Taavi Aavik

Allikas: Vikipeedia
Taavi Aavik
Massive Attacki soojendus. 2008

Taavi Aavik (hüüdnimega Taff; sündinud 11. veebruaril 1977) on eesti helilooja, muusikaprodutsent ja helirežissöör.

Taavi Aavik on tegutsenud bändides Forfeit, Misdeed, Patient Zero, Tallinn Daggers, Pedigree (vahel nüüdki live-koosseisus). 2022. aasta seisuga mängib ta bändides Hunta ja Perfect Pattern. Ta on Eesti Autorite Ühingu ja Eesti Esitajate Liidu liige.

Ta on kirjutanud muusikat Eesti telesaadetele, dokumentaalfilmidele ja seriaalidele ja helindanud neid, kirjutanud muusikat mitmele Eesti heliplaadile. Ta on monteerinud üle 200 osa telesaateid, seriaale ja dokumentaalfilme.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Taavi Aavik asutas 1990. aastate alguses death metal'i bändi Forfeit.[viide?]

1997. aastal liitus industrial-bändiga Pedigree, kus oli 20 aastat koos Holden "Bonne" Laamanniga kogu visuaalse ja heliloomingu eest vastutav.

2000 õppis selgeks videomonteerimise ning tegi Pedigree loole "Meridian" muusikavideo, mis nomineeriti kohe 2001. aasta Eesti Muusikaauhindade galal parima muusikavideo kategoorias. Kokku on tema heli- ja videotöid nomineeritud EMA-l 10 korda, millest neljal korral on ta auhinna võitnud [1] [2] [3] [4].

20022004 töötas Orbital Vox Stuudios, kus koos Holden Laamanniga produtseeris, filmis ja monteeris Pedigree loole "Head Drug Rising" muusikavideo mis tõi ka bändile suurema tuntuse.

2005. aastast kuni sulgemiseni oli telekanali Pimp TV režissöör ja peärast Eeter TV tehnikadirektor[viide?].

2006. aastal reisis koos Eesti hiphopbändiga A-Rühm Indiasse, kus filmis 6-osalise telesaate "Palmisaar" ning samanimelise loo muusikavideo. Sarja montaažirežii tegi koos Henry Kõrvitsaga.

2006. aasta juulis esines Pedigreega Tallinna lauluväljakul. Pedigree soojendas Metallicat, selle käigus esitati 80 000-pealisele publikule ühislugu "So What". Laval olid ka The Sun ja Bullet For My Valentine'i liikmed.

2008. aastal tootis koos stsenarist Martin Aarega alias Jaak Leer 12-osalise sketšisarja "Üleõlakott". Sari toodeti veebiportaalile TopTop, mille omanikuks oli ärimees Andres Peets. Saadet juhtisid käpiknukud Inspektor Aine ja Taimi, keda mängisid Aavik ja Aare. Samuti oli kogu sketšisarja muusika nende looming. Sarjas näitlesid veel Karol Sepik ja Mario Vompa.

2008. aastal esines Saku Suurhallis, kus "Pedigree astus üles" koos Bristoli triphopi legendiga Massive Attack.

2012. aastal filmis Ecuadoris, Colombias, Venezuelas ja Brasiilias kaks teledokumentaali – "Eesti narkomuulad I" ja "Brasiilia – kaamera, catwalk ja katastroof".

2013. aastal võitis Eesti Muusikaauhinna parima metal-albumi kategoorias.

2015. aastal reisis üksi Indiasse kus kuu aega peatus Rishikeshi nimelises linnas. Seal alustas elektroonilise tantsumuusika kirjutamist ja pani sellega aluse bändi Perfect Patterni sünnile.

2017. aastal kirjutas muusika Triin Ruumeti 12-osalisele ulmesarjale "Merivälja". Merivälja projektist sündis lugu "Eile on täna" koostöös laulja Joanna Jürimäega, millele Aavik monteeris ka muusikavideo. Samuti oli ta seriaali helindaja ja muusikaline kujundaja.

2020. aasta veebruaris osales Peruus teledokumentaali "Eesti narkomuulad" järje võtetel. Filmimise käigus siseneti salakaameratega Cusco naistevanglasse, riskides oma vabadusega.

30. mail 2020 COVID-19 kriisiolukorra lõpus andis ühes Tallinna underground-klubis kinnise kontserdi oma elektroonilise tantsumuusika bändiga Perfect Pattern ja koos videokunstnik Mikk-Mait Kiviga. Bänd jätkas kaheliikmelisena.

Diskograafia (osaliselt)[muuda | muuda lähteteksti]

Televisiooni-, filmi- ja videotöid[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tütar Noomi Aavik on sündinud 2006. aastal.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]