Kreeka riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Kreeka riigipeade loend loetleb Kreeka riigipeasid.

Alates Kuni Nimi (eluaastad)
Valitsuse Presidendid
1822, 13. jaanuar 1823, 10. mai Alexandros Mavrokordatos (17911865)
1823, 10. mai 1823, 31. detsember Petros Mavromichalis (17651848)
1823, 31. detsember 1826, 26. aprill Georgios Kountouriotis (17821858)
1826, 26. aprill 1827, 14. aprill Andreas Zaimis (17911840)
Kubernerid
1827, 15. aprill 1828, 24. jaanuar Ajutine valitsuskomisjon:
Georgios Mavromichalis,
Ioannis Nakos,
Ioannis Milaitis
1828, 24. jaanuar 1831, 9. oktoober Ioánnis Kapodístrias (17761831)
1831, 9. oktoober 1832, 8. aprill Avgoustínos Kapodístrias (17781857)
1832 1833, 6. veebruar Valitsuskomisjon:
Ioannis Kolettis (17741847),
Georgios Kountouriotis (17821858),
Andreas Zaimis (17911840),
Andreas Metaxas (17901860)
Kuningad
Wittelsbachi dünastia
1833, 6. veebruar 1862, 23. oktoober Óthon (18151867)
Glücksburgi dünastia
1863, 30. oktoober 1913, 18. märts Geórgios I (18451913)
1913, 18. märts 1917, 12. juuni Konstantínos I (1) (18681923)
1917, 12. juuni 1920, 25. oktoober Aléxandros I (18931920)
1920, 28. oktoober 1920, 18. november Pavlos Kountouriotis regent (18551935)
1920, 18. november 1920, 11. detsember kuninganna Olga regent (18511926)
1920, 11. detsember 1922, 27. september Konstantínos I (2) (18681923)
1922, 27. september 1924, 16. märts Geórgios II (1) (18901947)
Ajutine riigipea
1924, 16. märts 1925, 29. september Pavlos Kountouriotis (18551935)
Presidendid
1925, 29. september 1926, 19. märts Pávlos Kountouriótis (1) (18551935)
1926, 19. märts 1926, 22. august Theódoros Págkalos (18781952)
1926, 22. august 1929, 10. detsember Pávlos Kountouriótis (2) (18551935)
1929, 10. detsember 1935, 10. oktoober Aléxandros Zaΐmis (18551936)
Kuningad, Glücksburgi dünastia restauratsioon
1935, 10. oktoober 1935, 4. november ? regent (18791936)
1935, 4. november 1947, 1. aprill Geórgios II (2) (18901947)
1947, 1. aprill 1964, 6. märts Pávlos (19011964)
1964, 6. märts 1973, 1. juuni Konstantínos II (1940–)
1967, 13. detsember 1972, 21. märts Geórgios Zoitákis regent (19101996)
1972, 21. märts 1973, 1. juuni Geórgios Papadópoulos regent (19191999)
Presidendid
1973, 1. juuni 1973, 25. november Geórgios Papadópoulos (19191999)
1973, 25. november 1974, 14. detsember Faídon Gkizíkis (19171999)
1974, 14. detsember 1974, 18. detsember Konstantinos Karamanlis (1) kohusetäitja (19071998)
1974, 18. detsember 1975, 20. juuni Michaíl Stasinópoulos (19032002)
1975, 20. juuni 1980, 14. mai Konstantínos Tsátsos (18991987)
1980, 15. mai 1985, 10. märts Konstantínos Karamanlís (2) (19071998)
1985, 10. märts 1985, 29. märts Ioánnis Alevrás kohusetäitja (19121995)
1985, 30. märts 1990, 4. mai Chrístos Sartzetákis (1929–)
1990, 4. mai 1995, 10. märts Konstantínos Karamanlís (3) (19071998)
1995, 10. märts 2005, 12. märts Kostís Stefanópoulos (1926–)
2005, 12. märts Károlos Papoúlias (1929–)