Böömimaa valitsejate loend

Allikas: Vikipeedia

Böömimaa valitsejate loend

Přemysliidid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Vürstid[muuda | redigeeri lähteteksti]

Valitsusaeg Valitseja Märkused
?–889? Bořivoj I
?–915? Spytihněv I
915?–921? Vratislav I
?–929/935 Václav Püha
929/935–967/972 Boleslav I
967/972–999 Boleslav II
999–1002 Boleslav III
1002–1003 Vladvoj
1003 Boleslav III
1003 Jaromír
1003 Boleslav III
1003–1004 Boleslav Chrabrý Poola vürst ja kuningas 992–1025
1004–1012 Jaromír
1012–1033 Oldřich
1033–1034 Jaromír
1034 Oldřich
1034–1055 Břetislav I
1055–1061 Spytihněv II
1061–1092 Vratislav II alates 1085 kuningas
1092 Konrád I Brněnský
1092–1100 Břetislav II
1101–1107 Bořivoj II
1107–1109 Svatopluk
1109–1117 Vladislav I
1117–1120 Bořivoj II
1120–1125 Vladislav I
1125–1140 Soběslav I
1140–1172 Vladislav II alates 1185 kuningas
1172–1173 Bedřich
1172–1178 Soběslav II
1178–1189 Bedřich
1189–1191 Konrád II Ota
1191–1192 Václav II
1192–1193 Přemysl I Otakar
1193–1197 Jindřich Břetislav
1197 Vladislav Jindřich
1197–1230 Přemysl I Otakar alates 1198 kuningas

Kuningad[muuda | redigeeri lähteteksti]

1197–1230 Přemysl I. Otakar kuni 1198 vürst
1230–1253 Václav I
1253–1278 Ottokar II Přemysl
1278–1305 Václav II 1300–1305 ka Poola kuningas
1305–1306 Václav III 1301–1305 Ungari kuningas (V. László); Přemysliidide meesliin lõpeb
1306 Jindřich Korutanský
1306–1307 Rudolf Habsburský
1307–1310 Jindřich Korutanský

Luksemburgid[muuda | redigeeri lähteteksti]

1310–1346 Jan Lucemburský
1346–1378 Karl IV alates 1346 Rooma kuningas, alates 1355 Saksa-Rooma keiser
1378–1419 Wenzel 1363–1400 Rooma kuningas
1419–1420 Sigismund alates 1411 Rooma kuningas, alates 1433 Saksa-Rooma keiser, samuti Ungari kuningas alates 1385/1387
1420–1436 interregnum hussiitide valitsusaeg
1436–1437 Sigismund

Habsburgid[muuda | redigeeri lähteteksti]

1437–1439 Albrecht II Habsburg alates 1437 Rooma kuningas, samuti Ungari kuningas
1453–1457 Ladislav Pohrobek ka Ungari kuningas
1458–1471 Jiří Poděbradyst 1452–1458 zemský správce
1468–1490 Mátyás I ka Ungari kuningas

Jagelloonid[muuda | redigeeri lähteteksti]

1471–1516 Vladislav II alates 1490 ka Ungari kuningas
1516–1526 Ludvík ka Ungari kuningas

Habsburgid[muuda | redigeeri lähteteksti]

1526–1564 Ferdinand I alates 1556 Saksa-Rooma keiser, samuti Ungari kuningas
1564–1576 Maxmilián II alates 1564 Saksa-Rooma keiser, samuti Ungari kuningas
1576–1611 Rudolf II alates 1576 Saksa-Rooma keiser, kuni 1608 Ungari kuninas
1611–1619 Matyáš alates 1612 Saksa-Rooma keiser, alates 1608 Ungari kuningas
1619 Ferdinand II 1619–1637 Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1619–1620 Fridrich V Falcký
1620–1637 Ferdinand II uuesti
1637–1657 Ferdinand III samuti Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1657–1705 Leopold samuti Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1705–1711 Josef I samuti Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1711–1740 Karel VI samuti Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1741 Karel VII 1741–1745 Saksa-Rooma keiser
1740–1780 Marie Terezie samuti Ungari kuninganna

Habsburg-Lotringi dünastia[muuda | redigeeri lähteteksti]

1780–1790 Josef II alates 1765 Saksa-Rooma keiser, samuti Ungari kuningas
1790–1792 Leopold II samuti Saksa-Rooma keiser ja Ungari kuningas
1792–1835 František I samuti Ungari kuningas, kuni 1806 Saksa-Rooma keiser ja alates 1804 Austria keiser
1835–1848 Ferdinand V samuti Austria keiser ja Ungari kuningas
1848–1916 František Josef I samuti Austria keiser ja Ungari kuningas
1916–1918 Karel I samuti Austria keiser ja Ungari kuningas