Vikipeedia:Tartu Ülikool/Projektijuhtimise alused

Allikas: Vikipeedia

Projektijuhtimise alused on õppeaine Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis 2017/18. õa sügissemestril.

Kasutajaks registreerimine ja teema valimine[muuda lähteteksti]

Enne artikli loomist registreeri end Vikipeedia kasutajaks, kasutades lehekülje ülaosas leiduvat nuppu "Logi sisse / registreeru kasutajaks" või seda lehekülge. Soovitatavalt võiks kasutajanimi koosneda ees- ja perekonnanimest. Sobival teemal kirjutatud artikliga võib osaleda ka Digihariduse konkursil.

VALI ENDALE SOBIV TEEMA SIIT.

Artikli koostamine[muuda lähteteksti]

Artikli koostamisel oleks igati kasulik abiks võtta juhendit ja tutvuda heade artiklitega, mis aitaksid mõista hea artikli koostamise põhimõtteid. Vaata näiteks artikleid andesiit ja Uurali algkeel.

Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ning kindlasti ei tohi kopeerida teiste autorite loodut (plagiaat ehk loomevargus on lubamatu). S.t kasuta omaenda sõnastust ning viita faktide päritolule, et nende paikapidavust oleks võimalik kontrollida.

Artikli sisu võib vabalt koostada alguses väljaspool Vikipeediat, oma arvuti tekstidokumendis. Selle alamlehele salvestamise ning vastavalt nõuetele vormindamise saab jätta lõppu (aga arvesta, et selleks kulub ka veidi aega). Enne salvestamist kasuta kindlasti "Näita eelvaadet" nuppu ja salvesta alles siis, kui artikli sisu ja väljanägemisega rahule jääd.

Vormistamine on lihtne – see seisneb suuresti ainult siselinkide ja allikaviidete korrektsel viisil lisamises.

Tähtajad ja nõuded[muuda lähteteksti]

Artikkel tuleb Vikipeediasse üles panna hiljemalt 27.11.2017. Artikkel peab olema vähemalt 8000 tähemärki pikk ja kasutama peab vähemalt 10 allikat.

Õppejõud lisab artikli arutelulehele kommentaarid võimalikult kiiresti (kuni 5 päeva jooksul) ja saadab e-kirja, et artikkel on üle vaadatud. Autor teeb parandusi vastavalt õppejõu kommentaaridele. Pärast õppejõu kommentaaride avaldamist loetakse ülesanne edukalt sooritatuks.

Korraliku teksti loomine nõuab palju aega. Arvesta sellega ning alusta varakult!

Tekkinud küsimustele võib leida vastused juhendist. Sealt saad vaadata ka seda, kuidas on mõni konkreetne artikliosa vormistatud, kuidas lisada viiteid ja pilte ning mil viisil sisestada tabeleid.

Sinu enda arutelulehekülg on hea koht Vikipeedia-teemaliste küsimuste esitamiseks. Siinse lehekülje arutellu on oodatud otseselt aine korraldust puudutavad päringud.

Arutelulehekülgedel palun allkirjasta oma kommentaar, kasutades nelja tildet (~~~~), et oleks näha, kes selle kommentaari kirjutas. Allkiri tekib nelja tilde kasutamisel automaatselt pärast lehe salvestamist.