Valge laev (film)

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib Tallinnfilmi mängufilmist; Tšõngõz Ajtmatovi teose järgi valmistatud samanimelise filmi kohta vaata lehekülge Valge laev (film, 1976)

"Valge laev"
Žanr draama
põnevusfilm
Režissöör Kalju Komissarov
Stsenarist Vladimir Vladimirov
Pavel Finn
Operaator Jüri Garšnek
Helilooja Eino Tamberg
Peaosades Enn Kraam
Katrin Kumpan
Kalju Komissarov
Einari Koppel
Filmistuudio Tallinnfilm
Aasta 1970
Esilinastus 29. märts 1971
Kestus 80 minutit
Riik Nõukogude Liit (Eesti)
Keel eesti
IMDb profiil

"Valge laev" on 1970. aastal valminud Tallinnfilmi mängufilm.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Nõukogude ametliku ühiskonna suhtes opositsiooniline sõpruskond noori käib koos ja arutleb poliitika üle, neile meeldib ka mootorratastega kihutada. Nendest Enn omakorda hakkab aga sõpruskonna valitud tee õigsuses kahtlema. Omavaheline arveteklaarimine lõpeb tema ootamatu tapmisega.

Heino ja Jakob annavad end Nõukogude võimudele üles. Juhan, Linda ja Olev põgenevad jahiga Rootsi, tormis jääb Olev merre. Linda lell Armin Päri on Rootsi eestlastel organisatsioonides tähtis tegelane. Ühel seltskonnaüritusel kohtab Linda välisraadio töötajat Rudolf Talgret, kes on Lindale hääle järgi tuttav Nõukogude Eestis salaja kuulatud raadiosaadete järgi.

Hoolimata Linda lelle vastuseisust palub Talgre Linda kätt ja nad abielluvad. Samal ajal hoitakse Juhanit mitmel ettekäändel ja lõpuks ka jõuga kinni Talgre maamajas. Eestist saadetakse ajakirjanik Ilmar Tomson Rootsi ülesandega noored leida ja veenda neid tagasi tulema.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]