Vikipeedia:Wikimedia CEE Spring 2015/Artikliloendid

Allikas: Vikipeedia
Savrasovi maali "Kevadpäev" fragment, Wikimedia CEE Spring 2015 rahvusvahelise võistluse pealis
Savrasovi maali "Kevadpäev" fragment, Wikimedia CEE Spring 2015 rahvusvahelise võistluse pealis
Kesk- ja Ida-Euroopa kevad 2015

Konkursi raames võivad kõik osalejad luua kõiksugu Kesk- ja Ida-Euroopa riike, nende ajalugu, geograafiat, kultuuri, ühiskonda ja inimesi puudutavaid artikleid ning konkursile kvalifitseeruvate artiklite ainsaks piiranguks ongi sidusus mõne piirkonna riigiga.

Siiski on iga osaleva riigi kogukonnad inspiratsiooni andmise eesmärgil loonud enda riigi kohta ülevaatlikud artikliloendid, mis võimaldavad konkursil osalejatel läheneda ka teemadele, mis neile nõnda tuttavad ei ole, kuid mis sellest hoolimata neile huvipakkuvad on.

Artikliloendid on jagatud erinevatesse kategooriatesse, et konkursil osaleja leiaks üles just endale meelepärase teema. Kategooriaid on üldjoontes 10: kultuur, loodus ja geograafia, majandus, ühiskond, sport, poliitika, transport, ajalugu, teadus ning haridus. Kuna märts on naisajaloo kuu, siis on otsustatud lisada ka spetsiaalne naiste kategooria, mille täitmise viisi võis iga kogukond ise valida.

Artikliloendite maht on erinev ning sõltub suuresti aja- ja inimressurssidest, mis kogukonnal oli võimalik antud võistluse rahvusvahelisse ettevalmistamisse panustada. Loendite ulatusest hoolimata kutsume kõiki konkursil osalejaid kirjutama kõikidest piirkonna riikidest!

Artikliloendid[muuda lähteteksti]