Vikipeedia:Eesti Kunstiakadeemia

Allikas: Vikipeedia

Siia lehele on kokku koondatud mõningaid Eesti Kunstiakadeemia tudengite koostatud ja koostamisel olevaid vikiartikleid.

Vikiartiklite loomist katsetati esimesena 2017. aastal aines "Sissejuhatus disaini".

Triin Talk viis 2021. aasta sügissemestril läbi ainet "Arhitektuuripärandi propageerimine läbi Vikipeedia" (2 EAP).

Valdkonnad[muuda lähteteksti]

ArhitektuuriteaduskondDisainiteaduskondKunstikultuuri teaduskondVabade kunstide teaduskond

Alustamine[muuda lähteteksti]

Selleks, et oleks võimalik artikliga rahulikult ja segamatult toimetada, loo see enda kasutaja alamlehele ('Kasutaja:Kasutajanimi/Artiklinimi'). Võimaldamaks teistele selle leidmist, lisa kindlasti artiklile viitav link vastavale valdkonnalehele (vt üleval).

Teemat valides pööra tähelepanu juba Vikipeedias olevale sisule. Kui sel teemal on korralik artikkel, siis vali midagi muud. Vaata ka seda, mida teised on valinud ja ära teemat korda.

Artikli koostamine[muuda lähteteksti]

Kui Vikipeedias on juba midagi olemas, siis ära alusta nullist, vaid kopeeri selle artikli tekst oma alamlehele ja täienda-paranda seda.

Artikli koostamisel oleks igati kasulik abiks võtta spikrit ja tutvuda artiklite kvaliteedikriteeriumitega. Eeskujuks sobivad hästi head artiklid (nt andesiit, hall nulg ja Mart Saar).

Artikli tekst peab olema entsüklopeediline ning kindlasti ei tohi kopeerida teiste autorite loodut (plagiaat ehk loomevargus on lubamatu).

Artikli sisu võib vabalt koostada alguses väljaspool Vikipeediat, oma arvuti tekstidokumendis. Selle alamlehele salvestamise ning vastavalt nõuetele vormindamise saab jätta lõppu (aga arvesta, et selleks kulub ka veidi aega). Enne salvestamist kasuta kindlasti "Näita eelvaadet" nuppu ja salvesta alles siis, kui artikli sisu ja väljanägemisega rahule jääd.

Vormistamine on lihtne, see seisneb suuresti ainult siselinkide ja allikaviidete korrektsel viisil lisamises.

Ülesande saab sooritatuks lugeda ainult siis, kui artikkel on avaldatud (ehk jõudnud artiklinimeruumi).

Konkreetsed tähtajad ja nõuded määrab õppejõud.

Tekkinud küsimustele võib leida vastused juhendist. Sealt saad vaadata ka seda, kuidas on mõni konkreetne artikliosa vormistatud, kuidas lisada viiteid ja pilte ning mil viisil sisestada tabeleid.

Sinu enda arutelulehekülg on hea koht Vikipeedia-teemaliste küsimuste esitamiseks.

Arutelulehekülgedel palun allkirjastage oma kommentaar, kasutades nelja tildet (~~~~), et oleks näha, kes selle kommentaari kirjutas. Allkiri tekib nelja tilde kasutamisel automaatselt pärast lehe salvestamist.