Vikipeedia:Wikimedia CEE Spring 2015/Reeglid

Allikas: Vikipeedia
Savrasovi maali "Kevadpäev" fragment, Wikimedia CEE Spring 2015 rahvusvahelise võistluse pealis
Savrasovi maali "Kevadpäev" fragment, Wikimedia CEE Spring 2015 rahvusvahelise võistluse pealis

Üldtutvustus[muuda lähteteksti]

Kesk- ja Ida-Euroopa kevad 2015

Kesk- ja Ida-Euroopa kevad 2015 on Kesk- ja Ida-Euroopa teemaliste artiklite konkurss, mille korraldavad ühiselt Kesk- ja Ida-Euroopa Wikimedia organisatsioonid, kasutajarühmad ning vikipedistid. Artiklite kirjutamisperiood on 21. märts 2015 kuni 31. mai 2015 ning konkursil osalevad kõik sellel ajavahemikul salvestatud ning vastaval leheküljel registreeritud artiklid.

Konkursi eesmärkideks on:

  • Vikiprojektide sisu hulga ja kvaliteedi tõstmine arvukates erikeelsetes vikiprojektides.
  • Tähelepanuväärse rahvusvahelise võistlusega suurema vikiprojektides osalemise ning avaliku teavituse tagamine.
  • Piirkonna edasiste koostööalgatuste toetamine.
  • Toetada eestikeelsele Vikipeediale uute kaastööliste ja toimetajate lisandumist.

Konkursi reeglid[muuda lähteteksti]

Konkursil oodatakse osalejaid kirjutama Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega seotud teemadel. Seejuures on regioon Wikimedia liikumises mõistetud väga laialt ning sinna kuuluvad: Albaania, Armeenia, Aserbaidžaan, Austria, Bosnia ja Hertsegoviina, Bulgaaria, Eesti, Gruusia, Horvaatia, Kasahstan, Kreeka, Küpros, Leedu, Läti, Makedoonia, Moldova, Montenegro, Poola, Rumeenia, Serbia, Slovakkia, Sloveenia, Tšehhi, Türgi, Ukraina, Ungari, Valgevene ja Venemaa.

Oodatud on kõik nendest riikidest kirjutatud artiklid, kuid inspiratsiooni kirjutamiseks võib leida artikliloendite leheküljelt. Kõnealuselt leheküljelt viivad lingid võistluse rahvusvahelisele leheküljele Meta keskkonnas, kust võib leida lingi vastavatele artiklitele ingliskeelses Vikipeedias ja ka mitmes kohalikus Vikipeedias.

Konkurss toimub 21. märtsis 31. maini 2015 ning konkursiga võib liituda igal ajal selle perioodi jooksul. Seejuures võib iga võistleja kirjutada või täiendada ükskõik kui palju artikleid.

Žürii hindab loodud ja täiendatud artiklite kvaliteeti: eeskätt oskust koostada sidusat ja arusaadavalt sõnastatud ning korrektselt vormistatud, põhjalikku ja samas ülevaatlikku entsüklopeedilist teksti, mis põhineb usaldusväärsetel viidatud allikatel.

Hinnatakse nii uusi (st. konkursi jooksul tekkinud) artikleid kui ka olemasolevate artiklite täiendusi. Viimasel juhul peab osaleja olema oluliselt täiendanud lähteteksti.

Artikkel peab olema varustatud allikaviidetega ning plagiaat konkursile ei kvalifitseeru.

Konkursil võivad osaleda kõik Vikipeedia registreeritud kasutajad peale žürii liikmete.

Registreerumiseks tuleb kasutada Vikipeedia lehekülje ülaosas leiduvat nuppu "Logi sisse / registreeru kasutajaks". Kasutajanimi jätab osaleja anonüümseks, kui ta oma nime ise ei avalda. Auhinna vastuvõtmiseks tuleb oma nimi žüriile teatavaks teha: see avalikustatakse ainult asjaosalise nõusolekul.

Iga konkursil osaleja on kohustatud enda loodud artiklitest teada andma võistluste lehel Vikipeedia:Wikimedia CEE Spring 2015/Registreerimine

Artiklit kirjutades arvesta ka sellega, et kõigil on võimalik konkursile esitatud artikleid toimetada.

Osalemisega seotud küsimusi saab esitada võistluse arutelulehel. Ühendust võib võtta ka võistluse kohaliku koordinaatori Kaarel Vaidlaga Wikimedia Eestist meiliaadressil kaarel@wikimedia.ee.

Artikli koostamisel on suureks abiks mõne hea artikli eeskujuks võtmine.

Näidisartikleid[muuda lähteteksti]

Isikuartikkel: Filaret (Gumilevski)

Artikkel rühmast: Viini ring

Artikkel geograafilisest objektist: Must meri

Artikkel ajaloolisest sündmusest: Liivimaa-Moskva sõda

Abilehekülgi[muuda lähteteksti]

Osalemine tõlketalgutel[muuda lähteteksti]

Kuna käesolev konkurss võib sisalda ulatuslikku tõlkeartiklite loomist, siis kokkuleppel 2015. aasta Tõlketalgute korraldajatega võivad 21. märtsist 21. aprillini antud võistluse raames loodavad Kesk- ja Ida-Euroopa riike käsitlevad tõlkeartiklid osaleda ka tõlketalgutel. Soovides osaleda mõlemal konkursil tuleb nii kasutaja kui ka loodavad artiklid registreerida nii tõlketalgute kui ka käesoleva konkursi registreerimislehel.