arvatud). Tallinna jaam hakkas tööle alates 1. augustist 2013.

2014 septembris sõlmis Airest lepingu viienda SAAB 340 ostuks. Lennuk registrinumbriga ES-LSE ja hüüdnimega Echo suundus lendama Ungari ja Rumeenia vahel.

2015. aasta algul täiendati lennukiparki kuuenda SAAB 340 lennukiga, mille soetamist aitas rahastada KredEx.

15. septembri 2014 seisuga lendab Airest 14 sihtkohta ja omab 4 hooldusjaama.

Airesti lennukid lendavad järgmistesse Euroopa linnadesse: Arad, Baden-Baden, Billund, Budapest, Cluj-Napoca, Göteborg, Helsingi, Jönköping, Malmö, Stavanger, Stockholm, Tampere, Tallinn ja Turu.

31. augustil 2015 teavitas Airest uue brändi algatamisest nimega FLYEST, mille tegevuseks on reisijate tellimuslendude teenuse innoveerimine ning ka sise- ja rahvusvaheliste lendude teenuse osutamine. Esimene FLYEST brändi all opereeriv lennuk SAAB 340 koodiga ES-LSF alustas sama päev ka tellimuslende Eesti rahvuslikule lennufirmale Estonian Air liinidel Stockholm - Tallinn - Peterburi.

Lennukipark alates 2012[muuda | muuda lähteteksti]

Saab 340AF Tallinna lennujaamas

2015. aasta märtsi seisuga:

  • 6 Saab 340A reg.nr. ES-LSA, ES-LSB, ES-LSC, ES-LSD, ES-LSE, ES-LSF, ES-LSG ja ES-LSH.

Lennukipark enne 2012[muuda | muuda lähteteksti]

2006. aasta augusti seisuga:

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]