Kasutaja:ValeriaVetoshkina/Taani põllumajandus

Allikas: Vikipeedia
Taani lipp

Põllumajanduse osa SKTs on väike – 1,3% ja hõivatud 2,6% tööealisest rahvastikust, selle roll riigi majanduses on väike.

Taani on tasane riik. See asub parasvöötmes ja lehtmetsade vöötmes. Taanis on viljakad metsapruunmullad ja leet-pruunmullad. Need loodustingimused on soodsad põllumajandus arengule. Põllumaa hõlmab 63% riigi territooriumist,sellest 59% on haritav ja mitmeaastased põllukultuurid 0,09%. Rohumaad hõlmuvad 4,4% Taani territooriumist,metsad hõlmavad 12,9% ja muud maad - 23,7% ja siseveekogud hõlmuvad 1,6% territooriumist.

Suhkrupeet

Taimekasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Taanis kasvatatakse suhkrupeeti. 2011. aastal oli toodetud 2,7 mln t.Veel kasvatakse nisu ja rapsu. Taanis kasvatatakse nagu otra (3,3 mln t), kartuleid (1,6 mln t) ja veel riisi, õunu ja sibulat.

Loomakasvatus[muuda | muuda lähteteksti]

Taanis peetakse veisi, kanu, hobuseid, sigu, lambaid.

Hobused Taanis

Toiduainetööstus[muuda | muuda lähteteksti]

Taanis toodetakse õlu, rapsiõli, suhkur ja melass. Veel toodetakse lehmapiim, kanamunad, kanaliha, veisenahad, sealiha, lambanahad, lambaliha, pardiliha, veiseliha. Ka toodetakse või, juust, searasv, rasvata piim ja kuiv rasvata piim.

Kaubandus[muuda | muuda lähteteksti]

Taanile imporditakse nisu, toidujäte, soja, kondiitrikaubad, vein, palmiõli ja muud. Eksporditakse nisu, sealiha, oder, juust j.m.

Vein